prevarat mlieko 2 rocnemu dietatu?
saska podla mna nemusis pokial kupujes mlieko ktore je uz tepelne opracovane .Ja som malemu davala od roka klasiku trvanlive a nie stale som mala cas ho prevarit no nastastie nam nic neni 😀 a mlieko milujeme no ked som mala krabicku mlieka otvorenu dlhsie ako 24 hodin. vtedy som prevarala 😉 no teraz by som suar davala az do 3 rokov 😀 No a kde som opatrovala 2 rocneho chlapceka tak mi bolo povedane, ze mu mam dat mliecko ohriat iba do mikrovlnky 😀 cize ziadne prevaranie 😉 ine to je ked kupujes mlieko ktore neni tepelne opracovane
obycajne krabickove mlieko kupujem a vzdy som ho prevarala tak staci ked ho iba hodim do mikrovlny? 😅
presne tak
saskia, moja Nely ma 2 a pol roka a stale este prevaram plnotucne mlieko.Planujem to asi tak do februara, pokial neprejdeme na polotucne, aby si do marca nanho zvykla, kedze v marci ide uz do skolky.A v mikrovlnke urcite by som ja osobne mlieko pre dieta do 3 rokoch nezohrievala.
Ahojte,chcem sa spytat aku znacku mlieka davate detom?Dakujem 🙂
Emmo, predpokladam, ze mas na mysli KM...tak my kupujeme plnotucne horske mlieko TESCO.Vo februari potom by som chcela prejst na polotucne od SABI 😉
ahojte, myslím, že to krabicové mlieko je už prevarené a fľaškové asi tiež 😉
ahojte, ja som zacala davat kravske mliecko dcerke po roku. Davam jej obycajne, nie trvanlive, a neprevaram uz od zaciatku, ved je vysokopasterizovane, tak dufam, ze nemoze nejak uskodit. Zatial mliecko dcerka miluje, pije ho na litre:o)
ano,myslela som krabicove.Tiez chceme zacat s obycajnym mliekom a neviem ktore je najvhodnejsie,vela som citala,ze rajo plnotucne je vhodne,ale je trvanlive,tak neviem ci nieje lepsie zacat s mliekom co ma kratku spotrebu? 😕
tie trvanlivé mlieka sú ultravysokozohriate, preto sú trvanlivé, tiež trvanlivosť udržiava tetrapakové balenie, myslím, že neobsahujú nijaké konzervačné látky
dakujem 😉
dietatu neuskodi ani neprevarene mlieko, od jedneho roku kludne moze pit KM a ked mlieko prevaris, ci budes ustavicne zohrievat, to mlieko strati vsetky ziviny a zelezo. Ja to riesim tak, ze nalejem mlieko z chladnicky do hrnceka a necham ho vonku v kuchyni a ono sa otepli na bytovu teplotu a potom ho dieta moze pit. 😉
take male dieta by do 3 rokov vobec nemalo pit kravske mlieko ale len umele.Aj ked viem ze to je dost finančne naročne, ale na dieta sa peniažky vždy najdu.
ivanapav: napis mi prosim dovod, mozno ma presvedcis 😉 ale taky, ze "povedala doktorka" nechcem pocut..
kravské mlieko obsahuje bielkovinu beta-laktoglobulín, ktorá je najsilnejším a najčastejším potravinovým alergénom
kravské mlieko obsahuje cholesterol a nasýtené mastné kyseliny, ktoré podporujú vznik aterosklerózy
kravské mlieko obsahuje látku IGF-1 (insulin-like growth factor 1), ktorá podporuje vznik rakoviny
kravské mlieko obsahuje laktózu
ktorú nedokáže optimálne tráviť asi 40% dospelej populácie - laktózová intolerancia
a ktorá podporuje degeneráciu šošovky a vznik katarakty (šedý zákal)
kravské mlieko obsahuje zbytky hormónov, ťažké kovy a iné chemikálie, ktoré podporujú vznik rakoviny a iných degeneratívnych ochorení človeka
kravské mlieko obsahuje baktérie, vírusy a plesne
kravské mlieko na druhej strane neobsahuje látky, ktoré majú ochranný vplyv na ľudské zdravie
pre mna za mna jej ho svojej malej davaj ,je to tvoja vec
ale to som už obočila od otázky zakladatelky temy 😉
mas pravdu..je 😉 ale keby sme sa na vsetko takto pozerali, jedli by sme suche rozky..nic v zlom.
Ale beriem Tvoj pohlad na vec, kazda maminka je ina..
verím tomu, že aj tie suche rožky by sme si rozmysleli... 😅 😀
ja som začala davať od 2r a niečo, krabicové, nie trvanlivé. prevarali sme, ale teraz už neprevarame, lebo ho pije nepravidelne, t.j. niekedy chce niekedy nie, takže občas ma prekvapí, že chce občas ostalo prevarené a čakalo a čakalo...
tak to riešime zohrievaním
my dávame pravé kravské mlieko od jedného roka, ale to sa musí prevárať vždy.
ivana, odkiaľ máš tie informácie?
iva neda mi nereagovat na tvoj prispevok pre pana jana kebyze sa kazdy zachova tak ako ty tak kazda mliekaren by uz skrachovala neviem sice s kade si to vycitala ale podla mna je to blbost! detom sa odjakziva dava mlieko pili ho nase prababky babky matky aj my tak neviem preco by som svojmu dietatu mala odopriet mlieko a mliecne vyrobky .je ine ak sa v rodine nechadza alergik ale pokial je dieta zdrave tak mu mlieko nijako nemoze uskodit moj syn na mlieku vyrastol pili sme ho denne na litre! a ziadne alergie nemame.
je sice pravda ze je dobre davat dietatu susene mlieka az do 3 rokov lebo vyrobcovia chcu zarabat na detickach doteraz tu take cosi nebolo a deti prezili moj nazor je, ze aj susene mlieka obsahuju latky ktore detom skodia a nikto sa nad tym nepozastavuje.
PS: najlepsie je dieta kojit do 3 rokoch a vtedy viete ze mu davate len to najlepsie z najlepsieho 😀
ahojte baby, necitala som vsetko, tak reagujem na posledne prispevky...inak, ja sa chystam davat UM do dvoch rokov, potom sa mi to zda tiez zbytocne, aj ked reklamy robia na rozhodovanie svoje, ze? asi tiez rano vytiahnem a necham ohriat vonku, prip. ohrejem a hotovo.
ivka, ja som nikdy nemala ziadnu alergiu, az ked som chodila na vysoku skolu, a bolo to nasledkom oslabenej imunity /stres a pod./. Mlieko sme tiez pili na litre, moja mama stale na to spomina, a nic nam nebolo. Mozno UM obsahuje vela vitaminov a pod., ale zas...do troch rokov chces davat UM a potom co? Potom uz budu nase deti voci vsetkemu imunne? prepac, ale pochybujem 😉
nás práve detská lekára upozornila, aby sme to nepreháňali s vitamínmi, pretože skoro do každého detského prípravku pchajú nejaké vitamíny. A UM je vitamínmi doslova prepchaté. Ja som si zisťovala, že do roka to úplne stačí, to len u nás ešte prevláda názor, že aspoň do 3 rokov. Ale nakoniec je to aj tak každého vec. Ja zastávam názor, že všetko s mierou.
od 1 roka aj 9 mesiacov je malý na KM a nepreváram ho....
kocky a od kolkych mesiacov davate detickam kravske mlieko? ja planujem tak od 18-tich mes. Zatial stale kojim, ale dost sa toho obavam ako prejdeme na KM. Starsiemu synovi som kvoli alergii davala umele mlieko do vyse 3 rokov.....
stalida, ja planujem do tych cca dvoch rokov davat umele. teda, taky je plan. okolo tych dvoch rokov skusim postupne zacat s kravskym.
ja som dcerke davala sunar cca do 14tich mesiacov, ale ten uz mi pomaly odmietala pit..tak som sa rozhodla pre kravske mliecko, no a toho sa teraz nevie dopit.. 😉
jej baby, ste zlate, dobra tema, mala ma prave dva rocky a kedze mala doterz masivny reflux, museli sme byt na umelom ARku, ale posledne sono ukazalo jednoznacne zlepsenie, myslite, ze uz mozem prejst na kravske? nemame ziadne alergie a cela nasa family niekolko generacii vyrastala na KM a nikomu nie je vobec nic, tiez si myslim, ze teraz sa do deti pcha tolko umelych vitaminov, ze to ma presne opacny efekt, umele je mumele a organizmus si aj tak najradsej spracuje to, co je pren prirodzene, tot moj nazor, uz sa pomaly zacinam stretavat s informaciami, ze prilisne sytenie organizmu umelymi vitaminmi je velmi skodlive
umele nie mumele 😀 😀 😀
a vobec neviem, ci prevarat, ako prevarat, ktore mam kupovat... ked som bola mala, sme mali doma taky hrniec s pistalkou a tam nam mamina prevarala mlieko, tak teraz netusim
myslím, že to už ie je nutné 😉