Ahojte, mam par otazok co mi viria hlavou a teda zhrniem ich do par bodov.
1. na kolko stupnov zvyknete teraz cez zimu vykurovat byt/dom?
2. ako potom obliekate babatka
3. napiste aj vek vasho dietatka
4. v noci obliekate babatko aj do pyzamka aj pod pyzamko este nieco a potom vak?
5. lepsie je ked je mu skor chladnejsie alebo ked je teplejsie?
Dakujem
No a dovod preco toto vsetko, je ze mne sa niekedy zda akoby som moju malu (teraz ma 4 mesiace) obliekala priliz nalahko. Davam jej len body s dlhym rukavom a bud polodupky alebo klasika dupacky. Na noc jej davam pyzamko a vak, ten este zvyknem prehodit dekou. Par krat sa mi ale stalo, ze mala ladove rucicky, hlavne v noci. Kurim na cca 24 cez den a na 21-22 v noci.
ja som obliekala v takom veku presne ako ty pises,den aj noc...tak ale samozrejme ked mala studene rucicky,pridaj jednu vrstvu 🙂 a mali sme mozno o jedne stupen naviac 😉
Mame okolo 22,5 stupna cez den aj v noci a mala jeväcsinou len v body s dlhym rukavom, pancusky (niekedy na nich aj teplaciky)...v noci pyzamko, spaci vak a paplonik 😀
Moja malá mala tiež minulý rok tak 4 mesiace v tomto období, ja som jej na noc dávala body na dlhý rukáv a pyžamko, a ešte do vaku, na noc som kúrenie vypínala, takže tam mohlo byť okolo 20 stupňov, a malá spinkala úplne v pohode, aj ked mala niekedy trošku chladnejšie rúčky, ale nebudila sa mi na zimu. Dom sme vykurovali na nejakých 23 stupňov cez deň, a oblečené vždy mala body na dlhý rukáv, na tom nejaký tenší svetrík alebo košielku a pančušky.
1. kurime na 23-23,5 stupna.Ked kupem tak dam aj na 25.
2.Bodynko-dlhy rukav,nato ramenkove tielko,pancusky,ponozky a niekedy aj teplacky. Alebo teplacky na ramienka(tkz.krteckove),bez tielka.
3.6 mesiacov a 3tt
4.pyzampo a zakryjem dekou,paplonik neznesie na sebe.
5.ja skusam podla nosika ako jej je.Ked ma teply,vyzleciem daco,ak studeny pridam ak vlazny nech ju oblecenu tak ako je.
u nas v bytovke su radiatory nastavene tak ze ked teplota v spravc.byte klesne pod 21 stupnov tak sa zapinaju. a na mna je to trochu chladne, tak mam malu cely den oblecenu do bodyniek s dlhym rukavom a takeho tensieho overalu a este je v takom vaku (cely den aj noc), lebo sa mi z prikryvok odkopava
...davam body s dlhym rukavom a pancusky-teplota v dome 23 stupnov.Na noc prikryvam dekou,paplonik nechce.Ked je jej velmi teplo,horsie spi,budi sa.
1. kolko máme stupnov netuším lebo nemáme teplomer 😀 a podla seba sa riadiť nemôžem lebo mne je horúco stále 😀
2. ja dávam pančuchy a body s dlhým rukávom a tepláky. lebo sa hrá na zemi tak preto. niekedy dám aj na body tričko s kr. rukávom ale to len ked okno otvorím. a ked ide spať tak tepláky idú dole a na nožičky dám ešte jedny ponožky. ked nie ponožky tak papuče ale v nich sa mu nohy potia
3. malý má 14 m.
4. na noc dávam body krátky rukáv a na to klasika overalové pyžamo, prykrývam paplonikom ale malý sa odkope. spí docela kludne aj ked je odkopaný tak mu je tak asi dobre
5. tak toto neviem ale na mojom vidím že ked mu je teplo tak je urevaný
My cez deň kúrime na 22 a v noci nekúrime vôbec - v spálni máme ešte otvorené okno - malý spí vedľa v izbičke a on má okno otvorené na mikro vetranie.
Cez má oblečené tielko a body s dlhým rukávom, ponožky, tepláčiky, papučky - alebo pančušky a papučky.
V noci má tielko a pyžamko a zakrytí je paplónikom a dekou. Vo vaku sa mi budil, lebo sa nevedel otočiť keď chcel.
syn bude mat 15 mesiacov, kurime na 21 stupnov, po dome nosi body s dlhym rukavom, teplaky a ponozky a na noc ma len overalove pyzamko a prikryvam dekou, ale vacsinou spi odokryty.
Moj nazor, na spanok je urcite lepsie studensi vzduch, mam to na malom overene, dokonca sa odporuca okolo 18 stupnov v spalni. A cez den, to zalezi od matky, ako ho oblieka, mna by napriklad nenapadlo dat dietatu po dome pancuchy aj teplaky alebo na pancuchy ponozky 😕, to sa mne zda prilis. Ale to som ja. Ja som skor za prirodzene otuzovanie a nie prehrievanie a babusenie. A este je rozdiel, ci male babo alebo dieta cez rok, prave som si vsimla, ze tvoja mala ma cez 3 mesiace. V takom pripade by som dala na noc body s kratkym rukavom a na to overal a ak ma rada spaci vak, tak do toho. a po dome asi podobne, body s kratkym rukavom + dupky.
ponozky, teplaky alebo leginy, kratke tricko bez tielka a papuce cez den
v noci pyzamo, ponozky a vak.
No kurime na 21-23 stupnov ako sa podari, nase kurenie je nejake posahane odkedy sme sa sem nastahovali a asi sa to nezmeni, kym sa odstahujeme.
Vecer znizujeme na 18 stupnov.
Cez den beha krpec v pancuskach, body z dlhym rukavom a trickom cez to. Na prizemi v herni mu dam papucky a nohavice, ale tam je fakt strasne studena zem.
Na noc spi len tak...rozcapeny v postielke... nikdy nemal vak a nikdy nespal prikryty. Spi len v bavlnenom pyzame a nic pod tym.
Co sa zistovania teploty u babatka - nikdy nie podla ruciciek. Su take, co maju ruky vzdy studene ako zabky - hlavne ak sa nehybu - spinkaju - a ine, co ich maju teplucke. Teplotu sledovat na zatylku. Ak sa poti, ubrat vrstvu, ak je studeny, pridat. Aj ked dieta, ak je mu zima, je nepokojne, mrvi sa, zobudi... a zacne kychat...
ahojky🙂
1. kurime cez den na 21, v noci pod 20....24 stupnov si neviem ani predstavit, podla mna je to prekurene, ale zas kazdy sme iny🙂
2. cez den body dlhy rukav a pancusky alebo teplaky a ponozky, ale vacsinou tie pancusky, lebo ked ideme von,dam jej na to len nohavice.
3. rok a 4 mesiace
4. v noci ma overalove pyzamko pod nim nic🙂 vacsinou spi odkopana, vak nechce
5. podla mna treba otuzovat, nie babusit..odmalicka...
dcerka este nebola chora....🙂
1. kurime na cca 22 az 23 stupnov, byvame v dome
2. cez den jej davam pancusky a nato teplaciky alebo leginky, navrch body s kratkym rukavom + tricko s dlhym rukavom. ked sa mi zda, ze je teplejsie tak navrh iba body s dlhym rukavom. pancusky pod teplaky davam teraz stale, lebo mala je na zemi a lozi 😉 mne sa zda, ze od zeme je chladnejsie...
3. 11. mesiacov
4. na noc body + pyzamko a davam ju do spacieho vaku.
No nas maly ma 7 mesiacov, cely den mame v dome 20 stuopnov, on ma na sebe ponozky, teplaky, body s kratkym rukavom a na tom tricko - miniknu s dlhym rukavom. Nie som zastancom prekurovania a obliekania ako cibule, mame tzv. studeny odchov 😉 .
kokooos 23 stupnov a pancusky+teplaciky a body +tricko s dlhym rukavom???? no to je uz aj na mna privela 😕 😕 😕 😕 😕 to ako je potom oblecena ked sa ide von kde je mraz? 😨
1. 20-21 (v spalni v noci 18-19)
2. pancusky + body dlhy rukav (ked sa hra dlho v kuchyni dam jej este tenke leginy lebo tam mame kachlicky a od komory taha studeny vzduch)
3. 13mes
4. pyzamko + spaci vak
5. radsej nech je v byte chladnejsie ako prekureny suchy vzduch, casto vetrat - tym sa aj ochladi ... dieta bude otuzilejsie
fuu no 24 stupnov je dost vela ,obyvackova teplota ma byt od 20 do 22 st.myslim ..my kurime v obyvacke tak na 22 max. a v spalni mame maximalne 20 st.,niekedy aj 18 st. Maly cez den beha po byte v bodynku a pancuskach a papuciach ,v noci spi v bavlnenom overale ,teraz v zime mu davam na to este tricko s kratkym rukavom ..to iste som obliekala aj ked bol babatko.teraz ma 17 mes.
mensi ma body s dlhym rukavom a dupacky a starsi ma teplaky, tricko s dlhym rukavom a ponozky. ziadne perinky, pancuchy a tielka po dome neuznavam. a na noc ma starsi tricko s kratkym rukavom a pyzamove nohavice a mladsi pyzamovy overal. ziadne ponozky ani nic podobne.
1..kurime cca ako kedy na 24stupnov 😉
2..cez den ma body,pancusky,mikinu,teplaky.ponozky.ked citim ze je studeny pridam pod mikinu tricko dl,rukav 😉
3..1rok 5mes. 😉
4..na noc body. pancusky,pyzamo klasika 😉
5...nieco mezdi tym ani horko ani zima tak akurat.... 😀
1. cez den 20 ° , cez noc 18-19°
2. cez den bodynko s dlhym rukavom, teplaciky, ponozky a tenky svetrik alebo bodynko s kratkym a mikinu.
3. dcerka ma 16 mesiacov
4. v noci bodynko + pyzamko + spaci vak (deky sa neodporucaju hlavne ked sa babatko zacne v postielke otacat, je to nebezpecne aby sa ti v noci nezadusilo, spaci vak je preto najlepsi, paplonik a deku pouzivat az tak od roka)
5. ja si myslim ze je lepsie otuzovat, odkedy menej kurime sme aj my s manzelom omnoho menej chori, dcerka bola teraz prvy krat chora a to je od narodenia v dennom kontakte s dvomi skolkarmi ktori su bohuzial dost casto chori ... a aj ked sa snazime vtedy izolovat tak sa clovek kontaktu uplne nevyhne.
a este jednu vec, ci je dietatku zima nezistis tak ze ma studene rucky. treba kontrolovat zahlavie a chrbatik ak je tam babo vlazne ci nebodaj studene treba obliect lepsie. ale nostek, rucky a nozky mozu byt studensie a babatku vobec nemusi byt zima ... su ludia co maju studene ruky ci nohy cely zivot ;)
My máme cca 23 stupňov, ročná dcérka má body s dlhým rukávom, tepláčky, ponožky, papuče a syn 2,5 roka má tričko s dlhým rukávom a tepláky, ponožky. Tepláčky tenšie, nie flísové. Na spanie dcérka overalík a perina a malý pyžamo a perina. Spacie vaky neznášali
1. máme 22 stupňov
2. od malinka ich obliekam rovnako... doma body s dlhým rukávom, tepláky a ponožky, alebo len pančušky.. a papučky..
3. teraz 18 mesiacov
4. na noc dávam len overalkové pyžamko a zakryjem dekou, keď boli malé, tak išli do spacieho vaku..
5. ja som tiež za otužovanie, ale tak všetko z mierou...
kurime na 20 stupnov aj cez den aj v noci je to rovnako nastavene
cez den mava body kratky rukav, pancuchy a tricko dlhy rukav, niekedy leginy ked vetram tak aj svetrik ked sa dovetra vyzliekam
v noci pyzamo a spaci vak, teplota v jej izbe tak 18-19 stupnov
ja uz sice nemam babatko 🙂 moja dcerka ma 3,5roka,ale v podstate ju obliekam rovnako... ked este nevedela chodit, davala som jej bodynko s dlhym rukavom,pancusky a na to tricko s kratkym rukavom.. to bodynko sluzilo v podstate ako tielko.. ked bola moc uzimena,dala som jej aj nejake tensie teplacky..
teraz nosi na doma tielko, pancusky a tricko s dlhym rukavom... a papucky na nozkach musia byt vzdy..
1. noc i den rovnako... cca. 22 stupnov
2. na den i noc dupacky s dlhym rukavom a bodynko s kratkym, ak su dupacky tensie s dlhym rukavom
3. mam mesacnu slecnu:
4. v noci je vacsinou v tom co cez den plus deka, niekedy dam deku aj pod nu... ked bude mat tri mesiace nahradim deku spacim vakom
5. radsej chladnejsie
no tak mi kurime tak na 23 stupnou cez den v noci 18-19. minuli rok mala v takej to dobe 5m davala som jej na spanie overaliky ziadne tieleko ani pančušky len overal alebo len body s dlhym rukavom + pančusky ale mala ma paplon s praveho peria takze teplucky .cez den body s dlhym rukavom + pancusky+teplačky ak trebalo svetrik alebo mikinku.teraz ma 16m spava pyžamko zakrita paplonom na doma cez den pancušky a body s dlhym rukavom.ak je zima +teplačky mikinka na doma taka tensia.v noci radsej chladnejsie vak sme pouzivali 1-2x nechcela v nom bit ani za svet tak palonik.
1-22 stupnov, v noci ani neviem-mame nastavenych cca 16stupnov,ale okno je otvorene vzdy-aj u krpca-trosku.
2- tielko,tricko s dlhym rukavom , tenke teplakove nohavice,ponozky ,papucky
3-Tielko,pyžamko,spaci vak
4- radsej chladnesjie
V ponedolek bude mat 2 roky.
1. v izbách máme tých 22-23 stupnov
2. Malej cez den obliekam tielko, body s dlhým rukávom a polodupky, príp. normálne dupačky. ( ked idemem von, dávam jej aj pančušky)
3. Má 4 mesiace
4.Na noc má tieločko a pyžamko - overalík alebo košielku s tepláčikmi. Od narodenia býva zakrytá paplonikom.
5. ja som za otužovanie - jednoznačne
ja uz mam vyrastene ale nikdy som nedavala do fusaka vecer na spanie pokial bola vo vankusi tak som priklila dekou a ako nahle bola vedsia tak sme mali v postielke paplonik malinky a stym som zakrila a oblecene vzdy pizamko .
ahoj,
1. cez den kurime tak cca na 22 stupnov....na noc v spalni vypinam kurenie teraz ako sa "oteplilo" a nie je pod nulou
2: cez den jej obliekam tielkove body a nato tricko s dlhym rukavom, ponozky a teplaky + papuce 😀 😀 ked prideme z vonku tak jej nechavam pancusky ale uz bez teplakov
3: Tamarka ma rok a 3 mesiace
4: na noc jej davam len bavlneny overal.... ked bude tak cca -15 st. vonku tak som jej zvykla dat tiez pod overal este to tielkove body a zakryjem paplonom....
5: no mojej urcite asi viac vyhovuje chladnejsie, lebo aj tak sa prehodi hore na perinu a tak spinka odkopana...a ked ju zakryjem tak sa preberie a prehodi zas na opacnu stranu....niekedy znesie na sebe taku tensiu deku....a po dva razy som zabudla vypnut radiator na noc a spala velmi zle od toho tepla....
ja si nasu osobne neviem predstavit, ze by spala vo vaku, nakolko sa otaca a pretaca a z toho vaku by bola zrejme nervozna....takze my vak nepouzivame vobec... 🙂
ja obliekam body s kratkym a nato dupačky s dlhým rukávom, na noc tiež body s krátkym a pyžamo. ked má klasika dupačky tak dám len body s dlh. rukávom. bud je malý v perinke pokial nie je prikrytý svojim paplonom. kurime cca 23stupnov. a malý ma 2 mesiace. 🙂