Mlieko po dovŕšení roku dieťaťa

syska90
14. dec 2012

Baby, čo si myslíte, máme 11mes a momentálne sme na Franch lait. Rozmýšľam, že po roku mu budem dávať už len kravské mlieko z automatu. Aký máte na to názor, pokračovať v umelom alebo pozvolna prejsť na kravské a už odstaviť umelé???
Ďakujem 🙂

luciaq
14. dec 2012

mne syn v osmich mesiacoch uplne odmietol umele mlieko tak som skusila plnotucne mlieko a odvtedy ho pije na litre. min. liter denne vypije. on ho miluje. umele mlieko som do nho liala aj hodinu aby sa najedol to bola hroza.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zewa11
14. dec 2012

no tak my sme sa doteraz kojili a teraz v 13mesiacoch asi dva týždne dozadu sme na Hami,ja by som mu kravské nedala,ale to som ja 😉

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
syska90
autor
14. dec 2012

veď to je to, buď alebo. Jedno dieťa má alergiu, druhé ju vôbec nemusí mať. to ťažko :(

rora
14. dec 2012

Ja som planovala malej od roka davat kravske namiesto UM ale nechuti jej zatial. Davam stale sunar. Kravske mlieko skusam davat teda len pozvolne, namocim jej donho piskotku napriklad.

syska90
autor
14. dec 2012

Ďakujem rora za tvoj názor 🙂 Ja som obávam, či mám, či nemám, nechcem mu ani alergie spôsobiť, ale asi to nechám na to pozvolnné riešenie 🙂

memma
14. dec 2012

moja pila do dvoch rokov nutrilon a potom sme presli na babylove, ktore pola do 39 mesiacov. Aj pediater ti povie, ze najlepsie je davat dojcenske mlieko do troch rokov dietata

rough
14. dec 2012

ja sice stale dojcim (14 mesiacov) a planujem v tom este pokracovat, no tematika pokracovacieho mlieka i mna zaujima. hoc teda vacsina pediatrov odporuca rozne formuly, ja vam neviem, mne to pride podobna lobby ako vo farmaceutickom ci petrochemickom priemysle. generacie nasich rodicov po ukonceni dojcenia prechadzali na zvieracie (ovcie, kozie, kravske) mlieko a traviace ustrojenstvo mali v ovela lepsej kondicii nez mame my, generacia odchovana na sunare a nase deti na vsakovakych formulach...ja asi budem verit vlastnej chuti a prejdeme na cerstve kravske mliecko, pripadne ovcie, ak zozeniem🙂

dukokatka
14. dec 2012

@fidka79 alergia nemusi suvysiet s kravskym mliekom ci ho pije od roka ci 3 rokoch,alergia sa vecsinou dedi.Moja dcerka pije kravske mlieko z krabicky od 15 mesiacov,do vtedy bola plne kojena.Kravske mlieko ma rada a um nechcela pit.Ja si myslim a uz som to viac krat tu na pisala ze umele mlieko je len umele,co je lepsie cerstve alebo umele?Malicka je ovocie a mliecne vyrobky syry,kremiky urcite jej nechybaju vitaminy a este chvala bohu nebola ani raz chora a bude mat 2 roky.Z automatu by som nedavala mliecko do 3 rokov.

marissenka
14. dec 2012

maleho som kojila 17. mesiacov a potom sup na plnotucne mlieko...teraz planujem kojit do roka a potom tiez kravske...nebudem kupovat um do 3 rokov! presne ako napisala
@rough ,my sme isli na zvieracie a sme tu,je to len o tom ako dostat peniaze z mamiciek 😉

marissenka
14. dec 2012

@rora a skusila si miesat a potom znizovat pomer? 😉 mass 😎

syska90
autor
14. dec 2012

@rough ved to, mne to tiež príde taký marketingový ťah. čo robiť, ved mu nechcem zle. neviem ako sa rozhodnuť, dá sa dať aj ovčie? to som nevedela 🙂

molly25
14. dec 2012

ja som od roka skusila ale nas hrzone zapekalo tak zase sme na umelom a ak amam pravdu povedat aj sa bojim zase vyskusat pozdejsie bo chudatko trapila sa s kakanim ....no to je ajtak si myslim na teba lebo co matka to iny nazor vies...

syska90
autor
14. dec 2012

baby, velmi vám dakujem za príspevky, tak a teraz čo. začnem ho trochuu predpripravovať na kravské? nejako riediť ten pomer? alebo zhurta, padne 12 mes. tak synku ideš na kravské, samozrejme, ak mu bude chutiť..

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
rough
14. dec 2012

@dukokatka praveze z automatu alebo cerstve (max 5 dnove) mlieko a to doma prevarit, resp rovno od kravy, samozrejme tiez prevarit. Trvanlive pasterizovane (hoc ho uz netreba prevarat) n
ma take vyzivove hodnoty
@fidka79 vsak preto som pisala, ze cerstve mliecko, nie trvanlive🙂

@syska90 nic sa nema robit zhurta🙂 normalne mu raz uvaris krupicnu kasu z kravskeho mlieka, potom trebars puding, cvrknes mu prevarene mliecko do privarku, potom das na pitie...pomaly, postupne.

syska90
autor
14. dec 2012

@rough dakujem ti 🙂

rora
14. dec 2012

@marissenka zmiesat kravske so sunarom mas namysli? 🙂

rough
14. dec 2012

@syska90 ozaj, vid ovcie mlieko - to je azda najlepsie zo vsetkych mliek, kuk napr http://zdravie.pravda.sk/zdrava-vyziva/clanok/7... a nie je za co🙂

oriesok
14. dec 2012

mne malá pila sunar do cca 11 mesiacov.. potom ho úplne odmietala.. tak sme prešli na kravské mlieko.. z automatu.. a postupne na čerstvé mlieko krabicové.. ako ja si myslím, že keby má dieťa dostať alergie z mlieka tak to dostane aj z jogurtov.. však jogurty a syry sú tiež vyrobené z kravského mlieka.. tak ako viete, že alergia vznikla z mlieka a nie z jogurtov?

syska90
autor
14. dec 2012

@rough super, len kde ho zohnať v okolí nitry, nič také nepoznám :(

chtoura_ba
15. dec 2012

Cafte, ja som tiez proti UM, nedavam ho malemu v nicom. Ma 8 mesiacov, stale kojim a dostava prikrmy. Co sa tyka klasickeho mlieka, nedaval by som mlieko z obchodu, obycajne homogenizovane, to je velmi skodlive pre detske organy. V BIo obchode Slnecnica sa da kupit 1L cerstve BIO mlieko nehomogenizovane za 2 eur,dovazaju ho raz za tyzden. skusala som ho uz malemu dat do kase. zatial len 2x ale pomaly chcem uz tie kase zarabat len s tymto mliekom a nie s vodou. kamaratka na nom odchovala dcerku a je velmi spokojna.

syska90
autor
15. dec 2012

@chtoura_ba a mliečko z automatu neuznávaš?

marissenka
16. dec 2012

@rora jo

chtoura_ba
16. dec 2012

@syska90 tym som si neni ista, treba ho prevarat. Musim si o nom este nastudovat, zatial by som ho malemu nedala. dam vediet🙂

drobcekrs
16. dec 2012

@chtoura_ba
@syska90 Ja som "odchovala" na kravskom mlieku prvého syna. Od 5 mesiaca sme kupovali len toto a prevárala som ho do 12 mesiaca, potom sme skúsili neprevarené a žiadne ťažkosti. Je zdraví ako buk 🙂 🙂 🙂 Pri druhom je to to isté, akurát, že som mala to šťastie a mohla ho kojiť 10 mesiacov. 🙂.je to vec uhľa pohľadu. Mne starší UM odmietal 😖

evabb35
16. dec 2012

@syska90 My sme boli na umelom do 2-3 rokov.

evabb35
16. dec 2012

@rough Vieš, ono dosť záleží od samotného dieťaťa - ono samé si vyberá, ktoré mlieko mu chutí a jeho samotný organizmus si vyberie, ktoré mlieko bude znášať najlepšie. Niektorým deťom umelé mlieko vôbec nechutí, aj keď je na výber od viacerých výrobcov...kozie mlieko niektoré deti vôbec nevypijú...niektoré deti kravské mlieko z automatu vôbec nevypijú...