Ahojte maminy, mali ste niektorá takýto prípad? Ja som už na nervy, mám 20mes syna , do roka krásne všetko jedol, nechcel byť už ani v detskej stoličke, sám za detským stolom všetko papal. Potom prišiel zlom, že on od mňa nechce, len on sám lyžicou. Vravím si waaau. Prišla chrípka a odvtedy jedlo nechce, aj napriek tomu , že už je zdravý. Všetko vypľúva na zem alebo hádže lyžicou na zem, prípadne sa s jedlom hrá a do úst si dá minimum aj a len upratujem a upratujem ....
Neustále mu vravím no no no , zvýšenie hlasu nepomáha.... Je to také obdobie? Alebo čo s tým ?
@bobaska6 nuz nasa nikdy nejedla ukazkovo. Ale po chorobe sim varila len jej oblubene jedla a nechala nech zje. Lenze tvoj to vypluva a hadze na zem. Neviem, asi by sim ho zobrala od stola a odchod. A nic medzi jedlami, ziadne mlsky a ani mlieko. Vodu, caj a pockala by som, ci nezacne jest normalne. Alebo ho nasilu natlacila jedlom, zaviselo by od dalsieho vyvoja situacie.
@bobaska6 poradit ti neviem, ale boli a stale sme na tom rovnako. Moj syn jedol ukazkovo az do chvile ked v 18 mesiacoch ochorel a odvtedy nechce jest takmer nic. Dnes ma 5 a je to stale rovnake ☹. Donutit sa neda, radsej hladuje. V skolke je na suchom chlebe a ked mu ho ucitelka nedala, nech je to co ostatny, hladoval cely den
Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť maličkú pomoc. Potrebujem totiž zozbierať vzorku osôb, ochotných vyplniť anonymný dotazník, zameraný na biopotraviny. Prosím, ak máte chvíľku času, venujte ho môjmu dotazníku spracovávanému v rámci diplomovej práce. Vaša ochota mi veľmi pomôže. Vopred ďakujem tým, ktorí sa na to podujmú. 🙂 A vopred sa ospravedlňujem, ak Vás to obťažovalo ...
Moj syn ma 26 mesiacov a mame presne to iste. Tiez mame za sebou chorobu, ale este pred nou mu isiel zubok. Najprv som to pripisovala tomu zubku, potom chorobe, ale uz je to mesiac a on poriadne nic nezje, iba mlieko, jogurt. horko tazko si da niekedy polievku. Vsetko odmieta, vypluva. Tiez uz som z toho zufala, uz neviem , co by som mu uvarila. Dufam tiez , ze je to len prechodne obdobie. Zrovna vcera sa mi dostala do ruk jedna knizka a je tam aj kapitola o odmietani jedla . Pridam foto
asi treba len vydrzat, dat pekne ranajky, nezjde? odlozit.... nevsimat si, potom desiata, tiez nie? dalej sa hrat... potom obed.... a tak dookola.... davat iba vodu. Treba ist von, pobehat, potom skusit obed a tak...
u mna zaberalo, ked nechutilo, nevadi.... ine nedostanes, a spapa / macko usko.... a podobne/ cim viac som
chcela aby jedol, tym to bolo horsie... snazili sme sa jedavat vsetci spolu, ked videl, ze sa obeduje, tak aspon po par lyzickach.... mozno ist k niekomu, a skusit stolovat spolu....a hlavne klud a pevne nervy.....
to je len obdobie.. moja to ma uz druhy raz a ma 12 mesiacov.. tiez bola chora a ockovanie a asi jej aj zuby idu.. starsia mava take obdobia stale..dva tyzdne je, dva nie a tak.. mne tiez nechuti stale rovnako.. ja to robim tak, ze ked nechce, necham ju tak, skusim za hodinu a potom ked je hladna, tak zje.. proste asi spomaleny metabolizmus a nepotrebuje tak casto jest..
Moj ma 2,4 roka a tiez vymysla mlieko jogurty vajco polievku vyje len stavu ryzu cestovinu maso ani pocut jedine parky a salamu chlieb zo syrom katastrofa musime len vydrzat dufam ze dozreju 😉
Podla mna je to prechodne obdobie po chorobe. Pamatam si,ze dcera takto nejedla dva tyzdne v kuse,len moje mlieko.