Ahojte. Dnes som zistila že sa nám s manželom konečne podarilo počať bábätko po 6 mesačnom snažení 💗. V pondelok by som chcela kontaktovať môjho gynekológa, ktorý má ale neviem na kedy objedná. Problém je že mám závraty, točí sa mi hlava (mala by som byť cca v 4-5 týždni), vracať nevraciam ale pracujem ako predajca v nábytku a budúci týždeň sa bude robiť nový leták respektíve označovať tovar a treba chodiť hore-dole po rebríku do výšky,.Na vešanie letáku sme vždy minimálne dvaja ale keďže som sa to dnes ešte len dozvedela, v práci ako o tom ešte nevedia. Ako by ste postupovali na mojom mieste keďže neviem kedy ma gynekológ zoberie a kedy mi vypíše papier (bez neho mi to v práci neuznaju že nemusím vložiť po rebríku)? Ďakujem pekne 🙂
Neviem či ti to neuznajú, ale napr. moja sestra robí zdravotnú sestru a keď mala len pozitívny test a povedala to v práci (ešte ani nebola u gynekológa), tak hneď jej zrušili nočné zmeny, atď. Ja by som to na tvojom mieste už povedala, aby si neriskovala pád.
Vies co ja som pracovala fyzicky skoro do 8meho mesiaca a miesta kde som lozila a kde som sa vopchala mali este od rebrika mile daleko 😄
Aj ked som mala papier od gynekologa, pracovala som dalej skoro rovnako, akurat ked mi bolo zle, zliezla som a pockala som, potom som robila dalej. Sef papier ani nepotreboval vidiet.
Ved sa s sefom normalne porozpravaj. A hlavne nezabudaj, tehotentvo nieje choroba.
Vela stastia.
V prvom rade gratulujem, ale gynekológ ťa skôr ako na 8.t neobjedná, do 12tt bude buď alebo.
V práci by som to neoznamovala, keďže to môže hocijako dopadnúť.
Tak podla mna to, ci to zena v praci oznami hned alebo nie nijako neovplyvni to, ako to dopadne… pokial je ti uz teraz zle a mas obavy zo zavratov a oznamenie tehotenstva v praci zaruci to, ze na teba budu prihliadat, tak by som to samozrejme povedala, minimalne kolegyni/govi, ktory bude s tebou pracovat. Pokial, ako pises, ti to bez papiera neuznaju a ty skutocne nezvladnes tu pracu, tak by som sla na PN cestou obvodneho lekara, ale cisto teoreticky by ta mohol vypisat aj gynekolog (zalezi od neho konkretne)…
Tiez sa priklanam k tomu, ze tehotenstvo nie je choroba a tiez som robila v zdravotnictve takmer do konca aj nocne a dokonca aj doma som 3 tyzdne pred porodom lozila hore-dole na stolicku pri malovani, ale nic mi nebolo, takze je to je uplne ine. Za seba odporucam robit, kym sa da, hlavne ked pripadne nevolnosti aj zavrate pominu…
Ja som to v práci oznámila nadriadenému hneď. Aby vedel rátať s tým, že budem viac chodiť k lekárovi a podobne. My máme ale veľmi dobré vzťahy na pracovisku. Sú ústretoví aj v tom, čo nemusia.
@a_alexandra_a
@kik2022
@diaalex
@rebrambora
Ďakujem za rýchle odpovede. Presne kvôli tomu že to nemám potvrdené od gynekológa a ani to nechcem tak skoro oznamovať v práci, premýšľam nad tým že pôjdem k obvodnej lekárke a vysvetlím jej situáciu. Leták s arobi raz do mesiaca takže už na ten ďalší by som teoreticky mohla mať potvrdenie od gynekológa
Pracovala som v predajni s nábytkom, keď som zistila že som tehotná, bola som práve na otvaracke v novej predajni. Bolo tam toľko roboty, prekladanie nábytku, skákanie hore dole, do noci v robote, po robote žúrky. A až po žúrke ma napadlo si urobiť test, keď mi bolo neskutočne zle, ako keby som pila. Pritom som nepila vôbec.
Ešte sa smiali že urob si test, to by bola sranda, že zo služobky prídeš tehotná. A aj tak bolo. 🤣🤣
Posielal má domov šéf, ale ja som zostala a robila ďalej, len už mi nedával prekladať nábytok. Naceňovala som a dekorovala.
Tehotenstvo nie je choroba, na rebrík môžeš chodiť, keď sa ti točí hlava, tak môžeš povedať, že máš asi nízky tlak, nech to urobí kolega, ty budeš naceňovať nižšie veci.
Ja som oznámila tehotenstvo, hneď, ale mala som svedkov. 😃
Druhé tehotenstvo som oznámila keď mi dal gynekológ potvrdenie.
@diaalex No, aj medzi zdravotnikmi natrafis na vselijakych blbeckov. Som lekarka, ked som prisla za nasim blbym vtedajsim primarom s listkom od gynekologa, ze som tehotna a nebudem robit nocne, ten pako mi povedal, ze to prenho nie je nic, ze musim ist za nasou nemocnicnou lekarkou a musi mi v takom tlacive zaskrtnut, ze nie som sposobila robit nocne🤣🤣🤣a kedze skoda sa s takym trtkom natahovat, sla som za nou, tak sme si spolu posrandovali, ze ci mu nestaci papier od gynekologa, zaskrtla to a bolo😅
Zavolaj gyn či ťa nemôže zobrať skôr lebo potrebuješ potvrdenie do práce. Takto skoro ti to môže potvrdiť aj z krvi a potom budeš mať v práci úľavy ako tehotná.
kym nemas tehotensku knizku, v praci ti to nikto neuzna. A tu dostanes cca najskor v 8tt. Takze si musis vybrat dovolenku, pcko, alebo vyjst na ten rebrik a povedat, ze mas nizky tlak a toci sa ti hlava, ze to nedas...
Postav sa na prvý schod, chyť sa za čelo, že ,,ty kokso ako sa mi hlava krúti", vieš čo poď radšej ty /kolega/ na rebrík a ja ti budem podávať.
Však ste tam vždy dvaja. Tak zatiaľ pôjde hore ten druhý. Píšeš, že len raz za mesiac. Čo chceš ako vybaviť u obvodného? Jemine ja som aj vracala a robila som vo fabrike na zmeny až do materskej
Určite tak skoro nehovor v práci, že si tehotná, ešte to nemáš potvrdené. Buď si daj lekára, alebo ak máš s tým problém, tak povedz druhému kolegovi, že máš závraty a necítiš sa na to, aby si chodila po rebríku