Ahojte, chcela by som sa opýtať, aký cumlik je pre novorodenca najvhodnejší, taktiež na olej a pripadne krém na zapareniny. Ďakujem.
@kikusa456 ahoj.dudliky su dobre od advent phillips ortodonticke,ale aj MAM ortodonticke su fand len tie sa mi zdju pre taku malú pusinku dost velke..my pouzivame advent phillips a som spokojna..a krem na ritku za mna obycajny ryby krem na ritku je naj a aj nie drahy..ja davam malej od narodenia len ryby krem a este ziadna zaparenina nebola(mala bude mat co chvila 6 mesiacov)
najlepší je okrúhly bibs lebo najviac kopíruje tvar bradavky 😉 (dojčila som dokým som ja chcela). krém hocijaký, lacné sú rovnako dobre ako drahé, hlavne nie rovno sudocrem lebo ten až keď je prdelka červená, ten nie preventivne. a olej najlepšie žiadny, hlavne nie johnson.
Moji co maju resp mal syn tak iba lovi.
A olej davam len ak mali suchu pokozku hipp.
Na zapreniny striedam aj sudokrem. Aj imazol. Aj bepanthen.
Cumlík my sme dali aký sme dostali v pôrodnici (v balíčkoch) , striedali sme bibs, babylove malemu to bolo jedno (dojčený)
krém odporúčam sudocrem, weleda na zapareniny (bol najlepší ak mal červený zadok hned to prešlo ), rybacia masť, bepanten stiedali sme čo bolo po ruke
olej sme nepoužívali vôbec
@zuzanka.zuzu toto som pocula vela krat. Ale taku bradavku som ja teda v zivote nevidela. Ten bibs ma od bradavky podla mna najdalej zi vsetkych cumlikov na svete
Pri cumli je uplne jedno aky ma tvar, tam nejde o tvar, ale o to ze cumel/flasa sa saje uplne inym sposobom, ako prsnik, zapajaju sa uplne ine svaly, iny pohyb jazykom... Potencialne riziko pokazenia dojcenia tkvie v tom ze dieta sa nauci sat inak a potom zle saje prsnik, nie v tom ci je cumel v tvare bradavky alebo nie 🙉 je teda ulne jedno aky cumel zvolis, ak to ma dietatu kazit dojcenie, tak to dojcneie kazit bude a ak to dietatu kazit dojcenie nema, tak nebude.
Olej na pokozku urcite NIE! Olej nema hydratacnu funkciu, upchava pory, je na detsku pokozku nevhodny a suchej pokozke nijako nepomoze, na tvar absolutne nevhodny. Dieta treba natierat neparfumovanym telovym mliekom, za mna La roche posay lipikar, pripadne Bioderma.
Na umyvanie pouzivat syndet, nie mydlo.
Ochranny krem na zadocek, tam je mnozstvo moznosti. Urcite NIE Sudocrem (vid zlozenie). Vyborna je spiridea krempasta, bepanthen, rybilka, pri vzniknutej zaparenine imazol napr. Zadocek natierat len okolo konecnika, nie od pupka po chrbat, natierat ritku, nie pysky, vajka atd.. pokial dieta nema sklon k zapareninam (to zistis az casom), tak zadocek nie je potrebne natierat. Dolezita je hygiena, umyvat ritku po kakani (genital neumyvat syndetom, zadocek sa moze), minimalizovat pouzivanie vlhcenych utierok a suchanie pokozky.
Este dodam: informacie ohladom starostlivosti o babatko odporucam haldat u odbornikov, ak mas ig, mas otvorenu cestu k obrovskemu mnozstvu dobrych informacii zadarmo. Sleduj profily karolina baumgartner, vasa laktacna konzultantka, pediatrie s laskou, pediater online, pediatricka denjas, detska fyzio mama, fyzio kristy, babies and sleep napr.
Cumlík ortopedický. Moja silne sala, tak keď pustila bradavku, tak mala tvar ortopedického dudla. Preto mám taký názor, že tento tvar je pre dieťa naj. Olej určite nie, tiež si myslím, že upchava póry a nehydratuje. Nedávali sme žiadnu chémiu. Na zapareniny určite nie sudokrem. Nedá sa umyť bez šúchania pokožky a moje deti mali z toho zapareniny. Pri Bephantene veľmi zriedkavo. Skôr len vtedy, keď zjedli nejakú potravinu, ktorá im nesedela.
Za mňa jedine curaprox a škoda, že som ho nezačala používať už v porodnici ... Je síce drahý, ale podľa mňa je super ... A čo sa týka oleja preboha len žiadny sudokrem ten je plný chémie, skôr radšej weledu
@anketkarka ortodonticky 🙂 a presne tak, o tvar bradavky absolutne nejde, urcite treba volit ortodonticky tvar aby sa chrup a celust tvarovali spravne
ja len taka poznamka, ze babatko aj bez cumlika moze byt spokojne ( vlastna skusenost) ale jasne, kazde je ine…
sem tam bola poznamka, preco nema cumlik… som sa zasmiala tomu 🙂
Najlepšie sú ortodontické, ale nie každé bábätko ti ho prijme, to je realita. 🙂 Ja som mala aj tie, aj obyčajné a aj tak iný ako Bibs okrúhly nechcela, tak má ten. Dokonca mi tento bibs okrúhly odporučila aj laktačná. Bibs má aj ortodontické cumlíky, nemusíš kupovať okrúhly. Na kúpanie sme používali weledu, neskôr hipp, ale keďže sa u nej vytvoril ekzém ako mám aj ja, tak používame kozmetiku výlučne na ekzémovú pokožku. Olej nie je vhodný, skôr telové hydratačné mlieko, aj ten hipp kľudne. La roche posay alebo bioderma je tiež dobrá varianta, ale nie každému sadne, mne to napríklad ešte viac podráždilo ekzém a navyše je to drahá kozmetika, s tým treba počítať. Na zadok používame obyčajnú rybiu pastu, dobrý je aj bepanthen, ale je aj drahší. Najlepšia je čistá voda, ale keď už vlhčenky, tak najlepšie sú neparfumované. Sudokrém som používala výlučne iba pri zapareninách, nie na pravidelné používanie.
Pri oboch synoch sme skúšali rôzne a nakoniec sme vždy zostali pri MAM
Najlepšie je nedávať cumlík žiadny, keď je to už nutné tak ortodontický .. za tým som si išla neoblomne a môj chce len a len okrúhly bibs a ja som sa mohla aj na hlavu postaviť všetky ostatné vyplul .. takze tak 😁
Olej na pokožku by sa nemal používať, no ja dávam olivový z lekárne aj to len minimálne množstvo.
A na zapareniny dávame bepanthen je zložením najlepší, sudocrem určite nie a keby uz bolo veľmi zle tak pasta s rybim olejom alebo imazol. 😊
@kikusa456 Cumlik jedine ortodonticky. Ziaden okruhly bibs. Ale to je len teoria. Prax je taka, ze dietatko si vyberie same ako uzna za vhodne. Olej skus cisty olivovy z lekarne. Ja som pouzivala cisty mandlovy. Na zapareniny mas toho vela. Skus sudokrem.
Dojcene deti casto cumlik odmietaju.