Ahojte,
pripravujete pre svoje deti (vo veku cca 15 mesiacov) pudingy? Čítala som, že nie je vhodné dávať dieťaťu v tomto veku klasické mlieko, tak či mi viete poradiť alternatívu..?
Ďakujem za rady🙂
@kristina2412 Ďakujem pekne za radu, vyskúšam
Co je to za blbost? Mlieko je zaklad. Ked mamka nemohla kojit kvoli liekom, doktorka odporucila plnotucne mlieko do flasky a v noci, ked sa zobudi, mu davat. Tak som aj robil a to mal vtedy 13 mesiacov. Krupicu a pudingy s mliekom papa od roka a ziaden problem
Ak.nechces kravské.mlieko.mozes.pouzit kokosové, sojove, ryžové, ovsené mlieko..a podobne
@babyfrog hej, len to uz v podstate neni mlieko 😀
@arcticcode však dobre ale keď nechce živočíšne mlieko tak rastlinné..napr. ja si robím s kokosového mlieka aj puding alebo krupicovu kašu ..napr. pri alergii na bielkovinu kravského mlieka sa nemôže nič živočíšne tak sa používajú iba rastlinné náhrady .. a napr. Také makové mlieko.ma viacej vápnika ako kravské...
@ritamis nepripravujem. Je to zbytocnost v strave. Starsia ma 4 roky, tak ho urobim 3x do roka, a v kokosovom mlieku. Ak chces dat malemu mlieko, tak potom skutocne mlieko a nie tie krabicove nechutne vody z obchodu.
@arcticcode To je síce pekné, ale dnes keď žena kojiť nemôže,tak predpokladám, že namiesto plnotučného mlieka zvolí UM.
@ritamis pudingy nedavam,ale varim ovsenu kasu s mliekom. Mam rovnako stare dieta a uplne v pohode. Do varenia tiez davam smotanu na varenie. Skus najprv uvarit puding,ze zriedis mlieko s vodou 1:1 a uvidis ako ho bude znášať.