ahoj, čo si myslite o spolužiti bez manzelstva?ked sa chclap nechce ženiť a vy si na tom zakladáte, hoci viete že deti mať spolu nebudete ale aj tak.
je dobré toto riešiť hneď od začiatku alebo hoci sa aj chlap vyjadrí že určite sa ženiť nebude tak zostať s ním a možno po čase si to rozmyslí? ide o muža vo veku 41 rokov, ja o 8 rokov menej.
Status manželky ma určite materiálne výhody, ináč to na veci veľa nezmeni. Ak si uzrozumena s tým, že o nich prídeš, tak sa s tým dá žiť.
No asi si to neskôr nerozmysli a radšej by som s nim nezostavala keď sa nechce ženiť, bude ta to trápiť celý život. To nevadí ze deti nebudú, veľa párov sú aj tak manželia.
Mas 33? Tak to este hladaj dalej ...o par rokov si budes trieskat hlavu o stenu preco si s nim zostala a usli ti najlepsie roky kedy si este mohla mat manzela a mozno aj deti. A ak je rozvedeny s detmi tak uz ho ani nepresvedcis.
Môj teraz už manžel mi x rokov dozadu (ešte sme neboli partneri) povedal, že sa nikdy ale nikdy neožení, nikdy by nevychovával cudzie dieťa a nikdy by nebýval v takej riti ako ja . A hádaj, čo sa stalo... Vzal si ma, je skvelým otcom mojej dcéry a žijeme na tej posratej dedine. Ja som sa vydávať nikdy nechcela, bolo mi to fuk, takže ten sobáš som brala ako príjemné rodinné stretnutie a ako bezproblémový prístup dajme tomu k informáciám o jeho zdravotnom stave, ak by niekedy skončil v nemocnici.
Už to, že on sa nechce ženiť a ty si na tom zakladáš by pre mňa bolo veľkým varovným prstom.
@tykat v prípade napr.neplodnosti ženy je to asi jasné že nebudú deti...podľa mňa to napísala zrozumiteľne že nebudú.
Síce som za manželstvo ale prečo by si trieskala hlavu ak nebude manželka?
Ak budú žiť druh/družka, má nárok na majetok prípadne sa to dá papierovo vybaviť zavetmi. A k zdravotnemu stavu sa tiež ako najbližšia osoba má právo dostať. Jediné čo nedostane predpokladam je vdovské (on/ona). Opravte ma ak sa mýlim.
Ak sa ty chceš vydávať à on sa nechce zenit tak máš 2 moznosti: bud odídeš z kratšej cesty alebo bude zvyšok života dúfať ze on možno raz zmení nazor
A preco by si to mal rozmysliet? Hlavne ho do toho nenut. Pri 50% rozvodovosti to veru velky zmysel nema.
A po dalsie. To kvoli tomu sa chces rozist s clovekom, ktoreho lubis?
Môjmu som to povedala jasne , že na divoko s ním žiť nebudem, tak sa po dvoch rokoch spolužitia berieme a tiež sa do toho nejak moc nehrnul. Takže sa o tom porozprávať a ak ty chceš a on nie hľadať takého, čo bude chcieť....
Týmto prístupom Ti skratka hovori: " nezalezi mi na Tebe až do takej miery...aby som chcel...aby bolo o teba postarané po mojej smrti."
@diamond007 vieš … vačšinou sa napisu 3 vety a potom ked sa zakladateľka rozpíše tak je to inak. Ale ok, ak deti mat nemôže tak aj tak este môže stretnúť muža budúceho manžela … lebo toto mi príde ako ze teda bud je chlap sebec ktorý chce mat akurát servis a majetok pekne oddelený plus zadné vratka ked by sa mu znepáčilo alebo je to chlap s minulosťou ktorý nechce aby dedil aj niekto iný ako jeho deti… ak je ona žena ktorej na manželstve záleží tak by mala hľadať dalej. Mozno nájde niekoho s kym deti mat nebude ale budu manželia. Velmi by som prehodnotila ci v 33r chcem ostávať so 41r mužom ktorý ma tak odlišný pohľad na manželstvo.
S takým mužom by som nebola.
Môj manžel vedel že chcem sobáš, aj deti.
Bolo to premňa dôležité.
Obaja sme veriaci a chceli sme to mať "na poriadku".
@tykat dám ti tretiu odpoveď...nič za tým hľadať nemusíme, stačí že sa rozviedol práve a áno, dosť ľudí odmieta ísť do toho opäť.
Myslim si o tom to, ze toto si treba vydiskutovat na zaciatku vztahu.kto ma ake vízie , ciele vo vztahu atd... ked niekto povie ze sa zenit nebude tak ho ťažko zmenis.tym padom u mna stopka..nebudem s nikym stracat cas.
urcite si to treba vydiskutovat na zaciatku, kazdopadne podla mna je fer, ze ti povedal, ze sa zenit nechce a ak vies, ze deti nebudu je len na tebe, ci ti partner svojou povahou a vlastnostami a spravanim
vyhovuje natolko, ze si schopna s nim byt aj bez manzelstva, pre mna manzelstvo nie je zarukou nicoho, vidime to tu denne na koniku, radsej by som bola s dobrym partnerom bez manzelstva ako s debilom s 🤷♀️ kvoli dietatu som sa vydat chcela, inak mi to bolo jedno a tieto veci typu, aby bolo postarane po jeho smrti, to pre mna nie je dovod, da sa to osetrit aj inak
Ja uplne suhlasim s Petkou.
Sorry, ale kedysi institucia manzelstva cosi znamenala....malo to vahu. Dnes si z toho ludia robia doslova trhaci kalendar co ti potvrdi statistika rozvodov.
Ja napr. viem o kamoske ktora riesi svoj neuspech v hladani vhodneho partnera aferou so zenacom a najnovsie som sa dozvedel, ze bratranec zije so zenou oddelene a zrejme sa crta rozvod.
Dolezite veci sa daju osetrit pravnou cestou prip. zavetom.
Ja manzelstvo nezavrhujem, ale nie je to nieco co je pre mna zasadne a keby aj bolo, neopustil by som partnerku ktoru milujem len skrz tento rozdiel.
Manzelstvo ti nic negarantuje cize realne iny partner ochotny vziat si ta k tebe tiez nebude prikovany.
Ja osobne poznam pripady kde partneri ziju " na divoko" a vsetko funguje.
Zivot bez manzelstva a zivot v manzelstve ma taku istu vypovednu hodnotu co sa tyka citov. Papier ti lasku nezaruci. Problem je, ze ty mas hodnoty postavene tak, ze ti na tom zalezi a na svadbe si zakladas. Sama musis vediet, ci je pre teba otazka zvazku tak zasadna, ze radsej budes hladat muza, kt. s tym nebude mat problem. Spoliehat sa na to, ze muz zmeni nazor nie je prilis rozumne. Je aj moznost, ze ked sucasnemu partnerovi povies, ze pre teba toto spoluzitie nema zmysel pokial si ta nevezme, mozno zmeni nazor. Mozno je jeho laska k tebe silnejsia ako hodnoty ktore vyznava. Kto vie 🤷🏻♀️ Trochu ma prekvapilo, ze nebude svadba ani deti ... pride mi, ze ten vztah je u vas dany a uz sa nikam nebudete posuvat. Dufam, ze ak s nim zostanes, tak sa vidis v zivotnom style ktory vediete. Pretoze lepsie to uz asi nebude.
Vezmi si to tak, ze vacsinou sobas a potom aj rozvod skoro vzdy iniciuje zena. Pre muza su to zbytocne starosti. Nechce sa mu najskor do svadby. A neskor ani do rozvodu.
@diamond007 áno mýliš sa. Nemá právo na žiaden majetok, ani informácie o zdravotnom stave. Z právneho hľadiska žiaden status druh/družka neexistuje.
Pozri to je jednoduche...ked nieco na dovsetko milujes a chces tak pre to spravis vsetko.. Chlap chce aby JEHO vytuzena mala jeho meno, bola jeho pred celym svetom.. Aby to kazdy vedel.
Taky ktory ta nechce ta proste nechce... A ked sa nechce zenit to znamena, ze proste ty nie si dost dokonala na to aby si bola jeho zenou... Lebo aj keby sa nechcel, keby ta miluje tak spravi stastnou teba... Takze so najdi takehoktory ta na rukach povedie k oltaru a nie takeho ktory vie, ze ti na tom zalezi ale jemu je to jedno... Uz len z toho si musis uvedomit ako to je...neboj sa ten pravy ta vyzdviehne do nebies a budes sa citit ako hviezda a splni ti tvoj sen byt raz nevesta.😊😊😊🙏V zivote mas len jednu moznost zitia... Ina uz nebude tak nestracaj cas.. On sa vlastne rozhodol ze ty si mu nie dost dobra aby si ta vzal a ukazal svetu co pre neho znamenas...(ale to je len moj nazor a moja odpoved)
Prečo sa nechce ženiť? Povedal ti kvôli čomu či len nechce...ja som z mojím 21rokov máme dve deti nie sme zobratí a poviem ti okolo nás sú niektorí už aj 2x rozvedení, neviem manželstvo nie je nijakou zárukou vzťahu áno prináša spoločenský a právny status , ale tak ja som si nikdy na konvencie nepotrpela ani som nesnívala o svadbe atď a môj chlap takisto,ale tak mali sme to od začiatku takto ,že svadbu nepotrebujeme...právne veci máme ošetrené
@zuzanaam má práve na majetok ak žili v spoločnej domácnosti a pri zdravotnom stave je to otázne, lebo ak tá osoba označí v nemocnici kontakt na družku tak podľa môjho názoru informácie dostane.
@diamond007 súhlas ja som prvý kontakt uvedená aj v poisťovni napr. Aj v životnej poistke či banke ,takisto naopak 😉 aj ja keď som bola v nemocnici a bol za mnou nikdy nebol problém
@hopsadobrandejsa pardon, aj dnes znamena manželstvo to co kedysi. Ide o ludi. Nie o slovo manzelstvo!
napriklad jedna nasa teta zila s druhom bez manzelstva, dlhee roky a ked umrela on dostal z jej majetku prd makovy a jej pozostali surodenci kedze deti nemala sa sli potrhat na majetku jak besne sny. Dalej bez manzelstva nemas napriklad pravo na pozostalostny dochodok, OCR na manzela ani informacie o zdravotnom stave manzela. Manzelstvo nie je len papier ale ma aj nejake pravne vyhody.
Ak nechcete resp.nebudu deti tak nevidím dôvod, neriesila by som