Akú odsávačku?

kvietok85
4. feb 2017

Ahojte, vyberám si odsávačku a neviem sa rozhodnúť. Viete mi poradiť nejakú šetrnú? Mám totiž veľmi citlivé bradavky...

Ďakujem

terezka1947
4. feb 2017

ja som mala od Aventu a bola som max spokojna...

kvietok85
autor
4. feb 2017

@terezka1947 mala si ručnú?

sovica
4. feb 2017

Nechcem byť netaktná, ale naozaj si chcete kúpiť odsávačku, keď máte do pôrodu ešte 121 dní? Možno ju ani nebudete potrebovať... Škoda peňazí. Ináč, ak žijete v Rakúsku, skúste sa ísť opýtať do lekárne, či odsávačky nepožičiavajú. V Nemecku mi v lekárni požičali zadarmo (mala som len od lekára potvrdenie). Využila som ju presne 3 dni, potom som ju zaniesla naspäť. Pri jej používaní sa mi prestávalo tvoriť mlieko. Nakoniec sme to "rozchodili" bez odsávačky 🙂.

mimkus
4. feb 2017

mne bolo odporucane v ziadnom pripade nekupovat rucnu.

mima96231
4. feb 2017

ja som mala ručnú odsávačku od Aventu (požičanú od známej) a bola som max.spokojná. Mám aj elektrickú tej istej značky ale tá sa mi tak nepáčila.Moja dcérka mala dojčenský štrajk,ktorý sme neprekonali ani s pomocou laktačnej poradkyne. A tak som si odsávala mlieko do jej 9 mesiacov.

kvietok85
autor
4. feb 2017

@sovica áno chcem a veľmi pekne ďakujem za radu. Netušila som, že sa takéto veci dajú aj požičať.

terezka1947
4. feb 2017

@kvietok85 ano rucnu...a mala som dva cisarske,tazke zltacky mali deti...takze mne sa odsavacka teda zisla=aj na rozkojenie,lebo prisavat s anechceli alebo zase im bolo potrebne mlieko odsat a doniest-skratka,kompliovane to bolo
ja som odsavacku kupila pred porodom=nechcela som potom poziciavat z nemocnice-kamaratky nemali deti malicke vtedy,nebolo od koho
kazda sme ina-su mamicky,kt.porodili,deticky prilozili a papali...mozno aj tebe sa to takto super podari....drzim palce

severanka90
4. feb 2017

@kvietok85 ahoj. Ja som mala rucnu od Aventu a vystacila som si s takou. Ale odsavala som iba ked som niekam isla a potrebovala nechat pre dieta mlieko, inak nie. Dost z toho boli ruka, ak by to chcel clovek pouzivat viackrat denne. Kamaratka mala elektricku tiez od Aventu a "kojila" s nou viac ako rok, kedze jej dieta vobec nevedelo sat ani s pomocou armady laktacnych poradkyn. Asi by som pockala kym sa dieta narodi a riesila to az potom. Lebo kupis rucnu a zistis, ze je to slabe, alebo kupis elektricku a zistis, ze ti je zbytocna.

terezka1947
4. feb 2017

@kvietok85 asi by som tiez pockala...ja som ju kupoval dopredu,lebo som musela na cisarsky...a bolo tu riziko,ze ju budem potrebovat
skor ti mozno odporucam-ak as kamosku-pozicat si od nej
alebo manzelovi ukaz,vysvetli,kt.to ma byt a ked budes potrebovat,kupi ti ju do porodnice-doma len umyje a mas
u nas sa v porodnici dali pozicat...ale nejako sa mi to "nepacilo"....

kvietok85
autor
5. feb 2017

@terezka1947 ďakujem

saska6867
5. feb 2017

ja mam elektricku Medelu Swing a som max spokojna, urcite odporucam