Čo nakúpiť a mať pripravené po príchode z pôrodnice?

evickuska
5. mar 2023

Dievcata aku kozmetiku ci kremiky atd. ste si chystali nez ste sli do porodnice? Neviem ake bude velke, cize neviem ake plienocky, v com sa malinke babanko sprchuje ani nic. 🙈

mamamasama
5. mar 2023

@evickuska na zaciatok plienky 1 a cista voda. Tvoj prsnik a laskava naruc. A bude stastne a spokojne, uvidis 🙂

evickuska
autor
5. mar 2023

@mamamasama ak budem kojit samozrejme 🙈

mamamasama
5. mar 2023

@evickuska na zaciatku budes urcite ak nebudu komplikacie. Teda ak budes chciet. Mliecko sa vytvori.Bola by skoda nedat babatku aspon kolostrum

petamich
5. mar 2023

na zaciatok urcite plienky 1, prve tyzdne budu tie, ked aj len jeden, objednas nove, ved dnes jeden den objednas, o 2 dni najneskor to mas alebo behne partner, na hygienu len lieh na pupcek, detske mydlo na zadok a cista voda, novorodenec nepotrebuje ziadne kremiky a pod. a ostatne dokupis ak bude treba, keby my nemame doma ekzematika tak ho dlho kupeme len v cistej vode a umyvame len prdel a ani nekremujeme (nas bol suchy po narodeni takze infadolanom sme premastovali ale to ti povie pediatricka na prvej poradni)

bolarazjedna
5. mar 2023

Iba sudocrem na zadoček. Kúpať iba v čistej vode, nepotrebuješ nič ani na vlásky, taktiež žiadne olejceky (paradoxne vysušuje kožu), žiadne krémy preventívne, iba keby malo suchu pokožku, tak niečo neparfemovane... Mne kamarátka detská lekárka odporúčala obyčajnú modrú indulonu a mne sa to tiež osvedčilo.
Ešte prichystal alkohol z lekárne na ošetrenie pupocnika.

A plienocky veľkosť 1, to je jedno aká značka, každé bábätko je iné, jedna lienka môže niekomu pasovať, druhý sa môže z nej vychádzať... Ja mam dobre skúsenosti s babylove z DM aj lupilu z Lidl, aj Pampers prémium (naopak pampers active baby u môjho spôsobilo začervenanie zadočku).

evkamotka
5. mar 2023

Vies co, mne sa narodil necakane o dost skor, nemala som nic nachystane a aj to malo sa minalo potrebam predcasniatka. Ked sa babo narodilo, manzelovi som nadiktovala co treba dokupit, lebo az vtedy som zistila ze co a v dnesnej dobe bez prob kupil uplne vsetko obratom.
Takze moja rada: kup len vseobecne veci na istotu a zvysok (flasu, mlieko, odsavacku, vahu, oblecenie pod 56....) az ked zistis, ze treba

bolarazjedna
5. mar 2023

Ešte som zabudla, na umývanie zadočku my používame čistú vodu a Sebamed penu z DM, to nám tiež doktorka poradila, zakaždým po stolici umývam zadok pod tečúcou vodou, vlhčené utierky používať iba na cestách, môžu spôsobiť mikrotrhlinky kože a tým zápal, tým opakovaním trením. Aj po kúpaní uterákom iba prikladaním sušiť, netriet pokožku.

simonah73
5. mar 2023

@evkamotka mne napr oblecenie pod 56 bolo na nich, kedze mala ked sa narodila mala 56cm
nekupuj vela velmi malych veci, moze sa stat, ze sa ti narodi vacsie dieta a veci mozes dat z domu.

evkamotka
5. mar 2023

@simonah73 ano aj moj druhy syn nosil rovno 62 🙂 pointa bola, aby nekupovala 50. Ze aj to 56 je na hrane sa docita v kazdom zozname pre novorodenca

mimi3008
5. mar 2023

@evickuska sudokrem, detske mydlo, detol na pupok. Vlhcene servitky pre kazdy pripad, no ja som sa aj tak snazila umyvat vo vode, prve mesiace v pohode vosli do umyvadla. Ale ak sme prisli napr.do poradne a boli pokakani, tak samozrejme, vlhcene servitky som vyuzila

simonah73
5. mar 2023

mna ked prisla pediatricka na prvu navstevu pri prvej dcere a videla ze jej utieram zadocek vlhcenou servitkou tak ma sprdla a ze mam pouzivat obycajnu vatu a teplu vodu, tak sme mali vyclenenu malu misku, ktoru som pouzivala. a tak isto aj pri druhej dcere. ak som od niekoho dostala vlhcene tak sme ich pouzili napr na utretie prachu.

evickuska
autor
5. mar 2023

@bolarazjedna dakujem moc 🙏

evickuska
autor
5. mar 2023

@evkamotka ano moze byt drobnejsi a naopak obor 🙆‍♀️🤷‍♀️