Ahojte,mam dve male deti,skôlkara a štvrtaka na zš.Podviedla som manžela lebo som sa citila hrozne osamelá.Venuje sa prevazne svojim konickom a dlhodobo som nešťastná lebo mi nepride ako rodinny typ. Materialne nas zabezpečil stale,nemozem mu vytknut,ze nie. City neprejavuje,je casto na mobile a chodi po nociach na poľovačky.Podal o rozvod kvoli nevere.Ma vyhodu z ekonomickeho hladiska,ze dostane deti do starostlivosti.Neviem si to však predstavit.Stale som zamilovaná do toho druhého avsak so mnou zrejme neostane lebo je to podobny pripad ako ja.Manzelovi som navrhovala poradňu nakolko nevieme dlhodobo spolu komunikovat,avsak povedal,ze on ma hlavu v poriadku.Citim,ze s nim uz nechcem ostat,ze to uz nebude normálne a ze ked budem stara,ostanem osamelá a on bude mat iba svoje zaujmy.
Bojim sa,ze rozvodom znicim zivot sebe aj detom a aj manzelovi.chcela by som,aby sa to nejak zmenilo.citit sa v zivote stastna a milovana,byt s niekym,kto bude so mnou zdieľať nejake konicky a sem tam ma chyti aj za ruku ...tu neveru som neplanovala a ani sa tak nestastne zamilovat.zrejme mi to znicilo vsetko,co sme s manzelom budovali viac ako 10 rokov...mam bojovat,aby sme sa nerozviedli a nejak vychovali tie deti spolu?a naco,ked aj tak mam pocit,ze som s nimi sama...naozaj neviem ako ďalej
Znicila si zivot jemu aj detom. Problemy vo vztahu sa riesia pred neverou. Nie po.
ber to ako novy zaciatok, deti on pochybujem ze dostane do starostlivosti, vacsinou ostavaju s matkou. Budes mat volne vikendy pre seba, svoje hobby. Zaciatky budu tazsie ale potom si najdes sposob fungovania. Su pary co roky ziju v nestasntych manzelstvach, su pary co si toleruju milencov a su aj pary co sa rozijdu a zacinaju nanovo. Netreba nikoho sudit, ved clovek nevie co dana osoba preziva. Su zeny co hladia len na materialnuu stranku, zeny, ktorym nevadi byt v chladnom vztahu aj zeny pre ktore je laska a city velmi dolezite a nevydzria vo vztahu bez lasky
Neviem, či zbytočne riešiš možné scenáre. Ťažko predpokladať, že ti tú neveru muž odpustí.
Ide o to co chce tvoj muž.. Ci je ochotný odpustiť ti, urobiť hrubú čiaru.. Začať opäť žiť ako pár, dvojica a na neveru zabudnúť.
On musí chcieť.. Ty budeš iba spolupracovať a veľmi sa snažiť.. I keď neviem, či sa to vbc oplatí keďže si vypísala aká si bola nešťastná, sama a ako fungoval on.
Véd si nebola šťastná.. Keby ano, k nevere by nedošlo.
Ber to ako novy začiatok.
Rozvod, určiť si starostlivosť o deti a začať žiť ináč.
Budeš sama, možno spokojná a šťastná.
Nikdy nevieš čo sa stane o rok dva.
@zu2za3na Stale som zamilovaná do toho druhého avsak so mnou zrejme neostane lebo je to podobny pripad ako ja.
Čo to znamená prečo nechce zostať s tebou?
Podľa mňa je jedno čo chces ty ...veď muž požiadal o rozvod.Nezili ste dobre a bola by si nešťastna.Deti nie je dôvod nechávať mužovi s najväčšou pravdepodobnosťou budú prisudene tebe.
je to teraz este cerstve. bojis sa, ako to vsetko bude.
nemaj vycitky kvoli tomu, ze si znicila manzelstvo.
podla Tvojich slov znie, ze uz bolo davno znicene. svedci o tom, aj to, ze Tvoj muz sa chce hned rozvadzat. malokto sa kvoli jednej nevere hned ide rozvadzat, vacsinou sa to snazi dat dokopy.
takze asi ani on nebol stastny.
nema vyznam zotrvavat v nestastnom vztahu. a uz vobec nie kvoli detom,
zameraj sa na seba. aby si Ty bola stastna. a spokojna. deti urcite nedostane on, maximalne tak striedavka. zaciatky budu tazke, bojis sa neznama, to chapem. ale casom si najdes svoju cestu, svoju stastie.
nic si nevycitaj. moj nazor je, ze nema vyznam zit svoj zivot nestastne a bez naplnenia.
co sa tyka toho druheho - skus ho neriesit a nestretavat sa, kym si nedoriesis svoje veci s Tvojim muzom a on si nedoriesi svoje veci. takto len tlacis na pilu a nic dobre z toho nevzide. skus byt sama a sama sa popasovat so svojimi problemami. Nie hladat unik u niekoho druheho.
Tak akoze, co ja viem neveru tu ospravedlnovat, nejde o to ze si sa neplanovala zamilovat alebo co, ale vazne nevera??? Pokial mas nejaky problem s danym partnerom tak si to s nim najprv vykomunikuj a nie hned liezt do postele s inym.
mňa by skôr mrzelo že manžel dostane deti do starostlivosti... vieš to isto, alebo len tipuješ? Lebo tvoja nevera dáva dôvod na rozvod, ale nie aby dostal deti...nevadí ti to? Mňa by to úplne odrovnalo...
ak nie si s ním šťastná tak radšej tento vzťah treba skončiť. Len máš kde ísť po rozvode? Bývanie je dôležité...
@zu2za3na máš to na prd🙄 keďže aj milenec je zadaný, ma rodinu deti.
Zrejme si chcel iba užiť ale rodinku si nerozhsdze.
Určite jeho manželka nič netuší a je rada aká sú spokojná rodina.
Ak si bola nešťastná mala si si upratať svoj vzťah.. Potim mien a, nového kamoša.. A už vbc nie zenaca, tam je pravdep ze si iba užije poteší zmení samičku ale domáce pohodlícko nenaruší.
Celé zle, úplne..
Začni po poriadku.
Dotiahni rozvod, deti... V prvom rade si mama.. Máš zodpovednosť.. Frajera, otca malých detí nechaj tak.
Uprac si svoje, sustred sa na deti.
Dotyčný zensc ti povedal alebo vieš ze on nič meniť nebude.. Hádam nebudeš robiť niekomu poskoka na sex?
Rieš si deti.
Nikomu si zivot neznicila pre boha 😒. Ako si ho znicila detom?, ze mamka je nestastna tak hladala stastie inde a rodicia sa rozvedu?, je tam toho. Lepsie ako mat rodicov na ktorych vidim aky su spolu nestastny a neskor sa aj hadaju lebo drzia rodinu pokope. Caka Ta novy zaciatok
ja si tiež myslím, treba myslieť pozitívne , že deti budú tvoje. Veď sa o ne staráš ty ! To , že ty si si našla niekoho nie je zle. Veď aj ty máš právu na lásku a šťastie ! A je veľmi pekne od teba, že aj napriek tomu myslíš na neho, aby bol šťastný aj on. Možno má aj on nejakú inú a ani o tom nevieš.
Hlavne stále mysli pozitívne. A prajem ti veľa veľa šťastia a lásky v živote! Bude dobre neboj !
@zu2za3na nie každý muž prekusne neveru.. s tým nič nespravís už. Je neskoro.
Zničila si život Max sebe, ak muž získa deti do starostlivosti tak si stratila domov teda zázemie, deti aj manželstvo...
Mám pocit že viac ťa trápi že nový objav nechce ísť s tebou do vzťahu a rozvádzať sa
@diamond007 Práve to je jedna z chýb, nájsť si nového priateľa takéhoto, kde to nemá budúcnosť.
@mpg ak není šťastná, nech sa rozvedie, kašle na oboch a dá sa dokopy po psychickej stránke, zmieri sa s tým a až potom nech hľadá ďalej.
@elizabet173 nevzdala ani sa nechcem vzdat no rozvod pripravuje viac ako pol roka.nemam zatial ziadne byvanie blizko práce a pracujem v obchode,takze ani dobru pracovnu dobu nemam.manzel komunikoval s manzelkou mojho milenca.vsetko povedal aj celej rodine,takže sa tu citim teraz hrozne.problemy mame vsetci nie iba ja a moja rodina ale aj jeho.
Problemy v manzelstve sa neriesia neverou. Ak partner podla teba nemal snahu nic riesit, ak si sa s nim chcela rozpravat, tak si sa mala rozviest (ak naozaj nebol ochotny nic riesit a bola si nestastna). Ja by som neveru nedokazala odpustit, takze sa tvojmu manzelovi necudujem. Skor sa cudujem, ze mu to tak dlho trva-ta ziadost o rozvod.
@zu2za3na Ahoj, začína ti nový úžasný život to mi ver, tiež som si to nevedela predstaviť (ja som sa rozvádzala kôli mužovej nevere) a začiatky boli ťažké ale teraz si hovorím, prečo som sa nerozviedla už skôr. Mám na seba dostatok času, venujem sa viacej sebe, syn je u exa každý druhý predĺžený víkend (neboj deti nedajú jemu, kde by ich on zvládal, to sú silácke reči všetkých chlapov) ja si počas toho oddýchnem a plná enerie spokojná a pokojná sa venujem synovi keď sa vráti. Ja som šťastnejšia v živote nebola 🙂 Syn mal 6 rokov keď sme sa rozvádzali, rozvod bol veľmi ťažký ale už si aj on zvykol a vyhovuje mu to. Nelinčuj sa prosím ťa, lebo sa zničíš sama ... držím ti palce, určite to zvládneš 🙂
Teraz to znie hrozne, cítiš sa hrozne.. To sú prvotné šoky, emócie.. To prehrmi všetko.. Teraz budeš stredobodom.. Budú riešiť co si urobila.. Nuž.. A čo si čakala??
Vbc by som neriešila milenca.. Ten si kdesi lize svoje sracky, rodinu..
Ty rieš seba, deti.. Rozvod.. Keď si to všetko upraces až potom rieš chlapa.
Bývanie je spoločné?
Máš nárok na polovicu..nemala by si ostať s holým zadkom.. Ak samozrejme ste bývanie po riešili za manželstva
Ako veľké deti máš ? Zachraňovať nie je čo ,aj keby si chcela ,očividne muž nechce .Ty si bola neverná ,on nemusí pozerať na to , čo chces ty Či chces niečo zachraňovať.Ak si s ním aj o Tom rozprávala ,vedel ,že si vo vzťahu nešťastná,mala si to riešiť ty ..podať žiadosť o rozvod a zverenie deti do tvojej opatery ty .Nestalo sa ,fajn..je normálneze sa dvaja ľudia pod vplyvom starostlivosti o deti ,rozdielnosti pováh ,názorov odcudzia..je normálne aj ,že si po čase nájdu nových partnerov ..ale ženatý ..s malými deťmi..zrejme sa rozvádzať neplánuje a teraz sa.modli ,aby jeho žena toto všetko predychala a on žil ďalej ako doteraz ..Vo sa tvojich detí týka ,neviem,ako veľké sú ..a nerozumiem ,prečo by mali byť zverené mužovi .Ak pracuješ ,nájdeš si normálne bývanie ,to že zarobí viac ,nemusí hneď znamenať ,že dostane deti .Deti majú právo na rovnaký životný štandard ako ich rodicia a prípadne výživné sa bude počítať z jeho príjmu.Rovnako existuje aj striedavo starostlivosť oboch rodičov ..je dôležité ,aký vzťah máji deti s rodičmi..ak s nimi trávi malo času,nie je pravdepodobne ,že budú deti zverené do jeho výlučnej starostlivosti,pretože pre zdravý rast a duševny vývoj nie je dôležitá iba výška príjmu rodičov .Ty sa začnú skôr uberať v myšlienkach iným smerom..hľadaj si bývanie ,kde budeš vedieť pripraviť domov sebe a svojim deťom.Neries teraz ,či sa milenec rozvedie ,alebo nie .Toto je teraz o tebe ,tvojom rozpadnutom manželstve a tvojich deťoch .
@zu2za3na nikomu si nic neznicila. Tvoj muz o teba zaujem nemal, nevera je len vyvrcholenie jeho spravania, sam si za to moze. Tebe zacne novy zivot a ver ze lepsi.
Treba poriesit prakticke veci, byvanie, rozdelenie majetku.. neviem preco by mal mat deti on, hlavne ked pises ze si sa o vsetko starala len ty.
Ak sa manzelstvo neda zachranit tak ta caka novy zivot.
Uvidis ze casom ti to pride ako najlepsie co sa ti mohlo stat.
Sama vieš, že s ním šťastná nebudeš, takže vôbec sa nemusíš báť ako to bude bez neho. Horšie ti nebude. Keď budeš ty šťastná, budú aj deti, snaž sa urobiť pre to maximum a bude to dobré.
@amiaja dakujem za podporu keby to bolo také ľahké,viem,ze nie sme prvy ani posledny par.byvame v dome so svokrovcami a dom je napisany na manzela no takisto som prispievala do domacnosti.bsmku velmi nerozumiem ani aky mam narok ci vobec nejaky mam,mozem ist jedine ku mame do rodinneho domu ale to znamena najst si novu pracu alebo si najst podnajom niekde tu v okoli,kde byvame teraz
Sama pises, ze s nim uz byt nechces a on nie je ochotny na svojom postoji nic menit. Takze bojovat o takyto sposob zivota mi velmi nedava zmysel.