Mal by byť partner na prvom mieste?

8. aug 2023

Máme taký menší problém vo vzťahu a neviem či nepreháňam.
Podľa mňa by mal byť partner a rodina na prvom mieste.
Samozrejme pri nečakaných situáciách je to iné, ale tak všeobecne. Momentálne mám problém, že mám pocit, že ma môj manžel zanedbáva.Už dlhšie je to tak, že spolu trávime málo času, kvôli zmene práce ale posledne si radšej vyberá kamarátov ako mňa.
Napríklad išli sme spolu na víkend na chatu, s tým, že budeme spolu po dlhom čase. V piatok k nám prišiel môj brat a opekali sme si, v sobotu prišli manželovi kamaráti ale potom sa rozhodol, že spolu pôjdu do mesta, prišiel nad ránom a v nedeľu bol tým pádom nepoužiteľný. Na margo toho sme mali debatu, že sme chceli byť spolu a trošku si užiť víkend, vykričal mi, že ja som bola s bratom on tiež môže byť s kamarátmi a, že kvôli mne zrušil chatu s kamarátmi, tak čo mám za problem. Vtedy bol ten moment, kedy asi pretiekol pohár a preto sem píšem.
Vikend pred tým som dostala črevnú chrípku a on odišiel na víkend k rodičom, nemala som čo jesť, nevládala som sa postaviť z postele a po mojom proseni, aby prišiel a pomohol mi sa na mňa vykašľal, že išiel 209 km , nebude letieť teraz naspäť. Ďalšia situácia, ide na festival, ani ma nezavolal, len mi oznámil, že ide. Nie je to pánska jazda, pred pár týždňami boli na splave, teraz idú viacerí a viem, že berú aj partnerov, ani ma nezavolal s tým, že veď on vie, že ja nebudem späť v stane. To je pravda, a vôbec mi neprekáža, že ide ale som skôr smutná z toho, že ma ani nezavolal. Možno len preháňam, ale proste mi to vadí a trvá to už veľmi dlho. Opakujúce sa situácie.

janinah
8. aug 2023

Nepreháňaš,má ťa na háku....deti máte? ak nie,tak by som silno rozmýšlala ako ďalej

melanta
8. aug 2023

A prečo žiješ vo vzťahu s niekým, pre koho nie si priorita? To nie je vina tvojho partnera. To je vina tvoja. Tým, že s ním žiješ a nič nerobíš, toleruješ to, že si niekde na konci jeho záujmu. Ak si mu povedala, že ťa to trápi a on nevidí dôvod meniť nič, tak snáď je jasné, že ho nezaujímaš. A načo byť s takým človekom? Život je príliš krátky.

gejb
8. aug 2023

Podľa mňa nepreháňaš....toto by bolo u mňa na dlhý rozhovor o tom ci v manzelstve pokračovať alebo sa radsej rozísť. Ako dlho ste manželia?
Toto znie ako keby ta už len toleroval...

ropucha6
8. aug 2023

A tento sa prosim Ta ako stal tvojim manzelom? Lepsi v ponuke nebol?

pettom19
8. aug 2023

Nieco podobne mam, zial, doma. Len s tym rozdielom, ze my uz mame jedno dieta. A tiez zacinam silno uvazovat, ze ci som kvazi slobodna mamicka v manzelstve alebo rozvedena slobodna mamicka, asi nebude az taky velky rozdiel. My sme uz mali x debat na tuto temu, vzdy sa to spravi na par dni a potom sme zase tam, kde sme boli.

kvadrinkaaa
8. aug 2023

Preňho nemas ziadnu hodnotu. Ale ty hodnotu mas, len si na nesprávnom mieste s nesprávnym človekom.

vikusjk
8. aug 2023

To, ze ide na splav s kamaratmi, alebo raz za cas na nejaku pansku jazdu, je uplne v pohode, ale to, ze ked si chora, tak ti nepomoze, nepostara sa ta, to zial o niecom svedci a mozno si to tazko priznas, ale baby maju pravdu - ak nemate deti, cim skor rieste, ci ma zmysel ostavat spolu. Resp. preco vlastne stale spolu ste... co kto z vas od manzelstva ocakava a ak sa nezhodnete, tak jeden z vas bude vzdy nestastny

nyusika
8. aug 2023

Neprehanas.
Jasne, ze v kazdom vztahu je potrebne mat priestor aj pre svoje aktivity, ale urcite nue tak, ako ty opisujes.
osobne si myslim, ze tvoj partner ma inu zenu....

lealikk
8. aug 2023

prepac, ale toto je strasne. ziaden dokaz, ze by mu na tebe zalezalo, nevidim. takisto si myslim, ze niekoho ma, pretoze takto sa milujuci manzel rozhodne nesprava. je to uplne dooci bijuce.

nikpa
8. aug 2023

Podľa mňa na teba pekne se*rie 🤷 čo s tým urobíš je už tvoja vec ale určite sa ti to nezdá...

deti95060810
8. aug 2023

ak nemáte deti, tak ja by som asi rozmýšľala o rozchode...

saraxyz
8. aug 2023

Toto je pekný príklad, ako Ti ukazuje, na čom popracovať. 😉 Ty nikoho nemáš dávať na prvé miesto. Tam máš byť TY.

autor
8. aug 2023

No práve teraz cez víkend som sa trošku zrútila. Ako hovorím, je to dlhšie obdobie, ale teraz už spadla posledná kvapka. A neviem čo robiť. Moja rodina tvrdí, to čo vy tu a jeho rodina, že preháňam a som fúria. Lenže mne nevadí vôbec , že niekam chodí ale vadí mi to, že mňa dáva na posledné miesto. Toto bolo asi to posledné postrčenie, že už v tom nechcem pokračovať

autor
8. aug 2023

Deti nemáme, zatiaľ sme ich nechceli, kvôli finančnej situácii. Ale teraz keď už by to aj šlo, sa toho obávam.

autor
8. aug 2023

Manželia sme tri roky, pred tým sme boli spolu 4 roky. Ale toto sa deje posledné dva roky.

kvetinka75
8. aug 2023

či ste sa len neunáhlili s manželstvom?

gejb
8. aug 2023

Keď sa to deje už tak krátko po svadbe, asi to nebude to prave orechové...zaslúžiš si niekoho kto si ta bude vážiť a nenechá ta doma choru umierať. Takto to naozaj nemá vypadať...

anonymanonym
8. aug 2023

My sme si zazili aj hnusnu a dlhu krizu, kde som prioritou ani zdaleka nebola. A uprimne, ani on nebol pre mna. Fakt hnusna kriza, pri ktorej by to uz asi drviva vacsina ludi vzdala. Preto tvrdim, ze vzdy sa da na vsetkom pracovat. Ale na otazku, ci by mal byt partner na prvom mieste. Ano mal. Potrebujem byt pre muza uplnou prioritou.

matqa411211
8. aug 2023

@kvetinka75 neunahlili s manzelstvom? Po 4 rokoch?

doriiis
8. aug 2023

A pre toto ja vždy vravím,že najprv roky spolužitia,deti a potom až manželstvo.Lebo nič nepreveri človeka viac ako nepríjemné a krízové situácie.
No nič,tak bude o jednu rozvedenú a múdrejšiu ženu viac na tomto svete

minenkak
8. aug 2023

U mňa som napríklad prvá ja a až potom manžel,u manžela som prvá ja, dlhoooo nik a nič a až potom on a aj to som ho musela naučiť

minenkak
8. aug 2023

@janinah krásna odpoveď

kvetinka75
8. aug 2023

@matqa411211 niekedy partneri zistia ajbpo 7mich ze si zovsedneli laska vyprchala a rozidu sa.

haanovajana
8. aug 2023

Ešte že nemáte deti,to bude ešte potom horšie.

matqa411211
9. aug 2023

@kvetinka75 a niekto az po 10, 15 rokoch a? To by potom neexistovali manzelstva keby kazdy mal tak rozmyslat

kvetinka75
9. aug 2023

@matqa411211 ja netvrdím že sa nemali zobrať. A preto sa niektoré manželstvá rozpadávajú, pretože vyprchalo to, čo bolo na začiatku. Alebo zistili, že majú rozdielne názory, záujmy, ciele. Nič nemusí trvať večne. A prečo by niekto mal zostávať vo vzťahu, keď zistí že ho s partnerom už nič nespája? Budú sa trápiť všetci.
Ak to už nefunguje ako má, a obaja chcú niečo zlepšiť, je to iné. Ale ak nie je záujem , tak na čo?

888elizabeth
9. aug 2023

Pre muža je prvoradé POSLANIE a zmysel života
Pre ženu je prvoradá rodina a vzťahy
Tak to je 🙂

porcini
9. aug 2023

@minenkak prečo si stale prva? Nerozumiem

porcini
9. aug 2023

A co robite spolu? Ak sa mozem opytat?

minenkak