Štrajk v jedení

patriciaem
10. dec 2021

Ahojte mamky,
Chcela by som sa opýtať, či niektorej z Vás z ničoho nič začalo bábo jesť oveľa menej ako zvyčajne.
Syn má 5 mesicov, od narodenia sme na UM, asi 2 týždne sme postupne zavádzali zeleninové príkrmy a vtedy to začalo. Na obed zjedol 4-5 lyžičiek zeleniny, pol hoďku na to cca 100-120ml mlieka a bol spokojný. Ostatné kŕmenia počas dňa papal normálne ako pred príkrmami. Celkovo mi denne vypil 800-900ml. Asi po týždni papania zeleniny začal postupne odmietať mlieko. Spravila som mu napr ráno jeho štandardnú dávku (150ml) a po 100ml mi začal pľuť fľašku. Postupne sme sa dopracovali do stavu že som šťastná keď doňho za deň dostanem 600ml. Väčšinu z toho mi ale zje pred spaním a v noci sa 2x budí lebo je hladný. Nemám pocit že mi na obed zje toľko zeleniny aby to nahradilo 300ml mlieka. Zúbky mu ešte nejdú, celkovo je relatívne spokojný, no mám obavy či má dosť tekutín. Stalo sa to aj niektorej z vás?

patriciaem
autor
10. dec 2021

A ešte doplním, že na pár dní som vyradila príkrm a nič sa nezmenilo. Nezačal papať toľko ako predtým

pribinak
10. dec 2021

@patriciaem ja by som ho netlacila na silu, koľko vypije toľko vypije. To už nie je novorodenec, už vie koľko potrebuje a sám si reguluje
Určite by som nerušila zeleninu a masko. To je fajn že papa.

patka06
10. dec 2021

Pokojne pokračuj v príkrmoch a pridávaj ďalšie, tekutiny môžeš dopĺňať vodou, čajom, keď zavedieš ovocie šťavami. Mlieka si vypýta koľko mu chutí a koľko jeho organizmus potrebuje.

patriciaem
autor
10. dec 2021

@pribinak skúsila som len na pár dní lebo ma to zaskočilo keďže malý bol doteraz veľký hladoš 😀 budem pokračovať v prîkrmoch a uvidíme 🙂 ďakujem

patriciaem
autor
10. dec 2021

@patka06 dúfam lebo doteraz jedol pred spaním a potom raz v noci a potom pekne okolo 6, 9 a na obed.. teraz je pred spaním, 2x v noci (okolo polnoci a 4) a potom až po 9 ráno aj to len max 80-90ml…