Tento vzťah sa skončil už dávnejšie, rozchod nebol bolestivý, lebo v ňom neboli takmer žiadne emócie, ale aj tak sa sem tam zamyslím nad tým, akú teóriu tento muž presadzoval. Často hovoril, že u muža sa láska prebúdza až po dobrom sexe. U neho to zrejme aj tak bolo, za celé tri mesiace boli jeho dotyky čisto sexuálneho charakteru, žiadne objatia, pohladenia, ako by sme si to my ženy želali. Ani zo slovného prejavu nič nenasvedčovalo tomu, že ku mne niečo cíti. Pritom išiel po mne od samého začiatku, stále mi hovoril, že mám všetko, čo má žena mať, výzor, dobrú povahu, inteligenciu. Skôr ja som bola zdržanlivá, bol o 13 rokov starší (má 59 rokov) a až tak ma fyzicky nepriťahoval. Ja som ho fyzicky priťahovala od samého začiatku.
U mňa to bolo presne opačne, potrebovala som si k nemu vytvoriť nejakú citovú väzbu, aby to v intímnom smere klapalo. A tu sme sa nestretli a bol to aj dôvod rozchodu, po 3 mesiacoch na jednom viacdňovom výlete náhle úplne ochladol, úplne sa zmenilo jeho správanie, ako keby som bola cudzí človek. Dával si pozor, aby sa ma ani náhodou rukou alebo nohou nedotkol. Povedala som mu, že nie som v pohode, že mám dojem, ako keby sme išli úplne od seba, na čo on reagoval, že nad čím to ja nerozmýšľam.... jednoducho hral mŕtveho chrobáka, ako keby sme nikdy spolu nič nemali. Po 3-dňovom výlete som mu pri aute zaželala všetko dobré v živote. Jeho reakcia bola neskutočná, že čo to má znamenať, či mi včely uleteli, či mám zlú náladu a pod. Už som nereagovala, presadla do svojho auta a šla domov.
Na druhý deň mi prišla sms-ka, že nikto nie je dokonalý, ani on nie, že sa v ňom náhle niečo zmenilo. Ale .... že to nebola svadobná cesta, ale výlet a on sa snažil, aby sme ho mali pekný, nech nie som odmeraná, že sa môžeme ďalej stretávať bez zbytočných očakávaní.
Len som mu odpísala, že s ním už nechcem byť v kontakte, lebo mi jeho správanie ublížilo. Ešte to chcel riešiť cez telefón, ale rovnako som to odmietla. Odvtedy sa neozval, za čo som mu vďačná.
Inak sme si celkom dobre rozumeli, mali sme spoločné témy aj záujmy. Celé to krachlo práve na intimite. Teraz už viem, že sme mali ostať len priatelia, on to tlačil do vzťahu "so všetkým" a nakoniec, keď som si ja k nemu vytvorila nejakú citovú väzbu, ma nechal tak.
Čo si myslíte o takýchto mužoch?
buď rada, že si sa ho zbavila. Nehovorím, že mu išlo iba o sex, ale on mal o vašom vzťahu istú predstavu a ty si tam bola len "do počtu", aby si mu túto predstavu splnila. O teba, tvoje city, potreby a očakávania vôbec nešlo.
Predo mnou mal vzťah, kde to v sexe klapalo, dáma ho však podvádzala s iným .... som si myslela, že si konečne začne vážiť inú ženu, ale jeho priority sa vôbec nezmenili.
Možno tu nejde čisto o neho, zaujímala by ma, či ste zažili niečo podobné, že vám muž pred sexom neprejavoval žiadne city, len ste cítili jeho záujem.
No sex som zazila az v manzelstve a moj manzel mi city prejavoval od prveho dna ako sme zacali spolu chodit. Vzdy bol laskavy, nezny, komunikativny, ohladuplny... sex uz bola iba ceresnicka 😉
Ja som to mavala opačne.😀 Chlap dlho bol všetko možným dokonalým aj niekoľko mesiacov, ja kvázi pre nich som bola nedobytne uzemie z ich pohľadu, takže mam pocit, že po sexe ten ich záujem vedel opadnúť hoc viem, že v tomto smere problém nebol žeby to bolo zlé. 😀 Len to mali tak nastavené loviť a presne i ďalej takéto ženy si po mne nachádzali. Mladosť pochabosť.😀
@lily246 Presne toto som si hovorila aj ja, na svoj vek mal uletené priority. Výzor ženy na prvom mieste, že by sa nemohol milovať so ženou, čo má kilá navyše.
@kandelabra Tiež si myslím, väčšinou sa rozoberal jeho život, jeho bývalé manželstvo a vzťahy, o jeho bývalých viem asi všetko. Môj život sa rozoberal veľmi málo. O svojich emocionálnych potrebách som mu hovorila, že nedošlo mu to. Pritom sa celú dobu tváril, že je rád, že ma našiel, reči typu, že sa ho už nezbavím 🙂
@mimka1402 Tak tak ... mladosť pochabosť. Ja som ako mladé dievča mala sex s mužmi, ku ktorými som nič necítila a následne som mala zo sexu tak trocha traumu. Odvtedy môžem mať sex len s niekým, ku komu niečo cítim a pociťujem to aj z druhej strany.
Ja po násilnom zážitku som to mala rôzne, obdobie že mi to bolo jedno, potom naopak musí byť citová väzba.. Teraz to mam zas nejako, že citovú väzbu si neviem spraviť asi k nikomu.😀
Ale keď popisujes toho dotyčného naozaj buď rada, že si sa ho zbavila. To nebolo absolútne vyrovnane. Jeho zaujímalo to, že si mladá ale o teba očividne ako človeka sa nezaujímal. A nie, laska nepríde len po sexe. Môže sa zväčšiť chémia ale určite nie priamo láska. Tá prichádza postupne
Presne naopak. Pred sexom by sa mal zaľúbiť. Sexom prejavovanie citov nedosiahnes. Nasla si si starého deda, ktorý presne vedel čo ti povedať aby dosiahol svoje. A jednoducho keď k tebe nič necítil, aké city ti mal prejavovať? Jemu išlo len o sex.
To sa pytas ako 46- rocna? Doteraz si kde bola a co robila? 🤔
59 ročný máva ešte aj sex? Hádam len s Viagrou či...🙄
@babulkomale Písala som, že som mala zložitú mladosť v tejto oblasti, dlho som si potom s mužmi budovala len priateľské vzťahy, čo bolo tiež super 🙂 Až po 30 som sa odvážila s mužmi opäť sexuálne žiť, boli to vždy vzťahy, kde kamarátstvo prerástlo do náklonnosti. Toto bolo zoznámenie sa cez zoznamku a ešte som takýto extrém nezažila, preto sa pýtam.
@ivana11155 Keby sme nemali toľko spoločných záujmov, by sa to skončilo po prvom stretnutí. Len o sex mu nešlo, len on potom chcel vzťah so všetkým. Aj po tom ochladnutí chcel, aby sme sa naďalej stretávali pri našich spoločných aktivitách, už bez sexu.
No práve preto si neváži už inú ženu, lebo tá pred tebou ho podvádzala. A preto sa nechce viazať. Najprv si musí v hlave urovnať priority. Na toto si skočila, že po sexe prídu city? Samozrejme, že sa muži zaujímajú a nemusí ísť pri tom o city, keď chcú niekoho na povyrazenie a občasné aktivity. Čo už, mala si to seknut už v počiatkoch, keď ti vravel že potom to môže prísť. Môže, ale vôbec nemusí. Kamoška s výhodami, dobrá aj na spoločné aktivity a výlety. Ale pred ľuďmi neprejavovat city. Takých tu behá dosť..zranené egá z predošlých vzťahov, podvádzaný muži nevysporiadaný z rozchodoch.
@panelacikova "za celé tri mesiace boli jeho dotyky čisto sexuálneho charakteru, žiadne objatia, pohladenia, ako by sme si to my ženy želali. Ani zo slovného prejavu nič nenasvedčovalo tomu, že ku mne niečo cíti"
Toto možno stačí takým ako ty, keď ho tak obhajuješ a do mňa sa navážaš. Ja mám na mužov a vzťahy oveľa vyššie nároky a s jedným, ktorý zdieľa moje hodnoty, som už dlhé roky šťastná. Sex je super, ale takýto? Ďakujem, neprosím. Stojím si za tým, že je to akurát tak nadržaný citovo otupený dedko.
Autorka, super, že si sa ho zbavila, existujú kvalitnejšie vzťahy a lepší muži, držím palce pri hľadaní.
@lily246 Na svoj vek vyzeral veľmi dobre, športová postava, tip top hygiena, inteligentný muž. Len citovo nezrelý na svoj vek. Je to tak, bola som len do počtu, o mňa tu vôbec nešlo. Raz som mu písala, že mám psychicky náročný večer. Podotýkam, spravila som to raz, inak som bola stále v pohode, momentálne mám chvalabohu bezproblémový život. Na to len odpísal, že aj on a berie to jedným uchom dnu a druhým von a zazelal mi dobrú noc. Na ďalšiu sms v ten večer už neodpísal. Až ráno, len či je už lepšie....
A neviem, či to z príspevku vyplýva, my sme ten sex mali, len vzhľadom na rozdielne potreby v intimite to nebolo to pravé orechové.
@panelacikova ha, ha...len si zabudla napísať koľkí fungujú lepšie...🙂
Odpoveď ti je jasná. Nie! Ten tvoj bývalý bol hovädo. A buď rada, že je bývalý. Ako si sa mohla nechať takto zmanipulovať? 🤔
@heni79 Zmanipulovaná som nebola, ja som si to uvedomovala od samého začiatku. Prekvapil ma ten záver, nech sa stretávame naďalej pri spoločných aktivitách a bez zbytočných očakávaní. Pritom jediný, kto mal od začiatku očakávania, bol akurát tak on.
Mne toto pripomina toho stareho ukrajinca z lasky na chate ...ten ked isli spat tak naostro !Mna by piclo poznas niekoho 5 hodin a uz si lahne k tebe a ukaze trofej ...🤣Co uz len dedko v 60 bude riesit nejake city ...moja draha netreba pozerat tie turecke serialy lebo z nich clovek zblbne.A preco nie ja by som isla este na vylet aj do restauracie s nim preco nie ?
@mackamizjedlaskrec Čítala si môj komentár, prečo aj v tomto veku potrebujem citovu vazbu pred sexom? Túto tému sme mali prediskutovanú a tento muž sa tváril, že ma pre to pochopenie. Ale realita bola iná. Ublížil mi ako žene.
@panelacikova Ale my sme ten sex mali, o tom písem.
@panelacikova čo stále omielaš ten vek a píšeš napr posledný koment už úplne od témy...to je predsa úplne druhoradé popri jeho otrasnom správaní k nej...a že som ho nazvala dedko? A čo iné je 60 ročný chlap? A koment pre autorku, veď oni spolu spali a nebolo to pre ňu nič moc, ani po tom sa k nej nesprával lepšie..čítaš vôbec tie jej komentáre, alebo si len domýšľaš čo sa ti hodí? Jeho správanie k nej je podľa teba fakt v poriadku? Žasnem.
Nuž evidentne u NIEKTORÝCH áno.
Na čo by ti bol 60ročný citovo odmeraný dedo, v jeho veku má otrasný postoj k vzťahom a citom.