Ahojte, s manzelom sme spolu 11rokov, z toho 8rokov manzelia. Mame 2 skolopovinne deti. Manzel je dobry otec, detom sa venuje,ma s nimi krasny vztah, maju ho radi. Je to aj dobry chlap, pomaha v domacnosti, je starostlivy, spolahlivy, sprava sa ku mne normalne, nie ako chrapun. Mame krizu, alebo len ponorku, potrebujeme si od seba oddychnut? Neviem. Hadat sa nehadame, ale ani sa nerozpravame /iba o beznych dennych veciach, detoch, skole, nic navyse/. Mam pocit,ze si kazdy zije ten svoj zivot v nasom byte. Nejaka blizkost, intimita na bode mrazu. Manzel sa snazi, pri odchode z domu mi da pusu, rano,vecer tiez. Ja sa musim premahat, aby som ho objala, pobozkala. Nemam to uz v sebe take prirodzene,ako kedysi. Sex je tiez len raz za cas,ked uz manzel velmi nastoji, prekonam sa, nemam na sex inak chut. Nie som takto stastna, niekedy prejde aj tyzden bez toho,aby sme sa spolu zasmiali. Mali sme niekolko vaznych rozhovorov, manzel v nasom vztahu buducnost vidi, je odhodlany pokracovat. Ja neviem. Jednak to nechcem len tak zahodit, mame 2deti, na druhej strane prichadzat domov do nepohody tiez nie je bohvieco. Mozno je to len obdobie. Viem,ze obaja zrejeme, menime sa,starneme, zacinaju nam vadit na tom druhom veci, kt.nam predtym nevadili. Aj si to povieme, ale s vycitkou. Ale co s tym? Uvedomujem si aj, ze ak by sme isli od seba, mame este vek na to, aby mal kazdy z nas este sancu byt v tom zivote stastny s niekym inym. Neviem,co robit. Ked si predstavim, ze by sme to ukoncili, ostane mi smutno. Tiez ale vnimam, ze takto nie je stastny nikto. Ani nase deti, tiez to vidia,aj ked sa to snazime pred nimi skryvat. Mali ste niekto podobnu situaciu?
A čo tak si večer sadnúť porozprávať sa bez deti len vy dvaja urobiť si chvíľku pre seba ísť niekam spolu na večeru užiť si spoločný predĺžený víkend len vy dvaja alebo nám občas pomohlo aby sme si od seba oddýchli ja som šla na dom na víkend bez neho s mladšou dcérou a on si psychológ sám doma
nič v zlom , ale trebalo by ti troška nepohody , troška drámy-nešťastia aby si vedela oceniť tento kľudný prístav ktorý máš a ktorý môžeš vytvárať k svojmu obrazu .
myslím, že by si sa zobudila keby ti tie pusy prestal dávať a prestal mať o teba záujem.
Keďže nemáte "vážnejšie problémy " čo časom môžu byť. Nehádate sa (to je ešte co zachraňovať) určite smer manželstká poradňa. Proste stereotyp .Prestali ste sa snažiť jeden o druhého .Treba oživiť vzťah. Ísť niekam občas sami bez deti. Chce to spoločné zážitky .Viete koľko žien by zato dali keby mali takého muža. VŽDY TREBA ZAČAŤ OD SEBA.
Ved máte v podstate pohodový život. A čo keby to časom bolo aj v ďalšom vzťahu? Nad tým sz treba zamyslieť. Mne to príde ako z nudy...jednoducho ste sa prezreli snažiť.Vzťah treba budovať a starať sa o pekný vzťah celý život. Potom napíšte keď bude chodiť do krčmy čo za milenkou a nuhude robiť doma nič. Treba si vážiť co človek má 😉 Pretože "vy ste si ho dobrovoľne vybrala"
Neváhaj a choďte do manželskej poradne. Je to super
@marianarem mam pocit,ze sme sa nejako navzajom odcudzili. Casom. Kedysi sme sa objimali, bozkavali prirodzene pocas dna, hocikedy, netrebalo na to dovod. Casom sa to akoby vytratilo. Sme si viac ako spolubyvajuci,nez manzelia,kt.sa lubia.
@andrejka1974 rozpravame sa pravidelne, je pravda,ze pri detoch ten sukromny cas jeden pre druheho chyba. Rozhovory su a su hlboke. Nechceme to vzdat. Manzel buducnost vidi. Ja som zas na tom tak, ze mu nechcem branit v stasti v dalsom zivote.
@subartic
@mondolina ano, je to mozne. Mozno potrebujem pocut, citat prave toto, ze to moc riesim a vlastne mam byt stastna za to,co mam doma. Ja som za to vdacna. Ale citim,ze to nefunguje.
Menej analyzy, viacej prcacky.
Je zaujem na jeho strane, zatial. 🌺
Kup si knihu 5 jazykov lasky..Nazov to ma trochu blby ale mne to v manzelskej krize ohromne pomohlo otvorit oci a pochopit seba aj manzela,co potrebujeme aby nam to fungovalo..
Ako sa hovorí "keď je medveďovi dobre, ide na ľad tancovať" ... váž si to, čo máš, každý vzťah časom skĺzne do stereotypu, na vzťahu treba pracovať, áno aj okoreniť, ísť kdesi vo dvojici na týždeň, milovať sa od rána do večera atď.
@cukroska ja si vazim nas vztah, vazim si aj manzela. Rovnako to vnimam aj z jeho strany. No vidim aj to,ze sme sa akoby zasekli. Ideme spolu,ale kazdy po tej svojej ceste.
@dorothee dakujem, pozriem
@dzulli1980 spolocny cas iba pre nas mame velmi vynimocne, mozno raz za rok. Nemame kde nechat deti, rodicia su uz starsi z oboch stran, nechceme ich uz tak zatazovat.
Pokiaľ má o teba ešte záujem, ako o ženu ,sex funguje, záchrana je možná .Až stratí záujem o teba, čo pravdepodobne neskôr príde ak nebudete na vzťahu pracovať potom môžeš rozmýšľať o rozchode.Toto zatiaľ nevidím na koniec vzťahu, intimita, rozhovory, zaujem z jeho strany atd. funguje
Treba sa pokúsiť viac o zbližovanie,prehlbovanie vzťahu,častejšiu intimitu, spoločný čas, rozhovory a odcudzenie pominie
Rozumiem. Ale vždy to stojí zato zabrániť vzťah. Sle preto treba aj niečo urobiť a musia to chcieť obidvaja. A ja mám pocit,že je čo zachrániť .Nie lrn kvôli deťom,ale predovšetkým kvôli Vám 😉 Najľahšie je utiecť bez boja. Ale je to vlastne na Vás.
To je chyba. Vždy sa dá niečo vymyslieť. Občas nezaškodí kino či niekde vypadnúť len vy dvaja a možno sa aj starý rodičia potešia. To neznamená,že stále.
Z toho čo pises, tak asi nejaká kríza to bude. A keď pises, že je super otec, tak čo viac treba? Asi ti poradím aby si začala od seba. Ty sa zmeň, k sebe, k nemu, ty sa začni snažiť. Musíš sa premáhať aby si mu dala pusu? Urob z toho pozitívnu vec, kedy sa na to začneš tešiť. Alebo inak. Predstav si, že zajtra by ti povedal, že odchádza lebo si k nemu chladná. A odišiel by. Potom by si už bola šťastná?
Nejaký výskum ukázal ze každý človek sa mení každých 5r. Ak sa odcudzite ešte keď sú deti malé, ťažko sa nabieha na ten vlak. Byt rodičom a životným partnerom dá zabrať. Nečudo ze to potom hatí chuť na spoločné chvíle. Tiež mi stačí byť s kolegami v práci, nepotrebujem ich aj doma - ak viete čo tým myslím.
To prvotné zamilovanie keď ešte nič netreba netrvá večne. Ale vzťah je ako život. Nie len mladosť je super.
Neviem, ale asi uz ludia nemaju co na robote, tak si problem vyrobia... Bohuzial, ja sa momentalne rozvadzam... Co by som dala za taky vztah ako mate vy🙏🙏 boze!! Moj este manzel sa detom nevenoval,na vsetko som sama, je sebec, robi si len svoje veci, uraza ma, uraza moju zenskost, vsetko co robim, nicomu nerozumiem, nic neviem, som len zena, a zeny su hlupe... Po veceroch sedel pri pc, som mnou tvarit cas nechcel.. mam este menovat??? Boze, co by som dala za taky vztah ako mas ty.... Musite si len obnovit vasen vo vztahu! Ach jaj ludia....
Ahoj, aj my sme s manzelom 11 rokov, prave dnes 8. vyrocie svadby. 2 deti - zš a mš. Nastastie to takto nemame. Podla mna ste sa stratili vo vsetkych povinnostiach a starostlivosti o deti. Idete ako 2 roboti, treba ist do prace, ucit sa s detmi, lekari, atd...a zabudli ste, ze musite popri tom vsetkom budovat aj vas vztah. Ja chapem, ze je to asi tazsie, ak nemate kde "odlozit" deti, ale treba trosku zabojovat. Uz su skolaci. Nemate nejakych kamaratov, ktori by si ich zobrali na prespavacku? A na oplatku o tyzden, dva vy ich deti? Pripadne nejaky denny tabor, kruzok a vy si zatial skocite na wellness, do kina, na bike len sami dvaja. Ono je super travit cas ako rodina, ale raz za cas je dobre byt aj sami dvaja. A k tomu, co napisala ahhola - menej analyzy a viac prcacky - vztah, kde chyba intimita, ide dolu vodou. Preco nechces? Si moc unavena, beries hak? Lebo to su najcastejsie priciny. Pokial sa ti manzel doslova nehnusi, naozaj sa skus premoct,, vysadit tabletky a chranit sa inak..mozno nieco zmenit v posteli, nejaka masaz, pomocka..drzim vam palce, podla mna toto nie je na rozvod a rozbitie rodiny. Este mozete byt stastni aj spolu.
Kazdy vztah sa obcas dostane do slepej ulicky. Chce to zatat zuby a zabrat, mozno menej slov a analyz, ktore jatria rany a viac skutkov lasky. Skolopovinne deti uz vydrzia obcas same doma,kym si vy dvaja vyjdete na prechadzku, do divadla ci len tak na veceru. Alebo si dajte doma pohar vina, len tak sa pritulte, pomasirujte si navzajom ubolene nohy, ci siju, robte hocico, co druheho potesi. Po malych krokoch obnovujte vzajomnu intimitu a partnersky vztah.
Poznám, tiež sme tým prešli, mame za sebou aj poradňu.
My sme na radu terapeutky začali akoby od začiatku. Niekoľkokrát rande - kino, večera, len my dvaja. A zasa sme sa jeden na druhého naladili.
čo ste urobili pre váš vzťah, spadli ste do kolobehu povinností a stereotypu - úplne normálne v bežnom živote, identifikovala si problém, čo ste urobili, aby ste to zmenili, čakáte, že to samé príde? vy musíte urobiť ten krok, vy sa musíte snažiť a pestovať svoj vzťah bez toho to nepôjde - každú tlejúcu iskru treba udržiavať. Ae to chce sa aj premôcť, myslím tým únavu ... ide advent , začnite si plánovať nejaké akrivity, vytvorte si atmosféru, užite si to aj s deťmi, tešte sa a večer si potom nechajte pre seba, zavrite sa do izby , pustite si dobrý film , vínko, začnite sa rozprávať , zaujímajte sa o sbea, skúste sa začať obímať, ráno si spraviť kávičku, pbozkať... tieto drobné kroky a zachvíľku urobíte veľký krok. a zamyslite sa, nie každý má to šťastie ako vy, tak s ním aj tak narábajte.
To o com pises - to prirodzene ako kedysi. To bol faza v zaciatku vztahu, faza pritazlivosti a zvadzania. Hacik je vtom, ze si ludia myslia- ide to samo. Teraz ste v obdobi, kedy treba na vztahu zamakat, aby ste si « to samo » udzrali a dokonca sa posunuli dalej. Nepises nic konkretne v com je problem. Manzel sa snazi, ty sa premahas. Stastie si tvoris ty sama. Definuj presne, co ti chyba, ako si predstavujes vztah s muzom a potom diskutujte a konajte.
Podľa mňa ste sa trochu odcudzili tým, že nemáte na seba čas... Keď na tom popracujete bude to lepšie. Je to tak v mnohých manželstvách keď sú deti malé, ale pokiaľ obidvaja chcete a nie je tam nič iné, tak to dáte.
Ja tiez odporucam nevzdavat sa. Mas skveleho manzela, zabojuj o vas.
Laska je v trvalejsom vztahu aj trocha vecou vedomeho rozhodnutia. Vezmi to do vlastnych ruk a rob pomale krociky. Premoz sa a daj šancu intimite,ked sa to rozhorí budes citit megastastie. Stastne vztahy su zalozene na laske ale teda aj presne na tom co pises o svojom muzovi ,- spolahlivosti,podpore. Nezdavaj to. Myslim ze by si to olutovala.
Skolaci? ved to su uz dost velke deti. Zober ho vecer na prechadzku. Pri chodzi sa rozrozpravate. Odlozte decka k babke, dajte si vino, saunu, wellness...romanticke situacie si musis navodzovat vedome. Same od seba nenastanu.
A vies identifikovat, preco sa musis premahat, aby si ho objala? Pises o nom same dobre veci. Nie je predsa len nieco podstatne, co ti na nom vadi, cim sa ti odcudzil?