Baby, prosim poradte dezert do prace.
40-50 ludi. Staci jeden kusok na osobu kedze bude aj torta
Co najlacnejsi (maslo, maskarpone su tu hrozne drahe, Vajicka su lacne)
Nie s herou, palmarinom alebo inymi tukmi na pecenie, neviem ich tu kupit.
Nebabravy aby sa dal v pohode preniest a prelozit z krabice na tacky.
Aby sa dal jest rukami a netreba tanieriky a pribor
Aby sa dal upiect par dni dopredu a nepotreboval chladnicku a ani mraznicku
Nie so zelatinou - neviem s nou robit.
Aby priprava nezabrala vela casu (napriklad nie nejake kolaciky vtlacane do formiciek zliepane plnkou).
Nie makovy - ludia to nepoznaju a nejedli by to.
@andreatytler a nieco ako zavin, strudla? Orechovy alebo visnovy
@andreatytler nuž ťažké podmienky... ale napadli mi muffinky. Ja robievam hrnčekové, 2 farebné, s ovocím alebo kúskom čokolády, postriekané napr.citrónovou polevou... čo povieš? Nenáročné a podla mňa chutné a asi by to spĺňalo aj vyššie uvedené požiadavky...a keď bude ešte aj torta, tak to by mohla byť bodka na záver.
@akinomel
@vivuska666
Toto nie je zly napad, dakujem. Mafiny sa tu povazuju skor za jedlo ako dezert. Ludia to jedia na ranajky. Ale s nejakou polevou by to mohlo byt viac slavnostne.
@janetinka27 Dakujem, ale na zavin s kysnuteho cesta si netrufam. Tahana strudla je prilis velka robota.
Ja robievam na taketo posedenia zltkove rezy alebo granko kolac
@andreatytler závin, štrúdľa nemusí byť z ťahaného cesta. @ janetinka27 dobre radí. Pozrieš toto? https://receptykulinarium.sk/vyborna-netahana-j...
Náplň si zvolíš ako sa rozhodneš.
Alebo sprav hrnčekový, použi ten lekvár ktorého máš tak viac, potri vrch, polej čoko polevou, posyp napr.kokosovou múčkou, nakrájaš a bude chutné, veľa a pekné.
@andreatytler v takychto pripadoch peciem pernik😀
Napr takáto jogurtova bublanina?
https://www.prozeny.cz/clanek/jogurtova-bublani...
Môžeš prezradiť, odkiaľ si? Ze nepoznajú mak a muffiny sú nie dezert ale jedlo?
@akinomel Dakujem. Este som tak strudlu nerobila. Skusim. Je to az v septembri takze dovtedy sa to naucim.
Lekvar uz som spotrebovala.🙂 Jedli sme ho s ovsenou kasou, robila som cisarsky trhanec a vcera pernik... skvely je ten pernik, ale to by nebol dobry kolac na oslavu. Ta cokoladova poleva je makka a pri prekladani by bolo vsetko zababrane a nedalo by sa to jest bez tanierikov. Hrncekovy tiez poznam dobry ale aj ten ma makku cokoladovu polevu na vrchu a je to skor tanierikovy kolac.
@petronellla87
@andreatytler Jednoduchší nepoznám. Recept je na jeden veľký plech, na to množstvo ľudí budeš asi potrebovať dva.
@bolarazjedna Z Kanady. Mak poznaju, ale len tak ze je posypany na pecive. Zomlety mak v dezertoch nepoznaju. Ked som prvy krat urobila makovu strudlu pre rodinu, boli velmi opatrni v ochutnavani, ale teraz to uz miluju. Muffiny su tu v kazdom coffee shope a pekarni na kazdom rohu a celkom dobre (ani sa neoplati piec)t. Bezne sa kupi cela krabica do kancelarie ako ranajky.
Bublanina je skvely napad. Je to super lacne, rychle a lahko sa je a manipuluje a cerstve aj na 2-3 den. Dakujem.👍
@h2 Ano, vyzera skvele. Dakjem. Budem musiet pozriet ci zozeniem marhulovy kompot. Ale aj ked nie, tak marhule jednoducho povarim.
Ja mám kolegyňu cukrárku a sama vraví že iný ako hrnčekový koláč už nerobí 😀 že ten sa dá urobiť na 1milion spôsobov a musím povedať že minule mi od nej veľmi chutíl.. dala do neho marhule a poliala puncovou polevou, bolo to vynikajúce že aj doma som robila.. len neviem či tu polevu u vás zozenies.. tak či tak v hrnčekovom sú základné ingrediencie a môžeš dať olej..
@o__o Dakujem za napad.
Prosim ta, posli mi nejaky oskusany recept na zltkove rezy. Skusala som raz recept od mamy, ale cesto bolo hrozne zplasnute.
@jana_eyre_2 Dakujem. Taku tu klasicku lepkavu puncovu polevu to som ani nevedela ze sa to da kupit. Ja ze sa to robi zo zakladnych surovin. Ale to by som nechcela. To by bola babracka s prenasanim a jedenim. Ale chutne to musi byt, to urcite. Puncove kolace tu vobec nie su. A ani ich neviem robit a pritom ich mam velmi rada.
@h2 Ano, aj ja som tak ratala ze to budu 2 plechy.
@andreatytler mne napadol struhany tvarohovy, alebo zerbove rezy. Ked 2 plechy, to su len 2 masla, to by nemal byt az taky financny problem.
perník, potrieš lekvárom a na to čokoládu.
@0silvia0 Och. zabudla som napisat... Tvaroh tu nie je.☹
Akurat som sa bavila o Zerbe s jednou pani na inej diskusii... Zerbo som nikdy nerobila a ani nejedla. Ani neviem ako ma chutit, tak by som ani nevedela ci by som ho dobre spravila.🙂
@kvetinka75 Dakujem. Akurat som jeden vcera robila😀. To by bola velka babracka s tou makkou coko polevou na vrchu.
@andreatytler babračka? Roztopíš čokoládu vo vodnom kúpeli, naleješ na perník, rozotrieš a necháš stuhnúť. Krásne sa krája. Nič jednoduchšie si neviem predstaviť. Teraz nie je ani tak teplo, aby sa to tak topilo. Ale môžeš aj pr.cukrom posypať , aj ozdobne.
@kvetinka75 Babracka myslim ked sa to kraja a prenasa na tacky a potom pri jedeni rukami. Ta poleva nie je tuha... aspon ta moja co som robila nie je. Cokolada bola roztopena v smotane.
@andreatytler Ešte mi napadlo: keďže bude aj torta, nechceš radšej niečo slané? Tam máš oveľa väčšie možnosti. Nejaké pagáčiky, syrové tyčinky, pizza slimáky...
@andreatytler ja dávam maslo. A pokiaľ nie je horúco tak je to také tvrdšie. Ale pri jedení sa človek niekedy zababre, to je pravda.
Urobila by som muffinky z cesta na mrkvovú tortu, na to citrónovú polevu a na to jemne citrónový mascarpone krém.
@andreatytler to co spominas nie je cokoladova poleva ale ganache. To je schvalne take “tekute” a nestvrdne to ako klasicka roztopena cokolada s tukom. Ja nepoznam osobne ziadny kolac, ktory by bol chutny a neoschnuty na treti den.
@kvetinka75 perník je fajný aj s lekvárom a na to posekané orechy.
žltkové rezy, rýchle a mňam 🙂
Pavlova torta - malé tortičky, k tomu ovocie a krém.
@andreatytler urob muffiny. Receptov je milion trilion 🙂