Ahojte mamicky chcela by som sa opytat alebo poradit mam termin na 27.9 a chcela by som si malu odniest vo vajicku tak sa chcem opytat ci potrebujem do vajicka kupit nejaky ten fusak ci ako sa to vola alebo ako ju mam v tom preniest ? dakujem za vsetky rady
ja som rodila v novembri a mala som taky hrubsi overal prichystany a aj fusak do vajicka flisovy a este aj deku,nakoniec som ho dala do toho overalu, to bol taky hunaty a zakryla dekou a teplu ciapocku a v pohode stacilo, ved v aute bude teplo, fusak urcite je zbytocny, dala by som mozno nejaku teplejsiu supravicku na vrch,aby si ju mohla vo vajicku aj priputat a deckou zakryt
mne sa narodila malá vo februári a tiež nebola mega zima,ale mala som ten fusak emitex do autosedačky a využívame ho doteraz,čiže podľamňa tonieje zbytočná investícia 🙂 a bábätko znesie 🙂
moja je januárová, bola vtedy dosť veľká zima, ale fusak som nemala, lebo by som ho nevyužila, vajíčko som nevyužívala, mala overal na tom deku a nánožní
podla pocasia samozrejme 🙂 ak bude vonku zima samozrejme aj fusacik ti pomoze....ale kludne bude stacit mat deku....ak bude krasne babie leto sa chysta.....tak fuasak nieee.
ps: odporucam doma vajicko natrenovat s babikou a v aute sa naucit s nim manevrovat este pred tym ako v nom bude sediet mimco. pve momenty ,,zapasenia,, s placucim miminkom a snaohou vytvorit mu pohodlie a bezpecnost v sedacke budu zaujimave 🙂 ale je to len cvik, druhy treti stvrty krat ti to pojde super 🙂
pozitivum u mna bolo, ze manzel konecne zacal parkovat ako ja- na dvakrat 🙂 zaparkoval....ja ze: hmmm ja 50kg sa do tej medzierky zmstim....ale ako vyberieme nase dieta s vajkom z auta?tak este raz 🙂)
Môj sa narodil 21.9. a púšťali nás domov 26.9. Odvoz domov bol vo vajíčku. Kúpili sme takú hrubú zavinovaciu deku. Doobeda bolo chladno a hrubá zavinovacia deka zn. emitex bola ideálna. Súhlasím s názorom s miminkou327.
mne sa jedna narodila v októbri, druhá v novembri....V oboch prípadoch bolo chladno, v novembri už mrzlo, malej (aj prvej aj druhej) som dala deku do vajíčka a na to ešte nánožník a v aute bolo teplúčko, tato zakúril 😉
@petruskaaaaaaaaaaa samozrejme ze tenky fusak, ci deku do vajicka potrebujete. nemozete dat dieta do vajicka len tak same. vajicko je pre novorodenca aj "velke" a aj by vam dieta hned prechladlo. deti nemaju termoregulaciu, tak musia byt v teple.aj kebyze je teplo, tak jej deku - ci fusak nezapnete, nemusite dieta babusit, ale aj pod sebou musi mat teplo a nozicky v teple.
Ahoj, ja by som babatku obliekla o 1 vrstvu viac ako sebe (cize podla pocasia, vyzera, ze ma byt babie leto este udajne), a zakryla ho pripadne este dekou. Na tu chvilu, co pojdete s babatkom v aute, sa mi zda zbytocne ho pratat do fusakov a v aute ich potom zapinat - rozopinat podla potreby, kedze v aute asi budete mat teplo. Jednoduchsie je pri prechode z porodncie do auta babatko dekou prikryt a v aute potom odkryt pripadne 😉 Ved vari nebudete s nim hodinu po vonku behat.
To je zakladne pravidlo obliekania babatiek vseobecne - o jednu vrstvu viac ako dospely. Dcerka je junova, narodila sa, ked boli horucavy, a ja som ju na cestu domov obliekla do body, dupaciek a kabatika. Asi mi preskocilo vtedy, lebo vonku bolo okolo 30 stupnov 😀 Pokojne by jej vystacilo to body, mozno aj s kratkym rukavom. Syncek sa narodil minuly november, ten mal body s dlhym rukavom, dupacky, bavlneny kabatik, ciapocka zimna, a hruby overal.(my sme mali zimne bundy, pod nimi len dlhy rukav, bez svetrov) Vonku fukal vietor, trosku padal snehovy poprasok. Kym sme prebehli do auta, zakryla som ho dekou, v aute odkryla.
Inak s tymi tenkymi fusakmi do autosedacky... tiez som si chcela kupit, ale nakoniec som si to premyslela, ze to je viac-menej asi zbytocne vyhodeny peniaz, aspon pre nas. Ked niekam v aute ides, tak predsa to babo aj tak oblecies, ako keby si sla von. Rovnako posluzi aj deka na zakrytie.
ja som rodila tiez v septembri a malého som obliekla do bodikov tenkého svetrika ciapocku a vajicko som prikryla tensou dekou
my sme mali takéto niečo, sú aj lacnejšie verzie, ja som si podobnú šila.http://www.najlacnejsiepredeti.sk/www-najla...
bud deku alebo zavinovacku do vajicka emitex, ta sa zide, lebo idete do zimy.
Keby ste potrebovala mam v ponuke na predaj jeden fusačik do vajička za super cenu (povodna bola 30 eur predavam za 10) 🙂 to len pre info 🙂
hej,podla pocasia, skor nech ma vrstvy oblecenia,a decku podla potreby, v aute jej zasa moze byt teplo-aby sa ti neprehriala...
zalezi od pocasia. ja mam jedno letne, druhe zimne dieta. ziaden fusak do autosedacky som nemala. vajicko ma novorodenecku vlozku, dala som don babatko. v lete prikryla tenkou dekou, v zime sme dali spanielsku deku a na to potom este tenku. bolo asi minus 5. v aute ked sa oteplilo sme dali deku dole, bolo mu fajn. ak bude vo fusaku, moze mu byt v aute teplo. takze skor som za variantu s dekou ako fusakom.
zalezi od pocasia, ja by som mozno skor nejaky overal na jesen a pod neho bodiky a dupacky a vo vajicku prikryla deckou..ale tusim su aj fusaky ktore su na taketo jesenne obdobie ze nie su prehnane teple...mozno by som riesila aj takyto fusak..ale to je cisto moj nazor.
Myslim, ze september nie je zas tak kruto zimny mesiac. 🙂 Malu oblec a zakry dekou. To bude stacit. 🙂
ahoj.Tak myslim si osobne,ze este taka kruta zima nie je,hoci babo terba dobre obliect.Ale myslim si,ze ked jej oblecies nieco teplejsie,fusak netreba a pokial prejdes z nemocnice do auta a bude chladno,prikri ju este deckou a v podstate bude v aute vo vajicku,kde taka zima nie je 🙂