Prvé príkrmy

ema229
26. nov 2022

Ahojte. Od konca decembra mi dcéra môže začať jesť prvé príkrmy. No mám jeden veľký problém a to je ten že moja mama by nemala problém jej dávať zeleninu z polievky, ktorú budeme robiť pre nás. Keď som jej povedala že koreniny soľ atď až od roku tak normálne vyskočila na mňa že ju nemám vytáčať s blbosťami že tá zelenina jej nebude bez soli chutiť. Prosím vás ako ste varili svojim deťom? Alebo ako varíte? Ja som jej chcela kúpiť ak parný mixer nech jej rovno v tom rozmixujem a ona že načo však jej dám z polievky🙄🙄🙄

bluemoon24
26. nov 2022

@ema229 tak mamka to vidi jinak, to se stava bezne. Samozrejme je to blbost. Normalne budes zeleninu pripravovat na pare bez korenin 🙂

viestta
26. nov 2022

Uvaris co ty uznáš za vhodne. Mama si môže myslieť co chce, o dieťati rozhodujú rodičia.

siska53
26. nov 2022

@ema229 Bez soli, korenin. Do roka takto, potom trolinku a az po 2. roku normalne uz ako nam.

beata_k
26. nov 2022

@ema229 Samozrejme, ze bez soli. Ak dieta nikdy neochutnalo "ochutenu" zeleninu, tak mu ta chut nechyba. Nevie ako inak by to mohlo chutit. Co mu das, to bude povazovat za dobre. 😉

54tinka54
26. nov 2022

@ema229 do dvoch rokov sa ešte vyvíjajú obličky, soľ je preto pre ne zbytočná záťaž, čiže fakt aspoň do toho roka úplne bez soli. Pre detičky je jedlo niečo úplne nové a objavujú chute daných potravín, ešte nemajú chuťové poháriky navyknuté na ochucovadlá, takže neboj, bude dieťatku chutiť aj jedlo bez soli 🙂

veronika3110
26. nov 2022

@ema229 robím na pare bez korenín a soli.. moja mama zas vytáča mna, lebo jej chce pchať perniky, slabé krekry a iné veci (dcéra ma 7n), takze tiež sa hádame ale zatiaľ ma rešpektuje, aj keď na ňu musim zvýšovat hlas jak na malé decko

ukulela
26. nov 2022

@ema229 ... lebo materskemlieko je solene, ze, mami? .... a vybavene.

patka06
26. nov 2022

Príkrmy som varila zvlášť bez soli, nemixovala, len pretlačila vidličkou
Postupne ako dcéra rástla ochutnávala z nášho jedla.
Od roka na 90 to isté čo my

nevenka
26. nov 2022

@ema229 varila som osobitne bez soli, 1 druh zeleniny 2-3 dni, aj to lyzicku-dve. Po 6 mesiaci som zacala prikrmovat vsetky 3 deti, rozjedli sa mi poriadne aj tak okolo 9-10 mesiacov, ze vacsie porcie. Dojcene boli do cca 20 mesiacov kazde. Od roka sme postupne zacali davat aj z nasej stravy, menej solene stale, samozrejme. Najmladsi ma uz za sebou aj klobasu, horcicu, kyalu uhorku, no lebo chcel, bude mat 2 roky, tak mu muz dal ochutnat, nie ze by zjedol cele 😅.
Parny mixer mala svagrina a muzovi to nukala, cakame stvrte dieta, ze ci nehceme a on kukal na nu, ze co to je. My sme varili alebo parili v tlakovom hrnci, mam tam taky kosik, hlavne cviklu, hovadzie maso a taketo. Nemixovala som nikdy, masko na drobunko nakrajat a zeleninu popucit. Neskor som davala majoranku pre chut, sol trosicku od roka, roka a pol...Nie je nutne to mixovat, treba skusit podla mna tu vidlicku, ak to dieta akceptuje, tak iba lepsie, ze tam ma hned malinke kusky. Ale mojim cielom nebolo hned nacpat dieta, ale ochutnavka a postupne zvykanie, vacsina stravy bola MM do roka urcite.

ivangeline
26. nov 2022

Do skoro roka bez soli. Potom uz ako nam. Ja vela nesolim a koreniny poznam len vdaka manzelovi. :D Mam rada jednoduchost aj vedle.

konikkon
26. nov 2022

@ema229 dcéra má rok a práve pomaly prechádza na rodinnú stravu. Doteraz som jej varila zvlášť neosolene, dochucovala som len bylinkami. Zo začiatku som bola veľmi striktná a rodina to rešpektovala, lebo ani nemala na výber. Ja si vždy robím po svojom.

hilda08
27. nov 2022

@ema229 žiješ s mamou? Ak Ano bude to tazke…ak nie moze ti byt jedno co hovorí spravis si po svojom…je to tvoje dieta

banalu
27. nov 2022

Kup parny mixer ako si chcela a rob podla seba.
Ak s nou zijes bude to boj, lebo podla tvojho prispevku Mame moc nedoslo, ze sa o svoje dieta mas starat ty 🤷‍♀️
Takze sa vyzbrojit trpezlivostou a snazit sa osamostatnit co najskor, lebo toto bude pri vsetkom, nie len pri jedle.

ema229
autor
27. nov 2022

@banalu no preraba byt ešte cca mesiac potrvá kým budeme vo svojom😭

banalu
27. nov 2022

@ema229 tak to mesiac je nic 😉 to zvladnes, ked tak zacni s prikrmami az ked sa prestahujete 😉 a bude svaty pokoj 😊

mimi16
27. nov 2022

@ema229 na mieste tvojej mamky reagujem rovnako. Dieťa neumrie keď mu dáš zeleninu z polievky. Moja najmladšia bude mať v decembri rok, prikrmy má od 4 mesiacov a po pol roku začala s nami normálne papať. Všetko s mierou a nie je potrebné hysterčíť kvôli dieťaťu.