Ahojte, dievcata dokedy ste mixovali jedlo drobcom? Moj uz ma 15m a teda obed musim stale mixovat. A to uz ma 4 stolicky. Chleba, cistu ryzu, ciste cestoviny alebo aj ciste masko zje aj nepomixovane. Ale akonahle ma napr.rizoto tak to nezje, alebo zje 3-4 lyzicky a koniec. Alebo napr.ked urobim vyvar, tak mu dam slize a zeleninu a zalejem, tak to tiez zje bez mixovania 🤦♀️
Viem, ze uz je velky. Prvorodeny urcite nejedol tak dlho mixovanu stravu. Fakt uz som zufala. Chcem aby bol najedeny a preto mu to vzdy radcej mixnem. Povedzte mi, ze nie som sama, ktorej dieta papa tak dlho mixovanu stravu
@pininka1 no tak predpokladam, ze do 4 rokov mu urcite mixovat nebudem 🤔
Davam mu hranicu 18m. Potom to uz pojde bud po dobrom alebo po zlom 😂🤷♀️
Len ma zaujimalo, ci je moje decko rarita alebo je ich viac
Nikdy som nemixovala
Nikdy som nič nemixovala. Ale tak to si asi nepotrebovala počuť. Lebo ja som celkom nepochopila, načo sa dieťaťu strava mixuje.
Dakujem dievcatam co nemixovali, ze mi to oznamili 😂
Toto mi velmi nepomoze. A detom sa strava mixuje uplne bezne….
Tiez som dlhsie mixovala, ale nebolo to tak dlho ako ty. A postupne som mu mixovala na vacsie a vacsie kusy, ze si to ani nevsimol a tak sme presli na velke kusy.
Alebo ho nechat vyhladovat, nezje to co mu das, tak bude hladny 🤷♀️ ale nedat mu nic ine. Potom si rozmysli neboj 😁
Uz je to dávno.. Syn ma uz skoro 9r ale ked bol vo veku tvojho tak uz som nemixovala.. Isla som na to postupne.. Od uplneho mixovaneho som postupne mixovaka menej. Nie hneď na cele kusky.. Ked ine veci zje tak sa naučí. Postupne mu davat hustejšie. Neboj zvykne si😉
Asi do 9-10 mesiaca, potom som prestala. A to nemal ešte ani jeden zub.
tak ho nechaj vyhladovat ,proste nemixuj a ved neumrie od hladu predsa,mozno par dni bude strajkovat ale potom sa naje
Ano, mas pravdu, ze detom sa strava mixuje uplne bezne 😉 mozno tak prvy mesiac, dva, kym sa zoznamuju s jedlom. Potom sa uz len puci vidlickou, nechavaju sa postupne kusocky a pridava sa menej a menej vody, z kasoviteho jedla sa stava viac tuhe. A neskor nakrajane kusky. Robi sa to prave pre to, aby si nemusela mixovat do tych 4r. Ak stale mixujes, dietatko nebude jest kusky, budi ho nadrapovat, lebo je to pre ne neprirodzene.
Skus tento babatkovsky postup zaviest teraz. Zuvanie a spracovavanie kuskov potravy je nesmierne dolezite aj pre rozvoj reci. Stimulaciu svalov, spravnu artikulaciu v buducnosti.
Ty mixujes len preto, ze ti je to pohodlnejsie a bezpracnejsie. Ked vie masko, cestoviny, vyvar so vsetkym, vie aj vsetko ostatne, len si to neulahcuj 😉😉 rizoto som dlho robievala kremove, klasicke je suche a nezaujimave pre syna aj teraz a to ma uz 2,5. Stoji mi v krku, inak aj mne.
Motivuj sa aj tym, ze kusky zemiackov lahsie napichne na vidlicku, ako rozfrckanu riadku mixovanu kasu na lyzicku. Teraz je ten cas, kedy sa deticky ucia same 🙂
Ja som bola z jedenia mojej dcéry veľmi nešťastná. Plná pusa zubov, ona mala rok a stále mi jedla len mixované, pripadne riadne rozvarene a popučené. Každý mi vravel, nech to neriešim, že každé dieťa je iné a ona si raz sama začne žiadať kúsky. Ja som šla tvrdohlavo proti múru a nútila ju na kúsky, chúďatko X krát sa mi dusila. Tak som sa nato vykaslala a ona mi zrazu v 13m začala sama jest kúsky (prišla som nato tak, že mi začala brať z taniera, ked som pri nej raňajkovala). Čiže za mňa nenútiť a hlavne nerobiť z toho drámu, do 18r isto mixovať nebudeš 🙂 Malá má teraz tiež 15m a spapá všetko (dnes ráno mi ujedala z taniera knackenbrot).
Inak, mne kamoška poradila robiť pre malú placky a fakt, veľmi jej chutia a baví ju papať ich.
@marzuz89 praveze je to pre mna pracejsie, vyberat mixer a potom ho umyvat. Cize, nie ja si to nezjednodusujem. A ako pisem, z vela vecami problem absolutne nema. Cize zut vie
@mima172 dakujem za normalnu odpoved. Lebo zatial som sa viac menej dozvedela, co vsetko som urobila zle 😂😂😂😂😂
A pritom moja otazka bola, ci je takych deti viac 🤷♀️
a neskusala si, ze cast namixujes a cas nakrajas nadrobno a potom spojis? To by mohlo nieco prejst 😀
Autorka, tak potom teda zacni proces "skuskovavania" a k mixovanemu sa nevracaj 🤗 ked zut vie, nie je dovod mixovat, potom nerozumiem otazke 😉
A teda ak ti staci len k dobremu svedomiu, ci je takych deti viac, ano, urcite je. Ja som to pochopila, ze hladas tipy, ako to riesit. Ospravedlnujem sa za radu, ked si ty spokojna, je to ok. Aj do tych 6 rokoc 😉
A ako ti pomoze, ze niekto mixoval do 1,5 roka? Asi tak ako ked ti niekto oznami, ze nemixoval. Je to len na tebe do kedy budes mixovat a ci vobec. Z technickeho hladiska aj keby tvoje dieta nemalo ani jeden zub (co nie je tvoj problem), tak v tomto veku bezproblemov pozuje stravu. Dokonca aj ovela ovela mensie deti to dokazu. Takze ak chces mixuj dalej, ak nechces tak nemixuj, dieta si zvykne.
Absolútne nič si zle neurobila. Každé dieťa je iné, na mňa sa nedávno na ihrisku jedna mama pozrela ako na vraha, keď som povedala, že moju malú krmim ja (nevidím význam v tom, keď sa dieťa celé zašpini, k tomu polku kuchyne, závesy a zem), že na učenie sa samostantého papania s lyzičkou (netuhého jedla) ma ešte čas. No a potom som dostala prednášku ako malej škodím a ako ju obmedzujem 😂
@kittykat22 pravaze ked som napr.maso a zeleninu mixla a dala do toho ryzu, nezjedol. A to iste s cestovinymi. Ak som mu na cestoviny dala omacku nezjedol. Ked som to pomixovala zjedol
@beata_k s melonom ani z hroznom ani s cistou ryzou ani s cistymi cestovanami problem nema. To dokonca papa sam 🤷♀️
@marzuz89 mozno som hladala radu, ale nie takym nadnesenym a povyseneckym sposobom 🤔
Rada sa da podat aj inac
@mima172 ano, ja vzdy zabudnem, ze existuje vela dokanalych matiek s dokonalymi detmi 🤭
Ved niektore jedlo nemixovane zje. Casom zacne jest vsetko. Problem je, ze ty vsetko mixujes za kazdu cenu aby zjedol. Je lenivy a ked ohrnie nos, tak uz letis. Skus ho mat trosku viac na haku. Ked nezje, bude hladny. Zje nieco vecer. Samozrejme tym nechcem napisat aby si ho terorizovala hladom - ale dat mu najavo, ze mixer nepoleti akonahle neotvori usta.
Ja ti v dobrom radim to zacat riesit a nie zistovat ci je takych deti viac a cakat, ze ti nejaka maminka napise ze ano, bolo to nakoniec v pohode a teba to uspokoji a mixovat budes veselo dalej. V pohode to moze byt, ale aj nemusi. Ak ma dieta oslabene tvarove svaly (co moze mat prave aj z mixovanej stravy, kedze ich hryzanim a zuvanim neposiluje) moze mat neskor problem s recou a vyslovovanim urcitych hlasok. Tak isto aj s travenim, kedze sliny sa zuvanim v ustach premiesavaju s jedlom a zjednodusuju nasledne travenie a vstrebavanie, atd...ver mi, mam s tym bohate skusenosti...
Nemixovala som vobec. Ako si si naucila tak mas...
@klarissa25 dakujem. Tvoja odpoved je pre mna nesmiernym prinosom …
Ale v pohode. Nic dievcata, dakujem za vsetky rady aj postrehy od veci. Modry konik nesklamal
Pekny den
Autorka: nechcela som to tu pisat, ale mam kamosku, ktora mixovala, lebo podla nej dieta inak nejedlo. Dnes ma dieta 12 a do skoly na obedy chodi so sitkom. Vsetko musi byt precedene a ziadny kusok.
Len sa ti kazda snazime dat najavo, ze nie, nieje to ok a ty si ides stale svoje a ked ti niekto napise nieco ine, nez chcet pocut, uz sme my tie zle... ved kludne mixuj do aleluja, ono to s najvacsou pravdepodobnostou dopadne dobre, ale ak nahodou nie, este len potom sa pos...
Synovi som mixovala do vyse roka a pol. Ak som chcela, aby sa normalne najedol a zasytil, tak som proste mixovala. Aj z malych kuskov ho naplo a bolo dojedene. Ma 5 rokov a ziadne nasledky z toho nema, je vsetko a bez problemov. Dcera je uplny opak, nemixujem jej od cca 11 mesiacov a nema s tym problem.
@narayan ano, rada “nikdy som nemixovala, ako si si naucila, tak mas” je uplne super a pomoze mi. Ale ano rozumiem, ze niekto si ma potrebu kopnut, len aby si zdvihol ego
Ja ta možno zachranim 😂 Verejne sa priznávam, že malému som mixovala pomerne dlho jedlo, nie každé ale iba ak išlo o varené mäso s niecim, lebo ináč mi to odmietol jest maso. Úplne. Nejedol by. Asi do 16. mesiaca tuším.. Ale ináč zjedol chlebík, rožky na kúsky a pod., cestoviny, tie keksíky a ovocie v pohode.. Postupne som pridávala ryžu, potom varené zemiaky, a pod. a sam si zvykol krásne. Nejak to prišlo postupne, začalo mu chutit, dokonca sa mu zmenili chute, teraz už zje aj mäso, v pohode je pravda, že som nahovorila, že je to dinosaurie mäso a takto mu veľmi chuti 🙈 mal rok a pol a bez problémov si vychutnáva všetko (klop klop, aby som sa nepreriekla). Nechcelo to žiaden speci postup. Dokonca krásne pije z hrnčeka, a vie zjesť teraz už samostatne aj polievku s lyžicou (sám si dáva polievku tou lyžicou do úst) samozrejme to ešte nie je 100 percentne, ale celkom šikovne (bude 20 mesiacov aby som bola presná 😁). Nechcelo to žiadne skúšania a zvykania od útleho bábätkovského veku, všetko to prišlo prirodzene, za radom,ked už na to dozrel 🙂
@ecko80
@oblecenie99 dakujem za normalne ludske odpovede
No moja sestra tiez tak dlho a jej dcera do 4 rokov nic ine nezjedla, samozrejme sladkosti a cipsy nerobili problem aj nemixovane. Nakoniec skoncili v nemocnici pretoze jej tak zleniveli creva ze mali obrovske problemy so zapchami.