Synček strašne veľa vypije. Môže mu niečo byť?

babatko88
30. jan 2011

Ahojte maminky, v poslednom čase som si všimla, že môj 3-ročný synček vypije cez deň cez 3litre nápojov, od čaju, cez vodu, či džús, či čokoľvek, kamarátka mi vravela, že aj oni to tak mali a ich synček má cukrovku, môže ju mať? Alebo to môže byť niečo iné? Či vážnejšie? Poradte prosím, lebo nechcem ísť hneď doktorovi, aby ma nevysmial, že chodím s každou blbosťou... inak je zdravý, nemá horúčku, ani nič iné.... ďakujem

daniela1974
30. jan 2011

moja starsia dcera tiez toko pila, tiez som sa bala, ze ma cukrovku a je OK, len v lete moze byt smadna od tepla a teraz v zime zasa sa vela kuri a je v dome / byte sucho.
Nech nepije sladke a uvidis ako menej zacne pit 😉 .

makarda
30. jan 2011

ahoj, mne sa 3 litre zda dost vela. poradila by som ti, ze radsej sa prekonaj a zavolaj doktorovi alebo chod za nim sama bez maleho a opytaj sa na to, nez si nechat radit tuto od maminiek na nete, lebo kazdy ti aj tak napise nieco ine a nikdy to nebude rada odbornika...

elise
30. jan 2011

ak chodieva pravidelne cikať malo by to byť v poriadku. džusik by som vynechala, aj sladke čajíky, radšej bez cukru a uvidíš kolko vypije. 😉 😉 😉 inak aj tá cukrovka môže byť ale skús najskôr pozorovať a vynechaj sladké nápoje.

katim
30. jan 2011

kočky majú pravdu som zdravotník ,skús naozaj vynechať to sladké ,ono to deťom dosť chutí a ak aj potom bude pociťovať taký smäd treba zájsť ku lekárovi ráno na lačno nech zoberie krv na glukózu :🙂) držím palce ,aby mu len to sladké chutilo a nebolo to nič vážne 🙂 🙂 🙂

ivett1
30. jan 2011

ahoj...podľa môjho názoru sú 3 litre tekutín denne u 3 ročného dieťatka veľa (3 l tekutín denne by mala byť optimálna dávka skôr pre dospelých...)... aj keď niektoré mamičky radia vynechať sladké nápoje a najskôr pozorovať, ja by som odporučila tú návštevu lekára...predsa len, je to dosť veľká záťaž aj na obličky... 😉...toľko môj názor a držím palce 🙂

dadka212
30. jan 2011

môže to byť aj cukrovka radšej by som zašla dať otestovať krv predsa len budeš mať srdce na mieste...dosť často je spúšťač mmr vakcína v 15-tom mesiaci...môj syn zas vypije tiež okolo 3 litre ale z toho sú 2 litre mlieka a potom rajec ochutený.

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
akika722
30. jan 2011

ja mam zas opačny problem ☹ moj skoro 3 ročny syn nechce piť vobec,stale na neho hučim denne vypije max.2dcl,chodi cikať pravidelne,dehydrovany nie je,...neviem ako ho donutiť,nakupila som flaše pohariky,ani vodu ani čajiky,džusy nič ☹
tak aspoň polievky papa každy deň ale žiadna slava

alukard77
30. jan 2011

ak ma aj nejake dalsie priznaky cukrovky (chudnutie, unavu, bolesti noh, poruchy zraku, nespavost kvoli castemu moceniu aj v noci,...) urcite by som isla k lekarovi, nech si mysli kto chce, co chce, ide predsa o tvoje dieta... a co sa tych sladkych veci na pitie tyka... mozno ich pije tak vela prave preto, ze pocituje nedostatok energie sposobeny cukrovkou... drzim paste, aby to tak nebolo 😉 🙂

evina313
30. jan 2011

ja by som tiez isla, pre istotu. ale myslim, ze najlepsie Ti poradia mamicky deti chorych na cukrovku. u kazdeho dietata sa to moze prejavovat inak, takze by som sla. a v lekarni sa daju kupit pasiky na moc, ukazu aj cukor, zapal, bielkoviny....je dobre ich mat doma 😉

lindda
30. jan 2011

moj maly tiezvela pije od malicka a kludne aj 3l 🙂 a je to oki

ankalv1
30. jan 2011

Ahoj,môj manžel má cukrovku takže si asi vieš predstaviť ako som sa bála keď som bola tehotná či ju malý nezdedí.našťastie zatiaľ sa nič také neprejavilo(aj zaklopem 🙂 ) manžel mu niekedy zvykne odmerať cukor-tiež veľa pije.pri cukrovke 1.typu-ten sa vyskytuje u detí a mladých-máš príznaky:pocit smädu,časté močenie,mdloby,únava a hlavne chudnutie..neskôr aj poruchy videnia. myslím že ak nemá aspoň 2 príznaky nemusiš sa báť-možno sa jednoducho veľa nabehá a potrebuje sa dobiť.takisto ako baby by som ale radila obmedziť sladké nápoje,a džús mu rieď vodou napr. 2:1 ,potom mu to nadlhšie zaženie smäd.pre istotu by som mu ale dala odmerať glykémiu u detskej doktorky-ak je zdravý mali by vyjsť dobré hodnoty aj keď nie je nalačno!držím palce 🙂

titkovamiriam
31. jan 2011

babatko moje deti piju vsetky velmi vela tekutin už su tak naučene,marek ma 4 a vypije bezne 3l-ak sa ti nieco nezda kup si mocove papieriky a vyskusaj -cukor sa ti ukaze,bracho je diabetik tak mi sa takto kontrolujeme bezne aj glukomerom.Neviem sice kolko to stoji ,alebo kludne chod za doktorkou a vezme mu krv.Urcite je viac na skodu ak deti nepiju 🙂 ,inak ak by mal zvyseny cukor,skrabal by si pokozku,aj oci-kastejsie nez je normalne.
http://www.lekaren-nonstop.sk/tovar/1634360-dp-...

janka
31. jan 2011

suhlasim s katim (som tiez zdravotnik), vynechat sladke a potom k doktorke. Ono to totiz mozu by aj ine ochorenia okrem DM, ktore je potreba vylucit (napr. diabetes insipidus...). Drzim palce, aby to bolo "len" tymi sladkymi napojmi 😉