Ahojte, prosim, v akej forme davate ryzu devatmesacnemu dietatu? Ak pouzijem bielu gulatozrnnu, mam ju nejak viac rozvarit a pomixovat, alebo moze jest aj cele zrniecka normalne uvarenej? Ma zuby a s kuskami problem nema, len sa bojim, aby jej nezabehlo. A kde kupujete ryby takymto starym detom? Viem, ze sladkovodne, ale kde najdem nejake kvalitne a vhodne pre deti? Dakujem za rady 🙂
ja som začala pstruh, kapor, treska , losos a ja som doma mixovala do určitého veku všetko dokopy , blizko nás je rybník tak ja som objednávala odtial, sused rybár nám tiež nosil niečo
ryby som nemrazila lebo sme to aj tak všetko zjedli v ten deň alebo na druhý a ked som kupovala mrazenú (z trhu ) tak už som to nemohla znovu zamraziť
rybu zamraz cerstvu, to pripravis potom kusok raz dva cerstvy, hotovu by som nemrazila, ale mozno sa da...
Co sa tyka povodu ryby, druhu.. tak to zalezi od toho k comu mas pristup... moje dieta veru kapra ani lososa nedostavalo. napr. mame tu farmu kde maju pstruhy, alebo sme mali od znameho rybara amura, zubaca, v bio obchode u nas sumcek africky sa da kupit... ak nie sme nemali taketo, tak napr. certve ryby som kupovala klasika v metre, pripadne mrazene nieco sem tam .
nemixovala som ani ryzu, ale robila som dietatu ryzu k "mokrym" jedlam = maso na stave atd. Ale to asi musite vyskusat, ze ako sa vam bude dobre jest.
@zofiao Hlavne ziadne antibiotikove zazraky typu sumcek africky, panga ci podobne jazerne zbrndy. Pstruh je super vyber, rovnako ako hocijaka kvalitna biela morska ryba ( treska, morsky vlk, prazma…..). U nas sa ryby zavadzaju od dokonceneho 7. mesiaca, sice mame tu vyber lokalnych morskych ryb, ale v dnesnej dobe nie je problem zohnat kvalitnu ultrazmrazenu rybu
@tenerifka Mame tu farmy bez atb male lokalne, kde chovaju tak pstruhov, ako aj sumcekov.. a rovnako ak sa niekto vyzna, mame tu aj perfektne jazera na lov, ktore inak sluzia ako zasoba pitnej vody a ryby su z tade super aj uplne bezné druhy :D ale tak beriem, skresleny nazor ma clovek, co zije pri mory :DD za mna morska ryba? kvalitna? z ktoreho spinaveho mora? u nas v obchdooch: cinske more, kazachstan.. fakt kvalitka. som nadsena ak tu vidim nieco v metre napr. co ide zo severneho atlantiku atd. Aj to casto ryby z fariem a neverim ze bez atb 🙂
Dakujem vam 🙂
Este mi napadlo, mohla by som si tej ryby pripravit viac a potom ju uz naparenu zamrazit? Robievam to tak so zeleninou, tak ci aj ryba je ok.