Zvláštna reakcia

16. aug 2024

Stretla som dnes znamu v meste,4 tyzdne po porode. Popravde ani som nevedela, ze uz porodila, mala volne saty. A hned orva veta bola; oddnes chodim znova do prace! A tesila sa, tsnecky a take gesta rozne robila. Vazne som nechapala, ze ci je este stale tehotna,ci sa nieco stalo s babom alebo co tak som len povedala supeeeeer a nechala ju hovorit… ona spustila, ze uz 4 tyzdne bola s malou doma a ma toho dost, ze ide do prace a oriatel bude s malou…ze na nu nieje ten rodinny zivot a take reci, ja som ju fakt neodsudila, len som jej ppvedala supeer, kazdy ako si zariadi, tak to doma ma, popriala som jej a malinkej nech su zdrave a ospravedlnila sa, ze musim ist, lebo
Ma cakal muz s detmi v aute v tejto horucave, ze nech sa mi niekedy ozve a pokecame.
A teraz mi napisala, ze videla na mojej reakcii, ze jej zavidim, ze ja som uz 4 roky na materskej zabita a ze mi to teda vobec nezavidi sa takto utlacat od muza😁 ze ma chce podporit, aby som nabrala odvahu a sla do prace a nechala
muza na materskej 😁 preplo jej? Ja som v zivote stastnejsia ako na materskej nebola, mam 2 uzasne deti, aktualne aj kopec casu na seba a realne tuzim po tretom a za to, ze som neskakala dnes 2 metre do vysky alebo nechodim do roboty ale venujem sa 1,5 a 3,5 rocnemu dietatu som utlacnaa? To je dnes taky trend, ze tie, co sa staraju o milovanu rodinu, bavi ich domaci zivot su utlacane? A tie co idu od novorodenca co najrychlejsie do roboty su v kurze? Asi som zaspala dobu, ale toto je gol vazne 😁

doriiis
16. aug 2024

Strašne chujoviny riesis

autor
16. aug 2024

@doriiis 😁😁😁 povie clovek, ktory realne v kazdej teme riesi chujoviny 🫶

doriiis
16. aug 2024

Ona nechce sedieť doma,ty áno.Ona nie je rodinný tip,ty áno.Mala si jej napísať,že jej nezávidís,len ty proste to vnímaš inak.Hotovo,vybavené.
Ale tak ako vidím,keď si aj ty chces dokazovať svoju dôležitosť,spôsob si nájdeš.

nikpa
16. aug 2024

Mne to príde, len niečo ako jej obhajoba. Akurát neviem ci pred tebou alebo sama pred sebou mala potrebu sa obhajovať, že uteká do práce pred vlastným 4 týždňovým bábätkom. To aj fena sa viac venuje svojim šteňatám. Čiže áno, pre ňu je každá matka ako ty chudera, čo je na tom vlastne zle. Je mi ľúto len jej dieťaťa, snáď aspoň otca ma lepšieho.

beata_k
16. aug 2024

Poklep jej po cele, popraj vela stastia a pust to z hlavy... plieskaju s nou este hormony.

kukulienka999
16. aug 2024

@doriiis Ved sa normalne opytala, ci je nejaky novy trend a nie ci mohla odist od dietata? Nikoho nedehonestuje, znama ju urazila, ze je utlacana. Ty co splietas za nezmysli? Ty si jedna z najotravnejsich uzivatelov na MK a keby sa dalo dam ta do bloku, lebo mas strasne primitivne myslenie v mojich ociach

mamutka
16. aug 2024

Tak podľa tejto logiky ona utláča svojho muža, ktorý chudák musí sedieť doma s deckom 👀 mne príde, že jej skôr preskakuje. Jedna vec je, že chce ísť hned pracovať, ved ok, nech si doma zariadia ako chcú. Ale ešte sa k tomu neskôr vrátiť a napísať, že vidí ako závidís, tak to mi príde choré. Keď verí, že jej človek závidí každý prd, tak ok, nech si to mysli, ale ozvať sa a takto útočiť z čista jasna…. Ta veru nebude taká šťastná ako sa tvári.

doriiis
16. aug 2024

@nikpa ...ono týchto ,,chudier" podľa teba je na svete viac ako cool mamičiek čo sú doma do xy rokov dieťaťa.Ak si dobre pamätám SR je piata krajina s najdlhšou rodičovskou dovolenkou na svete.Vsetky vyspelejšie krajiny na ktoré tu žienky z MK tak vzhliadaju majú kratšie materské dovolenky.A potom buď pracuješ,alebo nedostávas nič🤷🏻‍♀️

lienka.7
16. aug 2024

@autorka a pointa tvojho príspevku je aká?

ivik4
16. aug 2024

Presne tak ako si to napisala sem, si to uz mala napisat jej

doriiis
16. aug 2024

@kukulienka999 ....tak ma ignoruj,keď ti tak vadim.Si si mohla ušetriť tento tvoj vykec.

zobaka
16. aug 2024

zlate casy na rodicaku, sj ked by som uz nechcela byt tehotna, rodit a starat sa, aj tak to bolo fajn 3 roky nechodit do roboty🤪

30katrusa40
16. aug 2024

Ona sa len snažila obhájiť samu seba že vlastne zdrhala od malinkeho bábätka. Skôr by som povedala či nemá depresiu popôrodnú a takto to nemaskuje.

doriiis
16. aug 2024

@kukulienka999 ....tak isto by jej kamoška mohla založiť tému,či je novy trend považovať matky,ktoré idú do práce pár týždňov po pôrode za krkavcie,hlúpe,atď,atď.

11bodka11
16. aug 2024

@zobaka veru. Najlepsie roky to boli. Ale tu to nemozme povedat, lebo treba ist rychlo rychlo do roboty a deti dat do jasiel 😀

autor
16. aug 2024

@lienka.7 no naprikad, ze kazdy tu hlasa ze je demokracia a sloboda a kazdy si moze robit co chce a ak zena chce byt doma a ma muza ktory sa po financnej stranke postara o rodinu tak zena je utlacana 😁😁😁 proste zi a nechaj zit. Ja som ju ani raz neoznacila ze je chudera alebo ze je krkavcia mater. mne je uplne u prdele, pre mna zamna nech ide do prace z porodnice. Len ci to tak viacere beru, ze ked je zena na retazivej materskej ci je akoze po novom utlacana 😁

zobaka
16. aug 2024

@11bodka11 hlavne to bolo ovela jednoduchsie ako chodit do roboty, uprimne 🤔🤣

11bodka11
16. aug 2024

@zobaka veru bolo. V klude som si upratala, hocikedy isla nakupit, rano sme spali dokedy sme chceli. Vecer som byvala do noci hore lebo rano som nemusela vstavat. Mne je velmi luto za tym, ze to uz nikdy nezazijem. Ked sa chodi do prace tak nie je cas na nic, cas uteka rychlo.

autor
16. aug 2024

@mamutka no ja som jej napisala ze z coho to vydedukovala, ze som utlacana a ze oreto lebo som nesla medzi detmi do roboty a ze urcite sa nemam bat povedat muzovi nech ide na matersky (btw muz je podnikatel a mame velku firmu, takze chapeme sa ) a ze este aj pocas rozhovoru som musela odist lebo ze mam hladiet viac na svoje potreby a nie na osttnych stale 😁😁😁
Proste v 40tkach stat na rozpalenom parkovisku chce kazda a debatovat o zivote 😁

11bodka11
16. aug 2024

Boze kebyze moj muz je nejaky milionar by som bola s detmi doma aj do 18tky 😂😂

lienka.7
16. aug 2024

@autorka pre mňa za mňa, nech ide do práce rovno z pôvodného stola keď tak chce. A ty bud doma aj 20 rokov, keď chceš. Bodka

autor
16. aug 2024

@zobaka presne! ja som si nikdy lepsie neoddychla, naozaj. S deckami peogram, lietame kade-tade. Ja by som toto nemenila a hlavne pracovat budem do konca zivota 😊

autor
16. aug 2024

@11bodka11 presne tak 🤪😎

nikpa
16. aug 2024

@doriiis moc si ma nepochopila. Nevadí 🤷

autor
16. aug 2024

@30katrusa40 ako mne to tiez napadlo, ale tak ma rodinu, partnera, rodicov nechcem sa
Do toho miesat, ale zaskocena som ostala, ze ako
Ma vlastne vnima😁

autor
16. aug 2024

@30katrusa40 a pritom I am living my best life😁

autor
16. aug 2024

@doriiis bohu vdaka, ze sme tak “zaostala krajina” v tomto. A ze je to tu normalne nechavat si doma deti tak dlho 😊 ako chapem z financnho hladiska pre stat to nieje dobre, ale z rodinneho je to uzasne.

amelia89
16. aug 2024

Akoze realne neverim ze isla od 4 tyzdnoveho dietata do roboty ale ok. ale k tvojej otazke,nie ziadny trend rychleho odchadzania od deti nie je. Niekto sa v tom nasiel a ako pises is living his best life niekto nie a ide do prace skor ale podla mna drviva vacsina zien al ide skor tak ide okolo 1.5-2 rokov a nie v 4 tyzdnoch - to je pre kazdeho normalne zmyslajuce cloveka nenormalne. Takze ak je diskusia o tom ci je normalne ist v 4 tyzdnoch do roboty - logicky nie. Ak o tom ze potrebujes utvrdit ze byt doma aspon 6 rokov je tiez to najlepsie - tak to asi tiez logicky nie, to ma kazdy inak…

marianarem
16. aug 2024

No ja veru zavidim kazdej zene, co to ma takto ako ty, ze materska jej pripada ako oddych. Ja som teda bola doma 2.5 roka, ale som prave z tych zien, pre ktore je oddych praca. Chodila by som kludne aj cez vikend 🙂 Kazda to mame ozaj inac, no kvoli synovi ma to niekedy mrzi, ze to neprezivam takto ako ty, hoci snazim sa mu davat maximum co viem.
Kamoska podla mna nema uplne ciste svedomie, 4 tyzdne su dost extrem, ved to este ani neskoncilo sestonedelie. Bolo jej asi nie najlepsie, mozno.nevie, ze v sestonedeli je to bezne, ja som si vtedy tiez myslela, ze to nikdy nedam a nie je to pre mna, ten prvy mesiac mi pripadal ako rok. Podla mna "videla" tie veci na tvojej reakcii, lebo ich chcela vidiet a nie je uplne v pohode so svojou situaciou.

estellas
Autor odpoveď zmazal
Zobraz