Máme nasledovnú skúsenosť s detskými plienkami. Používali sme plienky Pampers Premium Care, pretože sme chceli aby náš malý nemal problémy s pokožkou. Najskôr sme boli spokojný, ale od istého času sme postrehli náhle zhoršenie kvality plienok, boli tvrdšie a boli silno parfumované. Medzi časom dostal náš malý silnú alergiu na miestach prekrytých plienkami (lekárka skonštatoval, že by to mohli mať na svedomí plienky ale nevedela to s istotou potvrdiť). Na to sme začali pátrať čo sa s plienkami stalo a prišli sme na to, že medzi časom začali na Slovensko voziť plienky Pampers vyrobené v Poľsku. Tie prvé čo sme mali boli vyrobené v Nemecku. Rozdiel je neuveriteľný v kvalite, v cene samozrejme nie. V súčasnosti sme v Nitre vykúpili posledné kusy vyrobené v Nemecku a v obchodoch sa už dajú zakúpiť len tie poľské. Objavili sme dokonca poľské Pampers, ktoré nemali na jednotlivých plienkach ani logo, čo už o niečom hovorí.
Teraz nám nakupuje plienky známy v Nemecku, ktoré sú dokonca o tretinu lacnejšie ako tie poľské predávané na Slovensku a úžasne mäkké ako z "bavlnky" a oveľa lepšie sajú moč. Najmä v noci. Prikladám fotku nemeckých Pampersiek. Na zvare na bolu balenia si môžete pozrieť, kde boli plienky vyrobené.
Poľské zásadne neodporúčame ak má Vaše dieťa citlivú pokožku kupujte si plienky v zahaničí.
ja neviem,tiez sme pouzivali tieto plienky a nikdy som s nimi problem nemala,viem ze v zahranici su kvalitnejsie vyrobky,ale ja som drzala v ruke pampersku aj z Irska a veru nebadala som rozdiel,aj ked kazdi tvrdil ze tam je 😲
idem pozriet tie nase,ze odkial su,mozno zalezi aj ci si ich kupujete v Tescu alebo DM,alebo je to jedno?
ten rozdiel je citelny nielen v plienkach ale aj v inych vyrobkoch, Kazdemu je jasne, ze sa sem dovaza podradny tovar a zdovodnuje sa to tym, ze Slovaci nie su ochotni platit za kvalitu viac.
Ale na druhej strane, odporucanie, ze nakupujte v zahranici je rovnako scestne. Nie kazdy ma znamych kadetade, ktori su ochotni nosit plienky. Treba sa nam tomto Slovensku zobudit a ziadat od obchodnikov kvalitu.
tiez sme nakupovali len Rakusku, pripadne u nas, ked boli made in Germany, ale tie sa tazko zhanali, nastastie moj syn dobre znasa hocijake plienky, takze kupujeme v Lidli, ale aj tam vidim rozdiel medzi rakuskym Lidlom, a nasim, tie co su v Rakusku su vyrobene v Nemecku, tie u nas v EU (cize asi nie v Nemecku, inak by to tam urcite napisali), cenovo su tie v Rakusku samozrejme lacnejsie
ale polske plienky som videla aj v rakuskej DM, hlavne tie Babylove
velky rozdiel je hlavne v detskej strave, ja kupujem hlavne kase, a tam jasne vidim, ze tie rakuske su lepsie ako tie u nas, a to aj ked ide o to iste, cenovo je to priepastny rozdiel, napr. kasa Hipp u nas v DM 6 E, a ta ista v Rakusku za 3,95 E
to je staré známe ,že na slovensko sa vozí odpad,sme takým odpadovým košom EU,napr.kurčatá,čo vozí BILLA,v určitú dobu boli kurence čo rakúšania odmietli dať do svojich obchodov a tak ich dali na slovensko...
My sme s tymito polskymi problem nemali. Vsimla som si ale, ze v nove "akciove" pampersky active baby su vyrobene v Turecku. Dokonca na obale su inak oznacene vahove kategorie deti (povodne boli 4+ do 20 kg teraz len do 15!!) a su tvrdsie :(
Po precitani prispevkov idem do rakuska bipi kupit plienky aj ked je cenovy rozdiel , zopar centov ma nezabijeO_O , my tam kupujeme servitky, kase, kozmetiku, pleny som tam kupila cca 2 krat, aj to babywelt a raz pampers=)
my od isteho casu kupujeme uz len babylove /v DM a na Slovensku/, pampers sa osvedcili len do velkosti 3..ale aj tie babylove boli kedysi lepsie, robili ich tusim vo Svedsku, uz presne neviem..no asi rok ich vyrabaju Poliaci a teda rozdiel na dotyk neskutocny, nastastie aspon saju rovnako dobre. a velmi dufam, ze do roka sa nas uz plienky tykat nebudu..
s kvalitou vyrobkov je to tu fakt vacsinou bieda, @hradnapani to pekne vystihla.. lenze na jednej strane sem vozia sajrajt s tym, ze Slovaci nie su ochotni platit za kvalitu, a na druhej je tu ten sajrajt niekedy paradoxne drahsi ako kvalitnejsie vyrobky v zahranici 😠 .
no osobne sa mi nechce nakupovat v zahranici, mam predsa pravo na kvalitne vyrobky aj tu na Slovensku, a nemam chut robit trzby rakuskym alebo madarskym firmam, ked mozem nasim. len keby to uz aj predajcovia pochopili...ale pokial im ludia kupuju humus, tak ho sem budu stale vozit-na druhej strane ked zvazime kupyschopnost obyvatelstva, vzdy sa najdu ludia, ktori kupia aj ten humus, lebo na viac nemaju, bohuzial 😒..a vacsine z nich to nemozno vycitat.
dvakrat som kupila pampers ale boli nechitne parfemove,,tak som zacala kupovat babylove v dmke...ale teraz kupijem v LIDLI/ TOUJOURS...su bez latexu, parfemu a podla mna su aj makucke.
niekto ma predsudky voci LIDLU, ale myslim ze sa celkom polepsil oproti TESCU,kt, je otras.
ale kupovat plienky v rakusku je asi najlepsie.my sa to tiez chystame omrknut
@rpm pred mesiacom som bola v Nemecku a išla som tam do dmky kúpiť babylove plienky. Potom som zistila, že sú vyrobené v Poľsku . Ani ma nenapadlo pozrieť si ešte v obchode, kde sú vyrobené, myslela som si, že jedine v Nemecku 🙂 moja príbuzna, ktorá tam žije a má dieťa a kupuje si babylove mi tvrdila, že vôbec nerieši kde sú vyrobené , lebo ten štandard si zachovavaju všade rovnaký. Tiež používala pampers, kupovane v Nemecku , ale zevraj začali tie väčšie čísla veľmi smrdiet na chémiu a dokonca ich začali vyrábať s nejakým pružkom, ktorý sa na vrchu plienky zafarbi, keď je dieťa pocikane..
my kupujeme polske plienky DADA a su super.ovela lepsie ako pampersky-aj tie nemecke.taktiez su makkucke,vyborne saju a su uzasne natahovacie,vobec netlacia.a stoja cca o polovicu menej...ale suhlasim s tym,ze zahranicne vyrobky su ovela kvalitnejsie ako u nas.
my sme tiez pouzivali polske DADA a bola som spokojna, ale odkedy som kupila v lidli TOUJOURS ine nekupujem, ja som s nimi max.spokojna, a aj cenovo su velmi vyhodne, najma, ked je na ne akcia, daju sa kupit aj za 6 euri balik 🙂
Ahojte,
ďakujem za Vaše reakcie, som rád, že nie som sám vo svojom názore 🙂. Súhlasím, väčšina ľudí nemá známich kadetade po svete a preto sú odkázaný nakupovať čo je v našich odchodoch dostupné. My okrem plienok nekupujeme v zahraničí nič lebo to nie je pre nás technicky možné. Kto z Vás má tú možnosť, je to super. Náš malý má citlivú pokožku a som rád, že odkedy máme Nemecké pampers nemusíme ho natierať kadečím od kožnej doktorky. A manželka sa nevie vynadiviť nad jemnosťou plienok, ktoré som priložil ako fotku.
Ak by mal nejaký Váš známy problémy s citlivou pokožkou svojho dietka, možno mu pomôžete keď skúsi plienky kúpené v zahraničí. 🙂
Ahojte,
dnes som na Zľavomate narazila na výhodnú ponuku a každý rád ušetrí korunku - http://www.zlavomat.sk/zlava/97585-maxibalik-pl... 🙂
Na túto značku PAMPERS nedám dopustiť...Pred týždňom som si prvý krát kúpila HUGGIES plienky, ale aj naposledy...Za hodinku mi bol malý precikaný a za noc ani nehovorím....
@lenka250 napodobne s pampers max. spokojnost, stalo sa nam raz ze plienku precikala ale boli to pampers new baby,a nebola prebalena takmer 12hod. lebo spala a nechceli sme ju budit a priatel ju v noci ked ju krmil neprebalil, mala som pred porodom kupene aj huggies nastastie jeden balik, ale takisto za hodinuu precikana a v noci dokonca dvy krat, tak som ten balik odlozila a nevyuzivla....
keď sa mi narodila staršia dcéra musela som vyskúšať všetky druhy plienok, bola to hotová katastrofa, zo všetkých mala strašné zapareniny v nich trhliny a na nich chrasty. Jediné plienky čo zniesla boli z tesca v bielom balení a tie používam aj teraz pri druhej dcérke. Ostatné určite neodporúčam 🙂 🙂 😉
my používame poľské DADY a sú fakt super. lacné a kvalitnejšie ako pampersky.
my nakupujeme teiež v Rakúsku lepšie sajú ako naše 🙂
Ahojte, ak by mal niekto záujem o plienky DADA (rôzne veĺkosti) viem ich predať za 8,7eura/balik. Pri vacsom odbere zlava. Viac si pozrite môj bazar: rajojo573.
prečo si to nedal na obchodnú inšpekciu keď nemali logo? a boli to určite Pampers ?
No my teda kupujeme na Slovensku a PAMPERS, ale nedáme na ne dopustiť!!! Mala som aj rakúske, ale ja som žiaden rozdiel nevidela.......Keď som bola v pôrodnici tak som dostala aj vzorky iných značiek, ale ďakujem pekne, iné veru nechcem.......
Netvrdím, niekto možno rozdiel vidí, cíti, tak nech kupuje čo uzná za vhodné, no ja s Pamperskami problém nemám.
my tiež v Rakúzku a ked neni čas isť do Rakúska tak lidlovske ale keď sa pokaká tak to smrdí celí byt myslite si že pampesky sú parfumované alebo iný druh látky 😖
Otrasné. 😒
My nakupujeme v Rakúsko všetko.
Kvalita čohokoľvek (potraviny, drogéria, oblečenia) sa s našou nedá porovnať.