Priatelia. Chcem sa opytat a diskutovat o svojom dilikatnom probleme. Mam skoro 40 a s manzelkou sme spolu uz 10 rokov manzelia. Po narodeni druheho dietata to islo so sexom dole vodou az do stavu aky je dnes. Teda sex 1x do roka a aj to sa bohuzial zhorsuje. Riesime tuto temu dlhodobo. Ona s tym nic nerobi. Jasne ze aj ja mam svoje chyby ale som snazivy manzel aj otec, ktory nakupuje, vari, hra sa s detmi. Naposledy mi povedala ze je to strach z toho ze otehotnie ale pocas sexu sa chranime. Rady typu kup jej nieco, romanticka predohra, vinko vecer, dovolenka pri mori nic nezabera. Ked som je povedal ze si najdem bokovku tak ze sa mi nebude cudovat ale tolerovat to nebude. Ps ozaj som sa snazil byt chapavy trpezlivy ale uz neviem ako dalej. Dik
Neviem, prečo s tebou manželka nechce mať sex, ale celkom určite to nie je zo strachu z otehotnenia, to je blbosť a výhovorka. To by možno obstálo tak pred 100 rokmi, ale nie v dnešnej dobe, keď je XY spoľahlivých metód, ako sa chrániť. Tvoja manželka má nejaký problém. Horšie však je, že jej nezáleží na tebe natoľko, aby ho riešila.
A čo iné formy ako sex? Ani o to nemá záujem? Lebo ak ani to, tak to isto nebude zo strachu z otehotnenia
Pre niektore zeny zaujem o sex konci po dosiahnuti narodenia zelaneho poctu deti.
@anonymuas Manzelka si ta nevazi, nehladi na tvoje potreby a tvari sa, ze je ochotna vzdat sa vasho vztahu, ak nebudes tak suchat nohami, ako ona si predstavuje.
Teraz si na rade ty.
Nehlad na potreby svojej manzelky.
A (a ale!) bud chlap!
No a tu moze nastat problem, ze?
Byt chlapom znamena, ze nesmies mat kvoli "bokovke" vycitky svedomia a musis to cele spracovat ty. Tak, aby sa to tvoja zena nikdy nedozvedela.
No a aby ta bokovka stala za to, nesmies tu zenu povazovat, za nejaku bokovku. Bude to tvoja sexualna bohyna, tvoja spriaznena dusa, ktora si vase manzelstvo bude vazit viac, ako tvoja zena, bude to clovek, ktory si vase tajomstvo vezme na vecnost😊
Nepredstavitelne? Neda sa, ze? Lebo nie si chlap?
Bud chlapom a nebudes musiet hladat bokovku.
Sex je velmi dolezity bod vo vztahu... nie ste vo veku 60+, kde si uz povies, ze je to asi aj jedno... ak sa boji tehotenstva, nech ide na sterilizaciu... mne to prijde ale ako vyhovorka riadna, raz rocne pre pana, to je strasne... bokovku si nehladaj, ked tak - tak zo suhlasom manzelky ako "otvoreny vztah" alebo rovno rozchod, ale ziadne klamanie a poza chrbat. Otvorene komunikovat, ze toto je zakladna fyzicka potreba a bez toho to proste nejde a ona to uz roky odmieta riesit, tak to musis riesit ty... A proste povedz jej to tak, ze to myslis uplne vazne. Bud to vas vztah ustoji alebo neustoji, ale podla mna ten rozhovor je nevyhnutny, nie ste predsa spolubyvajuci s dietatom, ale manzelia... ked by ste sa mali rozijst, tak lepsie teraz, kym si este vo veku, kde si vies najst novu partnerku, vybudovat nieco noveho. Otcom dietatu budes stale, dobry vztah mozes mat s ex aj po rozchode...
Mňa by tiež zaujímalo aká bola pred narodením deti. Ak to bolo také aj vtedy tak si poslúžil ako darca spermií a teraz slúžis ako údržbár a hodinový manžel ktorý keď zahne prepustí ho zo služieb🤦. Ak bola pred tým dračica a teraz má takéto obdobie tak to je ešte riešiteľné. Skôr by som skúsila dáku poradňu. No stále má zaráža že keď si nájdeš bojovku tak sa ti nebude čudovať no bude koniec. Príde mi to z jej strany veľmi sebecké.
@anonymuas PORADNA!!!!!NIe modrykonik preboha!!!!!
Sex je vo vzťahu veľmi dôležitý, jasne dá sa pochopiť ak chvíľkovo jeden partner má odbobie kedy má toho veľa a nemá až tak chuť. Aj ak je niaky zdravotný problém tak je samozrejmé že druhý pochopí (čo ale tiež treba riešiť).
No mať sex raz za rok? To je naozaj žalostne málo, veď to je ako nemať sex dlhé roky vôbec a neviem si predstaviť takto fungovať.
Na tvojom mieste by som sa ešte raz porozprávala so ženou prečo je takáto situácia, navrhla jej možnosti riešenia....(poradňa, vhodná antikoncepcia ak sa teda bojí tehotenstva, ak je unavená tak ju odbremeniť niakym spôsobom).
Ak by ale nenastala zmena aspoň troška k lepšiemu tak ja osobne by som v takom manželstvo neostala.
@anonymaus @hugger podla mna je nieco zle so zenou. ja mam dve deti, vcelku este male ale sex som nikdy neodmietla, vsak aj ja si musim vyvetrat hlavu. my sme ani sestonedelie nedodrzali. asi ma j..o ak by moj muz po detoch stratil zaujem. a preco sa jej rovno neopytas aky ma problem? akoze ja viem, ze nikoho nutit do sexu nemozes, ale toto moja hlava neberie.
@januarova ale kdeze fakt si pamatam ze za tych 10 rokov to bolo velmi malo krat. No nikdy to nebolo tak ako teraz ze sa pritulim pohladim chcem bozkavat na krk popripade ju niekde chytit....tak toto uz nie hned mi dava ruku prec odstrkuje ma....a ked sa dohodneme ze vecer romantika...tak vecer hlaska to sa neda tak ze sa dohodneme...no bieda...a rozpravali sme o tom mnoho ona vie ze ma problem ale...nic ine
@lianka123
Mozno ano ale ak odmieta aj komunikovat aj terapiu mozno sa nikdy nedozvie co ten problem je. V takom pripade si musi zariadit zivot aj bez tejto informacie a bez pricinenia partnerky.
@anonymuas
Ked sa budes rozhodovat co dalej moze ti pomozt predstava ze ak nic nezmenis budes v takomto vztahu dalsich 30-40 rokov. Das to? Aj zodpovednost voci detom ma svoje hranice.
Zaujimave.Vcera tu bola tema milenky,ktoru vsetky zeny presviedcali,ze to nie je pravda,ze ke klamana ze muz so zenou nespava.A dnes sa to javi v tejto teme,ze vobec to tak nemusi byt.
@anonymuas moznosti mas jasne: 1) rozhovor + poradna, 2) rozvod a mozno este najdes lasku svojho zivota alebo podobne zanedbanu zenu 3) najdi si milenku bud k nej uprimny a vysvetli situaciu nech vie do coho ide. 4) nepytaj sa jej, pridi ku nej opri o linku, gatky dole a sup tam s nim 😀
tak ona ti nevide tolerovat ???? za mna ultimatum ak to neporiesi do troch mesiacov (ponukni podporu nastveu sexuologa poradne atd) tak proste volne manzelstvo a pripravuj sa na odchod toto neni normalny vztah este mas sancu si najst normalnu zenu do manzelstva (inak ak ste boli vzati v kostole toto je dovod na anulaciu manzelstva
@anonymuas kúp je knihu so šteklivým obsahom. Má rada historické romány, alebo skôr z tejto doby?
A popri tom skús iný prístup. Ráno jej povedz, dobre vyzerá, napíš počas dňa, že sa na ňu tešíš. Bozk, keď sa vrátiš z práce, vypočuj si, aký mala deň. Rob to aspoň mesiac bez akéhokoľvek náznaku požiadavky na sex.
Ženu treba počúvať (naozaj počúvať) a rozprávať sa s ňou.
@zuzliq zene ale aj muzovi ktory ma sex ledva raz za rok nepomoze ani roman ani pradelko ci vecera lebo tam je vazny psychicky problem somsexualitou
@anonymuas po prečítaní tvojho príspevku ma napadlo len jedno ,tvoja manželka bude homosexuálka (lesba).Musela to vsebe dľho potláčať ,no ty si svoju úlohu splnil ,má vytúžené dieťa,teraz už len zavadziaš.Vzťah ukončiť nechce len preto že má buď ,silne prudérnu výchovu ,alebo svoju orientáciu chce takto maskovať.Do poradne nechce ísť preto ,lebo by to psychológ rýchlo odhalil.
@beronsche píšem to úplne vážne 😁 ale myslím, že to je vec dohody medzi párom a o komunikácii, ja som v tomto smere úplne iná, pravdepodobne divná 😂 ale ja vždy mužovi vravím, nepýtaj sa, len si vezmi 😂 ale vážne sa tí muži boja a ani sa im nečudujem...zo 100 žien je možno 1 taká, ako ja a vlastne mi ani neveria, že to myslím vážne 🤭
Niekt.ženy maju radi sebavedomych mužov, to človek aby prosil nech sa sprava tak či onak, oni na to nemaju proste ti chlapi..Raz sa mi podarilo takeho klapnuť a ešte bol mladši odo mna, nos do hora po ulici ako pav sa prechadzal aj ten sex bol s nim iny - splnený sen či ako to nazvať
@hugger
Manzelstvo bez sexu je ok, ak to vyhovuje obom, co nie je vas pripad.
Tak ak chranenie sa (popripade invazivne metody chranenia sa) neprichadzaju do uvahy, tak len poradna. Lebo to mi pride len ako vyhovorka. Vo vztahu sa musia snazit obidvaja. To, ze nakupujes, varis a hras sa s vlastnymi detmi je snad samozrejmost (dufam, ze aj upratujes).
Cize ak nevie alebo neche presne pomenovat problem a neviete to vyriesit medzi sebou, tak sup do poradne.