Ryža a ryby pre 9-mesačné dieťa

zofiao
Včera o 14:51

Ahojte, prosim, v akej forme davate ryzu devatmesacnemu dietatu? Ak pouzijem bielu gulatozrnnu, mam ju nejak viac rozvarit a pomixovat, alebo moze jest aj cele zrniecka normalne uvarenej? Ma zuby a s kuskami problem nema, len sa bojim, aby jej nezabehlo. A kde kupujete ryby takymto starym detom? Viem, ze sladkovodne, ale kde najdem nejake kvalitne a vhodne pre deti? Dakujem za rady 🙂

zofiao
autor
Včera o 14:54

Este mi napadlo, mohla by som si tej ryby pripravit viac a potom ju uz naparenu zamrazit? Robievam to tak so zeleninou, tak ci aj ryba je ok.

minesasubu
Včera o 14:58

ja som začala pstruh, kapor, treska , losos a ja som doma mixovala do určitého veku všetko dokopy , blizko nás je rybník tak ja som objednávala odtial, sused rybár nám tiež nosil niečo
ryby som nemrazila lebo sme to aj tak všetko zjedli v ten deň alebo na druhý a ked som kupovala mrazenú (z trhu ) tak už som to nemohla znovu zamraziť

simca06022011
Včera o 15:03

rybu zamraz cerstvu, to pripravis potom kusok raz dva cerstvy, hotovu by som nemrazila, ale mozno sa da...

Co sa tyka povodu ryby, druhu.. tak to zalezi od toho k comu mas pristup... moje dieta veru kapra ani lososa nedostavalo. napr. mame tu farmu kde maju pstruhy, alebo sme mali od znameho rybara amura, zubaca, v bio obchode u nas sumcek africky sa da kupit... ak nie sme nemali taketo, tak napr. certve ryby som kupovala klasika v metre, pripadne mrazene nieco sem tam .
nemixovala som ani ryzu, ale robila som dietatu ryzu k "mokrym" jedlam = maso na stave atd. Ale to asi musite vyskusat, ze ako sa vam bude dobre jest.

tenerifka
Včera o 15:16

@zofiao Hlavne ziadne antibiotikove zazraky typu sumcek africky, panga ci podobne jazerne zbrndy. Pstruh je super vyber, rovnako ako hocijaka kvalitna biela morska ryba ( treska, morsky vlk, prazma…..). U nas sa ryby zavadzaju od dokonceneho 7. mesiaca, sice mame tu vyber lokalnych morskych ryb, ale v dnesnej dobe nie je problem zohnat kvalitnu ultrazmrazenu rybu

really8
Včera o 15:23

@zofiao davala som rozvaranejsiu, trochu lyzickou pomackanu. Mladsi ma 7 a napr zemiaky uz len pucim. Ak zacinas rybami, treba najprv sladkovodne.

simca06022011
Včera o 15:26

@tenerifka Mame tu farmy bez atb male lokalne, kde chovaju tak pstruhov, ako aj sumcekov.. a rovnako ak sa niekto vyzna, mame tu aj perfektne jazera na lov, ktore inak sluzia ako zasoba pitnej vody a ryby su z tade super aj uplne bezné druhy :D ale tak beriem, skresleny nazor ma clovek, co zije pri mory :DD za mna morska ryba? kvalitna? z ktoreho spinaveho mora? u nas v obchdooch: cinske more, kazachstan.. fakt kvalitka. som nadsena ak tu vidim nieco v metre napr. co ide zo severneho atlantiku atd. Aj to casto ryby z fariem a neverim ze bez atb 🙂

zofiao
autor
Dnes o 08:52

Dakujem vam 🙂