Niečo na chuť do jedla pre 3,5-ročné dieťa

24. nov 2024

Nemáte niečo overene na chuť do jedla pre 3.5r. Dieta ? Malo papa, varené max 4 lyžičky ...väčšinou suché Rožky atď.....poraďte niečo prosím.

vevebono
24. nov 2024

B komplex

autor
24. nov 2024

@vevebono a po akom čase asi vidno výsledok? Moz3 sa to brat dlhodobejsie?

patka06
24. nov 2024

Vyšetrenie u pediatričky, či má dostatok železa.
Vitamín B12 a pridať do jedálnička potraviny bohaté na železo, napr. čučoriedky, hovädzie mäso, strukoviny, pečeň, špenát, kvalitná horká čokoláda.

autor
24. nov 2024

@patka06 u pedi sme boli som to s nou najskôr riesila

zuzkaa1991
24. nov 2024

Moja do 4r nejedla len ciste pecivo, ciste cestoviny
Polievky to mala zaklad to musela zjest inac nula bodov sladkosti skoro ziadne....az.od 5 zacala.aspon ochutnavat a uz v 6r ovela viac papa

majamat
24. nov 2024

ak dokaze zjest pecivo,a le varene nechce, je to len vyberavost. s tym moc nenarobis, len vychova, aj ked to je dost narocne a nie kazdy vie ako na to.
je to urcite boj na dlhe trate.

pralinka86
24. nov 2024

Nebude to skor priebercivost? Lebo hlad zjavne ma, ked ine zje..

autor
24. nov 2024

@pralinka86
@majamat ja neviem ...aj ho kričím, potom zas som dobrá k nemu lebo ze by sa nemalo kričať...už neviem čo robiť...mam ho nútiť jest nasilu napr to varené?

majamat
24. nov 2024

veru neviem co je vhdone. ja som mala s dcerou problem,a le teda ona nechcela vobec nic. dokonca ani sladkosti. ma celiakiu, cize tma bola pricina. po nasadeni diety sa jedenie zlepsilo, ale teda vyberava zostala stale.
tiez som obcas zakrycka, aobcas vyjednavala a kde co som skusala. teraz ako tak jedava. niekedy spekuluje a nie je velky jedak,a le zje.

co teda viem, chce to trpezlivost.

lasona
24. nov 2024

Akoby som čítala o mojom. Zje iba suche rezance, suchu ryzu, suchý chlieb a zemiaky. Mäso žiadne, mliečne nič...bola som aj u doktorky a ta ze co riešim, že ma všetky výsledky v norme. Tak ja už neviem...nepomáha nič, ani nechať ho hladného...nepomáha ani krik, ani nič.. všetci ze je to obdobie...už to trvá rok co takto jeme...véd je to na palicu...zuby v háji, lebo nemá vápnik...už neviem čo mám robiť s nim

veselo_neveselo
24. nov 2024

@lasona, a autorka, keby si skusila varit zdravsie veci? Kasli na maso a mlieko, skus z rastlinneho sveta obmienat. Fazulku, cervenu sosovicu, cicer, sladke zemiaky,..

Popozeraj napriklad tu, ci na nieco nepridete. Skusila by som spolu, pohladajte recept co sa vam bude pozdavat, a spolu si nieco pripravte.

https://plantbasedjuniors.com/10-healthy-plant-...

autor
24. nov 2024

@lasona presne presne mäso žiadne, sem tam 3 lyžičky jogurty, žiadne syry nic ...koľko rokov ma tvoje ? U nás tiež cca 1.5 r to trva

autor
24. nov 2024

@veselo_neveselo ďakujem popozeram, keď on niečo nove urobím tak absolútne neskúsi, varím hlavne kvôli nemu jedla ktoré ako tak zje a mäso ze absolútne neje ani mliečne výrobky len sem tam troska jogurtu

lasona
24. nov 2024

Moje ma 2 roky a 2 mesiace

lasona
24. nov 2024

@veselo_neveselo navarím aj nove, skúšam, on ani ústa neotvorí...neochutna ani zrnko

lasona
24. nov 2024

@veselo_neveselo skúšala som aj spolu varit..akonáhle je to niečo co nepozná, nedá do úst...on si ešte poobzera lyžičku a povie nie mama, toto necem, ty papaj..skusala som aj v nepozornosti, zaujať ho niečím, otvoril ústa dala som kúsok mäsa a vyplul to v momente, aj spolu jedávam, vidi mňa aj muža, jeme vsetko ale on kdeze

eviulenka
25. nov 2024

@lasona U nas pomaha len vymena…napriklad za rozpravku. Motivacia. Ma strasny problem dat veci do ust, vizualny. Sestra je papkac, ani to nepomaha. Ja to tolko neriesim, lebo moj ma zase rad mlieko, jogurty, vajcia a zeleninu, ovocie. Ale chleba s natierkou len za peppu, inak iba suchy. Sucha ryza, suche cestoviny s maslom. Ziadne maso, omacky ani polievky. Aj ked pristupi na vymenu a da si, vidim na nom, ze bojuje. Hlavne to nesmie vidiet, inak koniec. Co som ale zistila, je ochotny jest veci oddelene, teda zje cestoviny aj vajce, ale nie cestoviny s vajcom. Tiez uprednostnuje tvrde veci do ruky. Zje mi bez problemov cuketove alebo strukovinove placky z rury. Tak mozno tymto smerom skus, ak mu chuti suche. UM ti uz nevypije? Cisto kvoli zivinam.

lasona
25. nov 2024

@eviulenka ani um, z jedného dňa na druhý proste prestal a nechce ani za pana