Ahojte prosim Vas. Mala uz skoro 11hodin nejedla. Resp posledne mliecko pila v noci pred 11hodinami.
Snazim sa dovolat dr ale maju tooolko prace, ze sa mi ozvu neskor.
Boli ju brucho to je evidentne. Velmi prdi ked cvicime nozkami aj ked dam trubku.
Inak je vysmiata vesela aj spi tak ako bezne.
Vodu este nepije nakolko ma len 2 mesiace pije len umele mlieko.
Prosiim ako dlho moze byt bez jedla resp tesa mlieka ???? Asi sa zjancim kym mi zavola dr naspat.
@anjelicek26 dakujem moc. Ona taky maly trkvasko jej je spanok prednejsi. Ona nezacne pit ani v polospanku :( .. viem ze dr ju neprinuti. Len prave potrebujem vediet ako dlho moze byt bez tekutin aby sa nedehytratovala. Co potom zostava len ist na infuzky alebo co.
Sice osobnu skusenost nemam. Ale ked davas umele mlieko uz sa nemus davat voda alebo cajik?
Pred par rokmi ma na to upozornovali ze ak by som davala umele ze uz musim k tomu zaviest vodu alebo caj.
Aj zalezi ake mnozstvo zjedla? Mozno je tak zasytena ze ozaj jej netreba? Znamena to ze jedla naposledy niekedy v noci? A od rana nic?
Urcite niekolko dni. Hlavny je pitny rezim skuste nejaky cajik z lekarne- urcite poradia. Ak kojis nasad si dietu aj ty- rsp. Vyrad alergeny alebo potraviny ktore naduvaju. Mozes uvarit ryzovy odvar a davat po malych lyzickach. Neboj vydrzi aj niekolko dni. Moji ked mali horucky, hnacky nejedli aj 2 dni.hlavne ten pitny rezim.
@maryetta malá tiež bola na UM a vodu nechcela ani čaj
@zuzinka888 je na umelom. Ale dr vravela ze s vodou zacat mozem neskor ked nie je leto. Cize vodu ani caj mi teraz nechce tiez.
Ja by som jej dala. Normálne prevarenu vodu skúsiť napit. Aj v pôrodnici davaja napr s glukózou. Neubizis jej.
No ja by som sla do nemocky to je moc male babo malo by mat 5-6 plienok mokrych hrozi dehydratacia
@matiska15 má pocikané plienky? Kedy kakala? Bez jedla dieťa vydrží, ale bez pitného režimu sa takéto malinké dieťa veľmi rýchlo dehydratuje. Okamžite treba zaradiť prevarenú vodičku. Dieťa na UM potrebuje aj pitný režim. Neviem, kto ti povedal, že do 2 mesiacov nepotrebuje. Ak je na UM, tak odkedy je UM zavedené zavádza sa aj vodička. Vo veľmi teplých letných mesiacoch aj u dojčených detí.
ak nezačne do večera tak smer pohotovosť...
Skus striekackou prevarenu, alebo dojcensku vodicku, po trosilinke. Ked jej to das smerom ku licku, prehltne.
@matiska15 mali sme podobný problém, dávala som striekačkou do líčka po troške dojčenskú vodu, masirovali bruško, k tomu kvapky sab simplex, keď sa vykakal, tak už bolo lepšie.
@matiska15 bez tekutín nemôže byť viac ako do večera, ak do nej nič nedostaneš, zober ju na pohotovosť. Dovtedy skús lyžičkou po troškách do pusy vodu, čaj, mlieko... Alebo mne fungovalo keď už bolo najhoršie, natiahla som do striekačky vodu, strčila do pusy, oprela o bok líca z vnútornej strany striekačku a pomaly púšťala po líci. Nič nevyplul lebo mu to išlo rovno do krku len pozor aby jej nezabehlo, pomaly a dávaj jej čas aby mohla preglgat.
No to je už dlho. Ak nebude piť aspoň vodu, treba ísť určite na pohotovosť. Mne sa syn dehydratoval po 10 hodinách. Mal 3 roky. Boli sme týždeň na infuzkach.
Neries kolko moze byt bez tekutin, pre pana jana. Nemoze byt bez tekutin. Fontanelu ma prepadnutu? To je prva znamka dehydratacie u babatiek. Horucku nema este?
Jendoznacne jej treba podavat mlieko/vodu striekackou. To akoze vobec nezacne sat ked jej das flasku do ust? Moci? Treba do nej dostat tekutiny, idealne to mlieko, lebo hrozi aj hypoglykemia. Ak sa DR neozve alebo sa stav nezlepsi, dieta prestane mocit, bude mat suche sliznice, prepadnutu fontanelu, plakat bez slz, horucku alebo bude apaticke, treba ist na pohotovost so zbalenou taskou.
@katkine_terapie Detom na UM sa voda nedava.
@katkine_terapie ani nahodou. Dojcene deti sa dojcia na poziadanie. A voda sa nedava. Najma nie takym malickym, to je tazke na travenie.
@matiska15 ako ste na tom? Dr sa ozvala? Ak nie tak na pohotovost, najma ak su plienky suche.
Ak lekárka sa ozve neskôr, lebo nemá čas riešiť 2 mesacne dieťa, to je na povazenie. Ty kľudne zavolaj normálne na 155 a tam ti poradia tiež. Aj do budúcna. Pediatri sú pretazeni, mnohí vôbec nedvíhal telefón. Tak malé dieťa nemôže čakať do " neskor". Mohlo by to byt v mnohých prípadoch fatálne.
@beata_k a dôvod?
@cookie29 áno, dojčené deti sa dojčia na požiadanie, ale v určitých prípadoch (hnačka, horúčka, extrémne teploty) sa môže podať voda PO LYŽIČKÁCH prevarená voda, nie dať im vypiť fľašku vody. Nie, nebude to ťažké na žalúdok a dáva sa to vo veľmi špecifikovaných prípadoch. Autorka má 2 mesačné dieťa, ktoré je na UM, 11 hodín do neho nedostala žiadne mlieko ani vodu. Čo myslíš, koľko takéto drobča vydrží bez tekutín?
@cookie29 dr sa neozvala samozrejme. Ona sa ozve sestricka alw az vecer ako maju zvykom. Strasne. Ale tak od 16h je uz pohotovost.
Ale malinka sa o 13h napapala celu flasku mlieka zjedla konecne. 🙏🙏🙏 ak bude opat strajkovat tak volam na pohotovost nech mi povedia co je v norme alebo ci prist.
@sirka9 presne . Dakujem. Uz sa mala napapala o 13h. Takze ak bude strajkovat opat tak volam na pohotovost ta jw od 16h nech mi povedia resp ci dojst atd. Nasa dr sa neozvala a ked som im volala tak mala bola 9h bez jedla a doteraz sa neozvali cize akoze som pekne nasrata. Oni zavolaju ale az vecer ako vacsinou. No do vtedy keby mala nejedla tak by bolo uz asi zle. To uz by som isla so nemocnice
@anavixy dakujem. Dr sa neozvala doteraz. V case ked som im volala bola 9h bez mlieka. Cize akoze som pekne nasrata.
Ale malinka sa konecne napapala o 13h. Celu flasku. Dokonca viac ako bezne.
Plienky ma mokre nastastie cely den. Klop klop klop.
Ak bude pri dalsom krmeni zasa strajkovat tak volam na pohotocost a poviem im co je vo veci.
Dufam ze bude mat sluzbu na pohotovosti zrovna nasa dr.
@hennyinnsbruck uz papala. Tak duuufam ze sa nebude opakovat ten strajk.
Nastastie aj ked tolko nepapala tak mala plienky mokre cely den. Dr sa neozvala.
Cize v pripade dalsieho strajku volam rovno na pohotovost.
A ak to zdvihne nasa dr tsm ze bude mat pohotocost som strasne zvedava ako sa zatvari.
@matiska15 aj nasa toto mala, štrajk ako keby bola dojčenia, ale je na UM. Skúsila som zmenu mlieka, striekacku a nič nepomohlo.. tak veľmi ju bolelo bruško a tak ho mala plne. My sme začali dávať espumissan, cvičiť a masírovať, protikolikove UM a hlavne mne velmi pomohlo dôverovať malej že si vypýta 👏🏻 aj ja som už bola na prášky, ešte k tomu bola veľká noc.. 🙈 ale prešli najhoršie dni kedy ju bruško bolelo a pila veľmi malo a nabehla naspäť do svojho 🙂 hlavne pozeraj na tie plienky a moc, žiadnu vodu nedávaj, z toho sa ti akurát moze rozgrcat🙈
@matiska15 pri UM treba davat aj vodu. Bola som s malym v nemocnici hned po narodení a davali mu UM a aj vodicku.
@matiska15 tak aj tie množstvá uvedené na krabici sú pre tak malé bábo prehnané. Môže byť vyslovene objedená z toho mlieka. Moji nikdy nevypili také množstvo ako je na krabici pisané, no sú deti čo to vypijú a potom im je z toľkého množstva zle.
Ak dieťa tak dlho nepije tak by som po lyžičkách dávala prevarenú lucku. Radšej takto ako sa nechať hospitalizovať pre dehydratáciu. Inak či je dieťa hydrantové vidíš na počte mokrých plienok, ktoré musia byť poriadne ťažké.
@betulinka1 to možno platilo kedysi, určite netreba dávať vzdy vodu pri UM. Niektoré deti to chcú, iné nie.
Lekarka ju jest neprinuti... daj jej do pusinky nieco naprdiky, sab-simplex ci lefax, neviem, co mate u vas, masaz bruska, pokial je vesela, spokojna, ste este "safe", samozrejme, ze tolko hodin nejest je zle... Ked sa vykaka podla mna nieco zasa popije, alebo jej skus dat papat v polo-spanku, tam ten saci reflex nastupuje automaticky. Ine ma nenapda, ak to do vecera neporiesite, tak pohotovost, deti rychlo dehydruju.