Dobrý deň, chcem sa poradiť so skúsenejšími ženami.
V krátkosti vysvetlim situáciu.
Mala som prácu na TPP 02/2024-09/2024 s hrubým príjmom cca 1100 eur. V súčasnosti robim na dohodu cca 30 hodin týždenne. *beriem to ako dočasnú situaciu "
Vzhľadom na rodinnú sitiaciu (bývam v prenájme na strednom Slovensku s partnerom) s ktorým sa snažíme 4 rok o dieťa bezúspešne, chcem zmeniť prácu.
Hľadám si niečo na TPP (najlepšie niečo administratívne).
Ponuky na profesia a služby zamestnanosti pozeram niekolkokrat denne a svedomito posielam žiadosti na vhodné pozície, no zatiaľ prišli všetko zamietave odpovede (pozn prácu si takto hľadám cca 3/4roka). /oblasti hlavne administratíva, ekonomika, pošta, sekretárka a pod)
Uvazujem nad tym, či bolo lepšie súčasnú prácu na dohodu zrušiť a evidovat sa na Up s podporou ,alebo pokračovať tam kde som a ďalej sa takto "pretlkat zivotom" co samozrejme ma nebaví, nakoľko výdavky pribúdajú a takisto aj potreba tvorby rezervy.
Rady tipu zvýšiť si kvalifikáciu sú zbytočné.
Zas robiť niečo ako predavačka, upratovačka nechcem, práca v zahraničí z rodinných dôvodov nie je možná, tak ani zo zdravotných.
@bublinka1426 4 roky odpracované mám.
Ja som stále zamestnaná bez prestávky od 2020.
Dohoda je pravidelný príjem.
Pre potenciálneho zamestnávateľa je akceptovstelnejsie, ze pracuješ na dohodu, ako ze si nezamestnaná.
Ak nenájdeš nič na strednom Slovensku, treba ist na západ.
My sme sa s manželom 6r snažili o babo, prácu sme nijako tomu neprispôsobovali. Nakoniec aj tak bolo IVF. Injekcie som si pichala počas sluzobky.
Držím palce!
@veklipo ja si nemôžem dovoliť ist pracovať mimo domu z rodinných dôvodov.
A čo sa týka Ivf hormóny zo zdravotných dôvodov nemôžem.
Čiže šanca jedine prirodzene počať.
Moja otázka bola smerovala tam, či mám ostať robiť na dohodu za pár stoviek eur ale každý deň v robote, alebo seknut s tým a ostna podporu v nezamestnanosti a hľadať si na tpp administratívny flek.
Ďakujem
@zenazturca na to som odpovedala v prvej časti.
Neviem si predstavit, ze na dobre miesto uprednostnia niekoho, kto je vedeny na UP.
Treba pracovať a posúvať sa ďalej.
@zenazturca ak teda chceš radu, dohodu by som rušila IBA AK MÁŠ KONKRETNY PLÁN, z coho budeš žiť a ako budeš fungovať po tom, keď po polroku stratíš nárok na podporu…
Lebo ak sa ti nedarí nájsť novu pracu 3/4 roka, nebude to s ňou v mieste tvojho bydliska asi take ružové a admin pozície zamestnávatelia zial ako prvé zoškrtaju, ak na to dôjde… Otehotnieť za tých 6m kym budeš “doma relaxovať” tiež nemusis, na to by som sa nespoliehala. Vlastne bývanie nemate a najom je pri novorodencovi tiež ťažšie nájsť/predĺžiť, ak by sa vam aj zadarilo.
V žiadnom prípade ta nechcem deptat, ale zvlast pri plánovaní rodiny treba radšej premýšľať 3 kroky dopredu. Lebo presne ako píšeš, výdavky rastú (a asi si uvedomuješ, že pri dieťati budú len pribúdať …).
tiez si myslim ze skor si najdes lepsiu pracu ked budes na dohode ( teda zamestnana) nez na urade prace.
na druhu stranu, ak chces byt radsej doma a tak pocat, akoze '' v klude bez chodenia do prace'' tak je lepsia podpora. ale co potom, ak sa nahodou nepodari pocat, podopora mas 6 mesiacov. a nie je lahke si najst pracu, potom zas budes mat stres z toho ze si nevies najst pracu.
pokial nemas dohodu taku vycerpavajucu, tak sa snazte pocat pocas dohody.
ak ta dohoda stresuje a makas napr fyzicky, tak chod na podporu a bud doma ...aby ste pocali.
@mirkam3 my sme pripraveni na rodinu už 6 rokov z toho 4 roky sa snazime a v prenájme bývam 10 rokov.
Takže financií a byvania sa nebojim.
Skôr mi ide o tú prácu. Ja som bola od konca SŠ stále zamestnaná, striedala som niekoľko tpP pomerov a dohod, mala som súbežne aj 3 zamestnania naraz.
No teraz je situácia taká že mám iba dohodu na vyžitie. Ja si tú prácu hľadám celý rok. A súčasná práca je sedavé zamestnanie na každý deň vrátane víkendov. (Bez príplatkov, bez lístkov =je to dohoda)
Známosti a konexie ma nové miesto nemám. Rodina mi nemá ako pomôcť
@veklipo ako sa ma človek posúvať ďalej v tejto dobe?
Žiadosti posielam stále, chodím aj osobne do firiem, spoločnosti so záujmom u nich pracovať. Na všetko zamietave odpovede.
@zenazturca na dohodu mozes pracovat iba 10 hodin tyzdenne, takze pravdepodobne mas peniaze mimo pasku, t.j. nacierno. Odvody sa platia (ak vobec) z tych 10 hodin tyzdenne a tomu bude zodpobedat aj tvoja pripadna podpora.
@zenazturca a ake mas vzdelanie a prax? Ked hladas iba administrativu, obchod nie...
@nelca84 mám obchodnú akadémiu. Prax mám ako čašník a upratovačka.robila som aj sekretarku 2 roky Výučný list nemám. Iba hygienické minimum. VŠ si robiť nebudem z finančných a rodinných dôvodov
@zenazturca tak pravdepodobne na pozicie kam si davas ziadosti maju lepsich kandidatov
@zenazturca čerpaj podporu a niekde pracuj na čierno, alebo upratuj domácnosti, penzion
Taká prax pri obchodnej akadémii a nemať ani deti to je dosť slabé, neviem, ktorá firma bude mať na administratívu o takéto záujem, radšej zoberú s praxou v administratíve.
Podpora sa ti bude rátať aj s tejto dohody čiže nič moc.
Pravdepodobne miesta kam posielaš žiadosť o zamestnanie obsadia niekým kto má vädsie predpoklady /prax ako ty.
Čo sa týka počatia dieťaťa možno máte zdravotný dôvod prečo sa nedarí.
Ono je lepšia dohoda ako nič.
@eliska13 ja chcem pracovať na tpp nie načierno. Z toho nie je možné živiť rodinu
@eliska13 a prečo by som mala upratovať penzióny keď mám obchodnú akadémiu a ovládam prácu s MS Office.
@bosorkabb zdravotný problém nemáme.
@petronelag ja som pracovala tam kde ma prijali. To ze nemáme detí, je naša osobná vec, že sa nám nedarí počať.
@petronelag čo s tým majú deti si normálna?
@zenazturca sama si daj inzerát, zverejní životopis.Ak si niekde kde je problém s prácou tak zatiaľ buď tam, kde si.Do banky nehľadajú?zase nechcem byť krutá, ale OA nie je žiadne terno.Cestovat ďalej za prácou, popýtať sa známych či nehľadajú...
@luccija podla mna to myslela tak, ze nebola nicim obmedzovana, mohla na sebe pracovat...
@zenazturca nic v zlom, ale ms office dnes uz ovladaju siedmaci na zs, takze to nie je ziadne terno
@luccija mám aj CV uverejnené. Ale nikto mi nepisal.
Cestovať za prácou nemôžem. Mám na to rodinné dôvody. Do banky stále posielam životopis a nič.
Ja ovládam aj účtovné a mzdové programy. Nie len Office. Aj skladové hospodárstvo viem
@zenazturca Ja som to myslela tak, že kým nemáte deti tak sa dá za prácou aj dochádzať, aj nejaké nadčasy, potom je času už menej, niekto si dokonca skracuje úväzok.
@zenazturca daj si pozrieť niekomu kto sa vyzná životopis.
Nieco je evidentne zlé keď si nevieš tak dlho nájsť prácu a nebola si na pohovore. Môže to byť zle napísaný životopis, možno rúbeš vysoko to takto nezistime.
Záleží v akom meste hľadáš, je predsa iné Banská Bystrica a Lučenec.
Tie zdravotné problémy som myslela v kontexte že si písala ze sa dlho snažíte o dieťatko.
@bosorkabb hľadám v lokalite Žilina. CV mám napísaný tak ako je na profesii vzor. Viackrát som ho prerábala ci je chyba v ňom.
@zenazturca lenže takto má životopis 80 % ľudí.
Musíš sa niečim odlíšiť oo ostatných ak chceš aby si firma životopis všimla. Predsa len nie si jediný uchádzač.
Ty nemas poriadnu robotu, si v najme a riešiš dieta? Ty si najprv pories stabilnú robotu a potom tehotni. Daj si agentúre spraviť lepsie cv a nie podla profesie. A posielaj aj mimo region, mozno budes musiet dochádzať. Roboty je dnes malo, takej fajnovej, ako ty chces. A keby chces robit tak ti manuálna praca vadiť nebude. Je zla doba, sme vo vojne, a upratujú aj vysokoškolacky. Toto si treba uvedomiť. Ja som v Ba je to bieda, lukratívnych flekov bez znalosti IT apod., je malo a tiez sa tu riešia joby po známosti. Takze rieš aj tvoje nároky ci nie su privysoké nato, co ponukas.
@barborachors ja som bola v najme celý život, do hypotéky nechcem ísť kvôli práci, tam treba mať prijem každý mesiac. CV MÁM napísaný úplne jednoduchý s prihliadnutím na prax a vzdelanie. Mala som obdobie že som sa hlasila o prácu na západné Slovensko ale všetko boli zamietave odpovede. Ak tu nemáte bývanie, nechceme vás. To ze riešim dieťa a som v nájme, nič neznamená. Poznám XY ľudí ktorí žijú v nájme aj s deťmi a majitelia bytov s tým problém nemajú. Ja netvrdím ze chcem byť celý život v prenajme, určite sa situácia zmeni. Ale mám po , dieťa chcem zo zdravotných dôvodov čím skôr.
@zenazturca narok na podporu mas ak mas za posledne 4 roky odpracovane 730dni.
dohoda je pravidelny prijem hej? ci nepravidelny?