Ahojte, pijeme väčšinou odstátu vodu z vodovodu bez sirupu, niekedy balenú, tiež čistú. Svokrovci pre seba používajú len dojčenské vody a sú celkom fit. Čo je teda lepšie čistá voda z vodovodu - po ktorej ostáva vodný kameň na hrnci alebo balená?
@dominika6 A myslíš, že je dobré obstarať si filter?
moji rodičia používajú len vodu z vodovodu a sú úplne fit 🙂 🙂 🙂
Plasty uvolňuju na slnku pri určitej teplote chemikálie a tie vody sú mnohokrát skladované práve vonku.. čiže to máš v dnešnej dobe asi jedno
@miromirfilip Daj si spraviť rozbor vody a uvidíš. Podľa mňa ak nie je závadná, tak nie je čo riešiť.
Aj ja si myslím, že voda z vodovodu je nezávadná, len čo ten vodný kameň?
@miromirfilip Problém naliať do hrnca ocot?
@miromirfilip mas pocit, ze uhlicitan vapenaty je jedovaty alebo co?
No neviem, ale zdravotníci toho toľko popíšu a každý niečo iné, ťažko vybrať. Najlepší je asi zdravý sedliacky rozum.
Voda z vodovodu. Pre mňa najlepšie s domácou šťavou.
A že necháva vodný kameň? A už si videla sediment po prevarenej dojceneckej vode?
my sme jeden cas kvoli detom iba filtrovali - a narobili sme si normalne problemy - tu nas boleli svaly, tam cosi trplo, nepokojne nohy vecer... zhodnotili sme to tak, ze sme odfiltrovali aj mineraly potrebne, ktore su vo vode z vodovodu... doplnili sme tabletkami a bolo OK, Takze prilisne filtrovanie nam zaskodilo. a kedze pchat do seba mineraly tabletkovo nepovazujem za rozumne, odvtedy zo vsetkeho s mierou, aj z flase, aj z vodovodu, ale viac z vodovodu.
Urcite z vodovodu, vodny kamen ako to tu vsetci volaju, je len rozpusteny vapnik alebo horcik,co je premna plus, lebo mi tece minerálka doma,
Chlor mi nevadi, ale je ho viac v teplej vode, lebo v teplej vode sa tvoria bakterie aj v rure, preto ho je tam viac,ale kto pije teplu vodu?
Nakolo nemam na dvore studnu, nemala som potrebu kupovat dojcensku vodu. Mame spraveny rozbor vody v byte, a ozaj je to mineralka. Ale u svokry na zahori je voda ina, zelezita, ta mi nechuti tak kupuju balenu. Zalezi aka lokalita.
Zaz zelezita voda nieje chutovo bohvieco,este tak so sirupom... Ale zelezo stale v norme, aj tam sme robili rozbor...
Takze za mna vodovod...
A aj tak mame najlepšiu vodu na svete, tak preco ju nepit? Kym nám ju necorknu
Z vodovodu, ja nemám rada balené 🙂
Ked mate dobru vodu tak z vodovodu. Inak to je taka mania na Slovensku ze ludia si kupuju cistu voduu. Nechapem to. My kupujeme balenu vodu len ked sme vonku niekde, alebo na vylet ale doma vylucne z vodovodu.
z vodovodu tiež radšej pijeme, ale občas treba aj minerálku, aby malo telo aj tie minerály. Ja som počas minulého leta pila len vodu z vodovodu prefiltrovanú, potom som išla darovať krv a hneď sa to aj odrazilo na výsledkoch - mala som podstatne nižšiu hodnotu kalcia, draslíka, magnézia.
preferujem vodu z vodovodu, niekedy mi idú na chuť ale bublinky a voda z vodovodu mi smad akosi neuhasí - vtedy pijem minerálky kupované. Dcérke som kupovala balenú dojčenskú vodu do prvého roka, teraz už tiež z 90% len vodu z vodovodu. Svokrovci si vodu filtrujú - mne nechutí keď prejde cez filter, ale robia si z nej potom súdu, nekupujú balené vody.
slovensko má kvalitnú dobrú vodu, pre mňa je to viac menej vyhadzovanie peňazí - balená voda
(ale napríklad magnézia na doplnenie minerálov je super )
@miromirfilip
Ja to doma nemam tak ti neviem povedat,my pijeme z vodovodu lebo je najlepsia a moje deti ani bublinky nemaju radi...mame donaci bazovy sirup a to piju cely rok...🙂
Pozri si rozbor tych akoze dojcenskych vod, ktore sa predavaju...dalsi uzasny marketingovy tah a ludia kupuju ako blbi
Ja mám britu ... a kupujeme filtre 🙂 pijeme iba tú 🙂
Ked chcem bublinkovu .. tak mám sodastream 😉
Ale v nasom kraji mame jednu z najlepsich vod 🙂
@miromirfilip u nas doma sa pije voda z vodovodu, roky rokuce nase babky a kazdy pil taku vodu a podla mna je vsetko ok...co vsetko je v tych balenych vodach plus zabalenych v plaste a este kym sa dostanu k spotrebitelovi stoja v skladoch kde tu....zas niektori aktivisti a podobni ludia, co podliehaju marketingu by mali prestat prehanat v zmysle, ze voda z vodovodu je des, das si kus cukru a je to biela smrt, zjes biele pecivo a zajtra rano neprejdes cez dvere....
@miromirfilip My pijeme iba z vodovodu. To si fakt myslíš, že voda z plastovej fľaše, ktorá ktovie kde stála na slnku bude zdravšia? Voda na Slovensku má výbornú kvalitu, každý kto kupuje balenú len plní vrecká obchodníkom.
Díky za odpovede a rady.
@miromirfilip aj dojcenska voda, je stale len voda z vodovodu - s tym rozdielom, ze je balena vo flasi.
a vodny kamen 🙂 aj po prevareni dojcenskej vody ostane vodny kamen 🙂
vodny kamen su vyzrazane mineraly, ktore su vo vode....ale vlastne vo vsetkom co jeme 🙂 nezabija
@miromirfilip Ako pise Katka😉. Je to to iste akurat,ze sikovny obchodnik preda a sprosty slovak zaplati 2x za to iste este aj zabalene v plaste.😀
@miromirfilip pijeme len z vodovodu filtrovanú v Britte. Balená je v plaste a väčšinou v ňom nie je krátko.
Haha hodnotiť kto je ako fit podla vody, ktoru pije, mi pride vtipne. A ostatne stravovacie navyky a pohyb na to vplyv nemaju? Alebo boli aspon uvazovane v tejto ankete? 😀
jednoznacne z vodovodu.. balenu kupujeme len ked sme niekde mimo, resp. nie sme si isti, ze z tamojsieho vodovodu je voda ok..
Mne e nechutna s vodovodu .kupujeme zelenú saguaro v lidli
@ivet1371 "Rekordmanem se stala voda Saguaro, kde bylo z mililitru vody vypěstováno 9600 kolonií bakterií.
Podle časopisu TEST vysoký počet kolonií značí buď nevhodný zdroj například s průsaky povrchové vody do spodních vod, problémy při zpracování nebo nevhodné skladování."
http://ekonomika.eurozpravy.cz/4660-balene-vody...
@miromirfilip
vody z vodovodu by som sa nebála,je nezávadná a pochybujem že naši starí rodičia behali do obchodu si kupovať balené vody..ak sa toho obávaš, sú aj domáce sodastreamy..