Ahojte,
potrebovala by som poradiť. 🙂 Mám momentálne brigádu, kde je prevažne mladý kolektív, fajn plat, jednoduchá práca, flexibilita. ALE ide o to, že sa robia prevažne asi 90% iba nočné, dajme tomu od 20:00 do 2/3... niekedy aj dlhšie, napr. sú ponuky aj do 5:00... ide mi o to, tá brigáda má samozrejme aj nejaké nevýhody (asi ako každá), no jedna vec ma trápi najviac - keď skončíme dajme tomu cca o tej 3 v noci, tak sa musím dostať na internát peši (chôdzou trvá cesta približne 25 minút). Nejdem písať úplne konkrétne, ale študujem vo veľkom meste na západe🙂. No a tu pre mňa nastáva problém, mám z toho stres, bojím sa. Zatiaľ som nikoho ,,desivého" nestretla, ale aj tak vždy utekám a je mi zle, lebo si hovorím, že čo ak za rohom niekoho stretnem, je to veľké mesto... je podľa vás moc nebezpečné chodiť takto v noci sama? Stojí to za to? Alebo skúsiť nájsť inú brigádu?
Jasné, že môžem ísť napríklad Boltom, ale tiež sú to peniaze a neviete, kto pre vás príde. Auto do úvahy nepripadá, máme len jedno, to je mamine, bývam cca 200 km od miesta štúdia, na vlastné auto nemám momentálne financie a asi by som si tu ani netrúfala jazdiť.
Prosím len normálne komentáre a Váš názor, snažím sa nájsť to najlepšie riešenie a zistiť, či si to len ja nahováram alebo je lepšie pre študentku byť v tom čase v izbe.Pekný večer a ďakujem. ❤
ja by som sa bála aj teraz, vo svojom veku. Nieje odtial nejaký spoj? napriklad ze ostanes dovtedy kym pojde nejaký nočák, alebo prvý ranný … Ak nie tak len ten Bolt, mozno keby ste sa viacerí dohodli že pojdete spolu. Trochu lahšie by to možno bolo bicyklom, kolobežkou …
tak to si ozaj odvazna o tretej v noci chodit sama....bicyklOM aspon nemas moznost chodit?
No urcite je to nebezpečne. Hlavne, ked ides priblizne v tom istom case po tej istej trase. Skus si to zrátať a ist radsej taxi alebo Bolt. Ano su to peniaze ale napriklad, ked zarobíš ja neviem napriklad 20€ za noc, tak 5€ na taxi je asi Ok.
Nemoze ta nejaky kolega hodit domov? Ved nekoncis sama v tej dobe... isla by som touto cestou, kludne mu prispiet mesacne na benzin...
@ukgirls @hellionka @solinkarka upresním to - je to brigáda, kde sa robia inventúry, v rôznych mestách... dopravu máme zabezpečenú z jednej autobusovej zástavky... čiže sa stretneme na tej zástavke, vezme nás ,,firemný autobus" do mesta, kde bude inventúra, a potom nás tam po práci opäť dovezie a vysadí... takže to nie je nejaká jedna budova, kde by som si nechala bike alebo kolobežku, mám tam svoju skrinku atd... vždy sa ide inde, do iného obchodu a v rôznych mestách. Peniaze súrne nepotrebujem, skôr si len hľadám dlhodobejšiu brigádu, aby som mala na fitko, oblečenie, výlety a takéto klasiky pomimo internátu a stravy. Preto sa pýtam na názor možno aj skúsenejších ôsob, či sa to oplatí alebo skúšať inde....
Brala by som tie ponuky do 5.00. to už je taký čas, že už chodia ľudia normálne na rannú do roboty a tie živly už sú (snáď) zalezené. Bolt je za mňa bezpečná možnosť, môžeš si tam pozrieť recenzie vodičov, pozri sa, koho si objednávaš a vyber si vodiča s dobrými referenciami 🤷. Prípadne sa dohodnite na intráku viaceré baby a choďte na brigádu/z brigády spolu, potom ťa vyjde bolt polovicu/tretinu a to už je fakt skoro za facku.
Hľadala by som inú brigádu
Áno, je to nebezpečné.A ten nočný spánok ti bude chýbať.Bud by som si zavolala taxík, ak sa to finančne oplatí, alebo si našla brigádu cez deň, poobede..nestojí to za to.
Podla mna je daleko bezpecnejsie ist mestom o tretej rano ako o desiatej vecer ci kedy...
Bez nejakeho muzskeho sprievodu by som sa o teba veru bal. Este mozno e-kolobezka, ak existuje skladacia, ze by si si ju zobrala do busu a potom na nej ficat co najrychlejsie na internat, ale ci by zas to ficanie nebolo po tme na zranenie no...
Je to nebezpečné. Tiež som ako študent chodila na tieto brigády, robili sme v noci inventury Carrefour a také, ale chodili sme v partii. Nikdy nie sama. Tiež sa končilo tak o 4-5 ako sa stihlo, ale nikdy som nešla domov sama. Skus aspoň toho bolta, taxi
Ďakujem za všetky odpovede, nemala som sa o tom s kým moc pobaviť, tak som rada, že som tu napísala. Budem si hľadať niečo iné, aby som končila v normálnom čase. Zatiaľ teda ten taxi. 😉 keď sa nad tým aj zamyslím, tak mi to prospeje, keďže celkovo táto práca v noci nie je pre každého, ja som bola vždy skôr ranné vtáča... a asi je aj lepší pocit, keď si človek privstane, zájde do školy, potom na brigádu a večer už pohodička... nie že prídem zo školy na internát a mám v hlave, že večer pôjdem ešte robiť... takže ďakujem za motiváciu nájsť možno niečo lepšie. Bola tu aj rada skúsiť pracovať do 5 - cez prázdniny ideál, ale napr. minulý školský rok som mala všetky dni hodiny tak, že som začínala 7:50-9:40, čiže vtedy by som to nepotiahla, ten spánok potrebujem. Lebo už len keď si človek vezme, že prídem o 3 napríklad do mesta, potom cesta na internát, umyť sa, prezliecť a väčšinou po poobedňajších a nočných kávach zaspím až tak po hodine. @hiro o 10-11 sa zatvárajú bežne reštaurácie, menšie bary, takže vtedy ide dosť ľudí domov, či už z posedenia alebo z práce. Práve o tej 3 počas prac.týždňa nemá takmer nikto dôvod byť len tak v strede mesta. Resp. nikto normálny, kto by pomohol.
Zavolala by som si taxík. Prechádzka je to síce fajn ale nie v noci
a bike,kolobezka? tak ty musis vediet ci potrebujes peniaze alebo si najdes daco ine ... ak sa ma daco stat stane sa to aj cez den .. ale keby to mala byt moja dcera tak jej poviem aby taku pracu nebrala- ja ako matka by som sa o nu bala