Keď pri debate s partnerom na margo toho že po ukončení VŠ by ste šli pracovať do vzdialenejšieho mesta povie: že by vam v tom nebránil (skončilo by to rozchodom automaticky) ,a bol by teda smutný ale čo už …a že vam nechce brániť v kariérnom raste.
Asi za normálnych okolnosti by sim čakala niečo typu že nechce aby som odišla, hľadal by riešenia aby obaja boli spokojní a mohli sa pracovne rozvíjať a nie dať takto “požehnanie na cestu” …
Zbytočne dramatizujem alebo by sa to aj vás dotklo?
Toto sa pravidelne deje v serialoch, ze niekto dostane pracovnu ponuku a zrazu vsetci brutalne nad vecou, jasne, nechcem ti branit, brzdit ta, chod a blablabla.
Hlavne ze dvaja dospeli sexuju bez ochrany, zena otehotnie a este dva diely to taja, odmietaju priznat, zvazuju potrat, zasadne sa nikto netesi.
Tak teraz neviem ci to pisu podla bezneho zivota ludi, alebo len ja nikoho takeho nepoznam.
A co od toho clastne chces? Aby Ti povedal, ze nechce, Ty sa obetujes a potom mu to eventualne budes po par rokoch vycitat? Ze si mohla to ci ono? Respektive co by si si myslela o cloveku, ktory Ta nepodporuje v Tvojich snoch a potrebach? Ze Ta ma rad? A preco by mal hladat on? Tomu nerozumiem?. Preco nemozes navrhnut Ty? Respektive preco by ste si to nemohli normalne vydiskutovat, namiesto "trapenia sa" na MK?
No zamrzelo by ma to... ze zivotne rozhodnutia by nas oddelili a pritom su moznosti (ist spolu)... my sme sa spolu stahovali dva krat vzdy ine zahranicie, dolezite bolo, byt spolu... normalne si s nim sadni, ake mate plany do buducna, lebo on ta podla mna berie ako prechodku...
Áno, dramatizujes. Si dospela, rozhodni sa sama kde chces pracovať a nečakaj od partnera, že sa ti hodí k nohám, len aby si zostala. sadnite si a preberte fungovanie vášho vzťahu, či sa to dá/nedá a za akých podmienok. Nemám problém, vyrobim si.
A čo od neho čakáš? Že sa ti hodí k nohám a bude ťa prosiť, aby sa nikam nechodila? Pýtaš sa, či je to láska. A to, čo robíš ty jemu, že mu oznámiš, že po skončení školy odchádzaš, je láska? Ty si sa rozhodla, oznámila mu to. Čo mal, chudák, robiť viac? Povedal, že bude smutný.
Prečo by sťahovanie malo skončiť hneď rozchodom?
krásna pasivna agresivita, o laske nemoze byt ani rec, daj mu zbohom a zacni novy zivot bez manipulátora.
Vezmi si to opacne - keby teba partner postavil pred hotovu vec, ze zamysla nejaky krok ktory je nekompatibilny s vasim vztahom (pre mna osobne ine mesto nie je prekazka, ale kazdy mame ine priority), ako by si to brala? Tiez asi tak, ze o vas nebojuje a hned vsetko vzava na ukor svojho pohodlia. Ty si mu dala najavo, ze karieru uprednostnis pred vasim vztahom (na co mas plne pravo), no a on reagoval adekvatne.
mozno este to stahovanie neberie prislis vazne, ked si to len nacrtla, mozno keby naozaj ide do tuheho by inak reagoval. (niekedy chlapovi dojde bohuzial az ked tam naozaj nie si). daj tomu sancu a bez vycietiek este raz povedz ze chces rozobrat tu temu. zaroven rozpravaj o sebe, co ty citis. podstata vztahu je, ze ty zdielas svoje pocity. tak mu povedz ze tebe by to bolo luto. a ze co citi on. ( ale on aby prejavil co citi uprimne to nie je len tak,- mozno mu vas vtzah vyhovuje takto a sam nevie co by chcel,tak daj pozor ak chces uprimnu odpoved, aby si ho do nej nedotlacila) aj keby odpovedal ze nevie, este stale to nemusi znamenat, ze ta nema rad.
@barborachors 🤦🏻♀️ Žartuješ?
Záleží od toho, ako si mu to predložila. Pýtala si sa ho, čo by na to povedal, kebyže odídete spolu po skončení školy pracovať do iného mesta alebo si mu len oznámila, že ty by si odišla? Aká otázka, taká odpoveď.
@barborachors myslím si presne to čo ty...
dokonca by ma napadlo že by bol aj rád...
@barborachors
@deti95060810 A čo by ste si pomysleli, keby to bolo opačne? Keby sem písala baba, že žije v meste, kde má svoju prácu/školu, rodinu, priateľov, je tu spokojná, sťahovať preč sa nechce. Ale má priateľa, ktorý končí školu, dostal dobrú pracovnú ponuku v inom, vzdialenom meste a oznámil jej, že tú ponuku prijme a presťahuje sa? Zase by len chlap bol hajzel, však? Tuším tu aj podobná diskusia bola, o sťahovaní do zahraničia.
Presne moj pribeh, ale bolo to opacne. S partnerom som sa spoznala vtedy, ked zacal karieru. Zo zaciatku nadherny vztah, travili sme spolu vela casu. Ale potom ho prevelili do ineho mesta, nakolko bol vojak, vyssia hodnost a nastalo neustale cestovanie, bol viac prec , ako doma. Cakali ho este roky prace a budovania kariery. Ja som vedela, co pre neho praca znamena a nikdy by som mu nedala ultimatum, bud ja alebo praca. Tak sme sa rozisli, lebo on mi nemohok dat plnohodnotny vztah a ja som nechcela cakatva stratit roky. A co sa stalo ? Mala som odvtedy jeden vztah, ktpry mi nevysiel a moj ex sa v tom case vratil na Slovensko a znova sa nam stretli cesty a uz sme manzelia 🙂 co k tebe patri, sa ti vrati, co sa nevrati, tak nikdy nepatrilo 🙂 kebyze sa vtedy vzda kariery a ide do civilu, tak by bol frustrovany chlap, co by mi to stale vykrikoval a robil by nejaku pracu, co by nebola ani zaplatena a nebavila by ho. Ja som ho nechala ist, on mna a vidis, nakoniec sme aj tak spolu 🙂 a obaja sme si povedali, ze v tento koniec sme obaja dufali. Pretoze ten vztah bol nadherny vzdy, len okolnosti nas vtedy rozdelili🙂
Keď si mu to povedala oznamovacím tónom ,,pôjdem pracovať do iného mesta …a ani si mu nepoložila najprv otázku ,čo by na to povedal…tak reagoval správne .Takú istú odpoved by som dala i ja .To znamená sama si sa rozhodla a jeho máš na háku ,nezaujíma ťa keďže by si bola ochotná odísť bez neho ..
A páči sa mi ,že ta podporuje v kariérnom raste a neťahá ta smerom nadol .
A vzťah na diaľku neznamená automaticky rozchod
Keď máte pevne základy ,vzdialenosť vás nerozdelí ,naopak vzťah vám to posilní a neskôr môžete zvážiť ,že sa jeden k druhému presťahuje
Keď sa dvaja majú radi ,všetko ide .
Porozpravala by som sa s nim o tom, tazko takto povedat ako je to myslene.
Co je vzdialenejsie mesto? 30,50 alebo 100 km?
Mne skor pride, ze ti v tom vztahu nie je tak dobre, ako jemu. Podporil ta v kariere, ak chcete spolicny zivot, skus navrhnut nieco aj ty
Ono na jednej strane je super, že chce, aby si kariérne vyrástla a robila čo ťa baví a nechce ťa nasilu držať pri sebe, ale mňa osobne by to tiež zamrzelo, že sa akokeby vzdáva bez boja a hneď ťa necháva ísť