10 mesačné dieťa absolútne nechce jesť

sonacina
20. feb 2013

caute maminy neviete mi poradit moje dieta 10 mesacne mi odkedy sa narodil papa len mlieko a mliecnu kasu a broskyne nic ine som zufala nic nedokazem donej dostat nic nic vobec vzdy place krici drzi to v puse a vypluva nevie co stym vecne nespokojne dieta vecne place este len vstava uz place zufala som

janka273
20. feb 2013

skús jej vynechať dávku - dávky mlieka / možno z toho je sýta/, a zeleninovo- mäsové príkrmy tiež nechce?....na rozpakanie je dobré probiotikum Nutrolin B / sirup/.

xlucia
20. feb 2013

@sonacina ako casto kojis? napis ako cez den je.

anjelicek26
20. feb 2013

@sonacina - poznam dve deti, co akceptovali prikrm az po prvom roku. Pritom zdrave a nic im nechybalo. Dovtedy len kojene. Rodicia ponukali do aleluja, dieta nezaujem. Zmenilo sa to potom zo dna na den. Zober ju na krv, ci jej nic nechyba, a ak pribera, tak uz viac neries... ponukat ano, stresovat ci nutit urcite nie.

sonacina
autor
20. feb 2013

@anjelicek26 ja viem nechcem ju nutit ... ale ide oto ze ani kojenie moc nedavame vnoci ju kojim tak dva razy a potom cez den raz dva razy a to je vsetko a zvlast moc mlieka ani nemam zeby bola syta extra
ona nespi, neje, nehra sa sama len mrnci a sama ani nevie co chce ale ok vyrastie alebo co ale to jedlo ma stve ma 10.5 mesiaca a 8200gramov

michaelamaranesi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
awalancha3
20. feb 2013

@sonacina ...pocitam, ze si bola u lekara na kontrolu, ci nema reflux, ci nema nieco s traviacou sustavou (mechanicke prekazky, ako vystupky a podobne, ktore potom sposobuju bolest pri prehltani tuhsej stravy)- a že vsetko je nagatívne; Pretoze staly plac je signalom cohosi......
skusaj sa odrazit od toho, čo zje...... mas kavovy mlyncek? ked ano, tak si kup v bio potravinach pohankove vlocky, alebo jemne ovsene vlocky, pomel na jemnulinky prasok na mlynceku a vmiesaj do broskyn a nechaj dobre zmaknut, asi hodinku, dostanej velmi jemnu kasicku....., potom ked to zvladne, skus dat to iste len pridaj trosinku bananu alebo ineho ovocia- jablcka...ale len trosinku, a pomalinky pridavat; niekedy na dieta treba vysokú psychologickú; je dobre kupit steviove kvapky na osladenie- ale pozor, 1 kvapka stevie je ako 3 kocky cukru; ty sama jedz pred nou, nenut, len sa tvár doslova blažene ked jes; do mliecnej kase zacni pridavat sotva badatelne mnozstva suroveho ovocia;
dávaj jest pravidelne, kazde tri hodiny, ci bude jest alebo nebude jest, vytrvaj, ked sa to nezlepsi po týždni- dvoch, budes musiet zase k lekarovi; len bud trpezlivá (viem, že sa mi to lahko hovorí)

michaelamaranesi
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
awalancha3
20. feb 2013

........k lekarovi som myslela, kvoli tomu, aby sa zistilo, ci netrpi chudokrvnostou a podobne, nie že je "choré" lebo málo je, deti su rozne... moja ma 2 roky a 2 mesiave a váži 10,9 kg aj s topánkami a zje toho tolko, že proste vsetci len pozerajú....váhou sa neriad, len tým ci nechudne..... 😉

anetkaadamko
20. feb 2013

@sonacina ahoj, my máme to isté....až nato, že môj nechce ani to mlieko....má 14 mes. a 11 kg

lilysk
20. feb 2013

Moja ma 18 mesiacov a 9 kg a jedla by od rana do noci 🙂)
Takze je to individualne ....krv a vsetko ma uplne ok -chuda nie je ,takze neriesim ...len je drobec proste 🙂)
Ale aj teraz vopchala do seba polievku ,spagety a jeden cely banan a uz ide starsej vyjedat spaldove pukance 🙂

danar13
7. mar 2013

cina
Ahoj moja,neboj sa,my to máme podobne.Od narodenia nikľmi nepapala a malo prospievala. Boli tomu nám dr odporúčala um,vieš si predstaviť aký to malo smer. Do mesiaca sme boli len na um. Toľko som sa nastresovala. Teraz po polroku to už neriešime,proste viem,že malo papa a nukam kedy ma napadne

moniqq
7. mar 2013

Ahoj. tiez myslim, ze ten plac nie je bezny, ak je to naozaj tak ako popisujes. Nepises ci robili nejake vysetrenia. Nas zacal papat tiez zo dna na den az v 10 mesiacoch. Stalo sa to tesne potom ako som mu zredukovala denne kojenie len na 3x. Ty vsak kojis aj tak dost malo, to je tiez zvlastne. Nas syn predtym nechcel otvarat usta, len ked sme ho oklamali. ALE napr ochutnal a papal nase zemiakove placky, trochu osolene, cesnakove... a celkovo som si vsimla ze tuhsie mu chuti, napr tycinky. Skusala si davat z vasho jedla? Suhlasim s tym navrhom co pise awalancha3, plus skusila by som popucit z kazdeho vasho dospelackeho jedla a supnut mu to do ust, ci mu nezachuti, hoci aj pri pozerani rozpravky, knizky, alebo ho hocijako zabavat pri tom s nejakou hrackou. Nasich com casto krmila a pritom zabavala... drzim palce, verim ze je to na narvy s babom co niekolko mesiacov uz vsetko odmieta.

siska25
21. sep 2013

@sonacina Ahoj, našla som túto tému, lebo sa nás veľmi akútne týka. Chcem sa len spýtať Teba aj ostatných mamín, či sa Vám to jedenie časom zlepšilo. Ja som tiež z mojej malej zúfala, absolútne nechce jesť príkrmy. Od cca jej dvoch mesiacov je výlučne na umelom mlieku. Začala som ju prikrmovať v 6 mesiacoch, pretože mala dlho koliky a je ešte aj o mesiac skôr narodená. Teraz má 10,5 mesiaca, ale teda ak do nej dostanem dve lyžičky niečoho som šťastný. Zeleninu my nezje vôbec, z času na čas sa mi podarí do nej dostať nejaký ovocný príkrm a ešte tie kupované kaše. Jediné čo zje je suchý rožok a umelé mlieko, ale tiež sa s tým nepretrhne. Doktorka mi povedala, že mlieko jej už stačiť nemôže, preto sa toho začínam obávať. O dva týždne ideme na krv, tak aspoň zistím či jej niečo nechýba. Váhovo na tom až tak zle nie je, ale naozaj nechápem z čoho priberá, má 8,7 kg ale za posledné tri mesiace pribrala len 800 g. Som z nej naozaj na prášky už, lebo čo jej pripravím tak zatne dasná a dojedli sme alebo ak to aj prehltne vždy ju z toho strašne napína. Tak tiež uvítam nové skúsenosti....

vepaga
21. sep 2013

Ahojte maminky, prečítala som si príspevky, a vidím, že sme neboli na tom len my tak zle. malá prestala jesť tak zhruba od 10 mesiaca, pýtala si len mlieko, lebo som do nej nevedela nič iné dostať. Keď vypila aspoň to, tak toľko nemrnčala a nebola nespokojná. Potom mi to nedalo a išla som k lekárke. Po vyšetreniach krvi zistili, že je chudokrvná a preto odmieta čokoľvek jesť. Nasadili jej železo, ale po tom mávala silné koliky, tak som to vyriešila potravinami. Kúpila som si multivitamíny na podporu chuti do jedla skúšali sme. Zemiakovú kašu do nej cviklu, brokolicovú polievku, atď, prosto každý deň niečo čo obsahuje železo. A keďže mala v tom čase jedine čo zjedla boli halušky, tam mi lekárka povedala, že jej mám dávať to čo zje, aby nebola hladná. Po mesiaci sme išli na kontrolu, krv bola vporiadku a malá začala papkať. Polievky, najradšej má cestovinu, halušky, zemiaky veľmi nemusí, cuketové placky, mliečne výrobky odmietala, lebo ju z nich bolelo bruško, ale chutí jej len jeden druh tvarohového dezertu, tak jej ho kupujem. Teraz keď vidím, že sa rozpapkáva, tak začíname ako s malým bábom, pridávam ovocné príkrmy, v ktorých musí mať piškótu, inak ich nezje. Chcem len týmto príspevkom povedať, že treba hlavne trpezlivosť, chce to čas kým sa to napraví.
PS: Keď sme boli naposledy u lekárky, tak mala pribrala kilo, takže spokojnosť aj na jej strane aj na našej.

lenyy
10. dec 2013

@siska25 ahoj.chvem sa spytat ci sa vam zlepsilo papanie lebo mame podobny problem.vdaka

siska25
10. dec 2013

@lenyy Ahoj, mala sa trochu s jedenim zlepsila, ale stale ziadna slava. Zje par lyzic polievky, ale naozaj musi chciet, lebo ak jej to dam na silu, tak mi to vyvrati, teraz bola chora a to bola katastrofa, to nejedla nic, tak sme zasa zacinali po troche. Ona ked je chora ja mam problem jej aj lieky dat, lebo mi ich vyvrati mozu byt akokolvek sladke, dokonca aj v caji ich rozozna.

lenyy
10. dec 2013

@siska25 tak to mame rovnake trapenie:/. kto nema take dieta nepochopi co je to za stres ked dieta nechce jest.u nas je to katastrofa.dnes ani svoj oblubeny spenat co mi ako tak jedavala nechcela zjest a to mame 9,5mesiaca a mixujeme na kasicku. kolko vazite?

marcelka2980
10. dec 2013

hm,baby,predstavte si zaludok maleho 10 mesacneho dietatka,,moj ma 2 a poriadne neje,pokial ma svoju vahu,nieje malatny a bez zivota,neriesim,ponuknem mu,ked chce si vezme,ty bud hlavne v psychickej pohode a ked kojis mala vsetko citi,moze byt nervozna z teba,,ze ona sama neviem co chce?,prosim ta ako mozes od nej ocakavat,ze ti da najavo co chce,niekedy mi pride,ze matky potrebuju zoapr na zadok,ospravedlnujem sa,ze som priama,ale nebudem tu chodit okolo horucej kase,skusala si finger food,daj jej do ruky rohlik,piskotu a nie kasicky,presladene,nikdy som svojmu nedaval nic podobne,vela matiek nauci deticky na pribinaciky,,na odporucania DR,blbost,,som zdravotnicka sama a pokial je kojena ,ma vsetko co potrebuje a ked myslis,ze nema dost tvojho mliecka,prosim ta podla coho tak sudis,,ked sa ti napije,skus zmenit pristup a skus si ju vychutnavat a prestan byt zufala,ponukni jej cez den aj vodicku,alebo cajik,,,

marcelka2980
10. dec 2013

Mnohé mamičky sa snažia zvýšiť množstvo príkrmov tým, že dieťaťu dávajú do príkrmov svoje odsaté materské mlieko. Toto je zbytočné, pretože dieťatko má zo stravy získavať iné jedlo a materské mlieko je najjednoduchšie získať priamo z prsníka.
Mnohé deti v prvých mesiacoch zavádzania príkrmov nezjedia reálne veľké množstvá jedla. Je to tak v poriadku. Bábätká sa spočiatku ešte len učia jesť jedlo a je normálne, že dojčenie tvorí drvivú časť ich celkového príjmu potravy. Naďalej dojčite tak ako doposiaľ. PRÍkrmy sa k dojčeniu PRIdávajú, nemajú teda za úlohu znižovať počet dojčení či záujem bábätka o dojčenie. Pokojne bábätko dojčite tak, ako doteraz, na požiadanie, kedykoľvek chce. Mnoho bábätiek sa v tomto veku dojčí aj v noci veľmi často alebo aj častejšie ako predtým. Príkrmy zväčša neovplyvňujú počet nočných zobudení – naopak, niekedy ich počet ešte pribudne. Dieťatko sa bude učiť jesť postupne, nenúťte ho do jedla, dajte mu jedlo ochutnávať, brať do ruky, oblizovať, nechajte ho vyberať si z vášho taniera to, na čo má chuť. Čas, v ktorom deti začnú jesť väčšie množstvá príkrmov, je rozličný pre rozličné deti. Hlavná otázka je, či vaše dieťatko prospieva. Pretože väčšina detí, ktoré sú v prvých mesiacoch zavádzania príkrmov dobre dojčené a zároveň jedia trošku príkrmov, prospieva dobre a postupne sa neskôr rozpapajú viac. Nie je vhodné ich do jedla nútiť ani sa nemusíte trápiť.

marcelka2980
10. dec 2013

to na okraj,,tejto temy,,pekny vecer🙂

mita9
10. dec 2013

@marcelka2980 ahoj. Prosim ta kojim syna, ma 9,5mesiaca. Zo zaciatku papal krasne prikrmy...krasne aj prospieval....no posledny mesiac a pol preziva len na mojom mliecku...z prikrmov zje par lyziciek a koniec...za mesiac pribral 20g...doktorka mu brala aj krv ale vsetko je v poriadku....maly jd totalne spokojny, plny energie, cely den nam lozi, hra sa.....neviem co mam robit ked nepribera...dakujem

marcelka2980
10. dec 2013

@mita9 ako casto ho kojis a co mu davas ake prikrmy?ty si nespokojna,ze nepribera??trosku nerozumiem,ved Dr vravi,ze je vsetko v poriadku,tak ty sa coho bojis?vaha zvykne u malych deti stat na jednom bode,,vobec sa neznepokojuj a uzivaj si ho,,,

sarahh09
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzka58
8. jan 2014

@sonacina 
@siska25 
Ahojte dievcata,
ako sa nakoniec rozjedli vase deti? Momentalne riesime obdobny problem..nas 10 mesacny syn nechce jest. Este co ako-tak zje (rozumej cca 5 lyziciek) je detska ovocna vyziva, alebo banan.
Nechce mi poriadne ani pusu otvorit, najnovsie mi odstrkuje ruku. Stale kojim..

frkanka
4. feb 2014

@vepaga ahoj takze to ze nechce papat moze byt aj tym ze je chudorkvny?lebo mi mame ten isty problem tiez mame 10m a uz mesiac mi nic varene nechce spapat iba chlebik a kukuricne chrumky a hluposti ☹ zo zeleza nas strasne zapeka ☹ tiez neverim tomu ze mu staci mliecko tri krat za den vsak musi byt hladny .joj

vepaga
4. feb 2014

Presne tak, nám po vyšetreniach zistili, že je malá chudokrvná. Nasadili železo, ale po ňom ju bolelo strašne bruško, tak som sama od seba vysadila a dávala jej potraviny s vyšším obsahom železa. Po kontrole mala stav železa v pohode. Držím palce, aby si to vydržala. Je jeden prípravok pre deti PEDIAKID, ktoré odmietajú stravu, v lekárni mi ho ponúkala stojí okolo 9 eur. Vraj sa deti po ňom rozjedia. Takže doporučujem ten, lebo bežne multivitamíny sú slabé.

asimama
4. feb 2014

@sonacina ahoj 🙂 vsetci vravia,ze treba zacat zeleninkou a neviem co..my sme zacinali piskotami. 😀 .tymi dlhymi..a vies co?oblizoval,oblizoval..aj odrypol vacsi kusok..ponadrapovalo ho..ale zuzlal pomaly 🙂 a zacinali sme sladkymi vyzivami..a tie tiez papal..najprv sa tvaril vselijako..ale potom mu zachutilo..a kupovala som vyzivky potom aj zeleninkove..aj tie papal..ale ono tak vsetko musi najprv ochutanat..a nie vzdy mu zachutilo na prvy krat..praveze nie..ale ponukala som..aspon obliznut..ked aj 2 lyzicky..a vypil mi straaaaasne vela cajiku..a to vypije doteraz..a stale ma obdobia nejedenia..chvilu zje pekne..inokedy sa len cajom nalieva..neni som zastancom nasilu pchat dieta..ked nechce,nechce..ked chce..tak dam..ked som vravela jeho pediatricke,ze mi nechce papavat..povedala mi,ze on si sam vypyta..aby som mu nasilu nedavala..a myslim,ze tak by to malo byt.. 😉 neboj nic..kamaratka ma 1,5 rocnu slecnu,ktora jej tuhu stravu stale odmieta..vsetko chce cas..nauci sa papat..kazde dieta je individualne 😉

asimama
4. feb 2014

@anetkaadamko maly mi tiez sekol s mliekom,ked mal nieco vyse roka..doteraz ho nemusi..a inak mame 2,5 r. a mame 12 kg..teraz ta vaha ide mu neskutocne pomaly hore..ale vyzera normalne.. 😀 myslim,ze nie tak,ze neni podviziveny.. 😀 aj slaninku ma..sice ani neviem z kade ked mi poriadne papat nechce 🙂 😀

anetkaadamko
4. feb 2014

@asimama ahoj, tak náš malý už má 2 roky....a 15 kg.................neviem kde ich zobral, lebo nič neje,....teda kupovanu kašu, jogurt, banán, pribinák......a dobrovolne by zjedol guláš 🙂 ......................inak naobed čistu polievku......

asimama
4. feb 2014

@anetkaadamko kraaasne 😀 maly ten len chleba,slaninku,klobasku,syr..slizikovu polievocku..jogurty vobec..krupicovej kase ale zo 5 lyziciek da 😀 to je strasne s tym jedenim.. 😒