poradite od kedy mozu dojcata krupicu,maly ma 6 mesiacov a zda sa mi ze je to skoro
ja som svojej dala prvy krat trochu do mlieka ked mala 3 mesiace ... konecne sa najedla a spala ako v rozpravke .. inak to bol hlados neskutocny ... ked som to povedala lekarke ta na mna vyvrieskala ci som normalna a co som to za matku ... aj tak som davala a malej nic nieje a dnes ma uz 5 rokov ... naucila som sa ze mame a doktorke nesmies hovorit vcetko 😝 😀
ja som myslela trosku dat do polievky na zahustenie,viem ze kravske mlieko az od roka.dik za rady
ste zlate
inak umelé mlieko je z čoho ,tie instantné kaše sú z čoho ,dievčatá kravské mlieko....
mne lekarka dovolila v roku 🙂 🙂 🙂 dovtedy som davala kupovanu kasu, ktora sa zarabala do vody 🙂 🙂 🙂 🙂
@aristka aj olomoucke syrecky a plesnivy syr su z kravskeho mlieka a predsa ich nedas polrocnemu dietatu 😅 😕
@mia002 krupica je psenicna muka, momentalne sa (u zdravych deti bez predpokladov na alergie) odporuca lepok zavadzat do stravy zaroven s inymi prikrmami, kludne aj od 4. mesiaca. takze polrocnemu kludne mozes
Dat hadam mozes, ale ako tu uz bolo spominane je to tazke na zaludok. Ved mas kopec inych moznosti ako ryzova kasa, pohankova, ovsena, spaldova, kukuricna. Aspon pre mna osobne je to lepsia volba ako krupica.
Ak ti ide o lepok tak aj ovsena kasa ho obsahuje a podla mna je to ovela lepsie nez krupica.
Moj maly ma 4 mesiace a dva tyzdne mozem krupicu od beba?
Krupicu ano, ale bezlepkovu, t.j. ryzovu alebo pohankovu, urcite nie psenicnu, lepok je tazko stravitelny, odporuca sa az cca od roka zavadzat. Najradsej mam rady typu - dala som v 4 mesiaoch a nic mu nie je. Mozno teraz. Ale nasledky nespravnej vyzivy sa mozu objavit o 5, 10, 20 rokov... A 1.rok je najdolezitejsi, davas dietatu zaklad na cely zivot! Ja som dcere robila vecer ryzovu krupicu do UM od 6.mesiacov az do 3 rokov. Na veceru nie je dobra psenicna krupica ani pre starsie deti.
romana mala 5mes. ked som jej začala variť taku uplne riedku krupicu aj puding do flaše na noc..... dnes ma 4r. a čo sa tyka žaludka je vporiadku...
@mata95 a do akejo mlieka...sme na um
Jedna sa o psenicu, cize o lepok, a na to byvaju rozne nazory. Pokial mate celiakiu v rodine, asi vam odporucia az po roku, mozno 1.5 rok. Inak sa casto odporuca zacat s nim pocas dojcenia, okolo 7 mesiaca, ale kludne aj neskor, ak planujes dojcit 😉