Ako si vybrať medzi dvomi mužmi?

18. aug 2020

Akokoľvek nemorálne, nemožne, zle to znie (áno, všetko si uvedomujem), "vyberám" si medzi dvomi mužmi.
Po rokoch nie zrovna ideálneho vzťahu (veľmi som ho milovala) som sa spoznala s momentálnym priateľom - nečakane a skoro po rozchode. Nechcela som do nového vzťahu ponáhľať, ale sme už spolu pol roka. Nebola to tá rúžová zaľúbenosť, ale postupne, každým dňom ho mám radšej. Bývalý sa mi začal ozývať, na začiatku som ani nepomyslela, ale láme ma už pár mesiacov a cítim v hlave, že to nerobí dobrotu. Všetko oľutoval, chce zmeniť, vrátiť, napraviť. Nedokážem prerušiť, zablokovať kontakt a zo slušnosti zdvihnem, stretnem sa, keď sa chce (znamená to, že ho stále milujem?). Začínam mať stavy, ktoré nechápem. Viem si život predstaviť s obomi. Terajší priateľ je super,muž do budúcna, je tam dôvera, spoľahnutie...a keď som s ním, občas porovnávam s bývalým (typu... bojím sa byť s ním v aute, bývalému som v šoférovaní verila 100%). Blbosť hej, viem, že každý človek je iný a má svoje + a - a treba ho brať tak.Keď som v kontakte s bývalým, mám výčitky a myslím na priateľa.
Už rozmýšľam všelijako a mám pocit, že je jedno ako sa "rozhodnem" - v oboch prípadoch príde doba, kedy to môžem oľutovať. Stačí malá hádka a hneď si poviem, že s druhým by bolo lepšie.
Neviem, čo robiť. Nechcem ubližovať nikomu. Neviem, či možno bývalému veriť. V minulosti sa už nemá paprať. Ale zas nechápem, prečo mi to v hlave robí takú šarapatu. Priateľa mám rada a postupne sa spoznávame.
Neplánujem robiť žiadne kroky, som s priateľom a bodka. Čakám hejty... a rady (čo by som sama poradila) , že nechaj oboch tak a daj sa dokopy sama, neľúbiš ani jedného, keď takto rozmýšľaš. Aj to tak vidím... na kláštor alebo dobrovoľníctvo alebo čo....
Možno si niektorá podobným prešla? Ako sa rozhodla? Srdce/rozum?
Ďakujem za akékoľvek reakcie.

modrava
18. aug 2020

a dovod rozchodu s byvalym?

autor
18. aug 2020

Obaja mi povedali, že som tá pravá, že chcú so mnou prežiť život. Mám 32, času nemám veľa, keď chcem deti.

vikss1
18. aug 2020

tazko ti poradit no kde nie je laska nie je buducnost, asi tak by som to bola zhrnula. ak k terajsiemu teda uz asi byvalemu nic necitis, preco sa branit niecomu novemu. no tam ti tiezz nik nezaruci, ze nemozu prist aj temne chvile

tncka
18. aug 2020

Spomen si preco ste sa rozisli. A pravda,uz sa v minulosti nepatli. Nemate spolu deti,nieje dovod sa stretavat a volat si,neviem preco to robis,mna by to ani nenapadlo a teda ked sa s niekym rozidem,dalej ma nezaujima

janetinka27
18. aug 2020

ako dlho ste boli s byvalym spolu? ak to bolo dlhe obdobie,asi ste sa nikam neposuvali.nemas uz 25 a po tych rokoch uz ste sa mohli vziat,zalozit rodinu.
neviem ako daleko ste s novym priatelom spolu,za ten cas sa niekto len stretava,iny uz planuje buducnost.ak to myslis vazne alebo ste uz aj riesili buducnost, mohol by sa sucasny nahnevat,ze chodis na stretko s byvalym.
nie je dobre lutovat, ked sa napr.pohadate,ze s inym by to bolo mozno ine.nie nebolo,v kazdom vztahu su aj tazsie chvile,problemy. ked sa rozhodneme pre nieco,treba za to prevziat zodpovednost a pracovat na tom,aby to bolo dobre a nie lutovat. keby bolo keby pozname vsetci.

zuzanapjat
18. aug 2020

Odídeš k ex a o pár týždňov alebo mesiacov zistíš, že si spravila chybu... no ale terajší partner ti buď neodpustí, alebo to síce s tebou skúsi, ale nebude to už ono, nebude ti dôverovať a po pár týždňoch ti povie, že proste to nedokáže prekusnúť. A ostaneš ako 32 ročná sama, čas sa ti kráti...... 🙂)

asia83
18. aug 2020

Srdce, pocity. Ale nie tie povrchné, no vnútorné.

autor
18. aug 2020

s bývalým 4 roky, bol to taký vzťah-nevzťah, čo vlastne bolo aj príčinou rozchodu. Chcela som plnohodnotný vzťah a posunutie. Teraz to všetko chce bývalý ... napraviť. Momentálny priateľ je úžasný, ale tá láska tam zatiaľ (!) nie je taká silná, asi z mojej strany po tom trápení všetkom.... Priateľ to myslí vážne, chce spolubývanie atď. ja sa nechcem ponáhľať, kým to 100% necítim.

autor
18. aug 2020

@zuzanapjat podobne rozmýšľam. Ďakujem za takéto reakcie, usmerňuje ma to.

evelyn246246
18. aug 2020

pripada mi , ze ani jeden z nich nieje to prave orechove pre teba ..

alexandraalexandrova
18. aug 2020

ja si myslim ze chvilu by si mala ostat sama aby si zistila ku ktoremu ta to viac taha...tyzden dva byt niekde sama, nekomunikovat ani s jednym...a potom uvidis

jaskolka
18. aug 2020

Asi tiež podobne napíšem, ani jeden nie je zrejme ten pravý. Keď s bývalým ste sa neposunuli za 4 roky nikam, pochybujem, že teraz odrazu sa "zmenil" skôr mi príde, že vidí, že máš iného tak, žiarli a chce ta späť. Pre mňa už bývalý priateľ ostáva navždy bývalý, lebo ak to neklapalo, ani nebude klapat. Neviem ako si ty predstavuješ lásku, lebo to nie je len pocit, že wow, ružový svet, hviezdy, jednorozce, ktoré prdkaju dúhu a siedme nebo, ale skôr taký pocit istoty, pokoja, takého "bytia samým sebou". Ak ale toto necítiš pri terajšom, dačo ti chyba a vadí, skutočne možno lepšie dat si odstup od oboch,a zistíš ze ti nechýba ani jeden a uvidíš, či napokon nepríde niekto úplne iný. Zrejme ozaj potrebuješ viac času po rozchode, vhupla si do vzťahu priskoro, a nemala si to v sebe poriesene.

79viktoria79
18. aug 2020

záleží aky bol dôvod rozchodu, môže sa to zopakovat a nebudeš mat ani jedného

arianna25
18. aug 2020

Tvoj ex chyby nenapravi ako slubuje, len ich na chvilu ututla.
Moj nazor - neries ex, uzivaj si novy vztah uz ked si do toho vhupla.
Neubliz novemu partnerovi. Vsetko dobre zelam.

katarinka89
18. aug 2020

Nevstupuje do tej istej mláky 2.krat, lebo to olutujes. Každý má reči zmením sa a bla bla......blbost

zuzanapjat
18. aug 2020

Existujú také dve základné vzťahové línie. Prvý prípad je, keď je na začiatku obrovská zamilovanosť, avšak láska sa časom stráca kvôli nespočetným sklamaniam, nenaplneným túžbam a niečo proste nie je s tým vzťahom okey. Druhý prípad je, kedy láska prichádza postupne a prejde časom do zamilovanosti, úcty a oddanosti, práve pre naplneným túžbam, radostiam, pocitu spoľahnutia sa na druhého a opory. Tak si vyber, čo je lepšie.

modrava
18. aug 2020

@zuzanapjat ak v tom druhom pripade chyba chemia, bude z toho vztah v ohrozeni. priroda je svina :D

zuzanapjat
18. aug 2020

@modrava chémia vieš kedy je, keď sa zamiluješ... tak je to u mnohých žien. Ako rastie láska tak aj quasimodo sa ti začne zdať nádherný.

modrava
18. aug 2020

@zuzanapjat zdat sa ti moze.. ale tvoju DNA na jeho DNA nenaucis.
sedem rokov som sla tebou spomenutou druhou cestou. takze viem ako to je. raz proste dojdes na to, ze to nie je ta prava vona.

777januska777
18. aug 2020

@modrava u mňa to bolo tak ako hovorí
@zuzanapjat do terajšieho manžela som nebola zamilovaná nejako moc (dlho som ešte mala v hlave bývalého), ako som ho postupne spoznávala, tak som sa postupne zamilovala a prišiel mi neskutočne sexy a mám to stále už skoro 10 rokov (stále je neskutočne sexy a to ma aj bruško aj jemné šediny)👍

777januska777
18. aug 2020

@modrava a ani mi kedysi manžel vôbec nevoňal skôr mi tak "smrdel" a teraz mi neskutočne vonia 😀

zuzanapjat
18. aug 2020

@modrava ak sa degraduješ na zviera, ktoré sa riadi pudmi, potom pre teba môže byť dôležitejšie to, kto ti viac zavonia. Ale pre mňa môže chlap mi voňať, mať neviem aký úsmev a môžem neviem ako zvlhnúť z neho - pre mňa to nie je smerodajné a ani dostačujúce a už vonkoncom v tom nevidím nádej na potencionálny pokojný a plnohodnotný manželský život. DNA by som do toho už vôbec neplietla. So svojim mám 2 krásne, zdravé a inteligentné deti, ktoré ako sme sa dopátrali majú od nás oboch v podstate raritný haplotyp. Čiže o čom to potom je. Deti šťastné, zdravé spokojné, my šťastní, zdraví, spokojní a hlavne si vážime čo máme a staráme sa o to. A to je pevný vzťah a rodina.

modrava
18. aug 2020

@zuzanapjat zjavne si nepochopila, ze nehovorim o axe s vonou mora :D

zuzanapjat
18. aug 2020

@modrava pochopila som ťa dobre a tento klam o nejakej nadprirodzenej vôni založenej na nejakej tajomnej genetike ti vyvrátila rovno januska. Okrem iného niekedy chlap žene smrdí nie preto, že je vyššou mocou a génmi nepríťažlivý, ale preto, že má vyslovene zdravotný problém, ktorý celý život nerieši, pretože mu to nik nepovie. Smrdí, pretože mu smrdí pot... pretože niečo so svojou hygienou robí nesprávne. A potom môžeš byť zamilovaná ako chceš on proste bude ti smrdieť, pretože smrdí :D

arianna25
18. aug 2020

@katarinka89 mas pravdu, ja som este horsie spadla na hubu ked som sa vratila k ex.

modrava
18. aug 2020

@zuzanapjat este raz.. nehovorim o voni a hygiene.
zila som s clovekom sedem rokov. rozumeli sme si, spoznavali sme sa, vyhovovali sme si, vzniklo puto, mozno potencial na svadbu. ale nikdy som nemala pocit, ze mi telesne sedi. telesne to bol z mojej strany chlad. bolo prijemne citit dotyky, ale nebola v tom vasen. to, ze ti zjavne neviem vysvetlit co myslim pod vonou nie je podstatne.
a este...nemyslim si ze citit vasen znamena byt zvieratko.

lenkakamen
18. aug 2020

Nikdy sa nevracaj k byvalemu nikdy bo to budes lutovat..mlady pan si zrazu zmyslel ze si ta prava len kvoli tomu ze si si dovolila najst druheho a to jeho ego neznieslo...riad sa healom nevstupuj do tej istej rieky dvakrat..naozaj je to tak!!!

zuzanapjat
18. aug 2020

@modrava ale to neznamená, že ak nie je na začiatku zamilovanosť a príťažlivosť, že všetky ostatné, ktoré toto dosiahli až časom cítia k partnerovi že im telesne nesedí. Hovorím o prípadoch ako som ja alebo januska, kde časom práveže tá príťažlivosť i fyzická veľmi rastie hoci na začiatku nešlo o stratu hlavy a totálnu opantanosť. Ja som napríklad náročná aj po sexuálnej stránke a môžem prehlásiť, že takí čo mi na začiatku neskutočne voňali by v konečnom dôsledku nesplnili moje nároky nielen po stránke životnej, ale ani sexuálnej. Autorka však nespomína, žeby jej partner vyslovene smrdel, nesedel jej v posteli apd. Len spomenula, že s predošlým išlo o zamilovanosť na začiatku vzťahu.

mishkamishka
18. aug 2020

Ahoj, ja som mala niečo podobné, síce ma bývalý späť nevolal a nelíškal sa mi, ale po rozchode som mala pocit, že som urobila strašnú chybu, odrazu som si spomínala iba na to dobré, čo sme zažili, to zlé akoby som zabudla, odrazu sa mi zdal skvelý a úžasný a prečo ja hlúpa som odišla.... Tieto pocity prešli, bolo to akoby vymaňovanie sa zo starých zvykov (boli sme 9 rokov spolu), keď som nabehla do nových koľají s novým partnerom, teraz už manželom, prešlo to. A keď som ostala tehotná, už som nemala čas na takéto spomínanie, už som sa pozerala fakt iba dopredu a riešila dieťa. Takže ako radili vyššie, spomeň si, prečo ste sa rozišli, asi ste mali dôvod a ten sa len tak nestratil. Ja som teraz navýsosť spokojná, lepšieho manžela som si nemohla priať a máme dve krásne deti. Preto radím, ak cítiš, že tento druhý je ten správny partner, moc nečakaj. My sme po 4 mesiacoch odkedy sme sa spoznali, vedeli, že chceme spolu žiť, cca tak som aj ostala tehotná, po cca roku sme sa brali. Teraz už je to 10 rokov. Vtedy som mala 28 rokov, bola som rada, že som prvé dieťa stihla do tridsiatky.

modrava
18. aug 2020

@zuzanapjat keby si sa sustredila na moj uplny prispevok a reakciu na teba, nasla by si tam, ze suhlasim s druhou cestou, ktoru si spomenula. akurat som ju doplnila o to, ze ti nesmie byt ten clovek fyzicky neutralny.
kedze som nebola schopna vysvetlit pojem ze ti musi chlap vonat ako clovek (stale hovoris o nejakom smrade) tak to vzdavam..