Aké máte nároky na potencionálne opatrovateľky vašich deti?

22. jún 2022

Dobrý deň, milé mamičky.

Aké máte nároky na potencionálne opatrovateľky vašich detí a koľko ste ochotné zaplatiť za ich stráženie?

Ja som študentka VŠ a hľadám si brigádu - stráženie detí. Mám skúsenosti so strážením 2 ročného dievčatka a 10 mesačného chlapca za 5€ na hodinu po známosti. Bohužiaľ sa teraz takto nič nevyskytlo, preto som si dala inzeráty do fb skupín a aktívne reagujem aj na vypísané ponuky. Žiaľ, doteraz si ma nikto nevybral, vyžadovali odo mňa pedagogickú strednú školu alebo VŠ, mať vlastné dieťa alebo záchranársky kurz. Sú toto bežné podmienky? Nakoniec mám jednu ponuku na stráženie, kde by som prejazdila 40km a starala sa o 2 ročného neodplienkovaného chlapčeka za 1,50€ na hodinu. Prišlo mi to veľmi málo, pani mi však povedala že mám brať alebo nechať tak, lebo má ďalšie 4 záujemkyne.

Kamarátka mi hovorí, že to je bežná prax, lebo opatrovateliek je veľa, detí málo a babky strážia zadarmo a veľa žien chce dôchodkyne kvôli manželom.

Preto som sa rozhodla si tu urobiť taký malý prieskum, či pri tom zostať alebo predsa len hľadať niečo iné a ako to teraz chodí.
Za všetky odpovede ďakujem.

darkswan
22. jún 2022

je to malo, uz pred 8 rokmi sa platilo 5 eur minimum na hodinu

tehulka2011
22. jún 2022

1,50 na hodinu je urcite malo, kde byvas, v ktorej oblasti?

petik22
22. jún 2022

zalezi velmi z akeho regionu. ja mam teraz na leto vypomoc babke k 2 detom -2,5 a 5,5. pytala som sa dievcata z vedlajsej ulice 16r.,viem,ze ma skusenosti s detmi a davam 3e na hodinu.ak by som platila tych 5-tak to si rovno jasle na leto zajednam a vyjde ma to lacnejsie 🤷‍♀️

lenkasarka
22. jún 2022

Za 1,50 na hodinu by s radosťou prenechala toto miesto inej.

autor
22. jún 2022

@tehulka2011
V Nitrianskom kraji.

luccija
22. jún 2022

5 eur sa berie minimalne
Ano, naroky stupaju na kazdeho vela zien chce kurz prvej pomoci, pedadogiku a pod, ale taka zena si urobi vlastnu skupinku deti
Skus pisat ma FB do skupiniek o opatrovani, do Vasho mesta a pod...tu pani, ktora Ti nuka 1,50 posli do certa. Ved to logika neberie a este mas precestovat 40 km pri tom drahom benzine

danieladeley
22. jún 2022

1,50 na hodinu je extremne malo, pani mozes s kludom povedat, ze ked si strazenie svojho dietata vazi na tolko, nech si kludne oslovi dalsie. Za tu obrovsku zodpovednost je to nic. A pedagogiku alebo dieta alebo kurz uplne chapem, aj ty pochopis, ked budes mat vlastne dieta, uvidis ako sa budes bat a ze ho nedas len tak hocikomu cudiemu a este aj neskusenenu. Neber to v zlom, hovorim z vlastnej skusenosti, na tvojom mieste si hladam inu brigadu. Drzim palce 🙂

sissy27
22. jún 2022

ja som mala kedysi k dcére opatrovateľku a podmienok nebolo veľa - aby si s malou dobre sadli a aby bola seriózna, dochvíľna, ak nemôže tak dať včas vopred vedieť. Nemala som nároky na vzdelanie, kurzy a podobne, ale zhodou okolností to bola študentka pedagogiky, takže to brala aj ako prax.
Finančne sme sa dohodli tak, aby to mňa nezruinovalo a zároveň aby sa to jej oplatilo. Chodila aj na noc. U nás mala k dispozícii svoju posteľ, samozrejme internet, plnú chladničku, čokoľvek "ako doma". Keď zostávala na noc, tak sa normálne vyspala a odišla ráno kedy potrebovala - kolegyne napr. posielali svoje opatrovateľky domov hneď ako prišli, platili ich na hodinu.
Mala som obrovské šťastie, tá kočka bola viac členom rodiny ako len opatrovateľkou. Bola úžasná a veľmi nám pomohla, dodnes sme v kontakte.
1,50€ na hodinu je žalostne málo, to už pred tými 15 rokmi sme platili viac, takže toto v pohode nechaj niekomu inému, keď je taký obrovský záujem 😀

lenuska9999
22. jún 2022

1,50 na hodinu je malo. Zvlášť pri takej zodpovednosti akú má človek za to dieťa. No a žiaľ je to tak, že ja sama keby som si mala vyberať opatrovateľku, tak si vyberiem skúsenú mamičku, babicu alebo učiteľku.. ak študuješ VŠ v úplne inom odvetví, tak je to prirodzené, že si mamičky vyberajú skôr niekoho zameranejsieho na deti.

lilyianka
22. jún 2022

1,5€je úplný výsmech. Ja som pozerala rôzne opatrovateľky a cena 8 -10€. Mala som minulý rok vysokoškolácku a podotknem, že sa len hrala so synom,nič viac, žiadne prebalenie, kŕmenie atď a 7€.
Škoda,že nie si z TT 😊

evkamotka
22. jún 2022

Dva roky dozadu som studentke davala 5e na hodinu a to bola z nasho mesta (prisla peso) , gymnazistka bez kurzov. Pezinok

autor
22. jún 2022

@lenuska9999
Idem do tretieho ročníka na medicíne, ale áno, úplne chápem čo sa mi snažíte povedať, len si osobne myslím, že žena s pedagogickým vzdelaním a kurzami nebude niekomu robiť na čierno opatrovateľku za pár šupov, prišli mi tie nároky a odmena trochu nevyvážené, ale ako rodič by som to asi brala inak.

lenuska9999
22. jún 2022

Tak za 1,50 to veru žiadna robiť nebude

stanulienkat
22. jún 2022

Za kopcek zmrzliny na hodinu prace?

lubina
22. jún 2022

no na tvojom mieste by som skusila hladat inu brigadu, ved nikde nie je napisane, ze musis opatrovat deti. Ide leto, takze roznych sezonnych prac bude viac

missviolet
22. jún 2022

za 1,50 to neber, este aj to dochadzanie. Pri dietati mas zodpovednost, a za taku almuznu? uz z principu veru nie. V Nitrianskom kraji je to vseobecne s pracou nie najlahsie...

veverickav
22. jún 2022

Zial toto je take typicky slovenske. Chcu od teba milion kurzov, poziadaviek, podmienok...ale zaplatit adekvatne a poriadne, tak to nie. Myslim, ze ako studentka mediciny si rozumna a rozhladena a urcite mas vztah k detom 🙂 zelam ti, nech si cim skor najdes brigadu. Nevzdavaj to...rodinku si najdes 😉 by the way... ja som takto cez leto robievala aupairku v zahranici kade tade... mozno vyskusaj aj tuto cestu 😉

ivangeline
22. jún 2022

Presne to,co pises pozaduju a viac ako 5e na hodinu. Ja som mala stastie a nasla pani z blizkeho okolia,kt ma rada deticky,mnoho skusenosti a dost casu moje 2 obcas brat von za 5 na hodinu. 🙂 Som z KE. Ale tiez musim z druhej strany napisat,ze minimalne 20 sa mi zien ozvalo ale dohodnut stretnutie a prist alebo poriadne precitat podmienky,kt som pisala.....aah..

nafka0483
22. jún 2022

Ja by som vobec pri opatrovatelke (prilezitostnej, nie takej co ma celodenne nahradit skolku) neriesila pedagogicke vzdelanie. Praveze by ma viac "trapila" ta zdravotna stranka. Cize kurzy prvej pomoci, studentky zdravotnej skoly, medicky, zachranarky by u mna vyhravali nad nejakym pedagogickym vzdelanim.

borabalazova
22. jún 2022

V Bratislave platím aktuálne 10 eur na hodinu, ale mladá dáma má už vyštudovanú vysokú školu - špeciálnu pedagogiku a chodí len príležitostne na 2-3 hodiny. Čiže cena sa odvíja aj od toho, či sa jedná o kratšie stráženie alebo celodenné, vtedy by mohla byť cena aj nižšia. Mojou hlavnou požiadavkou bolo, aby mala dcéra (3 roky) program a opatrovateľka sa jej venovala, mojou ambíciou nebolo "stráženie" v zmysle, aby dieťa "prežilo". Čiže žiaden tablet alebo filmy na strane dieťaťa a žiaden mobil na strane opatrovateľky, ale plnohodnotne strávený čas. Dochvíľnosť alebo spoľahlivosť v komunikácii bola samozrejmosť. A našla som naozaj výbornú mladú dámu. Na Tvojom mieste by som skúsila ponúknuť v inzeráte aj nejaké pridané aktivity, napr. ak sa venuješ nejakému hudobnému nástroju alebo tancu, hranie divadla, športové aktivity, vyučovanie cudzieho jazyka, nejaké kreatívne výtvarné aktivity, Montessori aktivity, atď. Podľa toho, čo Ťa baví a čo vieš robiť. Potom môžeš mať aj vyššiu cenu a aj inzerát možno skôr niekoho osloví. Prípadne skúsenosti s opatrovaním, dobre vyzerá, ak máš mladších súrodencov a venovala si sa aj im. Tiež by som si asi ujasnila aj vekovú kategóriu, ktorú preferuješ.

borabalazova
22. jún 2022

Aha, a možno registrácia na hlidacky.sk alebo domelia.sk. Neviem, či je tam nejaký poplatok.

popocathepetl
22. jún 2022

Jejda, ja hladam opatrovatelku a vooobec nemam pocit, ze by ich bolo nejako veľa. Ak mas zaujem aj cez skolsky rok na 2 dni doobedu, tak sa mi ozvi, byvame pri BA, takze dochadzanie 1 autobusom pol hodky. Budem strasne rada. 5eur na hodinu plus cestovné. Presne hladam študentku, jedno obycajne normálne dievca ku 2 roc.chlapcekovi.

smiling89
22. jún 2022

V nitrianskom kraji? Ja ťa beriem 😄 ach čo by som dala za to mať niekoho kto sa s deťmi pohrá....ja som zháňala pred 2 rokmi k ročnému synovi iba na hranie a kocikovanie, ponúkala som 5€ a nevedela som nájsť. Moje požiadavky boli iba skúsenosti a vzťah k deťom, aby si vedela môjho syna "získať" a on s ňou bol rád, ja som totiž bola prítomná, robila som z domu vtedy.

evinqua
22. jún 2022

Záleží ci opatrovanie na cele dni kým matka pracuje alebo na 2-3hodky. Ak by som potrebovala niekoho na xele dni, asi by som chcela vitálnu "babku", ktorá navari, je trpezluva/napr ucitelka zo skolky na dôchodku... ak na krátky čas, tak niekoho, kto dieta naučí niečo nove, ine ako my, skor mladú zenu/muža,, študentov. Ja osobne som počas VS opatrovala v BA skor krátkodobo, za 5 eur na hod naposledy co bolo pred nejakými 13 rokmi. Aktualne v BA hľadám niekoho mladého, akčného pre môjho syna, a teda určite min.8e za hod, ak tam bude pridaná hodnota/napr.anglictina, alebo bude chodiť so synom na kruzok kde sa bude aktívne zapájať, ...tak určite min.10e. Zaujímajú ma vzdy osobnostné predpoklady a ci si s dieťaťom sadnú. Kurzy netreba. Ja som tiež tak bola vyberaná, zopár detom som nesadla tak som spoluprácu ukončila.

tkjana
22. jún 2022

Uprimne, aktualne to riesim aj ja, kedze skolku mame len do polovice jula. V zime mi deti prisla postrazit kamoska, dala som jej 20€ za 4,5 hodiny, resp.4, ale kedze musim chodit do prace a deti nemaju s kym ostat, tak pre mna je tych 5€ na mesiac taka suma, ze to ked nedonesiem vyplatu bude menej bolestive ako ked zaplatim opatrovatelke tych 5€/hodinu…. Kedze ja tolko na vyplate nemam… ale samozrejme beriem, ze tych 1,5 je hrozne malo. Mam uz sice vacsie deti, skolkarov, v podstate ocakavam len aby dozrela deti a zabavila sa… som ochotna zabezpecit opatrovatelke aj stravu, pripadne nejake obcerstvenie, kedze by sa starala u nas doma

banalu
22. jún 2022

Tak mna zaujme najprv foto, osoba mi musi byt sympaticka.. niektore slecny si davaju fotky ako na zoznamku 🤦‍♀️ a aj ked nemam nic proti make upu, ci pekne vyzerajucej zene, predsalen ma zaujem o pracu s dietatom...
Nemusi mat pedagogicke vzdelanie, musi ale mat za sebou pracu s detmi, nejake predchadzajuce skusenosti so strazenim. Dalej overitelne referencie. Podat prvu pomoc je asi zaklad.
A urcite by som sa rozhodovala po osobnom stretnuti.
Inak tu pani by som poslala do teplych krajin aj s jej 1,5€ na hodinu... Bude ta len sprosto vyuzivat 😑 utekaj od takych co najdalej!

renab
22. jún 2022

Pre mna by to, ze ma opatrovatelka pedagogicke a ine vzdelanie, nehralo ziadnu rolu. Staci, aby mala zdravy rozum a dobry pristup k dietatu.
A ponuknuta suma je naozaj smiesna, za tu by som nesla opatrovat ziadne dieta.

elizabet173
22. jún 2022

vykašli sa na opatrovanie za takú sumu, keď budeš predávať na kúpalisku pivo a kofolu, budeš mať oveľa viac, ako 5 eur na hodinu. Mladá, pekná, chlapi dajú ochotne tringelt a si zodpovedná len za to, aby bolo načapované dobre, nie za živé bytosti, ktoré v sekunde napadne čokolvek.

sense
22. jún 2022

Žijem v zahraničí, takže cena je nepodstatná, ale nemusí mať pedagogické ci zdravot. Vzdelanie...
Ale... Musí byť zodpovedná, a musí mať záujem o dieťa a činnosti s nim, byt prirodzenou autoritou ale aj láskavou a trpezlivo. Plus teda moje dieťa je staršie takže aj sympatie zo strany dcéry k opatrovateľke musia byť. A teda musí byť nefajčiarska a netravit čas na telefóne alebo zapnúť telku dieťaťu a mat na salame. Mala som jednu kt keď u nás začala mala 16r., teraz sa učí za učiteľku a žiaľ toko času nemá, ale dcéra ju zbožňovala, teraz máme druhu ta ma 18r, učí sa za kuchárku a doma majú gazdovstvo a dcéra ju má tiež rada, s tým ze ma dovolené ju brat ku nej domov a dcéra to u nich zbožňuje.

1,5 na hodinu by som to osobne robiť nešla, radšej by som šla odkladať tovar alebo niekde roznasat kávu.

zuzanaete
22. jún 2022

Som rada, ze ked ja som hladala takuto brigadu, tak sa nasli rodiny, co mi zverili svoje deti len na zaklade sympatii, lebo nic z poziadaviek, co si pisala, som nesplnala. A boli so mnou spokojni. A aj po mnohych rokoch sme stale v kontakte a viem, ako sa detom dari. Keby som vyberala k mojim detom, tak kriterium by bolo, aby to s nimi proste vedela a na to nepotrebuje vzdelanie, ale nejaky prirodzeny cit. Aby bola sympaticka a tak ludsky by sme si sadli. Drzim palce.