Ja mám 22, partner 36

15. jan 2022

Ahojte. Rada by som počula vaše názory : ja mám 22 rokov, chlap 36.
Som spokojná atp, nejde o to. Ale z vašich skúsenosti a z praxe by som bola veľmi rada za úprimne a nezabrdajuce názory. Či je to z dlhodobého hľadiska dobrý nápad.
Hľadám stabilný vztah, istotu, spoločne zázemie, plány a budúcnosť ale zároveň chcem pocestovat a užívať si a nemať pár rokov deti - v totmto sa zhodujeme

marsmykkok
15. jan 2022

chlap deti nemá? Chce ich vôbec naozaj? Tam vidím tiež dôvod prečo mu vyhovuje žena čo deti nemá a nechce v blízkej dobe. A inak ja nefandím takým vzťahom, ty budeš mať napríklad 35, chlap pred 50, on bude chcieť sedieť doma a mať kľud, ty na vrchole svojich síl.

marca12
15. jan 2022

To nie je o veku,vekovom rozdiele,ale o tom aky je dany clovek. Ak nie je psychopat,je mily,pozorny,napomocny,uprimny a vies sa nanho spolahnut a sedite si povahovo,kaslat na vekovy rozdiel. No castokrat su jedinci,ktori si najdu tak mlade baby,nevyzreti a posahani. Takze si daj pozor. Moze sa ti zdat fajn,ale zdanie casto klame. Vsimaj si ako sa sprava k rodine,rodicom,surodencom ako sa vyjadruje celkovo o ludoch. Ja osobne bocim od ludi,ktori sa neustale na niekoho stazuju,nepekne o niekom hovoria. Takisto bocim od ludi,ktori sa vkuse stazuju na robotu,vyohovaraju cely kolektiv,sefov,to su ludia,ktori nie su prijemni spolocnici do zivota a maju vecne s niecim problem,vecne su nespokojní.

juliasb
15. jan 2022

Čisto racionálne je to z dlhodobého hľadiska zlý nápad. Ženy sa dožívajú 5 rokov viac než muži plus vy mate ďalších 14 rokov rozdiel. Štatisticky je pravdepodobne, ze posledných skoro 20 rokov prezijes sama. To je cca toľko, čo žiješ do teraz.
Ale to si asi nechcela počuť. Ostatne ženy ta snáď povzbudia

diamond007
15. jan 2022

Jasné, 14rokov nie je tak dlho. Ak si vyhovujete vo všetkom tak nevidím dôvod riešiť vek. Hlavne si iba ujasnite rodinu.. ty píšeš pár rokov deti nie, ale neviem či bude chcieť v 45tke mať on deti. Jedine toto je zaujímavé, jemu vyhovuje že má mladú ženu a zatiaľ deti nechceš,ale on má už na ne aj ,,vek,,. (Nemyslím doslova teraz hneď, ale o 10rokov ty stále môžeš chcieť a on už nemusí). Tak je možnosť že deti nechce vôbec ani on.

petronellla87
15. jan 2022

Ak si vy dva rozumiete tak je to cajk... Držím palce❤️

mirkava
15. jan 2022

Ja by som v tom nepokracovala. Z dlhodobého hľadiska. Ty si chceš ešte užívať. On by už mal mat deti rodinu. Je to individuálne, ale ja by som to ukončila...

diamond007
15. jan 2022

@juliasb nemyslím že sa môžme riadiť podľa štatistík.... Poznám muža čo teraz zomrel, agresívny forma rakoviny, od zistenia žil mesiac, manželka bola o 2roky staršia od neho a je 40+ už vdova. A naopak, rovnaká forma rakoviny postihla aj ženu 50 ročnú susedu, zomrela a muž je vdovec už rok ako 50rocny. Tým chcem poukázať že nikto nevie aký tuhý má korienok a s ľuďmi chorobami bude bojovať. Mám kamošku, má 53r, jej muž 73, sú spolu 30rokov a keďže jej muž pracuje vo svojej malej firme, je aktívny,športuje,má hobby a hlavne sa o seba stará a jé zdravy, nemajú medzi sebou žiadne problémy vekové ani v tomto veku.
Zato sa rozvádzajú naši známi 45rocny po 25rokoch, muž 120kil, cigarety a alkohol a žena iba športuje a stará sa o seba. Tiež ju to prestalo baviť. To je len pár príkladov kedy človek nevie predvídať nič, choroby, záľuby, spoločnú cestu a pod.
Ja vravím jedno, muža som si vybrala skvelého, na rodinu som si lepšieho vybrať pre seba a deti nemohla, ale človek nikdy nevie, ako sa to bude vyvíjať o veľa veľa rokov. Na túto fázu života by som nemenila a s mužom sme aktívni obaja tak snáď nám to ostane aj vo vyššom veku 🙂

marsmykkok
15. jan 2022

@diamond007 no výnimka je vždy. Ale celkovo vždy je to tak väčšinou že ženy ostanú vdovy dlhé roky, deti prežujú rodičov atd. Samozrejme, stane sa aj že muž pochová ženu, rodič dieťa, ale to sú skôr ojedinelé prípady.

lentajeho
15. jan 2022

My máme medzi sebou 10 rockov rozdiel sme spolu 5 rokov a nikdy sme sa nepohadali vždy si vieme normálne všetko vydiskutovať bez hádok a nie je to o veku ak si s ním rozumieš tak buď s ním hlavne aby si ty bola šťastná a je to o tom mužovi hlavne aj v hlave musí mať niečo, byť rozumný a hlavne zodpovedný. A hlavne komunikácia je základ či to aj on cíti tak ako ty, držím palce.

maria39
15. jan 2022

zeny nerieste to kazdy je strojcom svojho stastia ..nechajte tu slecnu nech sa rozhodne sama ona bude snim zit nie vy

mirkava
15. jan 2022

@maria39 ona chce náš názor 😉 určite sa rozhodne sama

21oktober
15. jan 2022

za mňa nie, má 36 rokov , ty najbližšie roky deti nechceš, takže predpokladám 4-5 rokov , muž po 40 tke ,nie je už taký tvárny na prvé dieťa , to už sú určité rituály ktoré nebude chcieť meniť.

maria39
15. jan 2022

@mirkava to je velka chyba lebo kazda jej povieme daco ine a ona to este nepozna ako to chodi vo fungovani

maria39
15. jan 2022

vecsina jej radite ze nie lebo je to velky vekovy rozdiel treba pozerat aj nato aky je to muz ci je stvoreny pre rodinny zivot alebo nie.... povaha ..charakter ..ta slecna vie najlepsie aky je to muz

marsmykkok
15. jan 2022

@maria39 no keby je na rodinný život, má už asi nejaké deti s niektorou z predošlých partneriek...

21oktober
15. jan 2022

@maria39 no ono to je veľký vekový rozdiel , 36 ročný chlap ktorý nemá v tomto veku aspoň jedno dieťa naberá na riziku pre partnerku , po 40 tke to ide raketovou rýchlosťou .

katkaba1
15. jan 2022

Aktuálne mám 32 rokov, muž 43 rokov. Sme spolu 9 rokov, teda ja som mala 23 keď sme sa spoznali, muž takmer 35.
Aktuálne máme 1,5 ročné dvojičky. Môj muž vyzerá lepšie ako muž mojej kamošky, ktorý má 32 rokov. Športuje, dbá o seba, pomáha s deťmi. Nikdy sme nepocítili problém pre väčši vekový rozdiel.
Za mňa to môže fungovať a držim palce. Budúcnosť nik nevidí, istotu nemáš ani pri mladšom partnerovi ak ide len o vek.

dominidi
15. jan 2022

Toez mam starsieho partnera uz 10 rokov a vekovy rozdiel necitim..
Na margo komentov typu ze zomrie ovela skpr ako ty ti poviem len tolko, radsej prezit stastnych 20 rokov plnych lasky ako 40 rokov s debilom, ktory uprednostni vsetko mozne pred tebou a ty budes na poslednom mieste..takych diskusii tu je kazdy tyzden dost..

kris_tin257
15. jan 2022

Veľmi zlý nápad, treba myslieť na budúcnosť nie na prítomnosť aby ti prítomnosť neznicila budúcnosť

21oktober
15. jan 2022

@dominidi dá sa prežiť aj štastných 40 rokov s dobrým mužom , stačí dobre vyberať. Vek partnera je limitujúci pre mnoho činností .

bona_dea
15. jan 2022

@21oktober fakt si ma rozosmiala 🤣🤣🤣🤣

dominidi
15. jan 2022

@21oktober ak je spokojna, vek by nemal byt kriteriom preco do toho neist..vek nie je limitujuci v nicom..clovek “neumiera” dovrsenim 40tky..niektori 60tnici su aktivnejsi ako 20tnici.

luccija
15. jan 2022

@juliasb štatisticky vieš ako dopadne väčšina manželstiev, takže možno bude ešte mať do smrti 3 partnerov

iv007
15. jan 2022

Uprimne.Malokomu s takymto vekovym rozdielom to vyjde.Mam osobnu skusenost s o 11 rokov starsim partnerom,dlho sme sa snazili aby to klaplo ale po case som rezignovala.Vyrastali sme v inej dobe,nazorovo sme sa lisili a naozaj ten vek hral velku rolu co som pochopila casom.Mozno vy budete vynimka ale obavam sa ze to pocitis tiez ked opadne ta prvotna zamilovanost a osial.

bona_dea
15. jan 2022

@juliasb štatisticky 🤣🤣

basska_b
15. jan 2022

Takýchto diskusií tu už tiež bolo veľa. Väčšinou ženy, ktorý taky vzťah nezažili, tu píšu, ako to v žiadnom prípade nebude fungovať, že zomrie, že bude pasívny a neviem čo. Tak ti aspoň napíšem aj reálnu vlastnú skúsenosť... ak sa zhodujete v názoroch, povahach, plánoch do života , je z dobrej rodiny - PREČO NIE? problém tam nevidím vôbec. Si mladučka, aj keby to na niečom krachlo, nemás sa kam ponáhľať ešte podľa mňa. Ale zas si už dosť veľká na to, aby si začala samostatný život s mužom svojej voľby. A to, koľko sa dožijes ty, on, to je vo hviezdach. Zajtra ráno sa mi môže niečo stať alebo môžem dostať diagnózu, kde mi bude oporou paradoxne starší partner...

21oktober
15. jan 2022

@bona_dea to som rada , nech ti padne k úžitku .

21oktober
15. jan 2022

štatisticky --- takéto manželstva omnoho viac končia rozvodom , zvlášť ak muž prekročí 40 tku . Vek je limitom v mnohom . Ono to znie neromanticky , ale len ja som minulý rok rozvádzala alebo teda sprevádzala pri rozvode asi 10-15 vekovo nevyrovnaných manželstiev.

autor
15. jan 2022

@marsmykkok nemá 🙂
@marca12 poznám ho vyše roka, pravidelne sa stretávame, poznám aj jeho rodinu a všetko je ok.. na pohľad minimálne

@juliasb Vieščo aj toto je odpoved 😀 ja som chcela úprimný názor, čiže ďakujem 🙂

bona_dea
15. jan 2022

@21oktober a kolko vekovo vyrovnanych si sprevadzala rozvodom za minuly rok?