Potrebujem si precitat nezainteresovane pohlady na moj vztah….som z neho dost frustrovana, a neviem racionalne rozmyslat. S muzom som 5 rokov v manzelstve plus 5 rokov sme predtym spolu chodili. Mame teraz dve male deti. A mne nejako zacina az teraz dopinat (teraz = asi rok nad tym uvazujem), ze ja nie som pre neho ta prva volba v zivote. Minimalne raz dotyzdna sa mi vynori nejaka situacia z minulosti, ktoru som v stave zalubenosti nejako prehliadala… Muz je skvely, vtipny, o deti sa stara, v domacnosti pomoze, ….len ide o to, ze toto by robil pre kazdeho. Jednoducho ma taku povahu, ze vie vychadzat s vacsinou ludi, ked treba pomoct pomoze, je zabavny v spolocnosti a ja sa necitim pri nom nijako specialne. Sme niekde vonku s kamaratmi, objedna drink kazdemu….ale mna sa prvej nikdy neopyta, co si prajem….ale ide vzdy od kamaratov, na svadbe pri cepceni som ho prosila, aby stal na urcenom mieste…ale on bol v bare s kamaratmi a hucal v nalade cely cas. Pri zavrecnom tancovani, ked hrali nase oblubene pesnicky som nemohla byt, ale on si to ani nevsimol (nebol opity), ked sme sa poznali asi tri mesiace sme boli na party a som ho nadranom prosila nech ideme domov a on sedel s kamaratom na gauci a kukali na baby ako tancuju az iny kamarat mu povedal, nech ma berie prec (mne bolo dost zle). Viem, tychto par prihod znie smiesne ale ja mam milion situacii, kedy som ja bola na tej druhej kolaji. Ked sa spolu rozpravame, tak je to skor rozhovor o nom, a ked ja sa zacnem jemu s niecim zdoverovat, vzdy to otoci na neho. Ja sa nemam s kym uplne o tom poradit, preto tu vypisujem na MK:(. Ale je mi tazko… Viem, ze ja niesom uplne jeho typ zeny a obvas mi da najavo nejake veci, malokedy ma pochvali, objatie si musim vynutit…povie ze ma lubi, ked mu to povoem ja. Ked sa ja pptrebujem vyrozpravat, alebo pocut nejake upokojenie…tak si to radsej nejako spracujem sama, lebo on bohuzial uz nie je moja opora (neviem ci niekedy vobec bol). Viac krat som sa s nim snazila rozpravat, ostal ticho alebo povedal, ze ho to mrzi a to bolo vsetko. Neviem co dalej robit….mozno je to takto aj v inych partnerstvach, mozno som len precitlivena…a mozno je to cele na figu. Nemyslim, ze nase manzelstvo je v troskach, lebo fungujeme a vieme sa aj zasmiat. Ale viem, ze ja nie som ta jednotka v jeho zivote….on v mojom zivote je.
@dzulli1980 😂, hej viem co myslis. Z popisu to moze aj tak vyzerat. Ale zas si myslim, ze aj zena sa ma citit lubena vo vztahu (tak isto aj muz), a teraz nemyslim, kytice ruzi kazdy den a ranajky do postele. V kazdom pripade, vdaka za odpoved…budem o tom uvazovat aj takto.
sice by si chcela byt stredobodom jeho vesmiru, ale bud rada, ze to tak nie je, lebo by ti nedal vydychnut, bolo by to velmi nebezpecne manzelstvo. Bud rada, ze ma povahu aku ma a popravde ci si to pripustis, alebo nie, asi prave aj to bola jedna z veci, ktora ta zaujala na nom. To, ze rec ztoci na seba je jeho crtou a ze teraz si si to vsimla a zacalo ti to vadit je zrejme len dosledkom nejakej vnutornej samoty, alebo nedovery v seba samu, co sa takto pretavilo v stav, kedy ho analyzujes a cely vas vztah. Nemala by si pokracovat, lebo to moze byt zaciatok konca. Potom si daj otazku, urcite to chces?
No ja napríklad mám na prvom mieste seba a potom daaaleko niekoho,ale teda ak má môj muž o niečo požiada a sľubim mu že dobre, tak to splním,tvoj ťa má úplne na háku
My teda nie sme manželia a sme spolu necelé 3 roky, ale máme to presne opačne.
Priateľ je ten citlivejší, viac emotívny, ma predstavu ako by mal jeho ideálny vzťah vyzerať doslova nalinkovanu. Nežnosti, pusinky, objatia na dennom poriadku, aby sme si vzájomne boli stredobodom vesmíru a všetko ostatné nech je ďaleko za nami. Ja som skôr racionálny typ, obuchany z každej strany zlými skúsenosťami z predošlých vzťahov a beriem aj vzťah viac rozumovo - aby sme sa podržali, mali dobre, pomohli si keď treba a vyriešili spolu problemy, čo prídu. Veľa riešim prácu, svoje koníčky, veci okolo domácnosti a nie som ten najpozornejsi typ človeka na planéte, to musím uznať. Je mi často vyčítané, že uprednostnil iných ľudí pred ním, iné aktivity - napr. rozhodnem sa že pôjdem na víkend pozrieť rodinu, a on je sklamaný, že radšej nejdem s ním niekam na výlet. Zostanem v práci o hodinu dlhšie lebo nestíham, a znova je sklamaný, že radšej trávim čas v práci ako s ním. Volá mi bývala kolegyňa, zakecam sa s ňou po telefóne a je naštvaný, že namiesto trávenia času s ním sa vykecávam na telefóne.
On je proste typ, ktorý by pre vzťah aj zomrel, som preňho najvyššia priorita a nechápe, že to nemám rovnako. Keď ho posielam von s kamošmi, aby trochu vypol hlavu, tak mi povie že radšej bude so mnou doma, pritom ja by som bez zaváhania šla, veď sme spolu celý týždeň po práci a víkend.
Sme proste iné povahy, ale to neznamená že ho neľúbia. Len tu lásku prejavujem v inej podobne, preňho chladnej. Myslím, že rovnako to ma aj tvoj muž.
@hankab ja myslím ale, že tvoj muž je na tebe citovo závislý a nedokáže bez teba ani dýchať pomaly ..čo by mne nevyhovovalo
Keby mi povedal po 2 hodinách volania s kamoškou, že prečo nechcem radšej s ním tráviť čas, tak sa na neho pozriem, či je v poriadku....tebe to neprekáža? Vysáva ti energiu, žije z tvojej energie
@marcellka32 stáva sa to raz za 2 mesiace, pri tom všetkom aký je to dobrý chlap to prekusnem, aj keď mi to občas odpáli dekel a vytočí ma to do nepríčetna. No zas chápem aj jeho stránku veci, že som fakt dosť chladný typ. Iná žena by bola v siedmom nebi, keby sa jej muž toľko venoval a bola by preňho priorita c1. Rozmaznáva ma, nemá problém mi napustiť vaňu a zapáliť sviečky keď prídem uťahana z prace, atd. robí toho veľa. Sme také protipóly v tomto, ale chvalabohu to funguje až na občasne tretice a lepšieho chlapa som nikdy nestretla.
Chápem ťa, tieto pocity vôbec nie sú malicherné. No čo narobíš, keď už máte spolu deti a inak fungujete OK. Ja som tiež vždy viac menej mala takýchto vlažných záujemcov. To sú také typy, myslím, že tvoj muž by bol taký aj s každou "inou voľbou". Aj mňa to občas mrzí, že nikdy nezažijem aké to je, keď je ten druhý bláznivo zamilovaný. Ale pre mňa je napr. viac vzájomná úcta. Skús nájsť na tom niečo pozitívne, čo pri ňom prežívaš a nie je to úplná samozrejmosť.
@egonsk ano je tam vnutorna samota a mala sebadovera. Ale ta samota vyplynula aj kvoli tomu, ze ked som potrebovala poradit, pomoct od partnera…neprislo nic. Naucila som sa s nim neriesit moje problemy (rodinne ano, ale moje vlastne veci si riesim sama). A nizka sebadovera tiez je dosledok vztahu….a uplne nie najlepsich slov, ktore mi muz povedal…typu, ze sa hanbi ze ma chudsie stehno, ako ja. Alebo xkrat mi povedal, ako ako vtip, ci sa nejdem prezliect/namalovat/ ucesat…a ked som sa zatala, ze nejdem….tak ked ma pochvalili cudzi, zrazu sa mi ospravedlnoval, ze aky je debil. A jednoducho, tych prihod bolo viac, kedy mi zacala klesat sebadovera a musim ju teraz niekde najst🙂. Dakujem, ze si odpisala.
@jarnajar vdaka…mas pravdu, ze nie je dobre sa zameriavat na to zle.
Ja som s mojim terajšim manželom už 6ty rok a je to 100 a 1 oproti bývalého manželstva . Bývalý bol ešte horší než tvoj ale to je o inom. S mojim manželom už 6 rokov ale stále je ako na začiatku možno aj viac stále ma vystíska aj po zobududení aj keď prídem z práce ja alebo on je veľmi pozorný a milujúci.My sa aj vieme porozprávať ak nás niečo trápi čiže je to opak teba a tvojho.Uff viem si predstaviť ako sa cítiš ja som si zažila toto a ešte horšie a bola som psychicky hotová. On bol taký stále alebo až po narodení detí?
Pisala som to uz v inej diskusii. Pred casom som randila s chlapom co mi venoval 100% pozornosti, kytice ruzi hocikedy, vylety, vecere, darceky a prekvapenia, vkuse na mne nalepeny. Citila som sa pri nom ako kralovna. Po mesiaci randenia mal u mna uz vacsinu veci, hranicilo to s love bombingom. Az som nahodne zistila ze panko je nezodpovedny a financne negramotny a ma vsade mozne dlhy a exekucie. Povazujem to za velky red flag pri budovani seriozneho vztahu a najma ze mi to zatajil. Radsej mat normalneho chlapa co ma v hlave usporiadane ako zasnivaneho princa nepouzitelneho do zivota.
Možno je povahovo, že nevie prejaviť svoje city - objatie, pozornosť. Deťom sa venuje. To je tiež plus. Keď ste vonku aj jeho kamoši a objednáva, ty mu zo žartu povedz,,, a mňa si sa nepýtal, čo budem konzumovať. On si to uvedomí. Berie ťa ako súčasť, ako samozrejmosť.
S tým riešením svojich problémov. nemáš niekoho rodine komu by si sa mohla zdôveriť, poradiť? Alebo rodinného priateľa.?? Úprimný človek, ktorý nezradí, nesklame, nevytára to vonku.
@bambieblue super to znie, ze si nasla spokojnost vo vztahu….no moj bol taky vzdy, len ja som to naozaj prehliadala a neuvedomovala si to. Je pravda, ze pred svadbou ma jeden moj kamarat tak polozartom varoval, ze budem sklamana, ale nevenovala som pozornost….po rokoch som sa ho na to pytala, a on povedal tu vetu v nadpise….ze ked zena miluje viac, nie je to dobre (ale je to asi aj nejake porekadlo😅. Ako mam pocit, ze je toho viac teraz…a samozrejne deti daju vztahu zabrat, a mamka na materskej si vsima nedostatky. Ale ja som s detmi pomerne aktivna a ked vidim, ako funguju naokolo partnerske dvojice, tak si uvedomujem, ze u nas je nieco zle. (A som si vedoma, ze to nemaju idylicke ani ine manzelstva….).
To je arabské príslovie: Je lepšie milovať muža, ktorý lúbi ženu ako muža, ktorého lúbi žena.
Všade je niečo... skús mu to povedať,, čo ti na ňom vadí, či by sa dokázal zmeniť.
@isis234 ved ja sa snazim vtipom ist nataketo situacie…ale tak v tomto je klasika, ked to nepovies priamo, nepochopi. Nad tym sa nejdem pozastavovat….ale ja som sa velkrat snazila s nim porozpravat aj pokojne, aj s humorom, aj s krikom (vybuchla som), ale odpoved bola, ze nie, ze to tak nebolo, ze ho to mezi alevo ostal ticho. Proste debata ani nezacala a bol koniec. No a co sa tyka osoby s kym pokecat…rodina nie (mame velmi dobre vztahy, ale nie az take osobne ze budem rozoberat moje manzelstvo) a moje kamosky…tak s nimi sme na rozdielnych cestach. Jedna je v uplne zlom vztahu a druha je sama niekolko rokov a ked sa stretneme, jednoducho mi to nejde rozoberat (snazila som sa, ale co sa tyka vztahov, kazda sme inde). Mozno je to len obdobie
držím palčeky, nech sa to upraví
Tak mozno ta trochu povzbudi, ze v mojom pripade je to opacne, co sa tyka toho, ze moj priatel ma mna na trosku vyssej priecke ako ja jeho. Ale v praxi to velmi nepocitujem a mame ine problemy, ktore su o dost horsie... Je to casto na porazenie 🫤😒
Autorka, tvoj muž je skratka taký typ človeka, a to nie je nič čo by si na ňom zmenila. Musíš ho len akceptovať takého aký je, aj keď ti to na ňom vadí, ale chlapi majú aj omnoho horšie povahy (tým ho neospavedlnujem). Uvedom si hlavne, že tá “nepozornosť” nie je vedomá uňho, nerobí ti to z trucu alebo náročky. Tipujem, že je rovnaký aj pri clenoch jeho rodiny.
Ja si napr pamätám narodky všetkých bývalých kolegov, ale na priateľove som minulý rok úplne zabudla. Áno hanbím sa, napadlo mi to v poslednej chvíli. Stáva sa mi aj, že ho nepočúvam a na druhý deň ma nachytá pri tom, že som mu niečo sľúbila a ja neviem čo 🫣 alebo mi 4x povie že zajtra ide o 9:00 zubárovi.. a ja sa ho ráno spýtam piatykrát, že kedy tam ide. veľakrát si zariadim niečo a potom som prekvapená, keď sa na mňa naštve že som sa ani nespytala, aj keď sa ho to priamo týka. Proste som taký sebeckejší a menej pozorný typ cloveka.
Urob zo seba tu jednotku v jeho zivote
@hankab wau absolutne vo vsetkych popisanych situaciach som sa nasla, presne ze nemozem pri nom dlho s nikym volat, ze nechodi s kamosmi von a ja mam obcas problem s pozornostou a nepamatam co mi povedal 😂 Ale ja za tym vidim skor ziarlivost a tu prehnanu citovu zavislost.
A ked sa s nim chcem porozpravat a racionalne prebrat nejaky problem, ktory mame, je uplne jedno ci maly alebo velky, tak to nezvlada, emocie ho rychlo prevalcuju a bud sa pohadame alebo zdrhne prec 😭 Takze diskusie na vazne temy nema ani zmysel zacinat a problemy neriesim ale radsej zametam pod koberec na neurcito 🙈😭
Moja mama mi stále hovorila ze žena by mala milovať muža menej ako on ju a bude v živote šťastná. Vôbec som s nou nesúhlasila kým som sa nevydala. Môj muž nieje ten typ co by horel pre niekoho láskou a prvé roky som tým veľmi trpela. Ale časom som si začala všímať práve tie maličkosti, tie male prekvapenia, ktoré stále sú aj po 23 rokoch co sme spolu. A myslím ze to je dôležitejšie ako keby mi mal vyznávať denne lásku a chovať sa ako debil. Viem ze ho nezmením a nikdy ma nebude nosiť na rukách. Ale celý život sa naňho môžem spoľahnúť, nikdy nenastala situácia ze sme s deťmi boli v ohrození, nemali čo do úst a pod.
@larinka552 tuším máš doma kópiu, alebo ja mám doma kópiu tvojho 😁 keď sa naštve, nemá zmysel za ním chodiť a snažiť sa to vyriešiť minimálne 24hod. Presne, tie emócie.. prekrúca, domýšľa si, povie mi že ho boli srdce, neľúbim ho a som bezcitná.. už to silno filtrujem.
ja stále vravím, že mám doma mega pozornú ženu v mužskom tele 😂 a ja som tým pádom ten chladný chlap, no..
uplne najsprostejšia rada radiť žene, ktora sa citi nemilovana, že to musi akceptovať..muži su taki, ked žena trpi, ma to rešpektovat, jak keby sa muž nemohol zmenit, aby bola šťastna, nemusi na sebe pracovat; nemusi sa snažiť...alebo zmenit aspoň jeden navyk
blbost jak mraky
skonči to tak, že jedneho dňa mu ujdeš s takym, ktory tvoje city bude naplňat
odpoved maš - miluješ ho viac ako on teba..inymi slovami, čo si si vybrala, to maš a ako si si ustlala, tak spiš
otazka, prečo si bral on teba?
Typek si zasluzi lepsiu
Vybrala si ho, nezmenil sa. Stara sa. Ona zacala mat ine naroky. Ona je problem
To je častá dilemma, či si človek zaslúži lásku v podobe, v akej ju potrebuje, alebo ju má hľadať v skutkoch partnera, ktoré primárne ako prejavy lásky nevníma. Môj názor je, že ak niekoho ľúbim, chcem aby sa cítil milovaný a snažím sa mu ju dávať tak, ako to potrebuje. Inak bude opakovane dochádzať ku konfilktom. Ak to tvoj partner nechce robiť, je na zamyslenie, ako veľmi ťa ľúbi a či vôbec.
Aj si mu to niekedy povedala, čo by si vo vašom vzťahu ty potrebovala? Čo ti chýba? Podľa mňa ťa má rád, ale nie je extra romantický typ chlapa. Neviem, či si ešte doma s deťmi, ale väčšinou na materskej má žena príliš veľa času rozoberať takéto veci a možno aj zbytočne analyzovať. Skús sa zamerať na to dobré, čo máte. Možno iný by ti vyznával lásku každý deň, ale zase by ťa podvádzal alebo by nič nerobil v domácnosti alebo by mal nejaké iné neduhy.
@karolinakr ja neviem, preco si ma bral…bol cas posunut vztah dalej. Neviem no…a ano suhlasim, ako si ustelies, tak sa spi….nikto ma nenutil.
Mne toto, čo píšeš, také naivné príde, proste úplne zbytočné trápenie sa kvôli ničomu ... prídu deti, vzťah sa zmení ... ja si nemyslím, že pre neho nič neznamenáš, ženy si zvyknú stavať vzdušné zámky, niečo v štýle tých ružových románov Rosamunde Pilcherovej, no reálny život je úplne o inom ... muži rozmýšľajú úplne inak ako ženy ...