Ahojte maminky, v poslednom čase som si všimla, že môj 3-ročný synček vypije cez deň cez 3litre nápojov, od čaju, cez vodu, či džús, či čokoľvek, kamarátka mi vravela, že aj oni to tak mali a ich synček má cukrovku, môže ju mať? Alebo to môže byť niečo iné? Či vážnejšie? Poradte prosím, lebo nechcem ísť hneď doktorovi, aby ma nevysmial, že chodím s každou blbosťou... inak je zdravý, nemá horúčku, ani nič iné.... ďakujem
ahoj, mne sa 3 litre zda dost vela. poradila by som ti, ze radsej sa prekonaj a zavolaj doktorovi alebo chod za nim sama bez maleho a opytaj sa na to, nez si nechat radit tuto od maminiek na nete, lebo kazdy ti aj tak napise nieco ine a nikdy to nebude rada odbornika...
ak chodieva pravidelne cikať malo by to byť v poriadku. džusik by som vynechala, aj sladke čajíky, radšej bez cukru a uvidíš kolko vypije. 😉 😉 😉 inak aj tá cukrovka môže byť ale skús najskôr pozorovať a vynechaj sladké nápoje.
kočky majú pravdu som zdravotník ,skús naozaj vynechať to sladké ,ono to deťom dosť chutí a ak aj potom bude pociťovať taký smäd treba zájsť ku lekárovi ráno na lačno nech zoberie krv na glukózu :🙂) držím palce ,aby mu len to sladké chutilo a nebolo to nič vážne 🙂 🙂 🙂
ahoj...podľa môjho názoru sú 3 litre tekutín denne u 3 ročného dieťatka veľa (3 l tekutín denne by mala byť optimálna dávka skôr pre dospelých...)... aj keď niektoré mamičky radia vynechať sladké nápoje a najskôr pozorovať, ja by som odporučila tú návštevu lekára...predsa len, je to dosť veľká záťaž aj na obličky... 😉...toľko môj názor a držím palce 🙂
môže to byť aj cukrovka radšej by som zašla dať otestovať krv predsa len budeš mať srdce na mieste...dosť často je spúšťač mmr vakcína v 15-tom mesiaci...môj syn zas vypije tiež okolo 3 litre ale z toho sú 2 litre mlieka a potom rajec ochutený.
ja mam zas opačny problem ☹ moj skoro 3 ročny syn nechce piť vobec,stale na neho hučim denne vypije max.2dcl,chodi cikať pravidelne,dehydrovany nie je,...neviem ako ho donutiť,nakupila som flaše pohariky,ani vodu ani čajiky,džusy nič ☹
tak aspoň polievky papa každy deň ale žiadna slava
ak ma aj nejake dalsie priznaky cukrovky (chudnutie, unavu, bolesti noh, poruchy zraku, nespavost kvoli castemu moceniu aj v noci,...) urcite by som isla k lekarovi, nech si mysli kto chce, co chce, ide predsa o tvoje dieta... a co sa tych sladkych veci na pitie tyka... mozno ich pije tak vela prave preto, ze pocituje nedostatok energie sposobeny cukrovkou... drzim paste, aby to tak nebolo 😉 🙂
ja by som tiez isla, pre istotu. ale myslim, ze najlepsie Ti poradia mamicky deti chorych na cukrovku. u kazdeho dietata sa to moze prejavovat inak, takze by som sla. a v lekarni sa daju kupit pasiky na moc, ukazu aj cukor, zapal, bielkoviny....je dobre ich mat doma 😉
moj maly tiezvela pije od malicka a kludne aj 3l 🙂 a je to oki
Ahoj,môj manžel má cukrovku takže si asi vieš predstaviť ako som sa bála keď som bola tehotná či ju malý nezdedí.našťastie zatiaľ sa nič také neprejavilo(aj zaklopem 🙂 ) manžel mu niekedy zvykne odmerať cukor-tiež veľa pije.pri cukrovke 1.typu-ten sa vyskytuje u detí a mladých-máš príznaky:pocit smädu,časté močenie,mdloby,únava a hlavne chudnutie..neskôr aj poruchy videnia. myslím že ak nemá aspoň 2 príznaky nemusiš sa báť-možno sa jednoducho veľa nabehá a potrebuje sa dobiť.takisto ako baby by som ale radila obmedziť sladké nápoje,a džús mu rieď vodou napr. 2:1 ,potom mu to nadlhšie zaženie smäd.pre istotu by som mu ale dala odmerať glykémiu u detskej doktorky-ak je zdravý mali by vyjsť dobré hodnoty aj keď nie je nalačno!držím palce 🙂
babatko moje deti piju vsetky velmi vela tekutin už su tak naučene,marek ma 4 a vypije bezne 3l-ak sa ti nieco nezda kup si mocove papieriky a vyskusaj -cukor sa ti ukaze,bracho je diabetik tak mi sa takto kontrolujeme bezne aj glukomerom.Neviem sice kolko to stoji ,alebo kludne chod za doktorkou a vezme mu krv.Urcite je viac na skodu ak deti nepiju 🙂 ,inak ak by mal zvyseny cukor,skrabal by si pokozku,aj oci-kastejsie nez je normalne.
http://www.lekaren-nonstop.sk/tovar/1634360-dp-...
suhlasim s katim (som tiez zdravotnik), vynechat sladke a potom k doktorke. Ono to totiz mozu by aj ine ochorenia okrem DM, ktore je potreba vylucit (napr. diabetes insipidus...). Drzim palce, aby to bolo "len" tymi sladkymi napojmi 😉
moja starsia dcera tiez toko pila, tiez som sa bala, ze ma cukrovku a je OK, len v lete moze byt smadna od tepla a teraz v zime zasa sa vela kuri a je v dome / byte sucho.
Nech nepije sladke a uvidis ako menej zacne pit 😉 .