Čo dať dieťaťu piť na noc?

jjanulienka
10. okt 2021

Prosím vás, tie, ktoré ste prestali kojit v cca roku a pol čo dávate deťom namiesto mlieka? UM? Nieje to ťažké na noc po normálnej večeri? Čaje? Aké?
Vopred ďakujem za každú radu ☺️

tatisna
10. okt 2021

@jjanulienka ak má rok a pol, ani by ma nenapadlo UM, normálne kravské mlieko z obchodu. Napr. aj s grankom 😉 čajík väčšinou ovocný, bylinkový, občas čierny, striedame.

elizabet173
10. okt 2021

@jjanulienka nedávala som nič. Po večeri sa napil vody, čaju, výnimočne džúsu, pred spaním nepil už nič, zaspávanie s fľašou som nikdy nepraktizovala

veroluky
10. okt 2021

@jjanulienka kravské mlieko 3,5% z obchodu zohrejem a to dám. Ale len večer a v noci. Pýtal aj pred obednym spánkom, ale potom mi nechcel jest normálne jedlo, tak to som nahradila čajom. Kupujem čaje od roka ovocné aj bylinkové, občas dám lipový zo sušeného lipového kvetu

euka210
10. okt 2021

@jjanulienka len vodu som davala z jeho netecucej flase a ked zistil ze to nie je mlieko, nechcel, prestal sa v noci budit, uplne v pohode. Tiez si myslim, ze takemu dietatu mlieko v noci uz netreba a UM vobec...po materkom to je humus...s prepacenim. Na kravske sme potom presli na hrncek, ziadna flasa.

amelie2017
10. okt 2021

Rok a pol rocne dieta nema co v noci pit. Je to len zlozvyk.

andreatytler
11. okt 2021

@tatisna Cierny caj tak malemu dietatu? Ved to je silnejsie ako kava...
Ked som bola dieta, tak sme to tiez mavali, ale to bolo pred 40 rokmi.

elizabet173
11. okt 2021

@amelie2017 tým pitím si asi myslela mlieko, vody sa občas napijem aj ja, takže ak je dieťa smädné, treba mu dať, samozrejme nie celú fľašu čaju

amelie2017
11. okt 2021

@elizabet173 ano, trosku vody je ok, ale kolkokrat tu citam, ako davaju v noci aj 2-3 krat plnu flasku caju namiesto mlieka.

riamia91
11. okt 2021

1,5 ročné dieťa už nemusí piť mlieko a už vôbec by som nekupovala UM. Pokiaľ má pestrú stravu z iných mliečnych výrobkov, normálne sa navečerá, zapije vodou a potom ide spať. Žiadna fľaša, nič, načo?

tatisna
12. okt 2021

@andreatytler kľud,upokojíme sa...je to jeden sáčok na asi 1,5 litra a aj ten ešte riedim vodou lebo je horúci. Väčšinou máme čajík ovocno bylinkový...