Povedali by ste svojmu partnerovi, že ste boli znasilnena? Ak áno, tak po akom čase?
Zaujíma ma Vaš názor, či by ste to povedali partnerovi alebo by ste si to nechali pre seba. Bolo to už skôr, no je to súčasťou mňa stále.. neviem, či to riešiť alebo to proste nechať tak a držať v sebe. Pri znasilneni to bolo moje úplne po 1x.
Takéto veci sú veľmi bolestivé a chúlostivé. Preto by som to nepovedala nikomu, pretože môže prísť čas kedy Ti to bude vyčítať resp. Ti to pripomínať, posmievať... Niektoré veci sa naozaj neoplatí nikomu hovoriť v blízkom okolí... Takéto niečo by som radšej cudzej osobe povedala, ktorú nikdy už neuvidím a nebude sa to ďalej rozoberať....
Povedala by som to asi len v tom prípade, ak by ti to robilo veľký problém pri intímnostiach.
@mable123 presne toho sa bojím, že ja sa niekomu zdôverim s tým, že ma pochopi a pri rozchode alebo niečom mi to doslova vyfľusne do očí a mne bude ešte viac blbo.
Hm, ak ti to ma zasahovat aj do vasho spolocneho intimneho zivota, tak by to mal vediet. Nemusis hned detaily, ale aspon naznacit, ze mas za sebou neprijemnu skusenost, ktora ta ovplyvnuje aj teraz a ocenila by si z jeho strany viac trpezlivosti alebo pochopenia v niektorych situaciach. A casom sa ukaze, ci mu budes chciet povedat viac.
Ak ta to ale nijako neobmedzuje alebo ti to nezasahuje do zivota, tak to vediet nemusi. Ja som nikdy s partnerom nerozoberala co bolo pred nim a ani ake bolo moje “poprve” - naco? Je to vyslovene nieco o com sa so ziadnym chlapom nikdy bavit nebudem (ziadna trauma, len taketo debaty zbytocne robia dusno, a prinasaju dalsie otazniky, pochybnosti, komplexy atd).
@gribka1 ak mám pravdu povedať, tak nemala som problém so stykom atď ak to šlo z mojej iniciatívy. Avšak našli sa takí, čo to vyhrotili a ja som dostala blok. Neviem ci sa mi to vrátilo, no proste sa mi sprotivil mužský dotyk. Hovorila som mu o tom, no má podozrenie ze ma niekto znásilnil.. zapierala som..
Tú podľa mňa záleží aj na tom aký je manžel či to napríklad pochopí... Ale ak to musíš v sebe nasilu držať a trápi ťa to tak by som povedala. V opačnom prípade by som to neriešila
@sissy27 minulosť chcem nechať minulosti, ale nechcem mať zasa tajomstva pred človekom, s ktorým to myslím vážne. Hlavne o takejto dolezitej veci... no na druhu stranu sa bojím, že to nevyjde a ešte sa to naozaj otočí voči mne.
Tú podľa mňa záleží aj na tom aký je manžel či to napríklad pochopí... Ale ak to musíš v sebe nasilu držať a trápi ťa to tak by som povedala. V opačnom prípade by som to neriešila
Ak má podozrenie, nemusela si zapierať, mohol by byť k tebe citlivejší, láskavejší. Veď nemusíš povedať všetko ako sa stalo, len, že si mala takúto nepríjemnú skúsenosť.
@gribka1 vravela som mu, že mam nepríjemnú skúsenosť s mužmi že šli nato prirýchlo... ale povedzme si, v dnešnej dobe sú muži normálne takí zhurta a jemu to prišlo divne, ze som dostal z toho blok. Normálna žena by ho nedostala, tak si to začal nejako spájať a mysli si, že mi ublížil niekto z tých mužov no to zneužitie sa stalo dávno predtým.
Mne sa to podľa mňa len nejak vrátilo cele alebo neviem.. nemám problém s dotykmi od človeka, pri ktorom sa cítim príjemne ... len mam pocit, že on to nepochopí..
Povedala by som mu to vtedy, keby som vedela, že plánujeme už svadbu a ze mi verí a ja jemu. Ako jednu z dôležitých informácií, ktoré by o mne mal môj nastávajúci vedieť a nič nebráni v manželstve. (ako zatajenie choroby, či dlhov, aj toto môže odvrátiť celú situáciu)
Už to, že nad tým premýšľa a uvedomuje si, že ťa niečo trápi, je veľmi dobre. nevyzerá na nejakého necitlivého chlapa.
@vyrovnanaosoba len ci to už nie je neskoro v takom prípade.. narovinu poviem, že ja by som to chcela vedieť ak by to bolo z opačnej strany.. no ja som citlivejšie a empatickejsia čiže by som to vedela pochopiť.. on taky nie je.
Na jednu stranu nechcem mať tajnosti, no na deuhu stranu nechcem aby ma niekto zato odsúdil. Je mi to veľmi ľúto, že to bolo po 1x s človekom ktorý ma do toho donútil..
Niektoré odpovede ma prekvapili….. myslím, že ťa nikajá z nás, ktorá to neprežila, pochopiť nedokáže, a teda ani poradiť nie…. Je to vážna vec a v partnerskom živote to bude robiť problém, v prípade ak to vedieť nebude a nebude na to brať ohľad (čo bude v prípade, ak ťa miluje), som presvedčená, že budeš cítiť, či to povedať, či je to on, komu to povedať, ako a kedy to povedať… neuvažuj nad tým.. v prípade, ak budeš cítiť, že to v sebe nemôžeš dusiť, ale budeš uvažovať, či mu to povedať alebo radšej nie, nie je to ten pravý
@lalala2020 popravde my spolu nie sme.. možno spolu budeme, ktovie.. je to všelijaké, preto váham ci to povedať alebo nie. Aspon by som uvidela ako sa k tomu dokáže postaviť, no na druhu stranu sa bojím toho odsúdenia.. o tomto som vravela len ľuďom, ktorých roky poznám a viem ze ma neodsudia.. no teraz naozaj neviem.
Áno povedala som mu, síce nie na začiatku ale ani som nečakala dlho. A mal pochopenie
@stellarstar už ste boli vo vztahu?
Áno boli, ca do jedného roka som mu to povedala odkedy sme sa dali dokopy
Ale prečo by ťa odsúdil? Ak by to spravil, čo neviem ktorý človek by sa takto zachoval, ale ak by predsa áno, tak nestojí za to.
@stellarstar malo to nejaký vplyv na Váš vzťah? Pretože ja mam pocit že už teraz je neskoro keď to tuší.. a zasa ešte pre mňa cudziemu človeku to nechcem povedať..
Ak to nemas v sebe stale vyriesene a uzavrete, co nemas, mala by si mu to povedat. Lebo to vplyva aj na tvoju pritomnost a aj na vas vztah.
@gribka1 možno preto, že som klamala a nepriznala sa ked mi povedal narovinu čo si myslí..
Nie nemal
To by pochopil, veď toto sú ťažké traumy. Povieš, že ťa prekvapil a nevedela si čo máš povedať. Ale ak máš o ňom pochybnosti, tak neviem, to už vieš ty.
@gribka1 popravde sama neviem.. on je taky typ, ze dokáže vykricat veci.. tak sa bojím, že to naozaj otočí proti mne..
Hanbím sa zato, aj keď zato nemôžem a neviem, či by to vedela dotycna osoba pochopiť. Rovnako človek nikdy nevie ako dlho to vydrží s tým človekom a tiež nemám potrebu hneď každému potencionálnemu také osobne veci vešať na nos..