cawte baby... chcem sa opytat na vas nazor nakupovania vybavicky pred narodenim....vraj sa nema dopredu kupovat, lebo sa nieco stane...co si o tom myslite?...ja som tym totiz dost posadnuta :D je to len povera vsak? 🙂
Ked si chces nechat vsetky nakupy po prichode z porodnice, tak nech sa paci. A v com ho vezmes z porodnice domov? Lebo aj toto je uz vybavicka 😉
Povery a podobne sprostosti patria do stredoveku, nie do dnesnych cias.
keby som mala dat na tuto poveru, tak prve 3 mesiace nemam dieta ani v com kocikovat - kedze kocar mal dodaciu dobu 3 mesiace 😀 smelo sa pusti do nakupovania a uzivaj si to 😉
A ako by si si to predstavovala? Po prichode z porodnice, znicena, unavena, so zositou ...... budes nadsene behat hore dole po meste po obchodoch, zhanat vybavicku, tahat medzi chorych ludi malinke babo bez imunity, s ktorym nemas este ziadny rezim, potom (ak sa Ti to na parkrat podari vsetko zohnat, lebo bezne to trva aj mesiace) to budes taka ubolena nadsene prat a zehlit. Tak by si to chcela?
ahoj jasne je to len povera ja som 21+4 tt a mam uz vsetko okrem hyg.potrieb do porodnice. V tehu mame mysliet pozitivne tak robme to co uzname za vhodne 🙂
Samozrejme, ze je to povera. To, ci sa nieco stane alebo nestane rozhodne nesuvisi s kupou vybavy. Ja som nakupovala dopredu vecicky uz cca od 6 mes tehotenstva, kocik, postielku a pod sme kupovali v 8 mesiaci. Z okolia poznam babu, ktora odkladala kupu a nakoniec isla rodit predcasne...bolo babo a ziaden kocik, postielka, vybava. Vsetko jej musela nakupit svagrina s jej muzom kym bola ona v nemocke. Cize si sama poriadne nevybrala a vlastne prisla o to potesenie. Teraz mala nedavno druhe a nakupovala pomaly uz odkedy sa o tehu dozvedela. Takze huraaa na nakupy. Ale samozrejme, netreba toprehanat, hlavne tie najmensie cisla, lebo ti z toho babo rychlo vyrastie 🙂 🙂 🙂
urcite pred porodom, za prve je to naraz nakladne a tereba mat doma postielku, kocik, vajicko a dake oblecko z porodnice, plienky. pre mna to je vsetko zaklad a nikdy neviecs aky budes mat porod a ci budesschopna nanakupi s babom ist, ked este krvaca zena, a po porode treba po uradoch behat... je to povera aj ako vesanie pradla ze sa babo zamota do snury, to by ziadna tehulka nemohla prat detske veciciky
Je to povera. My sme to zariadili tak ze mesiac pred porodom som si sla vybrat vsetko a ze manzel ked budem v nemocnici to pride vyzdvihnut. vyzdvihol poskladal a ked prisiel pre nas bolo vsetko nachystane aj vratane kocika a autosedacky 😀
Jasne, ze je to povera. Asi by som nesla na nakupy hned, ako by mi vysli 2 ciarky, ale po urcitom case uz urcite. Zivot tvojho babatka nezavisi od toho, ci si mu nieco v obchode zakupila alebo nie...to by bolo smutne 🙂
ja som zacala nakupovat take 2 mesiace pred porodom a kocik.....vajco a tie take dolezite tyzden pred porodom😨)))))bola som poverciva
A ked budes cakat druhe dieta tak vsetko po prvom vyhodis a tiez zacnes nakupovat az po porode?
ja som si pri prvom tehotenstve takmer všetko kúpila popredu...Aby som to už mala nachystané, keď prídeme domov z pôrodnice....Ja mám rada, keď mám všetko nachystané skôr, ako sa potom plašiť a naháňať a robím tak vo všetkom...Takže treba sa pomaličky chystať, ale zas, všetko s mierou 😉
keby si si teraz vedela ozaj "zivo" predstavit tie prve dni, tyzdne po porode,, co ta caka.. tak ta taka uvaha ani nenapadne 😉 😀 😀
ja som nakupovala hned od zaciatku tehu 🙂 celu vybavicku a vsetky farby,takze nas maly obcas nosi aj ruzove a fialove vecicky 😀 na tu poveru neverim a bolo dobre,ze som celu vybavicku,kocik a postielku mala pripravene,takisto aj plienky a vlhcene utierky,maly sa totiz narodil skor 🙂
to je povera, ja som mala pri prvom vsetko do 6. mes. vsetko nakupene, nastastie, lebo som mala kludovy rezim, doma v posteli od 27tt
keby som nenakupovala do predu, bola by som nahrata, kedze som neplanovane v piatom mesiaci ostala v nemocke az do porodu......
nakupovala som rok a pol pred otehotnením 😀
No ja som posledne dva mesiace prelezala, nesmela som sa namahat, a keby som si nebola pobehala a pokupila dopredu neviem co by som robila...tak som si od druheho trimestra postupne v klude co som nasla, co sa mi pacilo, a na poslednu chvilu stacilo par drobnosti co som mala kludne svedomie vyslat muza 🙂
Ja v den ako som sa dozvedela ze som tehu som isla kupit body a zopar drobnosti. Ked som bola v 6mesiaci mi sme kompletnu detsku kocik a celu vybavu. Ked sa mali narodil bola som rads ze ni ndmusim kupovst a vybavicka bola kupovana cca do 6.mesiacov takze maly ma 10a v obchode som bola iba raz
Urcite je lepsie kupit veci dopredu a postupne.. ja som zacala nakupovat uz od 5mesiaca,este sme vtedy nevedeli pohlavie babatka ale uz mal kocik, postielku, zavinovacky, vanicku, plienky a nejake oblecenie.. potom som dokupovala este co mi chybalo. Mesiac pred terminom som mala uz vsetko prichystane aj tasku zbalenu. Kedze babo sa narodilo 2 tyzdne pred terminom, bola som rada ze som to nenechala na poslednu chvilu. Takto som si vybrala veci ktore sa mi pacili a mala som dostatok casu porovnat ceny. Podla mna kludne mozes kupovat dopredu veci, pretoze na poslednu chvilu s obrovskym bruchom uz nebudes ani vladat chodit a moze sa stat aj to ze budes uz lezat v nemocnici, alebo babo sa narodi skor. To, ze sa nema kupovat dopredu su hluposti, treba mysliet prakticky co je pre teba lepsie a nie co kto povedal.
samozrejme, ze veci treba mat nakupene, oprate a ozehlene dopredu. ved kedy to potom chcete robit? po porode budete rada, ze mate vsetko nachystane. babatko niekedy potrebuje aj 2-3 bodynka na den a istotne sa vam nebude chciet hned prat a zehlit a nakupovat.
Presne tak ako babu pisu.v com pojdes s babatkom domov z porodnice?s holym.dietatkom pochybujem na rukach.a tak.isto po.obchodoch asi nebudes behat s holym babatkom....lebo aj vecicky na domov je uz vybavicka.ja osobne som.si zacala kupovat tak zhruba od 4 mesiaca a kazdy mesiac nejaky drobnost.a uz mame vsetko a malinka moze prist medzi nas 🙂...
Aj ja som nakupovala dosť skoro, hlavne kvôli financiám - aby to nebolo všetko naraz, a ešte je super, že máš čas si všetko porovnať, prezistiť, aký kočík, za akú cenu, zistiť, kde je najlacnejší, využiť akcie... prípadne keď som niečo našla v bazári, čo som chcela, za super cenu, tak som to využila.... Neviem si predstaviť, že by som to kupovala všetko naraz, a ešte okrem toho s tým brušiskom...Pána, ja som sa ledva hýbala už v 8. mesiac, jak tuleň, nie to chodiť po obchodoch... Takže si to pekne krásne uži!
To je podľa mňa absolútna povera. Ak sa niečo má stať, stane sa tak či tak. Ja som si zaviedla také pravidlo, že som si po každej poradni kúpila nejakú drobnosť pre radosť, potom asi v 4 mesiaci sme začali pozerať vecičky už serióznejšie. Jednak si myslím, že ak sa má niečo stať tak sa stane, či máš vecičky doma, alebo nie a po ďalšie si myslím, že to že ja sa radujem, teším a pripravujem na príchod svojho dieťatka, musí predsa cítiť aj ono a aspoň vie, že je očakávané, že sa na neho tešíme a s láskou chystáme. No a do tretice je postupné nakupovanie vecičiek poriadna finančná pomoc, lebo si neviem predstaviť ako by sme naškrabali na celú výbavu naraz, takto postupne sme si to ani neuvedomili a výbavičku už máme kúpenú 🙂 Teraz už len čakať na príchod nášho mrňúsika 🙂
Cojaviem ....tak s mierou..ja som zacala pomaly zhanat okolo toho 7 meho mesiaca...ale mam kamosku co jej vysli na teste 2 ciarky a kym jej tehu potvrdil gynekolog tak uz mala nakupene 3 bodycka, par dupaciek, nejake cumle, minitopanocky a capicky 😀..Tusim v 5 tom mala uz komplet vsetko ...samozrejme za tie dalsie 4 mesiace stihla este pokupit takze nakoniec kvantum veci ...ale tak ona cakala dlhooo na babetko
Určite odporúčam niečo kúpiť dopredu.Jednak pre financie a nakupovať v 8-9 mesiaci je náročné.
mala som termin tiez v oktobri ako ty.. prvy trimester sme o tehotnestve nikomu nepovedali, cakala som kym budem mat knizku, v praci som to dokonca az v stvrtom mesiaci povedala, brucho mi narastlo neskoro a zle mi nebyvalo, tak som si to nechavala pre seba :D proste tie prve mesiace som sa tak trosku bala, nakupovat som zacala az okolo 20tt.. pamatam si ze som kupila ten albumcek Moje dietatko a o par dni mi volali z nemocnice ze mam hranicne geneticke testy, tedy som aj lutovala ze som tu knizku kupila, ale ona zato urcite nemohla 😀 vsetko sa nakoniec vysvetlilo, dozvedeli sme sa ze cakame chlapceka a nakupne sialenstvo zacalo 😀 😀 pred porodom som chcela mat vsetko nachystane, vela veci som objednavala z netu a kocik prisiel sice mesiac popredu ale na predajni nam ho uskladnili a priatel isiel pren ked som bola v porodnici.. ja by som ho zobrala aj hned ale babky by to neprezili 😀 😀 😀 😀 ja neverim na tieto povery ale riadila som sa svojimi pocitmi a mesiac pred porodom musis mat aj tak tasku nachystanu.. babo budes mat oproti zime a je lepsie vsetko si nachystat.. a napr taky fusak kupis cez leto za lepsie ceny ako v zime.. ja som nakoniec musela este maminu a segru brzdit lebo by sme si uz doma mohli otvorit butik s detskym tovarom 😀 😀 mali sme komplet vybavu asi do troch mesiacov a potom mame velku rodinu, kazdy prisiel pozriet maleho, lebo to bolo po dlhej dobe malinke babao do rodiny a nastastie kazdy priniesol nieco ine a mala som oblecenia dost az do dvoch rokov, vzdy len par veci som dokupovala, inak sme mali toho az az.. nakoniec som bola rada ze nasi malemu nakupili toho vela, lebo mal reflux a prezliekala som ho aj tri-styri krat denne
ja som tiez toho nazoru, ze radsej skor a s prehladom, urobit si zoznam, popozerat a nakupit si. aj ked nasi sa s mojim nazorom nestotoznuju, ja nakupujem potajomky 😀
Ja som bola poverciva a nehovorila/nenakupovala az do zaciatku druheho trimestra. Ale 3 mesiace pred porodom sme mali vsetko doma :D a poviem ti, ze dobre som spravila, lebo som necakane predcasne rodila v 36tt :( Keby som nemala uz vtedy vsetko doma, neviem, neviem, kto by nam nakupil ;) Kocik sme mali aj my usladneny v predajni az do porodu 🙂
Jasne ze mozes kupovat dopredu..ved kocik kupit musis a postielku tiaz 😀 Akurat by som toho nekupovala neja vela ale az ked sa narodi a sup sa z batkom este na na nejake nakupy..Urobi ti to velku radost kupovat ked babo bude pri tebe..Ja kazopadne by som lkupovala aspon to co potrebuje na prva mesiac a toho zase az tak vela nieje 😝