Ahojte, chcem sa spýtať dokedy ste nechavali babätku čiapočku na hlave počas celeho dňa? Teda keď je to ešte malé bábätko tak je samozrejme že bude mať čiapočku na hlave vždy,aby nedostalo prievan atd... ale keď už trochu podrastie a má dajme tomu pol roka,ale ešte nemá veľa vláskov tak malo by mať na hlave čiapku aj cež deň doma ked je v izbe? Ako ste to riešili vy?
Ahoj, ciapocky na doma som obom detom davala do cca polroka, kym nevyrastli z takych obycajnych bavlnenych 🙂 potom uz len vonku.
V dome nemali baby čiapočku nikdy - načo? Iba vonku, lebo fúkalo. M
Staršia nemala vonku čiapočku 1x po 6 týždňoch - bol začiatok júna a bolo vonku príjemne a tak nebolo treba.
Staršia bola 1x vonku bez čiapočky až ako 8 mesačná na začiatku mája, lebo je septembrová a ten rok bola zima dosť dlhá ☹
@martina374 nikdy som ciapocku doma nedavala - nechapem dovod
@martina374 dnu nemal ciapku nikdy
my sme nedavali ciapku dnu vobec, a to mala je septembrova. V nemocke nam povedali, ze ciapocku nedavat, ze dietatko si cez hlavicku reguluje teplotu, tak sme nedavali vobec. Samozrejme v prievane som ju nenechavala.
Ja som mojmu doma nikdy nedala capicu. A to sa narodil v novembri. Vsak by mu bolo teplo. Teda v klasicky vykurenom byte. Lebo poznam byty a domy kde sa setri na kureni a dospely tam ide umrznut. Takze tam by som capicu urcite dala. Ale inak nie.
@martina374 nikdy... ciapocku mali vonku, ked bolo zima alebo v lete, kvoli slnku. ani ako novorodenci doma nemali ciapku cely den...
To sa dávalo voľakedy dávno, ked nebolo kúrenie a radiátori a izolácie a dnu bolo fakt chladno, dnes to uz nemá význam
Nikdy som nedávala dietstu ciapocku dnu a nemali sme nic s uškami ;)
@margaretka99 presne toto vraveli aj mne v nemocnici. Ze v ziadnom pripade nemam davat capicku doma, dieta sa prehrieva.
Tiez moja nikdy nemala ciapku dnu a to je januarova a my ani moc nekurime, to je podla mna nezmysek minulych rokov, aj von som potom uz v maji davala satku, aby nemala hlavu spotenu, ale zaroven mala uska chranene a to mala 4 mesiace
Ja som davala mensej decembrovej prve 2-3 tyzdne. A obe asi do 3 mesiacov vzdy po kupani na nejaku hodinku inac nie
@martina374 ???? Ja som davala ciapocku max.po kupani,aj to mi moja pedina povedala,ze nemusim ani po kupani...
nikdy vnutri.
@martina374 ja som dávala asi prvý mesiac, dr. ma na návšteve doma pochválila - síce bol september, ale vonku 15 stupňov a nekúrili
@martina374 Syn je januarovy a dcerka decembrova a nikdy nemali ciapocku doma,pekna hlupost.😉
@martina374 Dnu nikdy, dcerka je januarova.
Nikdy
Vo vnútri nikdy a to je jedna dcérka decembrová. A ani mi nikto z pôrodnice a ani pediatrička nikdy nič také "neradili". A predsa ani v pôrodnici nemali deti nič na hlavičke. Možno snáď pár hodín po pôrode...
ani jedno moje dieta nemalo ciapku vnutri, ani v porodnici.. iba po porode, neskor nie.. aj lekarka mi pri prvom synovi vravela, ze to je zbytocne..
Ahojky moje mali obe pretože spali pri otvorenom okne hlavne v noci.cez deň mali len cca 2 týždne.je to na každom.
nikdy. ani staršia narodená v zime
Moje deticky nikdy nemali ciapku vo vnutri, vsak by ma zozrali 🙂. Pokial nemate doma menej ako 20 stupnov, nemusis davat ciapku ani novorodencovi.
ja som tiez davala doma, asi do pol roka aj viac mozno, mala som pocit, ze im je lepsie (obom detom)
Mam 3 deti ale ani jedno doma ciapku nikdy nemalo. Ja len odporucam si to odskusat nonstop na sebe a tak na babu, ved to musi byt riadne neprijemne
no veru my sme dávali tenkú čiapočku do jedného mesiaca, malinká bola predčasne narodená a drobček...
Dnu sme davali ciapku asi len tyzden alebo dva ale len po okupani asi na hodinku inak vobec naco? Ved je dnu?
@martina374 moja absolutne vnutri nie. Ved nemrzne a nefuka predsa. V izbe je aj vzdy bolo min.21stulnov tak naco? Mna to ani len nenapadlo,svokra stym prisla ze preco nema ciapocku,som na nu kukala ako puk 😀
čooooooo? čiapočku na dnu? Načooooooooo? Naozaj to nie je dobrý nápad, čiapočku vo vnútri malo moje dieťatko len vtedy, ekd som ho prvé dni doma nechávala zvyknúť na čerstvý vzduch tak,ž e spávalo pri otvorenom okne.. ináč nieeeee
Ciapka dnu? Moja ciapku dnu nikdy nemala a zapal uska zatial nepozname. Tieto uzasne slovanske zvyky.... Dajme babu capicku, dupacky a este sup do perinky a chuda sa moze aj uvarit. Moj nazor.