Ženy potrebujem poradiť...máte niektorá za sebou taku krízu že ste nemohli svojho muža ani vystat a dalo sa to predsa casom do poriadku? Pretiekol mi uz pohar, nieco sa uz vo mne zlomilo...vsetko zacalo po narodeni dcery, ma uz skoro 4 roky, chlap si počas tehotenstva našiel novu partiu slobodných starych mládencov a rozvedených...odvtedy ho nespoznavam, nonstop po vonku, s dieťaťom pomôcť nechce, do všetkého ho musím nútiť, snažím sa robiť kompromisy, vždy bol extrovert, ľudí potrebuje, dohodli sme sa bude chodiť von 3x do týždňa a ma voľný každý druhý víkend čo som u sestry . Lenze začína leto, zrazu je to malo, už chce 4x -5x a keď sa ohradim vrieska že je pod papucou, zacala som chodit aj ja von, casto na silu lebo sa mi nechce ale inak nemám žiadnu čas na seba, musím proste utiecť z domu lebo inak utecie on...proste chaty, bary, už bol na dovolenke pri mori s nimi....nonstop mu zvoni telefon, stale ho niekto niekam vola a on proste nechce byt doma....mne už začína byť jedno či je alebo nie je doma, on nechápe čo mi vadí, veď je aj doma ale to leží len pred telkou....zrazu chce ist do poradne zachranovat, ale skôr si myslím ze čaká že mi niekto povie že toto je normálne...a nirmalne neviem...mám dať tomu ešte šancu? Asi ešte podstatná info: ma po 40tke...
Nemal sa zenit a nemal mat dieta toto nie je muz do rodiny .. a urcite ttaky bol vzdy len si si to uvedomila az ked si sa stala mamou ., a on si chce zit ako single chlap . Nebola by som snim. Nech zije s partiou. A obcas si kukne dieta
Vlaaene tak to uz je.. len ty by si mohla mat doma nieco lepsie .
Ist na dovolenku k moru s kamosmi, ked ma doma zenu a dieta? O takom chlapovi som este nepocula. To urcite nie je normalne.
je todebil
Nie je to normálne, ale poznám takých, ktorým po 40 preplo.
Ach, to ako keby si o mojom písala. Venuje sa svojím konickom, ktoré mu berú všetok čas a potom ešte večer na pivko s kamošmi pokecať. Na "dovolenku" ide tiež bez nás. Tiež po narodení prveho dieťaťa strašná kríza. Úplne sa mi zhnusil, nemohol sa ma ani dotknúť. Potom sa to nejako asi zlepšilo alebo skôr ja som sa začala viac snažiť, bola som benevoletnejsia, naučila som sa fungovať bez jeho pomoci. Náš vzťah sa zlepšil, prišlo druhé dieťa a zase kríza, lebo ešte menej času na koníčky. Ale ja som ten typ, že si nenechám skákať po hlave a nebudem tíško robiť čo sa odo mňa chce. Takže teraz zase hádky. Presne robim to čo ty, že idem na silu von aby som mala aspoň minimálny čas na seba. Chlap to nie je zlý ale ja cítim, že rodinu sme si nemali spolu zakladať. Ja s deťmi zatiaľ nemám kde ísť a rodinu trhať nechcem, takže čakám čo bude. Ale vždy si poviem, že mať možnosť, išla by som od neho preč aby si uvedomil o čo všetko príde a aby sa spamätal.
@andreatytler Ja som o takom pocula uz je rozvedeny.
Fuu, no uprimne ta lutujem. Ja by som toto nezniesla. Ako obcas si vyjst von ano, kazdy sa potrebuje nejak odreagovat a travit cas aj mimo rodiny. Ale 4-5 krat za tyzden? Mna by zaujimalo, kde na to berie energiu. Doma asi ani prstom nepohne, ze? Lebo keby prisiel z prace, siel na nakup, pohral/poucil sa s detmi, okupal, spravil veceru ci poskladal pradlo alebo prebehol vysavacom po byte, tak jedine, o com by snival by bola postel, nie nejake vysedavanie s kamaratmi. Ale jasne, ze ak si polezi na gauci, oddychne si a plny sily moze ist.
veď do poradne ísť môžete...tam sa bude musieť bez vrieskania postaviť situácii do očí a možno mu aspoň cudzí ľudia otvoria oči, že to, čo robí normálne nie je a chybou vo Vašom zlyhávajúcom vzťahu je on a nie Ty. Išla by som do poradne. Nezaslúži si Ťa.
3x do týždňa vonku večer s kamošmi sa mu zdá málo? Leto ešte ani nezačalo a on už bol BEZ TEBA na dovolenke? Správa sa, ako slobodný chlap bez záväzkov. Vadilo by mi to a veľmi!
Ja to mám podobne... on sa ak chvíľu snaží, po mesiaci však sa vracia všetko do starých koľají
A najviac ma vie vytočiť že sa niekedy opije "na náhodu" a potom spí celý deň... môj bol na 6 dovolenkách odkedy som bola tehotná.. vie byť super.. ale tiež som si nejak obvykla a keď sa snaží už som mňou tráviť čas je mi to neprirodzené...už som minulý rok zvažovala rozvod... fakt to bolo tak že som čakala kedy o mňa doma zakopne... a novorodenec doma. A pritom sa o seba starám, všetci hovoria ze na dve deti nevyzerám, pravidelne sa vzdelávam, občas sa aj muži za mňou obzrú.. muž má zvykne chváliť, ale čo z toho keď som po večeroch sama.. a keď nie je von s kamarátmi, tak počítač/mobil/telka... a tráviť čas chce len keď už horí.. aj to mám pocit že už zhorelo... navonok máme všetko, čo nám treba, o deti sa aj vie pekne postarať keď je doma... ja to preto takto držím
naozaj chceš s týmto mužom ostať? Akú rodinu má tvoja dcéra? Čo má z otca, ktorý je večne v ťahu? Ak on sám nechce na svojom živote nič meniť, čo evidentne nechce, ty sama neurobíš nič. Strácaš pri ňom čas, dala by som mu ešte poslednú šancu, do tej poradne by som išla, ale zároveň bude dodržiavať pravidlá - dovolenka iba s rodinou (pri normálne zmýšľajúcom mužovi by mi nevadilo, keby išiel s kamarátmi), dva večery v týždni bude s nimi, ostatné bude s vami. Ty nebudeš chodiť na celý víkend k sestre, ale budete víkendy tráviť ako rodina. Pri prvom porušení koniec. Nechcem byť zlým prorokom, ale podľa mňa mu to nevydrží ani do konca mesiaca.
@heymissg prepáč, prečo máš s ním dve deti? Nezmenil sa predsa zo dňa na deň
Ked chce ist do poradne (to je jedno z akeho dovodu), chodte tam..Myslim, ze sa nedozvie, ze je to uplne v poriadku.
@elizabet173 po prvé asi poviem že za obidve moje deti som neskutočne vďačná a nič by som nemenila. 1. Nechcela som aby bolo moje dieťa jedináčik 2. Nemala som vždy také sebavedomie ako mám teraz 3. Môj manžel má na jednej strane úžasné vlastnosti, na druhej strane úplne hrozné. Pred narodením každého dieťaťa sám od seba vyhlasoval, ako nebude už na nič mat čas, že už bude s rodinou a až po narodení druhého prišlo z mojej strany kruté vytriezvenie. Plus môj manžel je výborne komunikačne zdatný, všetko vie obkecať neskutočne... pekne vždy ma vedel zmanipulovať že je to vlastne moja chyba atď...ja som to predtým nevidela, ale občas sa ti musia stať tragédie aby sa ti rozjasnilo... teraz sa už viem tomu brániť, lepšie veci odkomunikovať, ale na druhej strane musí byť aj ten, ktorý ťa skutočne vníma. A popravde máš pravdu, že sa nezmenil zo dňa na deň, ale minulý rok to už bolo také, že som ho začala upodozrievať z nevery... takže, ako keby sa to vyhrotilo... a občas to ešte v hlave riešim , len ho s tým už nekonfrontujem, lebo by si dával pozor...
ja som teda silno tolerantna osoba.. ale toto nie..
@heymissg obdivujem ťa, ako to zvládaš, nedala by som to, odišla by som
Vztah medzi vami dvomi de facto uz skoncil. Uz len byvate spolu. Bud sa rozhodnete to obnovit, popracujete na zmene a budete mat ozajstny vztah. Alebo chodte od seba. Lebo to co robite, je zivorenie a nie zivot. Stracate obaja cas a otravujete si kazdy den blizkostou niekoho, kto vam je neprijemny a od koho utekate.
Autorka: Tvoj muž nechce ísť do poradne preto, aby sa podarilo identifikovať vaše problémy a pracovať na nich. On vie, že to, čo ti vadí a čo je problém sú jeho odchody. Pravdepodobne potrebuje utvrdenie, že "každý potrebuje čas na seba". Tipla by som si, že ak by vôbec išiel (pokojne to môže byť iba, aby ťa na chvíľu upokojil), tak by vybral psychoterapeuta muža v domnienke, že "bude na jeho strane". Daj si otázku, čo ti tento vzťah prináša? Si v ňom spokojná? Od toho zavisí, čo ďalej. Btw to hádzanie viny na teba, že chceš rozbiť rodinu je dosť manipulátorské.
@elizabet173 no ono to tak nebude navždy.. dlhodobo je to neudržateľné...
Ženy, ďakujem za každú odpoveď...proste ako píšete viaceré, takýto chlap je povahovo úžasný, on ma ľúbi, nič nám nechýba ale proste on tu nie je...písala som, ze vždy bol extrovert, ale nebolo to takéto...na dieťa ma prehovoril on, že už je cas, ze uz sa zabavil v živote dosť, že už chce rodinu...A keď som ostala tehotná, akoby sa zľakol že mu skončí život, začal chodiť viac von že kým sa mala narodí...narodila sa a nič sa nezmenilo...on by chcel aj druhé dieťa ale napriek tomu že aj ja po ňom túžim, ja ho s ním mať nemôžem, proste byť na dve deti sama...
Dá sa to ešte zmeniť ale musí on na sebe zamakať a na vzťahu. Ty sa do ničoho nenúť ale daj mu šancu. Neutekaj od neho ale ani ho neprijmi len tak bez toho aby niečo urobil. Proste musí sa donútiť robiť niečo pre rodinu. A keď si na to zvykne bude to robiť automaticky. A vtedy ho budeš postupne vedieť aj znovu ľúbiť. Vysvetli mu že ma šancu ale teraz to nejde nemôžeš. Po 40 tke by už mal mat rozum a vynútený život. Musí sekať dobrotu a to dosť dlho pokým tvoje podvedomie uverí že je spoľahlivý. Mysli na seba buď teraz ty tá čo si užíva život. Podelte si to. Vysvetli mu že to teraz neciti ale bude nakoniec spokojný a rad že na sebe a na vzťahu zamakal. Vzťah je niečo tretie medzi vami a trebárs o to starať. Ty mu pomoz tým že mu dáš nádej že sa k nemu vrátiš. Že sa nesnaží nadarmo. Povedz mu že chceš ale nejde to teraz no určite to príde keď budete makať na vzťahu. Tvoj príspevok do vzťahu bude ten že mu dáš šancu a nebudeš mu nič vyčítať len budeš trpezlivo čakať a vždy keď niečo pekne ti urobi tak mu dáš pozitívnu spätnú väzbu.
Odišla by som, on sa nezmení určite. Si mladá, nájdeš si ešte normálneho chlapa, ktorý bude rád doma so svojou rodinou. Nech sa dá vypchat aj so svojou poradnou. Možno by chvíľu sekal dobrotu, ešte nebodaj by ťa prehovoril na druhé dieťa a potom by zase behal kade-tade. Nie, ďakujem.
@heymissg obdivujem ta, chcela by som byť takto nad vecou ale ja vždy iba chvíľu vydržím, presviedčam sama seba ze je to v pohode a potom vybuchnem, on sa tu 2 tyzdne trochu snazi a potom sme zasa tam kde sme boli
@amelie2017 veď toto, pracu nemá narocnu, ale ak je nebodaj unavený ešte si pospi pred tým ako zdrhne von. Prádlo zloží, do vysávača kopne, mycku vyloži, smeti vynesie a aj navarí... len o 7 oznámi že odchádza a zasa som sama
Ahoj, aspon Ti navari, aspon kopne do vysavaca, aspon vylozi mycku. Ja mam 3 deti. Moj neurobil nic uz roky. Rozvadzame sa a som z toho na prasky. Aspon deti odvezie a dovezie zo skolky, skoly. A v sobotu odchadza na cely vikend s detmi, 2mi, jedneho ndcha, a dalsi vikend s jednym, a 2ch mi necha. PORADNU VYSKUSAJTE, ABY STE SI UJASNILI, CI IST SPOLU DALEJ, ALEBO TO UKONCIT. POMOZE TO ROZHODNUT SA. My sme s mojim chodili do poradne, tsm KLAMAL KAZDY KRAT, a to pred 2mi ludmi, co bolo uplne strasné. A mna opisoval akk vinicku, a ON BEZ VINY. Podla mna, ak tvoj este nieco robi, aspon doma, chodte spolu von, iba vy dvaja, nech Ti dieta niekto postrazi..a uvidite...zopakujte to par krat. IBA VY DVAJA 1x za tyzden, bez dietata. POTADNA VSM POMOZE MINIMALNE ROZHODNUT SA. Moj je manipulator, 7 rokov ma oddelovsl od deti on si uzival so svokrom a svokrou moje deti, a ja som jak krava drela doma. Teraz zivim deti sama, ....neviem, ci rozvod v niecom pomoze, aspon si vydychnem, a budem zit aj pre seba. Nemam cas si ani nechty ostrihat. Je to smiesne, ale je to tak. MAS 1 DIETA, CHIDTE DO PORADNE, AK SA ZACHRANIT DA, UROBTE TO. On podla mna nevie, AKO TO MA UROBUT, A RADSEJ UTEKA. POTREBUJE POMOCT, nevie ako na to. A TY MYSLI TIEZ NA SEBA, TRVAJ NA TOM, ABY STE 1X DO TYZDNA ISLI SPOLU VY DVAJA, V PORADNI TO PREDLIZ AKO JEDNU Z PRIORIT. Ak on "utekmi" z domu riesi svoje vnutirne problemy, aj to spomen v poradni, ako mu mozes Ty pomoct.... AK BUDE LEPSIE, a zistite, ze je lepsie ist od seba, tak to bude jasne. Drz sa. Ada
Kriza stredneho veku potrebuje rychlo vsetko stihnut a zit.Nie kazdeho bavi okupat dieta, pospratat kuchynu a sediet pri zene.Takeho neprinutis byt doma neviem co by som robila, ale mne by to nevyhovovalo.Moj otec bol taky v praci a potom za svojim hobby do klubu medzi chlapov, zavody, sutaze ma skoro 70 r a venuje sa tomu stale.Ale moja mama je introvert jej to nevadilo.Ty vlastne zijes sama s dcerou...skuste to obmedzit, ale ist k moru s kamosmi je pre mna neprijatelne.Hlavne sa nedaj nahovorit na druhe dieta jedno zvladnes aj sama...on ma svoju pravdu je iny typ osobnosti.Snazila by som sa, aby ho to doma bavilo
@luccija Veď toto on povie že jeho to nebaví....Ale koho to baví? Ani mňa nebavi upratovať, starať sa o vsetko, všetko riešiť, tiež som extrovert, ale založili sme rodinu a prispôsobila som sa...on sa prispôsobiť nevie. Koníčky nemá, možno to by som ľahšie zvládla, že sa niečomu venuje...Nič, proste behať po vonku, kamoši, vino, zábava...on tak vonku žiari šťastím! Je zábavný, vtipný, dobija ho to energiou...doma sa uz o com nemame bavit, nechxe ma drazdit kde bol a co zazil, s kym sa stretol...lebo ja som len v praci alebo s dcerou poobede....do práce som šla už pred dvomi rokmi, naschvál chodím skôr aby boli spolu rano, aby ju odniesol do škôlky...po skolke ale idem pre ňu, ideme von, potom doma porobiť, večera a spať...on kým sme preč dačo malo naoko spraví nech nevystajam, zdrží sa tu pol hodinu a zdrha...
@andreasaf boli sme pár krát aj spolu ale vždy sa pohádame, nemáme sa o com bavit, ja si idem v rodinnom stereotype, on ma kopu zážitkov ale nehovorí mi uz nic aby ma nedrazdil, takže ani v podstate neviem ako žije...
Snazi sa ma presvedcit ze vyrabam problemy kde nie su a chcem rozbit rodinu na co doplati iba dcera...ale ja fakt nemam pocit ze by sme boli rodina