Kedy sa vaše deti rozjedli?

2. apr 2024

Ahojte, kedy sa vám poriadne rozjedli deti? Dcéra má 11,5 mesiaca a je strašné slabý jedák.
Na raňajky neviem čo už jej dávať rožok zje kúsok suchého stredu, nechce ani lučinu ani maslo ani nič, jogurt zje max. dve lyžičky dávam biely s ovocím
Na desiatu dávam ovocné kapsičky Sunar, tie jediné zje aspoň 15 lyžíc, niekedy jej dám aj čerstvú hrušku alebo jablko a zje asi dva plátky
Obed je úplne že 0 bodov neviem načo robím zeleninové prikrmy absolútne sa toho nechce ani dotknúť, keď pridám mäso tak to už vôbec, zje dve lyžičky a hotovo, cestoviny jej tiež nechutia, ryža, kuskus nič.
A na večeru robím väčšinou kašu a z tej zje 10 lyžíc a hotovo
Úprimne už ma to nebaví, varím a vyhadzujem skúšala som už lievance, špenátové halušky všetko možné to dieťa nič nechce
Občas dostane kukuričnú chrumku a aj tu zje asi podľa nálady, niekedy sa hneď do nej pustí, niekedy ju hneď zahodí.
Už bude mať rok a skoro nič do nej nedostanem, máte skúsenosť? Kedy sa vám deti rozjedli?

pribinak
2. apr 2024

Dojcis?

autor
2. apr 2024

@pribinak áno

pribinak
2. apr 2024

Tak dojčené deti sú s jedením tak všelijak. Načo sa trápiť a nejakym chlebíkom či rožkom, keď mlieko vypije rýchlejšie a ľahšie

Ak má dobrú váhu, netrápila by som sa tým

autor
2. apr 2024

@pribinak priberá v pohode, v tomto žiadny problém nieje len teda že máločo zje.
Chápem je to pre ňu jednoduchšie len ja som na nervy z toho

pribinak
2. apr 2024

Môj syn bol tiez veľmi prieberčivy, teraz ide zožrať aj svetlo z chladničky
Ak má dobrú váhu tak netreba sa tým veľmi trápiť

jesenzima
2. apr 2024

Syn od začiatku jedol všetko a poriadne, dcéra má 6 a vymýšľa dodnes ...

ibatanecnica
2. apr 2024

ked mala 20 rokov, nežartujem

autor
2. apr 2024

@pribinak ďakujem
@ibatanecnica super to sa mám načo tešiť 😃

ibatanecnica
2. apr 2024

možno budeš na tom lepšie. Ja som to potom už neriešila. Chcela nechcela, ponúkalasom stále pestrú stravu. Našťastie dcéra nebola na párkach, hranolkách ale jedla aspoň ovocie, zeleninu, mäso, strukoviny, aj keď trošku ale celkom pestro.

deti95060810
2. apr 2024

rozjedli sa v puberte... 😉
špenátové halušky tak malému dieťaťu asi robíš zbytočne... skús skôr upiecť kur. stehno a ku tomu ryžu, alebo zemiak...
alebo vývar s rezancami - ani to nemá rád?
ak dieťa priberá tak to je ešte Ok, moja dcéra chudla.

poslednepogo
2. apr 2024

Ahoj, skús jej dávať z tvojho jedla

althejka
2. apr 2024

Od desiatich rokov.

janka95
2. apr 2024

Môj má 8 rokov a vymýšľa stále. Z neho veľký jedák asi nikdy nebude.

autor
2. apr 2024

@deti95060810 tak ja už skúšam všetko takže aj halušky
Vôbec, vývar ju nezaujal absolútne, skúšala som aj takto kura pečené ale ako som písala kde zacíti mäso nezje ani tie dve lyžičky čo inak bežné si dá
@poslednepogo solené a ochutené jej dávať ešte neplánujem ale ak som aj malá niečo čo mohla dala som jej aj z môjho taniera a nechcela

autor
2. apr 2024

Občas sú dni že zje niečoho viac ako bežné ale sú to skôr svetlé výnimky

autor
2. apr 2024

Ďakujem za odpovede, ja som sa len bála aby jej niečo nechýbalo

nika23t
2. apr 2024

Najstaršia, keď mala 13 rokov... U nás bolo jedenie, a stále aj je u mladšej, veľké trápenie.

negymama
2. apr 2024

ani cisty vyvar s jemnymi rezancekmi nezje?
Moje boli dlho dojcene a do roka jedli mimo materskeho mlieka doslova symbolicke mnozstva. Este najstarsia dcera mala rada pohankove detske kase. to zjedla mini misticku na veceru. Obcas aj par lyziciek vyvaru s pomixovanym measom a mrkvickou. ja som z toho vedu nerobila. Dalsej dcere som mixovala stravu do 18 mesiacov. Treti syn zase zil iba z mliecnych vzrobkov, keby bolo na nom , tak do 3-4 rokov je iba pribinacky.
potom okolo 4 rokov sa mi vsetky rozjedli uplne komplet strava, Zjedli aj privarky, polievky, maso, zeleninu surovu aj dusenu, mliecne vyrobky...skratka vsetko. A sladkosti mali minimum, obcas vonku na ihrisku nejaky suchy keksik ako bebe, alebo detske piskoty. pre nich sladkost bola aj jogurt ci mliecna ryza.

marhulka13
2. apr 2024

Moja bude mať už 11 rokov a doteraz neje dobre. Pritom na svoj vek ma aj nízku váhu. Lekári obehaní, no na nič neprišli. Jednoducho je taka

autor
2. apr 2024

@negymama nie vývar ani mäsový ani zeleninový, jedna lyžička a hotovo
Občas jej zachutia cestoviny ale tiež je to len tak ako píšeš symbolické množstvo že človek ani nevidí že ubudlo

deti95060810
2. apr 2024

moje jedli kaše Sunarka... tie mali radi , sú rôznych chutí. Mliečne, alebo aj nemliečne.
vyskúšaj.

cookie29
2. apr 2024

Pribera? Psychomotoricky vyvin je v poriadku? NERIES. Do roka je dieta dojcenec, cize mlieko uplne staci. A ono je to s tym jedlom ako na hojdacke. Akurat pokial Ty stresujes, stresuje samozrejme aj dieta. SKus sa na to vyprdnut... ved moze jest ako vy, len nesolene a nevyprazane... ale inak pohoda aspon nebudes varit speci pre nu. A bude... mozno to uvolnenie pomoze

autor
2. apr 2024

@cookie29 je úplne v poriadku, priberá aj vývin je fajn, nestresujem ale už som rozmýšľala nad tým keď teda je taký slabý jedák, ono aj tu našu stravu nechce proste celkovo jej moc toho nechutí, možno raz za mesiac má deň že zje niečoho viac inak je to stále o par lyžičkách čohokoľvek
Ani nieje nič také obľúbené

autor
2. apr 2024

@deti95060810 ďakujem

michelle567
2. apr 2024

Niekto tu raz písal že jej deti jedli len kupované prikrmy. Tak im kupovala lebo bola rada že zjedia aspoň čosi. Môžeš vyskúšať ktovie 🤷

autor
2. apr 2024

@michelle567 aj toto som skúšala tiež nič moc asi podľa nálady niekedy dve lyžičky niekedy 5 niekedy ani jednu

minesasubu
2. apr 2024

Syn ma 1r a 8 mesiacov na začiatku jedol pekne ptm slabo ptm zase fajn a teraz skoro nič nezje cez deň , dojčim ho snažim sa čo najmenej avšak nepomaha to ( to že ked prestanes dojcit dieta sa rozpapa je mytus nezaberá to na kazde dieta) mala som nervy ale teraz už mi je to jedno kym je zdravy neriešim , stale bude nejake obdobie čo musime riešiť čiže sa snažim byť nad vecou ked nejde o život 😊
od roka mu davam to čo mame my ( samozrejme upravenu verziu ) nebudem variť už zvlašt , ked nemam navarene prenho tak dostane skličko a hotovo

banalu
2. apr 2024

2,5 a kazde jedlo je hop alebo trop. Raz za cas sa poriadne naje a vtedy si s muzom povieme, ze pamataj si, tento tyzden sa uz najedla 😂
Od kojenia si reguluje stravu. Proste sa nakojila za 20 minut a diky mama, prso mi ukaz az za 3 hodiny 🤣 nepoznala som niekolkohodinove kojenia.
Ked presla na AR UM nikdy nejedla ako sa pisalo, do roka max 120 ml flasu na jeden sup.
Ako tak sa "rozjedla" po prisnom dennom rezime, ktory som jej uz zo zufalstva zaviedla ked mala rok... a to mala vsetky fazy, aj len do ruky jedlo, len kupovany prikrm, len prikrm kde bola cuketa s hocicim, len biely jogurt na ranajky (boze chran ochutit hociako), len kasa na veceru - len vanilkova...
doteraz nezje natrety chlieb hocicim, proste cisty chlieb...
Ale ona nezje ani somariny, ze by sa dopucila chrumkami, tycinkami ci cokoladou. Vezme si 1-2 chrumky a hotovo.. ovocne kapsicky len veeeelmi zriedka, ked uz tak masove (ano sunar ma), ale uz ani tie nechce...
S jej nejedenim som vyrovnana uz davno, no stale ponukam kadeco a niekedy si vezme, niekedy nie a je to v poriadku.. skor okolie to komentuje a snazi sa ju vkuse ponukat kadecim, lebo ved vsetky deti to miluju 🤷‍♀️

siska53
2. apr 2024

Syn uz v bruchu, on bol dobry papkac hned..dcera? No..mam pocit, ze az teraz ako 11 rocna 😅 Dovtedy to bolo ako kedy, teraz,.ked nie je chora, tak je dost.

princezna_bosorka
2. apr 2024

u nas cca. v 14 - 15 mesiacoch.

Vyskusala si toho dost, ale nechavas ju, nech sa krmi sama a s jedlom hra? to obvykle dost pomaha. Pre dalsie tipy odporucam IG @nutrimamma...