Tuší niekto, prečo sa ponorný mixér (neviem, či všetky) nesmie používať na prípravu zemiakovej kaše?
aj my na zemiakovu kasu bezne...inak som aj ja rozmyslala,ze je zname,ze ked sa dostane fen do styku s vodou zhori, tak ci nie aj mixer, ale sak preto je ponorny , aby sa ponaral nie? 😀 😀 😀
inak ja aj polievky, zeleninku vselico 😉
Ja ho používam takmer na všetko- kašu, aj rôzne krémy do koláčov... a tiež ho mám 5 rokov 🙂
moja svagrina ho tiez pouziva na zem. kasu.
bibianka, je to napisane v navode? 😕
ja tiez pouzivam ponorny na vsetko co ma napadne, a je to ok.
Áno, je to návode. Mám Moulinex Turbomix Plus (300 W). Potrebujem vlastne malým len rozmixovať uvarený nakrájaný zemiak, lebo normálny mixér je na to priveľký, nechytí to všetko. To hádam nie je problém, ak to rozmixuje mrkvu. Neviem teda, akú kašu majú na mysli...
bibka no to je pre istotu aby sa vyhli nejakym nehodam 😉
Ja som tým malej mixovala príkrmy a bol tam aj zemiak. Inak ho veľmi nepoužívam...
s nasim ponornym ked rozmixujem len zemiaky, mam z toho taky lepidlovy maglajz akurat.
ved ked len jeden zemiak, ak robis prikrm, tak rozpuc vidlickou, sa ti neoplati kvoli tomu mixer vytahovat.. a potom ti na nozoch ostane nelepena polovica zemiaku.
jaduska- ked je zemiak plus ostatna zelenina, tak v poho, ale samotny zemiak nic moc.
bibianka- tekutina mixeru nevadi, jedine potom pri umyvani treba davat pozor, ale pri mixovani v pohode.
ja mam taky mixer, co ten spodok odpojim od elektrickej casti tak pohodka 😉 co sa tyka umyvania
ako píše ena, myslím, že je to tým, že ponorným mixérom zemiaky zmaglajzujú 😀 . Ja rozpučím a potom použijem metličky. Ale malím v pohode mixujem keď je to aj s niečim iným, tak to maglajzové nie je 🙂
mala som v pláne mixovať to spolu s inou zeleninou
no uvidíme, budem referovať
dididi,to máš super,ja ho mam vcelku,je to na figu,a tiež ho používam na všetličo možné...
ja mám mixér súčasťou toho šlahača, teda odpojiť sa to dá, ale je to ako jeden stroj, jeden motor aj na metličky alebo zo spodu namontujem ponorný šľahač. Je to super skladné a také noname aj lacnejšie (za nejakých 500,- oboje)
diddi30 ved to myslim, ked oddelis tu spodnu cast, aby sa potom do toho vnutra nedostala voda 🙂
ena ale sak na toto das pozor, nie 😉 teda ja umyvam a aj voda mi tam vojde a v poho sa uschne a pouzivam dalej 😉 inak ani zehlit vlasy by sa nemali na mokro a poznam baby co zehlia aj na mokro 😉 no je to na nich 🙂
ale ako citas, je to v poho tak nebojaj...sme tu 😅
bibianka nebude to tym, ze ten braun je plastovy a nevydrzi tu teplotu, pri ktorej sa robi zemiakova kasa alias pyre (horuce zemiaky, horuce mlieko)?
ja robim vsetko snim aj mak som snim mlela 😀 😀 😀 mixujem od polievok, zemiakov zeleniny , ovocia vsetko aj sneh som vymesala a pritom nepouzivam metlicku ale ten klasicky nastavec 😉
ja pouzivam mixSY od Zepteru mam ho asi polroka,je vynikajuci,moze sa pouzit aj do horucich jedal,mam ho na kuchynskej linke vzdy poruke,nie je narocny na umyvanie,mozem odporucit.
táto diskusia je už pekne stará, ale mám otázku. Existuje nejaké pravidlo do akých hrncov smie ponorný mixér? Dnes a mi podarilo super poškriabať dno hrnca s nepriľnavým povrchom. Nechápem ako sa to stalo. Použila som ten mixér prvý krát. A hrniec môžem vyhodiť.
Poradíte?
natusim, pouzivam aj na zemiakovu kasu a funguje uz 7 rokov 🙂