Ahojte, stala sa mi taká vec. Bola som na pohovore v MŠ. Všetko ok, chcú ma ale naraz sa ma p. riaditeľka opýtala, či môje dieťa ostane v pôvodnej škôlke (chodí do inej). Tak ja, že samozrejme. Tak v tom prípade ma nepríjme, ale keď dieťa prepíšem do ich škôlky tak ma vezme. Je toto v poriadku jednanie? 🤨
Nie, nie je. Maju malo deti ked ta takto vydiera?
@zuzinka888 sme male mesto, skolky sa o deti "biju"
Nie! Nie je
Wow, asi ste jedno z mala miest. A cim ta bude vydierat nabuduce!!!! A to by si ju aj ucila? To by som si ja nevedela predstavit akoby sa na to pozerali ine deti- moja je strasne ziarliva- ale ja nie som ucitelka.
tak podľa mňa o niečom svedčí, keď nechceš dať dieťa do ich škôlky. Vydieranie to z jej strany bolo, ale na druhú stranu aj jasný znak z tvojej strany, čo si o ich škôlke myslíš.
@zuzinka888 Ono by to mohlo byť aj výhodou, aj nevýhodou. Napr. ušetríš čas a cestu máte tiež spoločnú. Na druhej strane dieťa tam stále bude mať mamu a to nemusí vypáliť dobre.
@spadnutaslivka ahoj, v tomto nesúhlasím, vôbec to z mojej strany nebolo takto myslené, pôvodná škôlka je úžasná a dieťa v nej mám už 2 roky, neurobila by som to, že ho vytrhnem z kolektívu v ktorom je
@zuzinka888 neucila, hlasila som sa ako upratovavcka
@senticka ale prečo si to takto nepodala tej riaditeľke? Odpovedala si samozrejme. Mohla si radšej povedať, že už bude predškoláčka, má svoj kolektív, čiže aj z psychologického hľadiska je pre dieťa lepšie, aby ostala v tej škôlke, do ktorej chodí. A správna učiteľka (ty, aj ona) určite vie, že ide hlavne o dobro dieťaťa.
@senticka ahaaaaaaaa, tak to nič. To je úplne iná vec.
@senticka nie je to ok. Zas nejaka manipulatorská pani riaditelka. je to snad tvoja vec aku skolku navstevuje tvoje dieta a jej do toho nic. bud rada ze ta neprijali...s takou osobou pracovat by bolo narocne. mala by ta pod palcom..a tak isto aj tvoje dieta.
@heni79 ahoj, ako som písala vyššie, sme malé mesto, škôlky su od seba 5 minút autom, takže naozaj, žiadne benefity
@spadnutaslivka no p. riaditeľka vie, koľko ročné mám dieťa aj vie ako dlho v škôlke je (pýtala sa ma na to priamo). Tak ako pedagóg som si myslela, že pozná všetky nepriazne preloženia dieťaťa do inej MŠ po takejto dobe..
@senticka buď rada, že tam nebudeš. Nestálo by vám to za to (ani tebe, ani dieťaťu)
@senticka suhlasim s tebou. vydierala ta..taketo manipulativne spravanie je hnus. bud rada ze to takto dopadlo
Ešte by som doplnila, že nastupujem do pedagogickej školy, chcela by som byť učiteľka v MŠ. A toto mi perfektne pasovalo, lebo to bol skrátený úväzok, žiadne vypýtavanie sa z práce do školy, všetko by to dobre vychádzalo. Aj preto som chcela robiť tú upratovačku, aby som popri štúdiu videla pedagogiku v praxi. Tak ma to trocha mrzí, že to takto dopadlo 😕
@gabym
V pracovnoprávnych vzťahoch sa zakazuje diskriminácia zamestnancov z dôvodu:
- pohlavia, _náboženského_vyznania_ alebo_viery, rasy, príslušnosti k národnosti alebo etnickej skupine, zdravotného postihnutia, veku, sexuálnej orientácie, manželského stavu a rodinného stavu, farby pleti, jazyka, politického alebo iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, majetku, rodu alebo iného postavenia..
https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...
Zakázané otázky a zákaz diskriminácie na pohovore
Zamestnávateľ nesmie vyžadovať od fyzickej osoby informácie
a) o tehotenstve,
b) o rodinných pomeroch,
c) o bezúhonnosti
d) o politickej príslušnosti, odborovej príslušnosti a náboženskej príslušnosti.
@gabym ešte je antidiskriminačný zákon §8 odsek 2 kde
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...
Ak ide o registrované cirkvi, náboženské spoločnosti a iné právnické osoby, ktorých činnosť je založená na náboženstve alebo viere, nie je diskrimináciou rozdielne zaobchádzanie z dôvodu náboženského vyznania alebo viery, ak ide o zamestnanie v týchto organizáciách alebo vykonávanie činností pre tieto organizácie a podľa povahy týchto činností alebo v kontexte, v ktorom sa vykonávajú, tvorí náboženstvo alebo viera osoby základnú oprávnenú a odôvodnenú požiadavku povolania.
V príklade je vysvetlené že:
Napríklad, ak v rímskokatolíckej cirkvi nemajú ženy povolené slúžiť ako farárky, mohlo by ísť o diskrimináciu na základe pohlavia, ide však o povolenú diskrimináciu vzhľadom na náboženské presvedčenie.
Takže kuchárka, alebo upratovačka na cirkevnej škole jej práca nemá nič spoločné s náboženstvom, tak sa podľa zákona ani nesmú pýtať akého je náboženstva.
Alebo si neviem predstaviť, žeby na inzerát na učiteľku matematiky dali požiadavku aké má mať náboženstvo.
podla mna je pre nu vyhodnejsie ak budes mat dieta u nej najma casovo
@mamina7070 písala som vyššie, škôlky sú od seba 5minút autom. Ak by som sa aj v zamestnaní zdržala, manžel to porieši
@senticka nemyslím si, že je to ok jednanie. Po takomto vyjadrení by som prudko uvažovala, či chcem s takou osobou robiť.