Ahojte mam k vam prosbu.aku velkost nosia vase 9 mesacne nekojene deti.svagrina ma 4 mesacne dieta kojila+prikrmovala do 3 mesiacov no teraz len UM.aku velkost by mohol mat na vianoce ked bude mat 9mesiacov.
Uz som tu citala vselico, ale toto vedie, kojenie a nekojenie nema nic spolocne s velkostou babatka
@mizu89 je to veľmi individuálne. Niektoré nekojené detičky resp. na umelom mliečku priberajú rýchlejšie - to je pravda, ale nie pravidlo..... Kúp niečo na 12 mesiacov - nie viac. ak bude vačšie - dieťa dorastie.
@bonaqa2013 dakujem
je to jednoduche, len sa jej spytaj kolko cm a kg mal na poslednej poradni 🙂 od toho sa totiz tie velkosti odvijaju ak mal 74cm napr. tak 80 velkost mu bude dobra 🙂
Kojenie a UM nemá podľa mňa vplyv na veľkosť oblečenia. Uvediem ti príklad. Moja sesternica, dve deti, obe kojené do dvoch rokov. Naberali neskutočne rýchlo na váhe, dokonca ten mladší mal pôrodnú váhu 3 kg a v troch mesiacoch už mal skoro 8 kg.
Ja dve deti, obe na UM, každé dieťa inak naberalo. Dcéra v roku mala 9050 g a syn v roku zas 8500 g.
To prosim ta aka somarina, to sa niekto nudy ???? doma??? zeby prazdniny ?????
Abo asi to teplo 🙂)))))))))
ak dobre vidím tak máš 9 mesačné dieťa, tak čo toto za otázku.... aj ked už mám väčšie deti ale žeby som kupovala oblečko podla toho či dieťa bolo alebo nebolo kojené sa mi ešte nestalo
@mizu89 To už teraz ideš kupovať oblečenie na Vianoce? Ved je ešte len leto. Počkaj pár mesiacov a uvidíš, ako bude dieťa rásť a priberať. Je to čisto individuálne a rozdiely medzi deťmi sú veľké. Napr. sestrina malá mala v roku len 7 kg, zatiaľ čo moj syn mal 11 kg, čiže veľkosť oblečka úplne iná.
@janickacrazy no a co,aj my uz mame zimnu bundicku 😀
@tajka1986 To vážne? Ja sa len úprimne čudujem, ja kupujem vždy na poslednú chvílu, mne sa to zdá divné tak skoro, ale ved vaša vec.
nasa nosila 80 velkost v 9 mesiacoch
@janickacrazy nemam rada nakupy na poslednu chvilu. Takto si pekne kusky povyberam priebezne 😉
@mamulibabuli ani ja....zato ma uputala tato diskusia... 😀
stale lepsie kupiut vacsie ako mansie...nic nepokazis...
Kup taku ako nosia blondave deti, ktorym tmavnu vlasy. 🙂 Jezis co su uz toto za otazky, zeny, to uz fakt nemyslite vazne, potom, ze chlapi o nas hovoria ze sme sliepky.
Este som nepocula aby nekojene deti mali specialne velkosti oblecenia 😀