Ahojte, mozno sa vam moja otazka bude zdat hlupa, ale nemam sa koho opytat. Zacinam dcerku prikrmovat, zatial jej varim, ale kupila som si aj detsku vyzivu. Dcerka vsak z toho urcite zje max 3 lyzicky. Mozem dat zvysok zamrazit do kociek na lad? Lebo na vyzive sa pise, ze sa musi po otvoreni spotrebovat do 48 hodin a to ona urcite nezje. Dakujem
Zeleninovu kludne, s masovou by som to nerobila.
Ja mam take zatvaracie kelimky od aventu a vzdy ked robim malej papat urobim viac na 3-4 krat, jedno jej dam a ostatne rozdelim do kelimkov, mnozstvo odhadom asi tolko kolko spapa, alebo o 2-3 lyzicky viac, zatvorim a zmrazim. Takto mam vzdy nejaku rezervu, ked nestiham varit. spominam si ze na zaciatku to boli len take poloprazdne kelimky, ked este len zacinala papat. Zamrazit do kociek je sice tiez dobry napad, ale urcite by som to ete nejako zabalila
kupované detské výživy by som nezmrazovala, ale doma uvarené príkrmy áno...ja som to tak bežne robievala, že som navarila toho viac a potom naporcovala do maličkých dózičiek a podľa potreby vyťahovala z mraziaka a nechávala rozmraziť v chladničke alebo pri izbovej teplote, vo vodnom kúpeli...takto som to robievala aj s mäsom: dopredu som uvarila napríklad kuracie prsia, nakrájala najemnučko a nechala zamraziť v kockách na ľad, potom preložila do sáčkov a keď som varila zeleninku, len som na záver prihodila to mäsko a nechala prejsť varom...samozrejme tu treba postupovať max. hygienicky, aby sme dieťaťu neprivodili zdravotné ťažkosti...ovocné pyré som zasa sterilizovala a čo nedojedlo dieťa, som doložila maximálne do druhého dňa do chladničky alebo sme dojedli my
@erienka neviem ci to moze nejak tu vyzivu znehodnotit ale uz som o tych kockach pocula naozaj vela krat tak snad to bude v poriadku