Čerpanie dovolenky, PN a výpoveď

mackove
21. nov 2022

Ahojte. Chcela by som sa opytať , ako by to bolo najlepšie riešenie pre mňa. Po RD som nastupila do svojej prace , ale v lete chcem dať výpoveď nakoľko nemôžem tak ďaleko dochadzať každý deň. Mám tam vyše 25 dni dovolenky , od januára by som chcela ísť aspoň na PN. Kedy si najlepšie je vyčerpať dovolenku ? Pred PN alebo odchodom z práce ? Akoby ste to spravili Vy? Oplatí sa vyčerpať tu dovolenku? Myslím , ak by som nastupila na jeseň do novej práce , tak sa mi žiadna dovolenka z predchadzajucej práce nepresunie, však?

misana84
21. nov 2022

Preco chcete ist na PN? davajte si pozor s cerpanim PN...lebo na PN možete byt max. rok a keby ste to nenajbože naozaj potrebovali už by ste ju nemuseli mat a ostanete bez prijmu- poznam taky pripad. Nie je lepsie dat vypoved ked už budete mat pracu? Mate tam 2 mesacnu vypovednu lehotu pocas, ktorej si mozte cerpat aj dovolenku, popripade trosku pomarodovať.

lienka.7
21. nov 2022

@mackove dovolenka sa nepresuva! Cize bud si ju vycerpas, alebo ti ju pri vypovedi preplatia.

janinah
21. nov 2022

V januári je plánovaná operácia alebo ako viete,že v januári budete chorá? Robím 40 rokov a hanba by ma fackovala ísť na PN bez dôvodu....

kitycat
21. nov 2022

A presun dovolenky akoze od zamestnávateľa A ku zamestnavatelovi B? A mat 50 dni zo dtarej aj z novej? Ci co mas na mysli?