Ahojte, mam problém. Moja dcéra odmieta jest, nechce mrkvu,tekvicu,petržlen,zemiak, cuketu, tekvicu zatiaľ nič co som jej ponúkla. Je na um od narodenia, priberá pekne. Ale mlieka tiež malo vypije v 4 m každé 3 hodiny 120 ml. Celú noc spi. Neviem co mam robiť, či počkať mesiac a znovu začať alebo jej aj tak každý deň núkat. To mi príde plytvanie jedlom. Ked nezje ani jednu lyžičku. Ešte som zabudla dodať ze vyskúšala som aj kupovanu stravu nie len domácu. Nechcem moc začínať ovocím alebo kasami.
A od kolkych mesiacov si zacala skusat? Kazda nova potravina sa ma najprv skusat 3 dni pre vylucenie moznej alergickej reakcie. Podla mna ak z UM pekne pribera nie je sa kam ponahlat, kludne mozes mesiac pockat
Moj má 4.5 mesiaca, máme zemiak, mrkvu, karfiol, petržlen a brokolicu sme dali dnes. Dosť som si študovala o strave, viac ako o celom tehu na pôrode 😂
Prvé 3-4 príkrmy som mixovala s umelým mliekom, jednak nech ho nezapečie, je to jemnejšie a viac mu chutí. Teraz už len s vodou dávam. Stále som ho musela zastaviť, nech sa nepreje. Ale dnes sme už dali celú misku a krásne papal.
Odporúčam profil peknepapkaj na inšpiráciu a ak chceš, napíš mi správu, môžeme popísať ako pripravuješ, možno niečo poradím.
tak este nieje pripravena..kazde dieta je ine ,. vacsinou zacinaju az 5+ mesiaca.. nenut ho ..pockaj mesiac a skus zas
Dufam, ze ukonceny 4. mesiac, takze uz plynie 5ty 🙂 daj jej cas, kazdopadne na zaciatku maloktore dieta papa prikrmy, niektore oliznu, niektore zjedia lyzicku-dve, niektore ani neotvoria usta a niektore vraj zjedia celu misku. No moja vacsinou nezje plnu misku (nicoho) este ani teraz, ked ma 1,5 roka 😀 hlavne, ze prospieva
Ja neviem, kam sa ponahlate s tym jedlom. Moje deti sice boli dojcene, takze sme zacali prikrmovat okolo 6.mesiaca. Normalne nieco zjedli mozno tak v 9.mesiaci, skor nie. Nemaju ziadne alergie, intolerancie, jedlo miluju, vela ovocia a zeleniny jedia. Hlavne teda ti starsi dvaja a treti sa dufam, prida, ked v lete budu tito dvaja starsi vyjedat u starkej zahradu 🤭😅.
Stvrte dieta budem tiez rovnako krmit. Ale keby som jej teraz v 4 mesiacoch dala mrkvu a brokolicu, nedaj Boze, hrasok, tak asi zosalieme obe. Kedze ma stale koliky a nesmiem ani ja daco taketo zjest, hrach, brokolica a karfiol, kapusta, je cista smrt. Nuz...Kazde dieta je ine. Ale ked nechce, urcite by som netlacila nasilu v 4 mesiacoch, kludne pockat aj mesiac, ked zacne prejavovat zaujem o jedlo. Aj keby som mala dieta na UM, neponahlala by som sa.
paaanecky. klud. je to pre nu nieco nove akoby tu si ochutnala jedlo niekde na inom kontinente. nepokaracuj ale pockaj zas tyzden. ja som u dcerky musela cakat 2 tyzdne lym otvorila usta a dalsich 8 tyzdnov kym som do nej nieco vobec dostala/cca 4 lyzicky/ . teraz ma 16 mes a je to srotovnik. 🙂 takze pokoj a nerozculuj sa..daj jej cas 🙂
Ako dlho prikrmujes? Predpokladam, ze nie ani mesiac. Ked zje jednu-dve lyžičky, bude to uspech. Nemixuj vela a pouzi aj na 2-3 dni, nemusis kazdy den varit novy prikrm. Ved ani ty si nerobis kazdy den certstve zemiaky k masu...
Zacala si moc skoro a vyskusala si toho privela. Zacat mrkvou ponukat 3 dni, az potom nieco ine
Po dvoch mesiacoch kedy mala zjedla 3 lyzicky sme sa dostali na 100-140ml prikrmu
Plytvanie? Vzdy sa to u nas zjedlo ci ja ci partner
Jedlo ako jedlo
zacala si s prikrmami naozaj skoro. detom sa traviaci trakt vyvija este rok po narodeni, nerozumiem kam sa tak ponahlate zeny? pockaj este mesiac, a zacni naozaj pomaly zeleninkou, nemiesaj, podavaj jeden druh tyzden dva, potom zacni s druhym, fakt to netreba silit, ano niektore deti su velki jedaci od zaciatku ale ine deti potrebuju cas…ak pribera nemusis byt vobec v strese, stvromesacne dieta ma zaludok ako vacsia slivka, skus si to vizualne predstavit ak mas pocit ze ani toho mlieka nevypije vela….s ovocim a kasami urcite pockaj, skus tu zeleninu ale daj jej pauzu 3-4 tyzdne….a zacni odznova….
a to si už na 4mesačnej vyskúšala toľko rôznych druhov?! Vyskúšaj raz, na druhý deň znovu, pre to dieťa je to nové, nepoznané. Musí si zvyknúť. Rôzne druhy treba postupne zavádzať do jedálnička.
Ved si o tom nieco precitaj. Je toho plny internet. A nerob si z vlastneho dietata pokusneho kralika.
Si premotivovana 🤣trosku spomal dieta este nie je ready a ty uz pomali gulas 😅ake plytvanie jedlom Ved tu gebuzinku zjedz raz dva. Pockaj mesiac dva alebo kym zacne javit zaujem o jedlo.
Nasa ma 6mes a viac mlieka ako 120 nevypije , klud
Pediatricka Ti už povedala,že máš prikrmovat?
Keď pekne priberá nenutila by som ju a počkala