Cítim v sebe nepokoj alebo vinu. Až sa to hanbím napísať tak preto takto anonymne (nie som žiadna pubertiačka) občas sa mi stane že jednoducho ležím v posteli snažím sa zaspať a zrazu pociťujem že niečo robím a nie je to sen... Cítim akokeby námesačnosť a potom si to nepamätám. Raz sa mi to stalo v sne že mám intímny pomer bez svadby teda ja to tak uznávam je to môj názor. A potom som mala v sebe nutkanie
Prosím, napíšte úprimne pravdivú odpoveď na otázku
Otázka: je sebauspokojenie (v kresťanstve) hriechom?
Ďakujem.
Boh nas ochranuj pred vsetkymi akoby krestanmi co nepoznaju prikazania atd.
Ano sebauspokojovanie je hriech, musis sa z neho vyspovedat, najlepsie takemu knazovi ako ja, ktory sa ma pytal kolko krat kedy a ako presne😀tymto zdravim kapucinov v Ba😀
@judit47 ja to nemám odvahu povedať kňazovi... 🤐 Je veľmi milý, zlatý ale hanbím sa za to. Ako by som mu to povedala
Prosím ťa, vieš čo už kňazi všetko počuli?
U človeka je pád na hriech rýchli čo sa týka fyzických veci tela.
Keď je človek mladý trepu s ním hormóny...
Do toho vstúpi fantázia...s mozog vie krásne preludy predkladať, fantazirovanie sa tomu hovorí...
@lucyluska možno nájdem v sebe odvahu ak by som to povedala inému kňazovi. Môžem sa opýtať o radu ako sa to pokúsiť povedať čo najslušnejšie? Zároveň samozrejme aby pochopil o čo ide
Deje sa ti to preto, ze si nadrzana. Rozhodla si sa nemat sex, ale je to prirodzena potreba a telo si /sa/ spravi po svojom. Nepojdes za to do pekla /primarne preto, ze nic take neexistuje/ bez ohladu na to, ci to nejakemu knazovi zavesis na nos alebo nie
najdi radsej odvahu pocuvat svoje telo, nie debiliny o hriechu
keď povieš, že previnila som sa proti čistote, myslienkami, slovami, skutkami, sama so sebou, pochopí.
No ale v spanku to ovplyvnit nevies. Ci robis go potom uz aj vedome?
Biblia nám hovorí, aby sme sa vyvarovali čo i len náznaku sexuálnej nemorálnosti (Efezským 5:3)
@luccija to povedal kto? Ten, co sa sam seba nikdy nedotkol?
Miliardy ludi na zemeguli denne masturbuju a zvladaju popri tom uspokojit este aj svoje manzelky, manzelov, druzky, priatelky, milenky atd.
Ale ano, urcite pojde autorka aj vsetci ostatni veriaci do pekla ak sa co i len dotknu svojich pohlavnych organov. Toboz v spanku, ako si to vobec dovolili!
Ach jaj, niektorym ta viera kvapka na karbit…
Ak si naozajstná kresťanka tak si o tom niečo naštuduj. Vedome sa zdržať vieš ale nevedomie - spánok ovplyvniť nevieš, telo spraví čo potrebuje.
Pytas sa na krestanstvo...ak si to robis, je to hriech a musis sa z toho vyspovedat, lebo ak nie a vedome to zamlcujes pri spovedi, je to potom neplatna spoved a nasledne pachas svatokradez, ak ides na sv. prijimanie a to je hriech, za ktory je zatratenie. Bud si ista, ze masturbacia je hriech, ktory spovedajuci knaz pocul v spovednici uz milionkrat...blby pocit mas z toho len Ty. Chod teda ku knazovi, ku ktoremu bezne nechodis a urcite sa z toho vyspovedaj. Ziadne eufemizmy, pomenuj to. Ak sa Ti o tom iba zda vo sne, nie si pri vedomi, vyspovedaj sa z necistych myslienok a tuzob.
@vanilkovazmrzka samozrejme, ze existuje peklo.. pozri, ake krasne peklo robi cirkev svojim oveckam zo zivota..
Mne je toto normálne ľúto. Ľudia veria v Boha a preto, že cirkev si vymyslela tieto somariny tak ozaj veľa ľudí trpí, rozpadajú sa manželstva a pod. Plánuješ všetko čo píše cirkev ( vravím cirkev, nie Boh) dodržiavat? Mať neskôr muža s ktorým budeš celý život plodiť deti ? Lebo nič iné vlastne neprichádza do úvahy. Prípadne ešte znova zdržanlivosť, ale ako vravím, to veľa krát stojí za krachom manželstva. Buď veriaca, ale ver Bohu nie cirkvi. Tá už napáchala priliz veľa zla vo svete.
Preco je to hriech?
Pre mňa je hriech len to, keď niekomu ubližuješ, klameš, podvádzaš...., no človek má svoje potreby,pudy a keď si sam pomôže, tak ako sa toto môže brať ako hriech? Toto nikdy nepochopím 🤔🤔. Keby si tu sexuálnu potrebu poriesila s iným partnerom ako svojím,to je hriech.
@andreatytler takto to vysvetluje cirkev a katechizmus
https://www.slovoplus.sk/masturbacia-preco-je-h...
Stačí keď mu povieš,robila som nemravné veci a ďalej ho nemá čo zaujímať čo konkrétne.
Ja by som to tak neprežíval. Pokiaľ človeka stvoril Boh, tak ho stvoril aj s jeho potrebou onanie alebo masturbovania. Takže nič hriešne by som v tom nehľadal.
Slovo si dokážeme vysvetliť každý po svojom. Napriklad právne normy sa píšu presne a jasne, aby sa nedali vykladať rôzne. A napriek tomu koľko je právnikov, toľko je výkladov. A biblia sa šírila najprv ústnym podaním a nakoniec je to preklad zápisov zo starých jazykov. Takže mnohé slová mali v dobe zápisu odlišný význam alebo ich presný vyznam nepoznáme. A koľko je vykladačov biblie... takže aj tých výkladov bude toľko.
Ja vidím napríklad príbeh o Onanovi ako príbeh ľudského zlyhania a nie ako príbeh o škodlivosti ukojenia sa mimo pohlavného styku. To by potom bola hriešna aj prerušovaná sulož.
@zmrzlinka8
@sardinka32
@ktochytavzite vy velke krestanky 🤦♀️ Napriklad aj antikocepcia je vraj hriech. Ziadnu nepouzivate? Uz mate 15 deti, ci sexujete iba ked ich chcete plodit?
Je to hriech ale ak to robis v spanku tak nie, lebo vtedy si to neuvedomujes a nie je to naschval. Peklo existuje a je realne. Ja sa spovedam aj z toho. Som dospela, tak normalne poviem, ze masturbovala som. Je to trapne ale Pan Boh mi dava silu vyznat aj tento hriech a poviem si, ze pan farar pocul mozno aj horsie veci... Niektory farar dokonca povie dakujem za uprimnost.
Prajem ti, aby ti Pan Boh dal odvahu a silu vyznat aj tento hriech na spovedi. Tvojej dusi sa velmi ulavi, budes sa citit lahka ako pierko 😊😇🪽
Kresťanstvo je samo o sebe hriech, najhoršia a najfalošnejšia viera. Je to vymyslel. A sebauspokojovanie je hriech aj v iných náboženstvách
Bolo to nevedome, čiže stav ktorý nevieš vôľou ovplyvniť. Nijako si sa neprevinila.
Pises ze uz nie si pubertacka….to chces povedat, ze si to nikdy, ale naozaj nikdy nerobila?ani ked si dospievala?to sa mi nechce verit….
@ktochytavzite toto nie je pravda.
Nemusi samozrejne opisovat podrobnosti co ako a kam...
Ale treba povedat ze sa jedna o masturbaciu,smilstvo,6.prikazenie....
A ak to bolo v sne,tak treba povedat,ze to bolo v sne....
Je to asi neprijemne,samozrejme...ale prave to je ta najvacsia pokuta-vyznat sa z hriechu...
Knaza toto myslim,nezaujima...
Pocul uz milion hriechov a je vlastne k tomu studovany,vie s tym zit a vie ako k tomu pristupovat.
Nemoze to rozpravat nikomu,takze klud....
A neveriace,kt.sa k tomu vyjadruju,ti nemaju co robit.
V biblii sa nieco pise,my tomu verime a tym padom mame iste pravidla.
Je velmi netaktne osocovat cirkev alebo tvrdit,ue peklo neexistuje.
To je vas nazor,nemusite v to verit..ale nepiste to tu ako ozajstnu pravdu,hotovy fakt....
Autorka-odhod zabrany a chod na spoved.
A uz to nerob.
A ak mas otazky phladom viery,su tu na to skupinky.nepis takto verejne....
neviem či je to hriech alebo nie, no určite je to veľmi príjemné 😎 uži si 😉
@osky no určite,všetky podrobnosti nejakému kňazovi,veď boh to vidí,stačí keď povie nemravnosti a olizuje úprimne i keď je to samozrejme nezmysel.
Cítila som že som bola v spánku