Odmietanie mlieka 12 mesačným dieťaťom

emilii
24. okt 2013

Ahojte, ako by ste riešili problém odmietania mlieka u 12 mesačného dieťaťa? Moja dcérka sa sama odstavila pred cca 2 týždňami od materského a odmieta aj UM a aj akékoľvek iné .... ako by ste dieťa naučili ho piť? ďakujem .....

sissy27
24. okt 2013

@emilii nijako... zas až tak nepostrádateľné to mlieko nie je, ročné dieťa má už predpokladám pestrý jedálniček, vrátane nejakých mliečnych výrobkov...

emilii
autor
24. okt 2013

@sissy27 viem, že nie je nepostrádateľné .. malá zje dosť mliečnych výrobkov .... len by som nechcela, aby bola ako ja, tiež od detstva nepijem mlieko .... ale na druhej strane to neovplyvním a k ničomu ju nútiť nemienim ...

bubelko
24. okt 2013

@emilii ani moj starsi nepil po odstaveni v roku ziadne mlieko. tak som mu ho nedavala. jedol jogurty, syry, bolo to uplne v pohode. neskor zacal, ked videl mladsieho. aj to len obcas a teraz tiez, niekedy si vypyta kakao, niekedy ciste mlieko a potom zas dlho dlho nic. a ja tiez dodnes mlieko nemusim, pouzivam len na varenie a do kavy.

sissy27
24. okt 2013

@emilii no vidíš, sama mlieko nepiješ a máš pocit, že malej by chýbalo, keď tebe nechýba? 😉 moja malá nevypila kvapku mlieka od 3.5roka (odkedy sme zrušili fľašu a dudel), mliečne výrobky áno, aj to ako ktoré, ale šálku mlieka alebo kakaa nehrozí... a teda má 10 a zjavne to jej organizmu nechýba 😉 môjmu tiež nie, a to ja som nevypila mlieko 25 rokov, mne mlieko smrdí ...

jaaty
24. okt 2013

@emilii to že ho nechce teraz, ešte neznemená, že ho nebude piť neskôr. Hovorím z vlastnej skúsenosti 😉 . Hanka sa odstavila v 9 mesiacoch a do 2,5 roku odmietala akékoľvek mlieko. Syry, jogurty či mliečne kaše však jedla, tak som ju po dohode s lekárkou do ničoho nenútila. Občas som ponúkla, ale keď nechcela, nechala som tak. Potom ho odrazu začala po troškách piť, dnes ho pije normálne - nie denne, ale keď má chuť.
... a aj bez mlieka z nej rastie šikovné a hlavne zdravé dievčatko (ATB mala zatiaľ 1x)

emilii
autor
24. okt 2013

super ... tým, čo ste mi obe napísali, ste mi len potvrdili to, čo si myslím aj ja 🙂

marianna2468
24. okt 2013

@emilii noo aj my sme mali so svojou prednedavnom tento problem a pomohlo nam prisladit UM a nukat a nukat a ona sa na to chytila a teraz ju takto pomaly ucim na kravske

ingmiriama
24. okt 2013

@emilii no ani môj malý nechce mlieko moje už len sem tam ale zasa jasné má dva roky ale on mi nechce ani jogurty ani syry ani maslo ani krupičnú kašu ani nič čo sa týka mliečne

emilii
autor
24. okt 2013

@jaaty aj ja som to tak posledné dni skúšala, ponúkla som jej ho, ale aj tak skončilo vyliate .... ani neviem prečo sa nad tým vôbec pozastavujem .-)) starších synov som kojila síce o veľa dlhšie a prechod na iné mlieko som vtedy vôbec neriešila ...

emilii
autor
24. okt 2013

@marianna2468 veru, to som robila, dochucovala 🙂 ona ako zbadala fľašu a ešte k tomu, že je v nej " niečo biele" hlava otočená a samé nie, nie .... 🙂 oklamala som ju nepriehladným hrnčekom, odpila si, ale ten jej pohľad potom na mňa 😀 som sa tvárila, že ja nič ja muzikant 😝

emilii
autor
24. okt 2013

.. ale ako píšete, nie je to žiadna tragédia nepiť mlieko, len som chcela vedieť, či s tým má niekto skúsenosť 😎

janka_mamka
24. okt 2013

moj syn začal odmietat mliečko v 5 mesiaci, detský lekár sa vyjadril typu nechutí mu ked nechce nech nechá tak 🙂 papá daky jogurt, pribináčika , zje krupicovú kašu, z mliečnych výrobkov. teraz má 14 mesiacov a nič mu nechýba . takže len tolko 🙂

marianna2468
24. okt 2013

Skusaj,presviedcaj a ona povoli ,uvidis......drzim palce
A ako pisu ze rocne dieta nemusi pit mliecko tak ja si myslim ze este je to male dieta a mliecko potrebuje.

hameeda
24. okt 2013

moja dcera sa tak odstavila keď mala 10 mesiacov, teraz má jedenásť je zdravá, chorá býva len výnimočne cca raz za dva roky, takže sa nemusíš obávať, s tým aj tak nič nenarobíš, ak raz nechce tak nechce

hameeda
24. okt 2013

a ešte som zabudla, mlieko nepije doteraz, maximálne tak konflexy, ani mliečne výrobky moc nemusí

mummy01
24. okt 2013

@emilii mudre dieta mas :-P mlieko pit rozhodne nemusi a urcite by som sa netrapila tym ze ho nepije

miku1
25. okt 2013

@emilii Ja som začala dávať svojej cereálie v mlieku, asi mesiac takto skoro každý deň raňajkovala, a potom mi už mlieko vypila úplne bez problémov, dokonca si ho teraz každé ráno sama pýta.

lilina22
25. okt 2013

moj pediater je nazoru, ze dieta ine ako mm v zivote nepotrebuje a tyka sa to akychkolvek mliecnych vyrobkov. jeho deti nikdy mliecne vyrobky nejedli, nahradzali bielkoviny ovela kvalitnejsimi zdrojmi (strukoviny, mak, oriesky) ... staci si precitat trosku o historii pitia mlieka a jedenia mliecnych vyrobkov. vobec ich k zivotu a zdraviu clovek nepotrebuje ;)

orchidea123
30. dec 2013

Moja mala tiež nechcela piť mlieko od 7mesiacov otočila hlavu a cicu ani vidieť ani v noci v spánku kdeže prešli sme na bebu tu pila len pár tyždňov prešli sme na hami ale pije len rano a večer v spánku jej dám hami hajaja keď sme boli u doktorky povedala aby som jej mlieko nahradila inými mliečnymi výrobkami jogurtom syrom pudingom takže jej toto dávam prajem veľa šťastia veď už pomaly bude papať všetko.